Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Klaudia nie mam dośw z drożdzami - miałam suszone otkera - było na nich napisane że dodać do 1/2 kg mąki i to wszystko więc tak zrobiłam (na oko bo nawet wagi nie mam) potem 1 jajo i tyle wody żeby mixer dał radę bo ręcznie to mi się nie chciało i ok 2/3 łyżeczki soli to wszystko zostawiłam na grzejniku - nic mi nie rosło więc myślałam że do d... poszłam coś innego robić do pokoju a jak wróciłam to było tak wyrośnięte że z miski uciekało. To do 2 blaszek (takich babkowych) i do piekarnika
Bułka (czy raczej chleb) z masłem! 😉

ps. właśnie jem 🙂

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ooo... Dodi już masz tydzień, ciekawe 🙂
a ja mam wyniki po 14 do odbioru, ale mi się nie chce jechać, ale muszę bo później specjalnie do miasta jechać, to bez sensu 😞
i może do jakiegoś lumpka wpadnę coś dla córci kupić 🙂
a gdzie jest słońce, bo u mnie nie ma 😞
Klaudia szalona:laugh: :laugh: super wygląda, ja chcę już Święta

• Mamusia
dostaniecie po pupach heheh 🙂

Makowce, chlebek, caneloni az slina cieknie poprostu 🙂
Ja mam zupę kalafiorową z wczoraj, i do tego zrobie pierś z kurczaka z sosem słodko-kwaśnym pudliszki z ryzem, na szybko, bo mój wpada zawsze do domu na moment ,i zaraz trzeba na szkole leciec,zawsze sie spozniamy 😞 czasem biedak nie zdazy zjesc nic.

Jai_ho zauważyłam ze jestem jeden dzien do przodu z terminem chyba 🙂 mi zostało 72 dnia a Tobie 73 🙂

Klaudia super choinka, przypomina mi dom rodzinny 🙂
my z M. kupujemy żywą tak na 2-3 dni przed wigilia 🙂 juz nie moge sie doczekac.

• Mamusia
aaana szalejesz w tej kuchni, oj szalejesz 🙂)
a ja dalej siedze szlafroku 🙂)
Klaudia86 choinka super! i jak nie przepadam za samymi swietami ( chociaz w tym roku tez juz mi sie podejscie zmienia 🙂) ) to ten nastroj jest zawsze uroczy 🙂) A co do nacieszenia sie T. to owszem lazimy za soba jak dwa koty 🙂) z tym, ze teraz on pojechal na wigilijny obiad organizowany dla wszystkich z kancelari i wspolpracujachych z nia ludzi ( taka tutaj tradycja, juz od 1 grudnia, wszyscy w pracach, wsrod znajomych itd. ogranizuja sobie takie lunche wigilijne) a, ze w praktyce sprowadza sie to do jedzenia i chlania, to ja sobie odpuscilam w tym roku. Ciezko wysiedziec kilka godzin na trzezwo z coraz to bardziej pijanym towarzystwem 🙂)

• Mamusia
JaiHo Ty jesteś trochę bliżej tematu 😉 więc może będziesz wiedziała - jaki jest tradycyjny fiński obiad? Może Wy dziewczyny wiecie? bo mój jedzie sobie do finlandii (bezemnie 😠 ) i tam musi taki właśnie obiad zrobić więc muszę go przeszkolić 😉

• Mamusia
Dodi_W tak, bo mi sie przyspieszylo o tydzien od kilku ostatnich wizyt pokazuje wczesniejsza date porodu, niz z pierwszych pomiarow, tak wiec tego juz sie trzymam. A w styczniu i tak bedziemy juz ustalac dokladna date cc. Co gorsza T. sie zbiesil i wyszukuje mi wszystkie plusy psn i minusy cc i caly czas gada, ze moze warto jednak normalnie rodzic itd. jakby to conajmniej on bral w tym 50% udzialu. Ale pogada, pogada a ja i tak zrobie po swojemu i po ,,lekarzowemu" 🙂))

• Mamusia
U nas w pracy tez bedzie wigilia , nawet szefowa mnie zaprosiła mimo ze od czerwca mnie nie ma 🙂
Ale w poniedziałek jak wpadłam do pracy do wszyscy od razu z tekstami " ALE ON WIELKI, CZASEM NIE MASZ TAM DWÓJKI ??"

kolega jeszcze zacząl nasladowac ociężałego ORGA ze SHREKA 😞
naprawde do nie było smieszne, moze i pzytyłam 16 kilo ale to nie znaczy ze mają sobie zartowac ze mnie do cholery !!!

chyba wiec sie na wigilie nie wybiorę .
Uciekam pod prysznic, ale wrócę niedługo 🙂:P

• Mamusia
aaana, cholera, nie mam pojecia o finskiej kuchni. Ale podpytam T. moze on bedzie wiedzial ( jakby nie bylo on jest bardziej zaangazowany kulinarnie 😉 ) aaana, albo ,,wkrec" mu, ze bigos to tez finskie danie 😉)
iwiokej, mi nawet nie tyle przeszkadza pijane towarzystwo, ale po przekroczeniu pewnej granicy porozumienia oni mnie nudza a ja ich, bo sie juz nie rozumiemy 🙂)
Dodi_W nie przejmuj sie ogrem, na wigilii opowiedz mu cos o malych penisach! 😉)

• Mamusia
JaiHo będzie ciężko z tym bigosem ale znalazłam pieczeń z ... biednego renifera - powinien sobie poradzić 😉

Dodi bardzo nieładnie ze str kolegi :/

mi nie przeszkadza tak bardzo pijane towarzystwo jak to że ja nie mogę pić !

dobra czas ruszyć 4 litery - uciekam na spacer z psem! do spisania!

