Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Napiszę zatem o męzu...mąż przyznał,że na początku wierzył w rodziców dobre intencje i że z racji doświadczenia dobrze radzą...potem przejrzał na oczy i przeprosił,że mnie przed nimi nie uchronił. Teraz twierdzi,że będzie inaczej,że bedzie umiał ukrucić swoich rodziców ale jak wiem jakie to typy i obawiam się,ze mąż sobie z tym do końca nie poradzi....
Jemu nie chodzi o to bym zrywała kontakt z moimi ale o to,że skoro ja nie pozwalam jego rodzicom to on moim.Myślę jednak,że On zabronił moim bym ja kiedyś zmiękła wobec jego rodziców.
Mąz wczoraj stwierdził,że zdaje sobie sprawę z mojego urazu do teściów i przechodzi nad tym do porządku dziennego,nie widzi cienia nadziei na to bym zmieniła zdanie dlatego to zaakceptował (w co do końca nie wierzę) bo mnie kocha.

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

A Nikos za przeproszeniem Twoj Maz slepy jest????????? jak wogole moze Cie stawiac w takiej sytuacji???to tak samo gdyby Moj teraz mial sie odwrocic od mojej rodziny bo ja jego Mamy nie chce znac...ech to jest zart chyba jakis 😞 Moja Tesciowa niby zachorowala na swinska grype czaicie??? dopiero co miala wymyslony zawal po tym ze ja ja zdenerowalam a teraz swinska grypa???myslalam ze padne jak to uslyszalam!!!po tym zawale niby miesiac temu to ta grypa by ja zabila!!! i sobie wyobrazcie ze w wieczor po slubie Mojego siora mu to powiedziala ciekawe po co? jakby nie mogla tego zrobic po slubie aby mu humor popsula 😠 oczywiscie ja to skwitowalam ze tesciowa ma nierowna po sufitem i Moj olal sprawe na szczescie!!! a wiecie co? nawet Nam zyczen nie wyslala ani jednego smsa nic a nic i to jest matka??? brak mi slow 😞
Nikos ja bym tesciow potraktowala tak jak oni Ciebie...Olej ich sikiem prostym!!! i nie pozwol aby sie wtracali bo Was predzej czy pozniej rozdziela a jak bedzie miala jakies komentarze co do wychowania to powiedz jej ze moze sobie miec jeszcze jedno swoje dziecko i wtedy sobie je moze wychowywac po swojemu!!!
Bob masz zajebisty brzuszek 🙂
oto Moj z rana :P ech musialabym tez jakies zrobi na golaska jak Wy macie :P [img size=280]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/brzus_bok-a5160f3d5e9cb2895cca54ba2f437055.gif" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Jai Ho tak właśnie planowałam..
odwiedziny jednostronne..wczoraj sobie nawciskałam,że jestem ogólnie zła,że nie potrafię machnąc ręką,pogodzić się ...ale z drugiej strony bezcenne jest życie bez depresji,jestem teraz po latach szczęśliwa,przeszczęśliwa ,czekam na wymarzonego syna i nie zamienię tego na inne życie a na pewno nie na powrót do przeszłości 🙂
Dziękuję

• Mamusia
Wydaje mi się ze mąż zrobił to trochę na przekór Tobie. Może rozwarzcie jeszcze raz ponownie aby dać im szansę - to w koncu rodzina, a jeśli coś pojdzie nie tak to tzw DOWIDZENIA, wtedy to już chyba mąz nie będzie się łudził że coś się zmini :/

Trudno tak komuś doradzić bo ja nie byłam w takiej sytuacji ale mam nadzieje że się z tym uporacie. Pamiętajcie że jesteście dla siebie najważniejsi.

