Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

Blanka [img size=300]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/Untitled_2-f312f84220e9795ee284909d8faaadb9.gif" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Fotka nie wchodzi a wszystko jest ok :> [img size=300]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/Blanka.gif" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
No hej my też się kąpałyśmy ale mała chyba nie lubi bo strasznie się wierciła - może boi się szumu napuszczanej wody do wanny bo w brzuchu to chyba dosyć głośno to słyszy...?

świąt nigdy nie lubiłam przez ojca (szkoda liter więc się nie rozpisuję) ale w tym roku ... 🙂 jakoś nie podchodzę do nich z ironią i krytycznie tylko tak bardziej optymistycznie 🙂

kosmetyków nie mam jeszcze ale to chyba tylko krem do pupki trzeba i płyn do mycia, nie? bo mała chyba jeszcze się malować nie będzie :P ?

Będę uważać, jak stwierdzę, że jednak nie czuję się,żeby pochodzić po sklepie to poprostu wrócę do domu, a i tak będę zadowolona, że wyszłam na dwór 🙂 jutro też wyjdę, bo mam wizytę u lekarza 🙂 trochę się boje, bo mam kategorycznie leżeć.
Sibi uśmiechnij się, zobaczysz dobrze się wszystko ułoży! jak będziesz rodziła dzidzię mama będzie już po operacji,co prawda z nogą w gipsie ale napewno lepszym samopoczuciem i będzie mogła być przy Tobie.
Ja, odkąd wyszłam za mąż (to już będą Nasze 3 wspólne święta) stwierdziłam, że mam swoją rodzinkę i kolację wigilijną robimy u siebie sami, żeby nie było zgrzytów .. a potem jedziemy do teściów, mojej mamuśki i do taty (mam rodziców po rozwodzie) więc niezłą kolendę robimy 🙂w tym roku tylko nie wiem jak to wyjdzie, bo to zależy od tego jak się będę czuła.

Dodi, ja słyszałam, że kosmetyki Johnsona uczulają dzidzię więc napewno z nich zrezygnuję, a na jakie się zdecyduję nie mam pojęcia. Myślałam o Oilatum, kremie do pupy Sudocream, a krem do buźki Penaten.

Aaana szampon do wloskow jakies mydelko tez mozesz miec plyn do kapieli ja Oilatum bede uzywac no i na poczatku pomimo uzywania Oilatum do kapania zaleca sie uzywanie oliwki...do tego kremik do pupci i buzki...

No J&J podobno jest okropny .... no ja do pupci kupie bepanthen ponoc lepszy niz sudocream sie okaze.
A do buzki mam Bambino 🙂 choc w razie czego zobacze jeszcze E45 tez jest seria dla dzieci. No ale jesli Bambino sie sprawdzi to nie bedzie po co zmieniac 🙂

• Mamusia
Anitek wszystko weszło,fotki fajne,Blania słodka 🙂 widać,że wesoła iskierka

Dodi znam ten ból tylko u mnie ojciec..ehh szkoda słów.

Co do kosmetyków to zdecydowanie Sudocrem do dupaszka,płyn do kąpieli to chyba Oilatum lub Hipp lub jakiś inny delikatny no i pewnie kremik do buźki bo wiatr ,mróz mogą troszkę buziaczkowi zaszkodzić itp.
Do prania Lovella

Ja tam w te irlandzkie metody nie wierze...Pepowinke kazali zasypywac jakims pudrem...no a ze chcialam alkohol to polecila ewentualnie chusteczki nawilzone 70% spirytusem...Mama mi przemycila butelke spirytusu na szczescie wiec mam problem z glowy...Ja bede uzywac bepanthenu do pupci. Moja siorka uzywala obu i po sudocremie i tak Mala miala odparzona pupcie...
Co do Blanki no to ona jest zawodniczka niezla 😁 caly czas sie smieje i wszystkich zaczepia tymi usmieszkami...a na naszym slubie po raz pierwszy wszyscy zobaczyli jak sie wstydzi...Mala ma skonczone 7miesiecy i jak patrzyla na kumpla a on na nia to normalnie ukrywala buzke albo sie cala zakrywala raczkami i kukala tylko...Cos niesamowitego ze tak male dziecko moze sie wstydzic hehe :P

Ciuszki poprałam w Jelpie uniwersalnym, znaczy mama poprała 🙂 prasowanko jeszcze pozostało ale myślę, że to dopiero w styczniu, mam nadzieję, że zdążę przed porodem 😉
a słyszałyście, o tym że można kąpać dzidzię w wodzie z mączką ziemniaczaną, podobno po tym jest super skórka i oliwka zbyteczna? Taką opinię znalazłam w necie, dziewczyna pisała, że kąpie tak swoje maleństwo, nawet pielęgniarki w szpitalu tak jej dzidzię kąpały...

