Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dodi ja chodze juz 2 tygodnie - 2 razy w tyg do szpitala a raz prywatnie i ćwiczymy w domu. W szpitalu ja rehabilituja bobath'em a prywatnie vojta. efekty juz są bo sama co chwile sie obraca na brzuszek. U mnie rzecz ywgladała tak że nawet nie siedziala! ogolnie to dostalam zjeb.... ze tak pozno- tyle ze mnie pediatra caly czas mowila ze jest ok ze mala jest za gruba itd sama zaczelam zalatwiac wszystko na wlasna reke i zmienilam juz pediatre. ogolnie w rozwoju motorycznym jest na poziomie 5 miesiaca, ze nie ma wykszatlconego odruchu prostowania, ma bardzo slabo rozwinięte mięśnie brzuszka i ogolnie ze nie jest dobrze 🙃 rehabilitacja kilka miesiacy!!! ale juz sa efekty juz jest lepiej wiec nie marudze 😉
jak poszlam na pierwsza prywatna rehabilitacje to sie okazalao ze Marcelina na 10 rzeczy ktore powinna robic robi 1! 😮 😮

lece wieszac pranie, robic dziecku budyń bo pogoda znowu piekna wiec mozna wybyc z domu 🙂

aha lakarka kazala nam zmienic fotelik na siedzacy, sadzac w krzeselku do karmienia-wymuszac na niej ta pozycje ale u Was tego problemu nie ma skoro Julcia siedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
iwiokej ,Darusia ma racje ,na odparzoną pupę dobry jest bepanten ,miałam też maść -neomycyna ona jest do oczu ,ale w szpitalu smarowali pupkę Julci właśnie tą maścią i podziałała,dobrze jest też jak najczęściej wietrzyć kuperek 😉połóż jej podkład i niech sobie tak leży 🙂i przemywaj ją nie chusteczkami tylko przegotowaną wodą ,bo chusteczki mogą ją teraz podrażniać 🙂 i kuperek będzie jak nowy 😜 😉

• Mamusia
Darusia widzę ,że już wiesz jak to jest jak Sarunia chce stać a nie siedzieć 😁Sama podnosi się czy musisz ją postawić? 🙂Pilnuj ją żeby sobie krzywdy nie zrobiła ,Juleczka to takie cuda wyprawia w łóżeczku ,że aż nie mogę na to patrzeć,trzyma się jedną ręką i stoi na jednej nodze i przy tym jeszcze tańczy .Dzisiaj pierwszy raz podniosła się z brzuszka na siedząco ,do tej pory płakała jak przewróciła się na brzuszek a teraz już łaski nie potrzebuje 😉

• Mamusia
witamy
Rożnie to bywa z Sarcią czasem sama sie podnosi do stania a czasem muszę jej pomagać.... wychodzę z pokoju , wracam a Sarcia stoi i sie giba w tym łóżeczku i jeszcze liże poręcz a ja wtedy się boje ze wybije sobie ząbki które ledwo co jej urosły haha. czasami nawet wstanie a marudzi bo nie może spowrotem usiąść bo nogi sztywne hahaha... :-) stoi juz tez trzymana za rączki ale kroków jeszcze nie robi.. no ale nie ma sie co spieszyć....
teraz jeszcze śpi mój anioł a ja na nią spoglądam i myślę sobie ciągle jak bardzo ją kocham..... jestem w niej zakochana po uszy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!zresztą pewnie jak wy wszystkie w swoich maleństwach... z rana to czasem tak ja wycałuje ze ma juz dosyć i marudzi hahaha
pogoda u nas ładna wiec tylko Sarcia się obudzi wrzucimy na ruszt śniadanko i deserek i na spacer 🙂

• Mamusia
Marcelinka [color=red][/color] sto lat 🙂
i duzo siły na rehabilitacji.

moja juz wstala ,spala cala noc od 21.30 przebudzila sie na papu, potem ubudzila sie o 9 , pokokosila sie i spala do 10.40 złote dziecko,teraz chce ze mna posta pisac, wyciaga raczki i wali w klawiature.

