Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Nie no Anitek w takim przypadku jak matki przewożą dziecko to się zgadzam i wiem, że są nieodpowiedzialne przewożą bez fotelika. Zresztą taxówkarz nie powinien przewieść dziecka bez fotelika. Mi chodzi tylko o takie przypadki jak ktoś mieszka parę metrów od szpitala i może przejechać ten kawałek wózkiem, po co wtedy ten fotelik? W foteliku też niby można przenieść, ale chyba wygodniej w wózku. Ale faktycznie więcej osób musi jednak dojechać.

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

I bardzo dobrze!!! mandaty powinny byc tak wysokie zeby sie za przeproszeniem usrali!!!
Mona jeszcze zalaczajac do wynikow...wale prosto z mostu bo co mam tutaj owijac w bawelne :P po wyproznianiu sie jesli nie stosujesz chusteczek do hig int. i wogole zawsze nawet ni tylko po oproznaniu pamietaj zeby sie podcierac od przodu do tylu...bo odwrotnie to niestety sporo bakteri moze sie dostac do pochwy i cewki i tak mozna walczyc pozniej z tymi bakteriami w moczu jak z wiatrakami...

Moj ma pompowane z tyl a te przednie sama nie wiem z czego sa hehe ale te przednie sa male i nie sa pomopwane na pewno!!! na temat piankowych tez slyszalam pozytywne opinie. Z tymi pompowanymi to chodzi raczej o zime ale z drugiej strony czytalam ze piankowe sie rowniez sprawdzaja 🙂

Racja amortyzatory to podstawa moj tez ma i wogole prowadzi sie super ale jak narazie po panelach lub wykladzinie :P sie okaze w lutym jak tam sie sprawdzi na irlandzkich chodnikach hehe 😁

• Mamusia
hi hi hi Anitek wiem o co chodzi z tym podcieraniem:P strasznie uważam podczas tego zabiegu 😆 chusteczek do higieny intymnej nie używam, bo też mi się zdarzało, ze mnie po nich piekło. Bardzo dbam i uwazam na te okolice, musze starannie dobierac płyn do higieny intymnej, bo też czuję pieczenie jak mi nie podpasuje.

No to bardzo dobrze 🙂 ja chusteczki mam ale nie ze uzywam ich non stop...zalezy 🙂plyn Mama mi przywioza Ziaji dla kobiet w ciazy i jestem bardzo zadowolona 🙂 ostatni wymaz z 23listopada na "6" normalnie flora bakteryjna tylko jeden "+" wiec super no i zadnych bakterii 🙂 mysle ze dobranie odpowiedniego plynu to polowa sukcesu. Moj ostatni jakis dziwny byl :> kupilam raz ziaji tu w IRL byl super ale pozniej juz go nie moglam dostac w aptece wiec kupilam jakis tak ichni :P odstawilam na bok ewentualnie Mezus moze uzywac jak chce hehe bo tez mowilam ze lepiej zeby sie myl takim plynem 🙂

• Mamusia
Ja o ciąży dowiedzialam sie w dniu matki na 3 dni przed terminem okresu 🙂 jakos tak dziwnie mi bylo i pomyslalam ze zrobie test od tak sobie ( pracowalismy nad dzidzia od 3 mies) i ku mojemu zaskoczeniu pojawily sie 2 kreseczki zrobilam dla potwierdzenia jeszcze jeden test i pojechalam zrobic badanie krwii i sie potwierdziło 2 tydzien :] aż nie mogłam w to uwierzyć ale sie udało 🙂 mój jeszcze nie mąż nie mógł uwierzyc i mnie pytal czy taki prawdziwy test robilam hahaha 😉 ale jak wrocilam z pracy i zrobilam jeszcze jeden zeby mu udowodnic to mi sie przyznal ze ten pierwszy z kosza wygrzebal ale wiecie co żałuje że nie zostawilam sobie na pamiatke a zrobilam chyba ze 4 ale mam wyniki z krwii i to chyba jest nawet bardziej wiarygodne, ale nigdy nie zapomne tego widoku 🙂piekna chwila

wózek mam z kołami pompowanymi http://www.adamex.pl/?lang=pl zeix pro czerwony z wstawkami bialymi w kółeczka czerwone i czarne. nie mam go jeszcze bo tesciowa sie nie zgodzila na odebranie przed porodem i mój B. ma odebrac jak urodze bo oni akurat na wczasy jada i ich nie bedzie. ten co wybralam ma fotelik i spacerowke

