Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witam Mamusie!!!
mała wczoraj zasnęła o 22 ale pobudka o północy , herbatka i dalej spi później pobudka o 2 w nocy to samo, no ale pospała później do 9:30,ale dziwię sie, ze ona tyle się budzi w nocy, chyba ma za sucho w pokoiku może jakiś nawilżać jej założe
Darusia, a widzę, że u was lepiej skoro męzulek jajeczniczkę robi 🙂
miłego dnia mamusie

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cześć mamusie 😜
Sibi 😞bidulo wyobrażam sobie co musisz przeżywać patrząc jak Marcelinka płacze podczas tej nieszczęsnej rehabilitacji,musisz sobie ciągle powtarzać ,że to dla jej dobra, 🙂i nie jestes wcale wyrodną matką a wręcz odwrotnie -to dzięki Tobie ma tą rehabilitacje 🙂zobaczysz jak będą efekty ! 😜będziesz się cieszyć z każdego jej ruchu 😜.Powiedz Sibi dlaczego miałaś cc? 🤔i czy masz w kartę wpisane ,że Marcelinka była niedotleniona?
U mnie było było wpisane -ostra wewnątrzmaciczna zamartwica płodu 🥴to straszne co napisałam ,ale tak mam wpisane .W książeczce dziecka nie ma nic ,że była niedotleniona ,była zdrowa ,dostała po 10 punktów,do tej pory tego nie rozumiem 🥴

• Mamusia
hej hej
wieczor i noc fajna
bylysmy z kolezanka na drinku a moj maz z kolega ogladali KSW a ze nie bylam bardzo dlugo to dolaczylam pozniej do niech i tak impreza zakonczyla sie o 2 ☺️ tyle ze gdzies zmarzlam i lamie mnie w kosciach i obawiam sie ze bede chora 😮

dzis znowu ta rehabilitacja i jutro i we wtorek tez 😮 😮 😮 juz nie reaguje jak za pierwszym razem ale nie ukrywam ze jest to dla mnie przykre!

Renata ja mialam polozenie posladkowe do tego zaczelo jej zanikac tentno i bywa owinieta pepowina dostama 9 pkt bo miala zasiniona skore ale bylo wszystko ok

ciekawa jesem ile beda meczyc tak to moje dziecko 🤢 🤢

milej niedzieli

• Mamusia
Witam Mamusie!!!
u nas noc dziwna, bo mała zasnęla o 20 ale obudziła sie po 21 i tak nie spała do 23 chyba, ale nie było tak strasznie bo też imprezowaliśmy i tez imprezka zakończyła sie o 2 jak u Sibi, tylko że w innym miejscu 😁 😁 😁
później herbatka po 3 ale ja nie wstałam tylko M., o 8 zaczęła pojękiwać przez sen to dałam jej mleko bez budzenia i tak spała do 11 wiec nie tak strasznie 🙂
również miłej niedzieli 🙂

• Mamusia
No prosze 🤪imprezowało się a teraz trzeba cierpieć 😜główka boli 😉pisać się nie chce 😉
Darusia a co z tobą? 😜Ty też imprezowałaś? 😉
U nas nie najlepiej 😞Juleczka trochę chora ,ma katarek oby skończyło się na katarku 😞
Wczoraj byłam na grzybach, zmarzłam i też nie czuję się najlepiej,ale pisać mogę 😉
Sibi więc Ty miałaś cesarkę ,bo nie było innego wyjścia ,więc Marcelinka rodziła się normalnie ,bez komplikacji ,u mnie było inaczej 😞cały czas mam na myśli to ,że Julcia mogła być niedotleniona i czy nie będzie konsekwencji w póżniejszym rozwoju.to takie martwienie się na zapas .Jak narazie rozwija się ponad plan ,chodzi już sama w łóżeczku,przewraca się ,wstaje i dalej chodzi,ale jest taka nerwowa,że trochę mnie to martwi 😞
Nie wiem jak sobie z nią poradzę jak już zacznie chodzić ,chyba będę zmuszona zaprosić do siebie super nianie :woohoo 😁orotę Zawadzką 😜Julcia już kwalifikuje się do tego programu 😜 😉Cała moja rodzina zauważyła ,że ten mój łobuz nie bawi się jak inne dzieci,żartujemy że to miał być chłopak 😉

