Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

Rekawiczuscie slodkie 🙂 🙂 🙂
Jejkus snieg??? ja tez chce snieg!!!!!!!!!!!!! nawet nie wiecie jak tesknie za taka polska zima 😞 😞 😞 ech tutaj jak nie deszcz to wiatr i czasem slonce 😞
Aaana no wlasnie napisz przepis :P bo Moj sobie zazyczyl sernik na swieta a ja nigdy sernika nie robilam :P i szukam jakiegos pysznego 🙂 no to ja uciekam do kapania i na zakupki 🙂 jejkus juz dzis bedzie choinka w domciu 🙂 superancko az sie doczekac nie moge 🙂
to do spisanka pozniej 🙂

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
no u mnie też słoneczko się pokazało i chmurki znikają, ale zimno na dworku
a dzisiaj sobie troszkę posprzątam 🙂 bo się lekki syfik zrobił i też sie zastanawiam nad żywą choinką, zobaczymy jakie będą ws klepie
Sibi słodziachne te rękawiczunie 🙂

Witam mamusie,
jak tu dziś spokojnie 🙂Pewnie wszystkie biegacie za choinkami 🙂 ja niestety muszę poczekać za choinką do piątku - średnio mnie to cieszy, ale ja sama nie mogę się po nią wybrać, a mój M.jest zabiegany 😉
To się wczoraj postraszyłyśmy tymi skurczami, dobrze że mamy tu JaiHo, która Nas w porę opamiętała, bo jeszcze chwila a doszłybyśmy do wniosku, że chyba zaczynamy rodzić hehe:P
Miłej i spokojnej soboty życzę, pochwalcie się choinkami, jak będą gotowe 🙂

• Mamusia
czesc dziewczyny
wróciłam z badan krwi i moczu, bardzo zle sie czuje po tym leku, juz nawet dzis rano nie wziełam go ,ale Anitek wbila mi do glowy ale nie moge sama decydowac i odstawiac leków ,wiec wzielam spowrotem, ale wczoraj w nocy wogole nie usnełam tylko sie trzesłam cała i rece i cialo i goraco i zimno, i mdłosci, masakra, a ból znowu powrócił, juz sama nie wiem czy ten lek to powinnam brac ,jestem skołowana 😞

• Mamusia
Cześć dziewczyny

sorki że się wtrącę, ale Dodi - ja też biorę ten lek. Od około 1,5 tygodnia i powiem Ci, że na początku czułam się jak naćpana, trzęsawka rąk, zawroty głowy itp... ale teraz jest już znacznie lepiej organizm się przyzwyczaja. Ja to biorę na twardnienie brzucha, bo miałam tak, że twardniał mi przez 2 tygodnie codziennie i to nie na 2 minuty ale na godzinę, dwie.
Do tego luteina i magnez. Ale ten lek naprawdę pomaga. Po kilku dniach poczułam różnicę. No chyba, że bierzesz jakieś mega duże dawki. Bo ja 3 razy po pół. Pozdrawiam !

• Mamusia
Ami mi przepisał 3 razy po całej co 8 godzin, do tego biore istoptin.Z tym ze ja skurczy chyba nie mam , bylam wczoraj na ktg i nie wykazało nic, boli mnie tylko brzuch co jakis czas zakłuje, ból zaczał sie wczoraj o 14 , nie wiem czy nie zejde jak bede brac az 3 tabletki, ale boje sie sama decydowac, i zmniejszac dawkę, ale boje sie tez o dzidzie, bo oprócz tych leków mam jeszcze nospe, luteinę co 2 dni, i antybiotyk Augmentin na bakterie w pochwie co sie juz dlugo utrzymują, i truje lekami małą 😞

Dodi, tak biorę. I jak lekarz Ci go przepisał to bierz! ja na początku też się strasznie po nim czułam, mówiłam że serduszko mi wysiądzie - takie kołatanie miałam, do tego ciężko mi się mówiło, bo cała drżałam, nawet smska nie szło napisać, bo tel z rąk wypadał, a i łyżkę z jedzeniem było problem utrzymać. Raz było mi zimno a za chwilę byłam upocona. Teraz jest już ok. Głowa do góry, będzie dobrze! trzeba to przetrwać, jak masz jakieś pytania to śmiało pytaj..