Darusia to jasne ze wszytskie mamy sa zakochane, ja ciagle Julci powtarzam ze jest najpiekniejsza, i wogole...
Az chce sie miec drugie dziecko 🙂

Sibi ja w piatek ide na szczepienie i dostane skierowanie do lekarza na reheb.
zapisalam mala tez na piatek do rehabilitanta ale kupujemy auto, musimy to zrobic do konca wrzesnia i mąż jedzie w piatek zobaczyc auto, wiec przelozyc musze wizyte na przyszly tydzien, chyba ze cos wykombinuje 🙂
my juz po sniadanku, mam taki apetyt ze nie wiem, mala zaraz mleczko, kapiel i na dwor trzeba korzystac ze slonca poki jest 🙂

milego dnia

• Mamusia
Witam Mamusie!!!
Wszsystkiego Najlepszego dla Marcelinki z okazji ukonczenia 8 m-ca 🙂
nam dopiero 7 stuknął
ok dzwoniłam do lekarza co jeszcze na tą pupę odparzoną dać , no i dostałyśmy syropek, już dzisiaj rano zauważyłąm efekty no i mała tak nie krzyczy jak zrobi kupkę, dzsiaj wstała o 10, a tu już 2 kupki 😞 ma cały czas biegunki, niestety nic nie pomaga 😞, ale lekarka mówiła, że to przez te zęby co mają wyjśc, nie kazała smarować maściami bo ma za mocno odparzoną i to musi wysuszyć sie, wiedzcie ze pilnuje jej pupy i myję pod bierząca wodą jej pupę, ale ona robi co 15 min. kupe i przez ten kwas cięzko jest wyleczyć jej pupę, ale chyba mamy już lekarstwo 🙂
miłego dnia

• Mamusia
My juz po spacerku jest tak dzis ciepło nas ze szok... ja tu wychodze w kurtce ,Sarcie uburdałam w kamizelke gruba i czape a tu buch na nas takie ciepłe powietrze haha ........ odrazu posciagałysmy te ciepłe ubranka i az sie chciało spacerować.........
teraz zabieram sie za obiadek.......
Fajnie Dodi że częściej do nas zaglądasz teraz 🙂

• Mamusia
[URL=http://fotoo.pl/hosting-zdjec/2010-09/f3cdd695/dscn0865 (large).jpg.html][IMG]http://fotoo.pl/zdjecia/thumbs/2010-09/f3cdd695.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://fotoo.pl/hosting-zdjec/2010-09/634167ba/dscn0872 (large).jpg.html][IMG]http://fotoo.pl/zdjecia/thumbs/2010-09/634167ba.jpg[/IMG][/URL]

to na dzisiejszym spacerze
mój 8-miesięczyn szkucik 😘

• Mamusia

dziękujemy, mamusie, też chciałam małej zrobić foto, a tu bateria w aparacie padła, może wieczorem, ale ma ostatnio lenia ogromnego, bym ciągle spała, a tu nie idzie 😞 no z małą już lepiej syrop pomaga 🙂 dupka juz nie szczypie, dopiero były 3 kupy, i nie jest już taka marudna, dopiero zasnela od 10 jak się obudziła, bo na spacerku to tylko 10 min. spała, bo zasnęla na brzuszku, a bużke miała w podusi to ją chciałam odwrócić i dobrze, że chciałam bo jak ją podniosłam to aż powietrze łapała, głupolek mały 🤢 no i tak zakończyło się spanie 😞
Marcelinka jak pieknie wygląda 🙂 jest starsza od Ami o równy m-c 🙂

• Mamusia
hej sto latek dla Amelci 🙂 przepraszam tez nie zauwazylam, spoznione ale szczere 🙂
Padam dzis z nog, wlasnie walnelam lampkę winka wlasnej roboty i ide spac, jutro mamy szczepienie a potem jedziemy do Łodzi obejrzec auto, moze wreszcie kupimy, wiec mnie jutro nie bedzie, moze wieczorem..
a w sobote wykorzyustujemy nasz prezent slubny i idziemy do jakiegos salonu a,la spa, na bicze wodne, sałny parowe i masaze relaksacyjne hi hi
Tak patrze na te foty naszych dzieciaczkow i widze ze juz wszystkie takie fajne i duze 🙂 a dopiero co w brzuchach były.