MAR dziekuje :*
Martus dziecko kapie sie w takim czyms jak ma jakies uczulenie lub potowki...nie slyszlalam aby kapac w tym dziecko codziennie...
Ja na pewno bede uzywac OilLatum jest delikatne no i dla alergikow wiec spokojnie mozna stosowac dla bobasa 🙂
Z ciuszkow zostalo mi w zasadzie wyprasowanie ostatniej serii spiochow no i kocyki i posciel 🙂 Mama wszystko inne zrobila :P
No a ja musze teraz zrobic porzadek w szafie aby Nasze Serduszko mialo swoje miejsce na ciuszki 🙂

aaana fajnie stwierdzenie "krochmalić dziecko" 🙂
tak pytałam, czy wiecie coś na ten temat..
Ja powoli uciekam, bo M. zaraz z pracy wróci i jedziemy na zakupy hura!
Zajrzę pewnie później. Miłego popołudnia 🙂
PS wie, któraś z Was co się dzieje u Darusi?Dawno jej tu nie widziałam.

Darusia pisala smska do kogos ze byla u lekarza i ze bez zmian nadal ma wypoczywac...No ale najwazniejsze ze szyjka sie nie rozwiera bardziej!
glodna znowu jestem 😞 co ja mam jesc zeby sie w koncu najesc???chodze tylko do kuchni i dojadam non stop...ech brak slow :P ja Mamusie uciekam od kompa 🙂 poloze sie i oddychne troszke 🙂 pozniej zabieram sie za obiadek i sprzatanie w sypialni i kuchni wiec zajrze pewnie dopiero wieczorkiem 🙂
Buzki 🙂

Cześć dziewczynki 🙂

Ja w końcu do komputera się dorwałam 🙂 a tu mi wszystkie pouciekały hehe

Byłam wczoraj na szkole rodzenia 🙂 Było super, babeczka mówiła co jeść a czego unikać, okazało się że źle jadłam na szczęście nic straconego w III Trymestrze da się wszystko naprawić. Potem były ćwiczonka z oddychania, pokazywała też jak partner ma nas masować w czasie skurczy 🙂 Ogólnie śmiesznie było. Jest nas 7 par w tym 3 z terminem na luty/marzec, reszta to majówki 🙂 jest nawet para z bliźniakami 🙂 Następne zajęcia za tydzień już nie mogę się doczekać 🙂

Anitek łap oklaska za to, że już masz wszystko za sobą 🙂 Jeszcze raz Wszystkiego Najlepszego na Nowej Drodze Życia kochana 😘 😘

• Mamusia
ooo widać że Anita wróciła nie było mnie jakieś 3 godziny a tu 10 stron... Normalnie skubańce mi wyłączyli internet i musiałam tam zadzwonić i im delikatnie zwrócić uwagę wrrr

Byłam z męzulkiem na zakupach bo chcemy wanne wymienić na większą no ale jest problem bo chcemy 180 cm i trzeba bedzie brac na zamowienie :/

• Mamusia
jejku ile tego czytania :/

Sibi głowa do góry, mój Tato też miał operację ostatnio tylko trochę bardziej poważną i już powoli wraca do siebie 🙂 Wszystko bedzie dobrze i jakoś się ułoży.

Anitka, Blanka jest śliczniutka 🙂 hehe za parę tygodni też bedziemy mieć takie Maluchy 🙂 już się nie mogę doczekać ...

