Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Cruella no wlasnie mi ortopeda caly wyklad dal na ten temat i wsystko wytlumaczyl 🙂
i ostatnio jak bylam z Moim w Dublinie to byla tez z Nami jedna parka i oni maja dziecko z 23stycznia 2010 i ta laska ta dziewczynke za raczki podnosila normalnie do gory ze Mala tylko oparta nozkami byla myslalam ze jej przywale w ten durny łeb 😠 😠 😠 😠 😠
a to jeszcze kruszynka bo 5kg wazy.
ech te irlandki 😠 😠

• Mamusia
dzięki za odp to wsidzę że moja w normie 🙂
a co do podnoszenia - to pod paszkami można czasem chwycić żeby podnieść? ale tak bardziej delikatnie za klatę niż pod paszkami..?
bo rozumiem że nie ciągnąć za rączki do siadania z leżenia, tak?

aaana ja Amelię biorę nadal pod główkę i dupkę i podnoszę całą, wydaje mi się że jest za mała aby ją pod paszki podnosić. No chyba że trzyma główkę samodzielnie no to wtedy luz 🙂

Ja Olafka podnosze pod paszki czesciej choc wieksza czesc reki jest na klatce ale on glowe ma sztywniutko i zawsze i tak trzymam plecki w razie czego ale chyba juz nawet nie musze. ale wiadomo lepiej wiecej niz za malo.

Wlasnie zagladam bo Maz juz wrocil i lezy z Malym na fotelu a ja mam chwilke 🙂
obejrzalam wszystkie czesc sexu 😜 i sie poplakalam na sam koniec 😜 ☺️

Znow musialam mu obciac paznokcie 😜 rosna jak złe 😉
mam ochote napic sie jakiegos wymyslnego drinka 😮 jak baba w ciazy mam smaki 😉 przed chwila zjadlam chleb z cebula 😮 gdzie ja surowej cebuli no coz nie bardzo 😜
jakis napad mam dzisiaj 😜
musimy jeszcze podjechac na zakupki 🙂 jakis film na wieczor kupic jakies drinka albo winko 🙂
Olaf pewnie pojdzie znow nyny ok 21wszej wiec bedziemy miec chwilke dla siebie 🙂

Anita mam pytanie, Ty jesteś najbardziej oblatana po pieluszkach, czym się różnią poszczególne rodzaje pampersów??
Kupiliśmy teraz zestaw activ baby a mieliśmy new baby a wiem że są jeszcze premium care i rozdzielone na chłopiec i dziewczynka

Cruella tu nie ma active baby sa active fit ktore wygladaja o tak [IMG]http://www.fotoszok.pl/upload/cfb36d32.jpg[/IMG]
i ja tych uzywam lub Baby Dry one sa chyba w Polsce jak sie nie myle w takich zielonych opakowaniach i jest ksiezyc na nich 🙂
osobiscie mysle ze active fit sa lepsze.
Nie uzywalam nigdy active baby bo tu takich nie ma wiec ciezko mi cos powiedziec 😞 zreszta premium care tez nie ma 😞
ale sa chusteczki premium care ktorych uzywam.
ale z tego co widzialam na stronie to premium care sa jedne z tych najdrozszych bo one sa nawilzane itd.
New Baby(tutaj sa w zoltym opakowaniu) bardzo lubilam ale one sa tylko 1,2,3 a Olaf juz ma 4.
Dodi uzywa premium care z tego co pamietam bo Julcia miala problemy ze skora.
A Amelka jak toleruje pieluszki ?

Zobacz tutaj
http://www.pampers.pl/pl_PL/diapers-wipes-training-pants

a tu irlandzkie widzisz sa inne rodzaje 😞
http://www.pampers.ie/en_IE/diapers-wipes-training-pants

No i kiedys roznica byla bo active fit mialy siateczke a teraz wszystkie sa w srodku gladkie 😞
active fit sa dluzsze i mysle ze dlatego lepiej oslaniaja wszystko i Olaf sie nie przesikuje wogole 🙂

Toleruje super bo mamy nawet te z biedronki i nic się nie dzieje co mnie baaaardzo dziwi bo i ja i Andrzej jesteśmy alergikami, Adrian zresztą też.
Jest tyle rodzajów, różnią się ceną a tak naprawdę nie mam pojęcia czym jeszcze.
Do tej pory używaliśmy New Baby a te z zestawu są dosyć tanie i kurcze jakieś takie cieniutkie