dobrej nocki

• Mamusia
Witam mamusie! 😜
Dodi 😜oglądałam teraz galerie Julci 😜ŚLICZNA DZIEWUSIA 😜 i jest już do czego przypiąć spinkę 😎 nie pogadasz 😉Moja ma takie króciutkie że jeszcze nie da się przypiąć ,ale już rosną 😁.W szpitalu jak byłam to koleżanka urodziła córunie z takimi długimi włosami ,że nie mogłam się napatrzeć ,miała czuprynę gęstą i czarną ,wyglądała jak chinka 😜a teraz widziałam ją na NK i jest blądynka 🤪zupełnie jak nie ona ,też śliczna dziewczynka 🙂
Oczywiście moja Juleczka jest najpiękniejsza 😜najmądrzejsza 😜ukochana córusia mamusi 😜i wogóle 😁 🙃 😜 😉

• Mamusia
Czy ja dobrze widzę 🤪 🤪 🤪MARCELINKA SIEDZI W WÓZKU!!!!!!!!! 😁
Sibi będzie dobrze 😜nasza sąsiadka ma teraz prawie 7 miesięcy ,ale ona nawet nie próbuje siadać cały czas jest jeszcze w gondoli 😞 w domu też tylko leży i nawet jak ją posadziłyśmy na chuśtawkę to się położyła a Marcelinka próbuje siadać 😜z pomocą jasieczka ,ale siedzi 🤪 😜 😘

• Mamusia
Zazdroszcze Wam 😉co ja bym dała żeby moje dziecko spało do 10 😜
Szalona Julcia dokuczyła dzisiaj dziadkom 😜chciałam ją zabrać na zakupy a mama na to -że po co ?że zostaną z wnusią 😜więc skoro się zaoferowali 😎 🤪 🤪 🤪ledwie babcia ją uśpiła 😁 😁 😁stwierdzili ,że to nie na ich siły 😁 😁 😁ona cały czas chce chodzić 🤪mam chodak ,ale nawet nie chce na niego patrzeć ,woli jak mamusia prowadza 🙂
Do pózniej 🙂

• Mamusia
dzien dobry
boze co za noc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
spalam 3 godziny bo moje dziecko jak nigdy plakalo, marudzilo, jeczalo!!!!!!!!!! ma katar a do tego ten ząb 😮 😮 😮 macie juz doswiadczenie od momentu pojawienia sie , a bardziej wyczucia zeba ile mija mniej wiecej do wyjscia? nic na to nie pomaga! jest nerwowa i marudna!
mnie pęka głowa a dzis dlugi dzien! kolezanka ma przyjsc zrobic mi wlosy, pozniej rehabilitcje, zakupy, turniej freesbe ( zostalismy zaproszeni przez trenera, a ze piękna pogoda i to na dworze to mala skorzysta z powietrza) i mam nadzieje że na tym dzień sie zakończy!!!!!!!!!

iwiokej pisalas ze dalas malej czopek ale to z powodu zębowego marudzenia?

milego dnia

• Mamusia
Sibi 😞ja mam to samo 😞noc nie przespana ,ciągle sie budziła 😞widać już zęba w dziąśle ,ale kiedy naprawdę wyjdzie? 🤨też ma katar 😞i na spacerek raczej nie pójdzie 😞
Teraz żabcia śpi już drugą godzinę ,może bedzie lepsza 🙂Daje jej herbatkę -jabłko z meliską i smaruje dziąsło żelem ,nie ma gorączki więc panadol chyba zbędny.Kupiłam jej wczoraj gryzaka wodnego może on coś pomoże 🙂chociaż bardziej smakuje jej poręcz od łóżeczka 😁