• Mamusia
Dodi - ja po około 2 dniach zaczęłam się lepiej czuć. Na pewno nie odstawiaj na własną odpowiedzialność. Ja też biorę kupę leków od początku. Luteinę x 2 dziennie, magnez 3x2, fenoterol i jeszcze mam ciągłe mega stany zapalne pochwy. I uwierz mi lepiej przeciwdziałać takim objawom, bo to mniejsze ryzyko, po za tym te leki są bezpieczne! Mnie lekarka uprzedziła, że na początku będę mieć trzęsące ręce, słabość itp. Ja nie miałam ktg i nie wiem co jest przyczyną twardnienia brzucha. Te leki też powinny przeciwdziałać przedwczesnemu skracaniu się szyjki.

• Mamusia
Ami No wlasnie ja kłopot z szyjka tez mam skraca sie , a potem wydłuza, teraz znowu sie skraca,moze tez dlatego dał mi te leki, najgorzej jest w nocy bo spac nie moge, moze polykac jakis magnez do tego ?? chyba jest bezpieczny ?

Martus dzieki za informacje, bo lekarz powiedział ze moge byc po nim roztrzesiona ale nie wiedzialam ze az do tego stopnia 😞
mam nadzieje ze sie szybko przyzwyczaje, a jak bole przejda to poprosze za tydzien zeby troszke zmniejszył dawkę np: po poł brac a nie po całym, ale mysle ze wie co robi 🙂

DZIEKUJE WAM 🙂

Dodinka ja też nie wyobrażałam sobie brać jakiekolwiek leki w ciąży, ale to jest mniejsze zło niż jakbyś miała ich nie brać.
Ja biorę 1/2 tab. fenoterolu co 2,5godziny (zaczynam o 6 rano a kończę o 23:30, dobrze że mam przypomnienia w tel 🙂 do tego diphergan 3x1 (ja bałam się ten lek brać nie będąc w ciąży!), staveran też 3x1, i duphaston 3x1. I witaminki dla dzidzi. Nigdy nie brałam tylu leków jak w ciąży. Więc sama nic nie odstawiaj.

• Mamusia
Dodi - magnez naprawdę dużo daje, łagodzi bóle i rozkurcza. Jak go odstawiłam na 3 tygodnie to czułam się fatalnie. Biorę aż 6 tabletek dziennie - Asmag Forte, albo można też MangeB6
Ale lepiej skonsultuj to z lekarzem 🙂 Będzie dobrze 🙂

• Mamusia
Dodi dobrze że napisałaś do ginka, ale jak widzisz wszystkie które biorą ten sam lek miały takie same objawy, tak że Dodi pewnie i Tobie przejdzie 🙂
dziewczynki jak myślicie czy nasze maleństwa odczuwają głód, bo tak mi się chce jeść strasznie a maleńka zaczęła kopać jak szalona 🙂

• Mamusia
Uuuu dziewczynki bierzcie leki i oby do przodu,jesteśmy na ostatniej prostej 🙂

Ja dopiero padłam na kanapę po kilkugodzinnych zakupach.
Zgodnie z planem kupiliśmy małemu bujaczek,będzie miał frajdę bo są melodyjki,rybki w wodzie i sam się buja:P 2 paczki pieluszek Pampers 3-6kg a do tego dostaliśmy gratis 4 opakowania mokrych chusteczek,mały może srutać do woli:laugh:
no i jeszcze drobiazgi jak myjka,5 flanelek,kosmetyki i nareszcie dostałam malutką zimową czapkę za 15zł 🙂nooo i jest typowo męska :P ostatnio jak szukałam czapki to były same duże i za 45zł 🤪

Udało się od razu kupić dla córki prezenty "od Mikołaja" z czego ciesze się najbardziej bo nie trzeba będzie przed samymi Świętami stać w tych kolejach!