• Mamusia
heejj
ja wczoraj nie pisałam bo czasu zabrakło , troszke przemeblowanie mielismy potem gosci no i jak to weekend cały wolny czas poswiecałam Mariuszowi....u nas noc okropna Sarunia ciagle sie budziła 😞 😞 😞 mimo ze spałam do 10 to niewyspałam sie....
dzisiaj zniżamy łózeczko bo sarcia juz sama stoi i dzwiga sie w łożeczku wiec boje sie jej zostawiac tam chocby na minutke 🤨 🤨 🤨
a co do zaimprezowania to ja niestety nie mam kiedy.... wieczorem mi sie juz nic nie chce jestem padnieta na ryjek a po drugie sara tylko cyca ciągle chce.... przylepa mała.. butelki nie ruszy

• Mamusia
Witam Mamusie!!!
no i matczyna intuicja nie zawiodła, słoneczko moje może do 2 tyg. mieć już ząbki 😁 😁
byłam z nią u lekarza mo ma zaczerwienioną pupe i cipulkę ale okazało się, ze to tylko odparzenia i mamy smarować pupę fioletem i mączką ziemniaczana, to pewnie przez te biegunki
renatko nasze oklaski giną ale udaje sie je dodać nim zauważysz 🙂
a ja plamię , biorę antykoncepcyjne i nie wiem co jest, czasem zdarzyło mi się zapomnieć tab. ale, kiedyś jak brałąm to też zapominałam i nic nie było, a teraz nie wiem, jedno wiem nie jestem w pełni zabezpieczona 😞 🤢
miłego dnia

• Mamusia
Witam Mamusie!!!
moja kochana córeczka zasnęla wczoraj o 19:20, dałam jej czopka bo marudziła troche przed snem, i obudziła się o 8:40 z maleńką pobudką na herbatke o 23, ale spała po niej dalej 🙂
i mąż zadowolony i ja wyspana 🙂
miłego dnia mamusie i dzidziusie 🙂

• Mamusia
Witajcie mamusie 😜
Darusia widzę ,że z Mariuszkiem już wszystko w porządku 😜
Nie dziwie ci sie ,że nie imprezujesz ,bo ja też jak jestem teraz sama z Juleczką to wieczorem nie wiem jak sie nazywam 😉Teraz żabcia śpi już 1,5 godz,więc korzystam puki mogę 😜 .Teoretycznie jest rok szkolny i komputer wolny do 15 😁a praktycznie 🤨nie mam czasu 🤔
Sibi nie odzywa się ,pewnie składa rowerek 😜 😁zapomniałam jej napisać ,że rowerek jest w częściach i trzeba się troche pomęczyć żeby go złożyć 🙃Sibi powodzenia 😜 😉
iwiokej po czym pani doktor poznała ,że Amelka będzie miała ząbki? 🙂Juleczka ma dziasła białe i spulchnione od jakiegoś czasu a ząbków nie widać 🥴
Widzę iwiokej,że Twój mąż też zadowolony 😁,tylko mój ma teraz cieżkie dni 😁biedny musiał się wyprowadzić z łóżka ,bo juz drugą noc śpie z Juleczką ,wygrzewamy się obie ,dzisiaj już ma mniejszy katerek ,chyba jej przejdzie:Popisałam troszkę a teraz do pracy 🤪
Miłego dnia mamusie! 😜

• Mamusia
sama nie wiem, po czym, a czy miała rację to się okaże 🙂
a męza musiałam troszkę pocieszyć bo zaniedbany ostatnio 😁
a nie obraź się, ale możesz żałować, że wziełaś Julcię do siebie, do łóżka, bo maluszki szybko się przyzwyczajają do dobrego i może być Ci cięzko ją odzwyczaić od tego
moja kruszynka śpi teraz od 11
miłego dnia

• Mamusia
iwiokej 😜nie ma takiej opcji 😜mąż już się dzisiaj zapowiedział i wraca na stare śmieci 😁Juleczka juz prawie zdrowa i bedzie już spać w łóżeczku,ona bardzo lubi budzić się rano w swoim łóżeczku,ma na poscieli i na ochraniaczach misie i gada sobie rano do nich 😜a my z daleka patrzymy jak się córunia bawi 😜
Oby Amelci wyszły te ząbki szybko i bezboleśnie 😜Jak Wy to robicie ,że te Wasze córunie tak śpią 😁dajcie jakieś wskazówki 😉

• Mamusia
hej, mało juz tu zostalo dziewczyn.
a co sie dzieje z Jai_ho ??

