Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Martus jestes dla Igora najwspanialsza matka i kocha Cie bezwarunkowo a z tego jak piszesz i co piszesz wnioskuje, ze jestes bardzo rozsadna i kochajaca mama 🙂!( moje skromne zdanie).
A niestety nasi panowie, wiedza doskonale, ze teraz jest to nasz najczulszy punkt, wiec najlatwiej zranic mowiac cos na temat macierzynstwa. Zakladam, ze wcale tak nie myslal.
My dzis caly dzien na zewnatrz, porozkladalismy sie z materacami, lezakami, parasolami, grilami, flaszkami i tak nam zeszlo do tej pory...sympatycznie. 🙂) Victor tak umeczony, ze ledwo patrzy a jeszcze chce sie bawic 🙂)

cruella... jest mi bardzo przykro.

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

................................................................................... 😲 😲 😲 😲
ehh

...dwa głębokie wdechy...

przełykam ślinę....

mogę coś napisać

Uff co za dzień, spotkałam się z koleżanką ;-) nie widziałyśmy się 1,5 roku. O mamo nie mogłyśmy się nagadać! Byłyśmy się przejść nad morzem. Malutka grzeczna była i jak to pisze Jai_ho gwiazdorzyła gdzie tylko się dało ;-)
Z tego wszystkiego prawie bym zapomniala o głosowaniu i razem z rodzinką wybralismy się do lokalu wyb. dopiero przed 20. Nadi glosowała razem ze mną ;-)))

Anitek Olafek jaki dużyyy ;-)) łoho ;-))) Koszulkę ma super!

MyCloud Olafek zjada tylko mleko 5-6 razy na dobe po 150ml a co ktorys dzien podaje mu np marchewke z ziemniaczkiem badz marchewke sama. jeden sloiczek 🙂
nie je duzo ale przytyl bardzo dozu w krotkim czasie i dopiero ponad miesiac temu przystopowal i teraz juz tyje do 1kg na miesiac 🙂
Iskierko dziekuje na informacje 🙂 rowniez mysle ze jak zacznie chodzic to bedzie spalal te kalorie 🙂 😘
Buzka dla Twoich dzieciaczkow 🙂

Martus Ty zla matka?????? chyba Twoj oszalal 😠 😠 😠 ach Ci faceci czasem 😞

Martuś Martuś Martuś... nikt nigdy nie zdoła podważyć Twojego autorytetu u Igorka! jesteś dla niego jedyną najwspanialszą matka na świecie, kocha Cię calym serduszkiem i liczy się tylko to co on sobie myśli a dla niego jesteś najlepsza!!

Nie komentujac nic do Cruella chce tylko Wam cos powiedziec zebyscie sobie zobaczyly na marzec czy ja cos pisalam ze Cruella mowila o puddingu bo napisalam ze slyszalam od jednej Mamy ze ktos z marocowek byl zaszokowany tym puddingiem i w tej wypowiedzi nie bylo "Cruella"
a do tego wszystkiego pisze tylko z Wami (poza 3postami na marcu) wiec nie wiem co miala na mysli ze pisze na roznych watkach 😮
A watkow nie przeszukiwalam bo to co napisala Nam wtedy mialam zapisane na kompie bo pokazalm to wtedy mojemu Mezowi.
I nie miejcie do mnie pretensji o nia bo jak mnie to mogla tu byc i pisac (pomijajac moje watki) ale z tego co wiem od innych dziewnycz (prywatnie) to wiele osob jej nie lubi ale nie mnie tu oceniac...

wyniesc sie i smrod zostawic

I tym akcentem koncze temat "Cruella"

Dzięki dziewczyny za miłe słówko..
Staram się robić tak by Igor wiedział że ma kochającego ojca, i aby M. nie czuł się, że ja robię coś lepiej od Niego, żeby tak samo uczestniczył w Jego wychowaniu pomimo tego że w większości siedzi w pracy, a tu taka lipa.. No nic, trzeba to przełknąć, faceci są dziwni 😮

Dziewczyny a czy macie stały harmonogram żywienia dzieci? Np. 7 mleko, 10 mleko, potem deser, mleko, obiadek, mleko itd?? czy wszystko "na żywioł" jak się uda??

