Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Iwiokej bo problem to moje drugie imię hehe 🙂 ale dzięki za miłe słowa kochana, na pewno jutro napisze co i jak 🙂
Brat powiedział, że zacznie łaskawie szukać pracy po świętach.. ehh

hehe..dzięki 🙂 ja tez się czasami kłaniam przed jego pomysłowością

Na szkole rodzenia babeczka pokazała ćwiczenia jakie należy robić w czasie porodu i jest takie jedno gdy będziemy musiały przeć to przyciskamy brodę do klatki piersiowej nabieramy trochę powietrza i wstrzymujemy oddech najpierw na 35sek, potem znowu nabieramy i wstrzymujemy na 30 i następnym razem na 25..i kurcze ja ledwo co 22sek wytrzymuje hehe..ciężko będzie 😉

• Mamusia
Co do tych oddechów to nie mamy wyjśćia trzeba będzie dać rade bo już nie da się inaczej 🙂

ja wczoraj byłam na tej poradni przedmałżeńskiej na ostatnim spotkaniu, niestety sama bo mąż był w pracy no i oczywiscie idywidualne spotkanie musiałam sie sama produkować. Ehh odziwo jak babka mowila o naturalnym metodach antykoncepcji nie miała nic przeciw tabletkom, odrazu zaznaczyłam że po ciązy bede je brac zeby nie kazała mi jakiś śmiesznych tabelek robić i jeszcze śluzu badać :/ Wrrr

Klaudia ale masz wprawę w pisaniu hehe..nie nadążam odpowiadać na posty hehe 😉
Macierzyńskie mieli mi zacząć płacić od 30tego Listopada, tłumaczą się ciągle jakąś awarią systemu. Obiecali, że przeleją mi w ten piątek a jak nie to w poniedziałek najpóźniej 🙂 czekam więc cierpliwie

• Mamusia
też myslałam o tym ale jakoś nie jestem przekonana do końca... Jeszcze wczoraj babka mowila nam, ze jej znajoma, zaszła w ciaze pomimo tej spirali i kurde nie wiem jak Dzidzi urodziła się z tą spiralą doczepioną do główki. Wyobrażacie sobie ? Nie wiem w ogole czy to możliwe, no ale po co miałaby kłamać ? Mi sie wydawało ze jak juz wiedziala o ciazy to powinna to usunąć.. Ehh

• Mamusia
he he no tak u nas to już skleroza postępuje 🙂 ja jakoś dawałam radę 🙂 jedną rzecz która mnie zaciekawiła to to że zdarzają sie w życiu kobiety cykle niepłodne i własnie metodą tzw kalendarzyka można to sprawdzić.. Ale dajcie spokoj, badac codziennie temperature, do tego o stałej porze, śluz i jeszcze wszystko notować.. Masakra kto na to bedzie miał czas...

Własnie sie zastnawiam jaki proszek kupic: Jelp, Lovela czy Dzidziuś ?

• Mamusia
witam lutówki 😉 weszłam na wasze forum i zauważyłam pytanie
mamusi poniżej 😉 jaki proszek 😉

Lovela 1,8 kg - ok. 20 zł starcza na 11 prań
Jelp 2,4 kg za ok. 32 zł starcza na 32 prania
Dzidziuś 3 kg ok. 25 zł starcza na 21 prań

Ja osobiście wybrałam Lovelę. Ma śliczny zapach i najmniej uczula podobno 😉 mam nadzieję że pomogłam!
pozdrawiam styczniówka!:P
😘