Tutaj mrozow nie ma wiec spoko a gwarancje wykupilam na 3lata 🙂 bo tutaj jest taka opcja i nawet jesli cos sie rozpadnie z mojej winy to i tak wymienia 🙂
Sibi kup test i zrob jeszcze jeden 🙂
i zostaw sobie na pamiatke 🙂 ja testow nie zostawilam aby foteczki mam 🙂

• Mamusia
Ja tez chusteczki mam, ale ich nie używam nie wiem czy już nie wyschły przypadkiem 🙂 Ja teraz używam płynu perfecta mama. Poleciła mi go koleżanka jest to delikatny płyn z kwasem mlekowym i korą dębu, zapobiega przesuszeniu sluzówek, przeciwdziała infekcją i przyśpiesza poporodową regenerację:P

Oooo no popatrz jak fajnie 🙂
wiecie co mi kolezanka mowila? ze ona po porodzie pupe moczyla w rumianku na zmiane z tamtum rossa i po 2tyg nowka swiezynka...Sexu nie uprawiala po 2tyg ale mowi ze zewnatrz wszystko elegancja a miala 15szwow zalozonych...

• Mamusia
aha zapomnialam dodac ze w sumie jest lekki bo wazy 11 kg i bardzo miekki i dobrze sie prowadzi a do tego cena byla wg mnie bardzo przystepna bo za calosci ( gleboki, spacerowka, fotelik, torba, moskitiera i folia przeciw deszczowa) 1020 zł i jeszcze domowilam sobie parasolke do spacerowki za 40 zł 🙂

Ja uzywam laktacyd i dla mnie jest rewelacyjny a reszty kosmetykow perfecta mama ( krem do biustu, na rozstepy i do nog)i masa podkladek z rossmana takie w fioletowo-różowym opakowaniu - nie odparzaja
p.s. mnie po chusteczkach piecze

Dodi trzymaj się będzie wszystko dobrze

Ja uciekam na zakupki odezwe się później

• Mamusia
Jai_Ho podobno oponki mozna kupić, ale z niektórymi wózkami bywa problem, nawet sklepy w których kupujesz wózek mają problemy ze sprowadzeniem opon. To tylko w polsce chyba tak moze być 🥴
A moja koleżanka po porodzie uzywała tego płynu perfecta i też szybciutko powróciła do formy no i do sexu:P zresztą ona to bardzo szybko zaczęła się sexić z mężem, bo jakaś zboczona jest chyba:laugh: mąż się bał, ale ona go zmusiła wariatka jedna:laugh: :laugh: :laugh:

No ja do smarowania BioOil a hig int. Ziaja dla ciezarnych 🙂 chusteczki femina 🙂 ale to IRL :P
Wam tez zapach skorek od mandarynek kojarzy sie ze swietami???bo mi od zawsze bo pamietam jak w czasach komuny gdzie wszystko bylo na kartki takie mandarynki jadlo sie od swiat...i teraz nie wazne czy latem czy zima jak obieram mandarynke odrazu mam obraz swiat grudniowych 🙂
Napisalam smska do Dodi jak odpisz dam znac!

Mona ja to pewnie tez zaciagne Mojego do lozka hehehe :P bo chodze i gadam o sexie jak najeta ostatnio :P zreszta ja to zawsze mialam powera haha :P wiec po teraz przez te miesiace postu to nie odpuszcze ani jednego dnia 😉