CandyMonka to zesmy sie zgadaly hehe 😜 bo ja sie dzwonilam ostatnio z moja bardzo dobra kolezanka i tak nadawalysmy przez telefon 3godz ja z ladowarka przy tel bo bateria siadala i nie moglysmy sie nagadac a nie widzialysmy sie 3lata!!! i jedziemy do niej na weekend 🙂 bo tez mieszka w IRL tyle ze na drugim koncu 😜
ech stare czasy 😁

Martus a nie upil sie???
co do schematu to ja nie mam Maly mleko pije i ok 12 do 14stej dostaje obiadek ale tez nie codziennie bo np jak wprowadzam cos nowego to czekam do 4dni na reakcje bo gdybym dawala mu kolejna rzecz nie wiedzialabym od czego ewentualnie mialby alergie.

Abitek he..no tak to jest z tymi psiapsiólami ;-)
Ta akurat była przy mnie w UK jak zakochiwałam się się w ojcu Nadii..pamięta wszystkie moja achy jak przechodził obok mnie ;-))) hehe
Zna cała sytacje od srodka, fajnie bylo powspominac i wyalic sie..jakos tak od razu lzej na sercu sie robi

Martus ach mscite jestesmy 😜 hehe 😉
no ale moze mu sie cos pomylilo faceci mysla ze jak juz pracuja a my w domu z dziecmi to ze nam latwiej i wogole 😮

CandyMonka a jak tam alimenty cos sie zmienilo?

Kochana ja napiasze w Twojej sprawie do prawnika i sie dowiem czy cos mozna jeszcze zrobic.
A ta kolezanka jest jeszcze w UK? tylko na wakacjach w PL czy juz zjechala? albo ktos z pracy zaufany?

Ja sie tez z Wami bardzo dobrze czuje 🙂
i poznalam juz Justyne i Sylwie na tym forum extra babki 🤪
fajnie bardzo sie ciesze bo czlowiek w tym Cork za duzo osob nie zna wszyscy znajomi w Dublinie (bo tam mieszkalam 3lata)
no a teraz jak juz je znam to wspolnych tematow mnostwo 😁

Co do przyjaciółek, mam taką jedną od przedszkola, tylko że jak założyłyśmy swoje rodziny tak nasze drogi lekko się rozeszły 😞 teraz widzimy się raz do roku 😞 a tak mi Jej brakuje na codzień..
Idę na fajkę ☺️

Martus Igorek sliczny 🙂 jaka ma linie 😁
Candy dziekuje za komplement o Olafku hehe 😜

co do przyjaciolek to wlasnie ta co do niej jedziemy jest moja przyjaciolka 🙂 ona dzieci nie ma ale jest taka the best ze wszystko rozumie hehe 😜
dzisiaj tez juz dzwonila i 1,5godz na telefonie i przedwczoraj i w czwartek po 3godz hehe 😁
kurde nie moge sie doczekac az do niej pojedziemy 😜

Hmm.. internet mi zaczął szybko działać, albo mój mózg na zwolnionych obrotach już jest 🙂 😁

Anitek Olafek to super chłopak, widać że szczęśliwe i zdrowe dziecko z Niego 🙂

• Mamusia
Igor super! 🙂)
Martus znasz swoja wartosc i wiesz sama, ze jestes dobra matka, a na klapsa dla M przyjdzie pora, tak jak pisalas 😉
U as z jedzeniem na wariackich papierach, je kiedy chce i co chce 🙂) Duzo nie je na raz wiec dosc czesto u nas te posilki sa, inaczej sie nie dalo. Ale dzis mialam dwa srednie jablka z kompotu dla niego, do tego dodalam 3 miarki kaszki i troche mleka wyszlo ponad 200ml... i maly zjadl wszystko naraz lyzka 😮 🤪

JaiHo, porównując do Igora, Victor i tak sporo zjada 🙂 pytałam Was o ten schemat żywienia, bo chyba czas by to unormować, nie sądzicie? czy może jeszcze za wcześnie?
I zastanawiam się nad formą podawaniem kaszki - łyżeczką czy w butli?

Ja znow tylko mietowe 😜 ale pamietam ze jak palilam nalogowo to czerowne malboraski hehe 😁 pozniej light a pozniej mietowe 😁

JaiHo niezla ilosc 😁
Olafowi nie probowalam dawac kaszki gestej ale moze jutro sprobuje 🙂