Bob fajny brzucholek 🙂

• Mamusia
czesc dziewczyny

Nikoś2010 moim zdaniem mąż troszke niesprawiedliwie postepuje zakazujac odiwedzin Twoich rodziów, skoro są w porzadku to nie rozumiem czemu tak zrobił.
Co do teściów to ja bym nie pozwalała na odwiedziny ich, mając do nich żal za koszmar jaki Ci zgotowali wczesniej, a jezeli maja ochote sie z Wami widywac to poprostu jedzijcie do nich, ale tez z dystansem bo w końcu pomyślą ze wszystko jest ok, i znowu zaczna sie wtracac.To moje zdanie 🙂

• Mamusia
Kończąc temat teściów....takie próby już robiłam kilkakrotnie i przez kilka lat,kolejna szansa i znów to samo i tak w kółko,jestem już tym zmęczona.
Teraz muszę skupić się na moich dzieciach i mężu,na nich mi zależy najbardziej no i na świętym spokoju.
Owszem trochę mnie serce boli za moich rodziców ale z drugiej strony Oni też mi nie zaszkodzą ani nie pomogą bo jak byłam w depresji to moja mama mi na to powiedziała" ojj nie przesadzaj,ludzie mają większe problemy"
same widzicie,trzeba patrzeć na swój tyłek!

Mój mąż nie ma zastrzeżeń do moich rodziców o wtrącanie bo oni tego nie robią ale ma ogromny żal za to jak ze mną postępowali jak byłam jeszcze panną czyli alkoholizm ojca i przymykanie oczu matki... i wiele innych spraw.

Dla nas ani jedni ani drudzy nie są autorytetami.

Ech no brzuchol jest a ja sobie wkrecam :P choc juz sama nie wiem gdzie te 10kg sie ulokowalo bo niby w pupie nie przytylam chyba ze Mezus mi slodzi zebym sie nie dolowala :P

• Mamusia
Kończąc temat teściów....takie próby już robiłam kilkakrotnie i przez kilka lat,kolejna szansa i znów to samo i tak w kółko,jestem już tym zmęczona.
Teraz muszę skupić się na moich dzieciach i mężu,na nich mi zależy najbardziej no i na świętym spokoju.
Owszem trochę mnie serce boli za moich rodziców ale z drugiej strony Oni też mi nie zaszkodzą ani nie pomogą bo jak byłam w depresji to moja mama mi na to powiedziała" ojj nie przesadzaj,ludzie mają większe problemy"
same widzicie,trzeba patrzeć na swój tyłek!

Mój mąż nie ma zastrzeżeń do moich rodziców o wtrącanie bo oni tego nie robią ale ma ogromny żal za to jak ze mną postępowali jak byłam jeszcze panną czyli alkoholizm ojca i przymykanie oczu matki... i wiele innych spraw.

Dla nas ani jedni ani drudzy nie są autorytetami.

• Mamusia
Anitko gdzie ty masz brzuchol kochana , jak mój by był taki bez zadnego rozstepa to bym skakała do góry.
A tu niestety coraz wiecej ich mam fioletowo-sinych nie tylko na brzuszku ale i na cycusiach i pupie, na szczescie mój M.zafundował mi kremiki które sa lepsze i czekam na kuriera 🙂

p,s wkleje moj brzuszek , bo nie widzialas go ostatnio [img size=336]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/30_tydzien-793e453b511f47aa9c2543ecb86364fa.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Bob a jaka Ty opalona jestes!! ladne te brzuchy 🙂
ja jakos nie moge sie zabrac do zrobienia zdjec, a jak juz mam nawet chec, to nie wiem gdzie kabel usb i tak w kolko. Ostatnio na pytanie znajomej czy robie sobie jakies pamiatkowe foty z okresu ciazy, stwierdzilam, ze chyba Victor bedzie jedyna i najwazniejsza pamiatka na to, ze bylam w ciazy 🙂)) a i jeszcze kilka stanikow w rozmiarze namiotowym 🙂)

