Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ja warzywa przeciska przez sitko z drobniutkimi dziurkami i jest wszystko jednolite jak masełko, mojej to strasznie smakuje później dolewam wodę z zupki i jest na tyle płynne ze może ciągnąć z butli, tak tez zrobiłam z jabłuszkiem i ciągnęła taki kompocik

• Mamusia
CandyMonka na poczatek 2-3 lyzeczki a i tak kupa pewnie bedzie zielona 🙂) Niby nie powinno sie zaczynac od deserkow, czyli owocow, bo pozniej nie bedzie chcialo warzyw, my zaczynalismy od jablka a warzywa tez teraz wsuwa. Zalezy od dziecka i jego smakow. Do tej pory ze wszystkiego co jadl najbardziej lubi banany, potrafi zjesc pol duzego na raz. 😮 skrobie go lyzeczka.

aa my mamy kupki i tak zielone wiec luz, dziś jej coś kupię ;-)))
aaana ehh rozmazana jestem jakaś, dzisiaj 🤨 wolę sie nie pokazywac na miescie w takim stanie ;-)) ale poważnie muszę Cię w końcu dorwać hehe

• Mamusia
Jai_Ho no pracochłonne to jest ale jaka radość z widoku jak maluszki to jedzą z apetytem 🙂
a co do podawania kolejno posiłków to zaczęłam od marchewki ale mała nie chciała samej marchewki, zresztą sie nie dziwię bo kto lubi samą marchewkę, więc zrobiłam jej sama zupkę, a skład to 2 marchewki duży ziemniak odrobina pietruszki i selerka ale bardzo mało bo mają intensywny smak i może zupka przejść za bardzo tymi warzywami i też mojej nie smakowało no i większy kwiatek kalafiorka łyżeczka masełka i ciutek soli no i woda

Co do kompotów z jabłek, to wszystko oki, tylko boję się podać Mu kupne jabłka 🥴 poczekam aż będą takie eko 🙂 póki co opieram się na słoiczkach, bo warzywka z ogródka narazie mam takie tyci tyci 😉

Monka u Igora po kupie widać mniej więcej co jadł, chodzi o kolor 🙂 po mleku rąbie za to na zielono. Kurde tak mi teraz przyszła radość, ze problemy brzuszno - prytkowe mamy już za sobą 😜

• Mamusia
jak nie trzeba to ta spi!!! 😮 za 30 min musze wyjsc a ona zasnela snem sprawiedliwego!!!!!!!

wczoraj Marcynia jadla pierwsze miesko i jej zasmakowalo!! owoce wszystkie je lyzeczka, soki lubie wszystki poza bananowym z jablkiem (wszystkie mocno rozcienczane) herbatke ma z owocow poludniowych ale 1,5 miarki na 350 ml wody- napoje pije nawet w ilosci 4 butle 350 ml dziennie 😮 a przy tym bardzo duzo sika

wczoraj sama gotowalam jej zupke ( marchewka, pietruszka, ziemniak, piers z kurczaka) wszystko zmiksowane i zageszczone "misiowym ogrodkiem" pure ryzowe z dynia ciagnela flache az jej sie uszy czesly!!!! 😎 staram sie ja przyzwyczajac do kazdego smaku zeby pozniej nie byl z niej "francuski piesek"

• Mamusia
no i pada
ja narazie podje mu jedzonko ze słoiczków uwielbia jarzynowa i marchewkowa z ryzem i marchewke
dokupiłam jeszcze brokuły i szpinak z ziemniakami ale jeszcze tego nie jadł
co do picia do mało pije ale mu wpycham zwłaszcza jak sa upały teraz kupiłam mu herbatke z jabłkiem i melisa soczków to za bardzo nie lubi
a jesli chodzi o owoce to bardziej lubi obiadki niz te desery ale zje
to wszystko podaje mu łyżeczka 😆

ooo kurcze ale sie rozpadało

• Mamusia
My juz po spacerze, uffff... wozek z Viciem i zakupami to jakies 30kg! a mam spore dwie gorki po drodze 😉
Jestesmy tez po probie z mango, jak zawsze do kazdego nowego smaku musialam mruczec i robic mniam mniam muf muf 🙂) ale i tak jakos go nie urzeklo, dopiero jak mu z tego zrobilam koktajl z mlekiem to wtrabil cala butle 🙂). Teraz chlopaki ogladaja Tour the France a ja mam luz. Dzis na obiad ... nic 🙂) Wczoraj sie w gosciach najedlismy i jutro my mamy gosci na obiedzie to sie najemy a dzis lenistwo 🙂)

• Mamusia
no hej ponownie
ja tu mamwyrzuty że młodej meliskę podaję (herbatką jabłkową z melisą z hiippa) a tu widzę że prawie wszystkie ją dajecie 😜 hihiih

herbarka z owoców południowych - hm,,, nie widziałam - jakiej to firmy - chętnie kupię

• Mamusia
hej 🙂
dziecko mi przespalo prawie caly dzien i wieczor teraz nadal spi 🙂) nie wiem co bedzie w nocy wyprawial, ale sie kimnelam godzinke z nim i nie jest najgorzej 🙂 zawsze po drzemce w dzien fatalnie sie czzuje a teraz ok. tylko malej kawy mi trzeba 🙂)
Wracam na mecz 🙂) Milego wieczoru zycze!! 🙂)

aa! iwiokej a do tej zupki to dochodzilas z Amelia dodajac po jednym produkcie i obserwowalas co sie dzieje, czy poszlas na calosc i wieloskladnikowa z marszu dostala?

aaana co do gotowania to wcale nie jest takie czasochlonne jakby sie wydawalo 🙂) i to Ci mowi ktos kto praktycznie dla siebie i domownikow nie gotuje! 🙂) tym bardziej, ze ja jak robie mu takie rzeczy to ma na dwa dni. No i nie bawimy sie w przelewanie do talerzykow, miseczek itd. bo maly zawsze wyczail moment, aby wsadzic tam cala reke, tylko teraz bezposrednio je z kubka od blendera i tez jest super

• Mamusia
ja odrazu dałam zupke jarzynowa ale najpierw 5 łyżek na drugi dzień 10 pozniej pól słoiczka a teraz zjada juz cały na raz
a słuchajcie jak karmicie swoje maluchy?
bo w piatym miesiacu na pudełku jest napisane ze trzeba dawa 4x180ml mleka a we wczesniejszym miesiacu było 6x150ml
wiec ja daje na przemian
rano - mleko
w południe - deserek cały słoiczek
w porze obiadu - mleko
popołudniu - zupka cały słoiczek
wieczór - mleko / kaszka
w nocy - mleko
myślicie ze tak jest dobrze??