Ja dopiero usiadlam padam 😞
Dodi no widzisz tak jak Ci pisalam tak to niestety jest z tym lekiem... 😞
My dzisiaj znow mega zakupy kupilam przebierak,laktator,nakladki silikonowe na sutki i pamietnik dla Olafka 🙂 pozniej pojechalismy po choinke ogromna 🙂 i jeszcze mikrofale kupilismy sobie w prezencie 🙂 no i na koniec jedzenie i wrocilismy obladowani na maxa. Zaczelismy sprzatac i mielismy sie zabrac za choinke ale nie damy rady 😞 mnie tak boli kolo kosci ogonowej ze ledwo juz chodze i nogi tez odmawiaja posluszenstwa 😞
wiec zabierzemy sie za choinke z rana 🙂 wkleje Wam focie jak juz bedzie gotowa 🙂 ach no i pachnie niesamowicie 🙂ale zapachu nie dam rady wkleic hehe 😉
dzis zaliczylismy KFC 😁 bo na obiad nie bylo czasu nawet 😞 no i mielismy gdzies jechac na kolacje poslubna ale nie mamy kompletnie sil po tych zakupach :P
moze jutro sie wybierzemy a jak nie to za tydzien 🙂

Wkleje jutro jak juz bedzie gotowa 🙂 choinka jest przepiekna tak pachnie ze moglabym sie przy niej polozyc i zasnac jak dziecko 🙂 u mnie nigdy nie bylo sztucznej i nie bedzie 🙂 taki zwyczaj 🙂 a teraz odpoczywam juz nic nie robie bo ledwo chodze tak mnie nogi bola i pupa tez hehe 😉

Nikos padlam i sie nie ruszam :P przykryta kocykiem i tyle w temacie 😁 ale cos glodna znowu jestem i juz sama nie wiem co by tu zjesc :P kupilam 4kg mandarynek 😁 wiec zaraz sie za nie zabiore 🙂

Moj dzis dal mi tak popalic ze myslalam ze padne w aucie...tak mnie kopal po pecherzu jak nigdy bol jeszcze nie puscil a tu kolejny kopniak ze myslalam ze sie posiusiam w majty :P i na stojaco w sklepie to samo ze czasem az sie zwijalam i zaciskalam nogi musialo to zabawnie wygladac :P i dopiero jak sie najadlam w KFC to byl spokoj na godzinke 🙂
a teraz sie przewraca i wypina swoja pupcie kolo pepka 🙂
co do kolacji to ja mialam robic obiad na kolacje ale nie mam sily 😞 chinczyka bym zamowila ale jakos przejadlam sie chinczykiem ostatnio i teraz sama nie wiem czego chce...jest mi jakos zimno 😞 ale spalam bardzo malo to moze przez to...siedze pod kocykiem polarowym 🙂 bo tak dziwnie w buzie cieplo a reszta ciala az mam dreszcze brrrrrr :P

• Mamusia
Cześć Brzucholki 🙂

PADAM NA CYCE ! 😁

Spalismy sobie chyba do 9 tej, pozniej sniadanko, po tym małe leżakowanie i pozniej pojechaliśmy do sklepu po resztę dla Filipka 🙂 no i już wszystko prawie kupiłam :P szczotkę do butelki,opakowanie na smoczek,majtki poporodowe dla mnie, nożyczuszki, myjkę, pampersy 😁 hit za 72 szt zapłaciłam 50 zł 🙂 no proszek do prania, chusteczki pampersa sensitive i tu też hit 6 opakowań za 24 zł,kremik bambino do buźki, no i sudocrem 🙂 chyba o wszystkim pamietałam 🙂

eh normalnie teraz padam jakoś dziwnie się czuje :/
Ale super bo w CH tak swiątecznie i kąledy lecą 🙂 aajaja 🙂