Nikos jak mnie takie cos denerwuje 😞 zawsze rodzice mowia zeby sie porownywac do tych lepszych a nie gorszych a w takich sytuacjach ktos Ci mowi popatrz ze ktos ma gorzej ech brak slow 😞 masz racje trzeba patrzec na swoj tylek...U mnie znow Tato jest taki ze wiecie chodzi i mowi ze karmic piersia powinnam ze pieluchy tetrowe byly lepsze ze kolek tak kiedys nie bylo dzieki temu i ze teraz takie wygodne to wszystko i ze zupki gotowe dziecku siora daje itd...ja to gasze jednym textem bo mowie ze moze sobie kolejne dziecko zrobic i wtedy moze decydowac...i ze ja bede robic to co uwazam za sluszne i wszystko w temacie. Jest tylko taka mala roznica ze Moj Tato ze narzuca swojego zdania tylko poprostu mowi co mysli nie zmuszajac mnie do niczego. Ale tez w sumie dlatego nie chce zeby odrazu sie tu pojawili po narodzinach bo ja chce sama z Mariuszem sobie poradzic z tym wszystkim!!!A znajac mnie to mialabym tylko jednego wielkiego nerwa i nie potrzebnie by im sie oberwalo:P
Dodi no wyszly Ci te rozstepy rzeczywiscie nie mam co pocieszac bo pewnie i tak nic nie pomoze...Choc pomysl o tym ze po ciazy mozesz je sobie usunac laserowa badz zastosowac naprawde dobre kremiki 🙂 co do tych do Ci kupil Marcin zwroc uwage czy mozesz je uzywac bedac w ciazy bo wiekszosc tych produktow na cellulitis czy rozstepy nie wolno uzywac 😞
najwazniejsze to to ze po ciazy one sie zrobia bardzo jasne i nie bedzie ich widac 🙂 siorka mi pokazywala swoje na cysiach i naprawde ich nie widac 🙂

Co do rozstepow jeszcze mam 11tyg ciazy wiec wszystko przedemna...kto wie moze pozniej cos wyjdzie...Ale jakos narazie sie nie przejmuje najwazniejsze ze Synus bedzie z Nami i wynagordzi mi wszystko 🙂
Co do pociagania itd to ja mam wrazenie ze jestem brzydka i jakas taka okragla po buzi sie zrobilam do tego te wlosy okropne 😞 obcielam grzywke zeby cos zmienic fakt wyglada lepiej ale ogolnie cale wlosy sa zrypane tak brzydka obciete 😞 mowie Wam zalamka juz szukam fryzury ale nic nie moge znalezc 😞 sama nie wiem co bym chciala tak naprawde 😞

• Mamusia
coś ten brzuszek przeciążony był chwilę bo nie mogłam wejść,
Anitem urósł ci ten brzucholek sporo ostatnio, pewnie po torciku weselnym:laugh:
Jai_Ho ja nie mam wcale opalonego brzucha tylko zacięcie mi takie wychodzą, może dlatego że wieczorkiem robione i niedoświetlone 🙂

Torcika nie bylo hehe 😁 ale ciasto owszem 😁 wogole przez ten tydzien zjadlam tyle co przez miesiac :P jadlam i jadlam :P ale co tam 🙂
No brzuszek sie cos wiesza jak zawsze :P
kurcze szukam w necie jakies fryzury i nic znalezc nie moge 😞
obcielam sobie grzywke i teraz to juz wogole :P ech na lyso sie ogole i bedzie spokoj :P

• Mamusia
Dziękuje Wam za słowa otuchy 😘
To prawda z tymi rozstępami,one tylko na początku tak brzydko wyglądają bo są czerwone aż buraczkowe ale póxniej są cieliste i tak naprawdę nie "kują w oczy"

Ja póki co nie mam nowych ale moga wyjść przed samym porodem.
Anitek ja też jestem pyza :P
chociaż w tej ciąży bardziej się sobie podobam bo mam ładniejszą cerę,paznokcie twardsze i włosy jakieś ładniejsze.
Z córką miałam tak suchą cerę na buzi,że aż się ze mnie sypało,okropność.