Dodi wiem o czym mówisz jeśli o swita chodzi, ten sam problem mam z teściową dlatego od 5 lat wigilię z męzem spędzamy u moich Rodziców. A teraz pierwsza wigilia po ślubie 🙂 hi hi

a no i dostałam od męzulka dziś śliczną bluzeczkę 🙂 hi hi Kochany jest 🙂

• Mamusia
hej 🙂
Ja juz po sprzataniu, wszelkich zabiegach rozpieszczajacych coraz wieksze cialo 😉 oraz po krotkim spacerze... wbrew pozorom nawet cieplo bylo 🙂
A teraz czekam na T. az wroci i zrobi jakis obiad.
W radio juz leca swiateczne kawalki, pozapalalam swieczki na stroikach i chyba po raz pierwszy od czasow dziecinstwa czuje jakos swieta 🙂Generalnie zawsze staralam sie gdzies pojechac, aby uniknac tego zamieszania calego, Nawet jeszcze w zeszlym roku zabralam sie i pojechalam na narty na caly ten czas 🙂) A T. jakos sobie poradzil ze swoimi dzieciakami 🙂 Ale juz teraz taki numer nie przejdzie 😉(Tak w sumie to beda moje pierwsze swieta w dk.)

CandyMonka super, ze jestes zadowolona ze szkoly 🙂 Oby tak dalej.

o krochmaleniu maluchow tez gdzies czytalam, kto wie czasem takie oldschoolowe rady sie sprawdzaja 🙂
Ja z kosmetykami nie cudowalam, wszystko Bambino i do pupy sudocrem. Zobaczymy w trakcie co sie sprawdzi a co nie.

Ech ja tu juz udka w piekarniku a Moj pisze ze bedzie za 2godz 😠 no to wylaczylam bo wole zeby swieze jadl...a ja taka glodna :P
CandyMonka dziekuje bardzo 🙂
Klaudia haha no wrocilam :P ja to wogole jestem gadula :P
JaiHo ja tez mam wszystko Bambino 🙂 jakos tak wierze ze sie sprawdzi 🙂
Co do krochmalenia to wlasnie sie pytalam i to tez jest swietna metoda jak np dzidzi wyjda odparzenia...miejmy nadzieje ze nie wyjda 🙂
Olaf znow szaleje w brzuszku Wy tez tak macie??? caly czas prawie od 7dmej rana :P rozpycha sie na maxa ale czuje go bardzo wysoko nad pepkiem ale wyglada to tak jakby glowke mial nad pepkiem...Lekarz mowil ze jak sie dziecko nie odwroci to nie bede czula kopniakow pod zebrami no coz nie czuje ich wogole wiec wyglada to tak jak Maly nadal byl w tej pozycji 🙂 ale co tam niech sobie tam jest tak jak mu wygodnie 🙂

• Mamusia
Witajcie 🙂
na początku chce złożyc najserdeczniejsze życzonka naszej mamusi Anitkowi z okazji slubu 🙂 życze Ci samych wspaniałych chwil na nowej drodze zycia oby zawsze wszystko układało sie po waszej mysli 🙂
a ja leże tak czesto jak tylko moge, teraz czasem nawet przejde sie obok do sklepu albo na krotki spacerek zeby troszke dotlenic organizm z moja malutka wszystko ok. w tym tyg mam kolejna wizyte ale prywatnie bo własnie jestem po przeprowadzce i przepisałam sie tutaj do lekarza do nfz ale moga dopiero przyjac mnie 17 grudnia a to za pozno bo wizyte musze miec co tydzien. szyjka sie nie poszerza, sexic sie tez nie sexsze imoze dlatego jest lepiej hihi.zobaczymy co powie teraz na tej wizycie mam nadzieje ze bedzie ok.
no i w koncu mam neta po tej przeprowadzce i wszystko ogarnelismy .
a z samopoczuciem to u mnie roznie dzisiaj jestem troszke roztargniona bo spalam prawie do 13!! a wieczorkiem nie moge zasnac zwykle klade sie spac koło 22 a zasypiam o 1 😞
musicie mi wybaczyc ale nienadrobie tyle stronek (100!!!) musiałabym chyba siedziec cała noc hehe.
zaczelam tez czuc coraz czesciej skurcze braxtona-hicksa czy jak im tam takie napinania macicy... a malutka tak nawala po zebrach ze mam wrazenie ze chce mnie rozerwac czasem;p