Dzieki Cruella bo tak poczytalam o active baby i one maja powloke z aloesu w srodku...
a myslalam ze nie bede brala pieluch jak polecimy i bede uzywac wlasnie active baby ale teraz to bede brac pieluchy stad bo nie chce Malemu mieszac.
Podobno niektore dzieci sa wlasnie uczulone na aloes z tych pieluszek 😞

No wlasnie czytam ze maja paski aloesu.
No to jak Amelka nie ma alergii to cale szczescie 🙂
Ja te newbaby te lubilam no ale Olaf juz wyrosl z nich.
I nawet jak active fit mialy siatke ( bo zmienili ostatnio) to byly lepsze bo wlasnie nie bylo problemu z luzna kupka a Olaf takie robi...
a teraz wszystkie dostepne w IRL sa bez siateczki w srodku 😠

Ooo wlasnie Cruella bo Amelka tez na butli jakie robi kupki i ile?
Bo u Nas jak Olaf byl na Nutramigenie kupki byly jak pasta do zebow (konsystencja) i normalny kolor i robil 2x dziennie a teraz odkad jest na Aptamil (polski Bebilon) robi raz na dzien i tak rzadka ze wycieka doslownie 😞

Moja od początku jest na bebilonie choć w różnych formach i on ma to do siebie że kupa jest luźniejsza tzn taka jak an piersi to normalne, natomiast może też robić częściej choć Amelia robiła jedną dziennie, dziś zrobiła dwie rzadsze ale to przez zmianę jedzenia, oby się na tym zatzrymała

Cruella racja cos zle doczytalam a aloesem a to z tego opisu na stronie wynika ze one sa wlasnie jak BABY DRY tutaj. I te baby dry Olaf mi przesiukuje z bokow body i spiochy 😞
i te 12godz to chyba jakas sciemna bo ostatnio jak Maly mial na noc ta pieluche to po 7godz bo spal nie przebralam go to mial przelane body spiochy i jak odpielam pieluche to takie krysztalki byly i doczytalam pozniej ze jak sa te krysztalki to oznacza to ze za rzadko pielucha zmieniona...

No ja Olafowi dalam inne mleko i tez taka kupa byla juz chyba taka natura. No i robi raz na dzien 🙂 ale tak smierdzi ze ho ho 😜
uzywam takich woreczkow zapachowych do zuzytych pieluch bo tak to z kazda pieluszka z kupskie musialabym odrazu wedrowac wyrzucic do glownego smietnika 😉

Ja mam specjalny kosz na pieluchy.
A moja Amelia jest całą noc w jednej pieluszce. Fakt że 2 pampersów przesikiwała ale dziś miała dada od 4-9 kg i nie przesiurała. Dziś już mamy te 3 pampers to zobaczę, bo w sumie jak nie zrobi kupy to jest całą noc w jednej

No Olafik tez jak idzie spac o 21wszej przebieram go jak sie budzi zalezy czasem o 3ciej a dzis np o 5tej no i wlasnie w baby dry te krysztalki byly wiec juz wiecej ich nie zakladam na noc.
A pozniej przesikal mi chyba z 4razy w dzien i leza teraz te pieluchy i tyle.
Ten kosz tez tutaj jest 🙂 ale kumpela mowila ze nie poleca bo wklady do niego sa bardzo drogie i ona sprzedala swoj 🙂
wiec uzywam tych woreczkow a smieci sa wynoszone codziennie wiec spoko 🙂
Uciekamy na zakupki 🙂
trzeba cos na kolacje upichcic i jakiegos drinka zrobic 🙂
Do spisanka pozniej 🙂

• Mamusia
dziewczyny mi nie chodziło żeby dziecko brać za rączki do góry, tylko delikatnie podnosić stopniowo , najpierw za ramionka ok 5 cm. do góry a jak dziecko już zaczyna kumać i trzymać sztywno główkę to po trochu próbować za rączki ale też nie za wysoko , tak kazała mi moja pediatra, ale dopero jak dziecko skończy 2m-ce