• Mamusia
eeee Dodi nie martw się jakimś Debilem 🙂 to nic o nim nie świadczy :/ Czasami ludzie nie wiedzą co czynią :P

oo jak mądrze to zabrzmiało 🙂
Ja mam dzisiaj dzien sprzaajacy zmyłam podłogi no i teraz pastuje 🙂 A Mały kopie wiec musze chyba przestać 😞

Aaana zrobie może jutro ten chlebek ciekawe co z tego wyjdzie 🙂 Widzę ze robiłaś z połowy produktów podanych w przepisie. Jakoś dam rade 🙂 Najwyżej nie wyjdzie 🙂

Jai_Ho fajnie że takie zwyczaje tam u Was panują.

hej dziewczynki 🙂

Ja tak na chwilkę podczytać co tam u was wpadłam 🙂
Zaraz wracam do sprzątania, potem jakiś obiadzio i wieczorkiem na zakupy 🙂
Nie wpłynęło mi moje macierzyńskie cholera, do tego zabrali mi 75funtów z konta bo z dwa msc weszłam na debet 🤨 a za każdy dzień jest kara...eehhh..u mnie chyba bez problemów się nie da.
do tego pokłóciłam się z brackim wczoraj bo marychę palił w domu i śmierdziało strasznie!

Dodi cieszę się, że wynik na cholestazę był ujemny 🙂

Klaudia Śliczniusia ta Twoja choineczka, ja w weekend stroje balkon 😆

aaana podziwiam za inwencje w kuchni 🙂

Buziaczki brzuchate miłego dzionka, wracam do swoich zajęć 😘 😘 😘

• Mamusia
oj oj Monka Ty z tym Bratem to masz przeboje :/ ehh

ja uciekam Moje Miłe bo tak sie zasprzątałam że zapomniałam ze obiad nie gotowy no a tu juz 14.15 wrrrr teraz biegiem, a jeszcze pies czeka na spacer :/

No ale musialam wykorzystać chęc do sprzatania 🙂

do pozniej Brzucholki 🙂

• Mamusia
nie wiem czy któras jeszcze jest ??

wkleję Wam mój brzuch, oceńcie czy on taki faktycznie duzy hihi

noi pochwalę sie pieknymi rozstepami , zadnej z Was nie zycze takich, w dodatku przed chwilą znalazłam nowe na pośladkach 😞 [img size=337]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/DSC01849_dr.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Dodi, masz bardzo ladny brzuszek, fakt troche Cie pocharataly rozstepy, ale na szczescie branza kosmetyczna sie pieknie rozwija i jest cala masa kosmetykow, ktore pomoga Ci sie z nimi uporac, albo laserowo je usuniesz, wiec tym sie nie dolinuj! Poza tym nie jest powiedziane, ze tym, ktore teraz nie maja rozstepow one nie wyjda po urodzeniu, ponoc tak tez sie czesto dzieje. Ja wlasnie przed chwila podczas balsamowania zobaczylam, ze zrobil mi sie rozstep na... sutku, dacie wiare? 😉 krecha przez caly sutek... wiec tez juz z rostepami mam pierwsze koty za ploty 😉 Do tego mam coraz wiecej pieprzykow, ogolnie jakas piegowata sie zrobilam w tej ciazy...a tego juz sie usunac nie da 😠

• Mamusia
hehe piegowata powiadasz 🙂 piepszyki tez swój urok mają 🙂
Nigdy sie nie spodziewałam ze tak mnie wywali z tymi rozstepami, ale to efekt bycia chudzielcem przed ciąża i szybkiego tycia niestety.

Ja np. rozstep mam wiecie gdzie, na nodze zaraz koło cipulki , nie przeszkadza mi to, ale to niesamowite w jakich dziwnych miejscach potrafią sie robic.

• Mamusia
Dodi polecam krem na rozstępy Galenic - drogi ale jak na razie skuteczny
chociaż z 2giej str ginka mi powiedziała że jak ktoś ma skłonności to choćby nie wiem co robił i czym się smarował to i tak będzie miał rozstępy. Tak więc po porodzie na laser i będzie z głowy ! 😉

• Mamusia
Aaana widziałam ten krem w aptece, chyba w zielonym opakowaniu.

Wiesz co Ci powiem, moze i troche mojej winy w tym jest, od drugiego miesiaca ciazy uzywałam tez droższego kremu MUSTELI i nie miałam ani jednego rozstepa, ale mi sie w pewnym momencie skonczył i postanowiłam kupic cos tańszego i wtedy zaczeły pojawiac sie rozstepy , najpierw kilka a teraz juz jak sama widziałas na zdjeciu 😞 nie wiemczy na tym etapie warto znowu wydawac ponad stówkę na krem, skoro i tak juz je mam, lepiej chyba faktycznie odkładac na zabiegi po porodzie 🙂

Załozyłam sobie osobne konto w banku i przelewam tam po 200 zl co miesiac, zaczelam od listopada, moze wiec uda sie cos uzbierac 🙂