Ja nie mam czasu za bardzo wpadac, prawie cale dnie siedze u sąsiadki, bo mała za 2 tyg zostaje z nia juz na cale dnie, wracam do pracy od 6 pazdziernika.
Jakos po slubie czasu nie bylo, teraz mam troche badan do zrobienia przed powrotem do pracy, musze kupic pare rzeczy z ciuchow bo przeciez wszystkie koszule odsłaniały mi brzuszek a teraz to juz n ie wypada.
U nas zębow nie widac, Julka zadnych postepów, jak sie nie przekrecala tak nie robi tego nadal, jedyne co robi to sztywno siedzi, w przyszlym trygodniu jedziemy z nią do rehabilitanta i moze do neurologa sprawdzic co sie dzieje.
Zazdroszcze ze Wasze dzidzie sie dobrze rozwijaja , z moją jest cos nie tak...nie wiem co ale jest..

na pewno nie bede do Was wpadac za czesto, wiec sie nie obrazcie.
pozdrowionka

• Mamusia
Darusia 😜cóż za piekne powitanie! 😁Super ,że Sarcia zdrowa 😜 i jaka duża!!!!!!!!!
Witaj Dodinko! 😜nareszcie do nas napisałaś,teraz wszystkie mamy mniej czasu,wpadaj do nas jak tylko masz chwile i ochotę z nami pisać .Fajnie by było gdyby wszystkie wpadały co jakiś czas .Jai Ho nas opuściła 😞a szkoda 😞
Dodinko moja Juleczka też nie przekręca się z brzuszka na plecy, robi rózne rzeczy ,czasem myślę ,że to będzie jakaś akrobatka , stoi w łóżeczku na jednej nodze i trzyma się jedną ręką ale jak przewróci się na brzuszek to płacze bo nie umie się przekręcić na plecy.Jeśli uważasz ,że powinnaś pójść z nią do lekarza to pewnie ,że idż,sama najlepiej wiesz co zrobić .Napewno czytałaś o Marcelince ,teraz ma rehabilitacje i może szybciej bedzie chodzić niż inne lutowe dzieciaczki.Nie martw się wszystko będzie dobrze ,Juleczka przecież już siedzi 😜ma jeszcze czas,żeby stawać na nóżki 😜 jeszcze 5 miesięcy do chodzenia 🤪a póżniej to dopiero dadzą nam popalić 🤪

• Mamusia
renata czy ja wiem czy sarcia duża hehe 🙂 niedługo pyknie jej 8 miesiac a tu dopiero niecałe 8 kg hehe 🙂
sarunia w ogole dzisiaj chyba nie miała dnia na wizyte u pani doktor bo płakała gorzej niż na szczepieniu 🤨 🤨 🤨 🤨 nie wiem co jej nie pasowało.. w sumie nie dziwie jej sie ja tez nie lubiłam za dziecka chodzic do lekarza.....
na wejsciu jak zwykle dostała milion komplementów jak tylko weszła to " oooo piekne czarne oczka do nas przyszły" :-) a potem tylko o jakie masz ładne spodenki ojoj ... itd... no pielęgniarki "obsrane" ze tak powiem były haha
teraz koncze obiadek bo Mario wraca niedługo ... no i jak to dobra kobieta musze postawic obiadek pod nos głodnemu mężczyznie obiadek , w dodatku jeszcze dzis zapomniał kanapek biedak 😞 ...... a klops znów marudka..... sama nie wie czego chce marudzi ciągle ale usprawiedliwia ja ta ze ząbki wychodzą wiec musze to przetrzymać....

• Mamusia
Witam Mamusie!!!
moja małą zasnęla wczoraj o 21 i obudziła się na herbatkę o 2 w nocy, później obudziła sie o 7 rano, wypiła mleko wzięlam ją do siebie i zasnęla o 7:40 i obudziła sie o 8:20 więc nie za długo, a teraz zasnęla o 12, a ja nie wyspana 😞
miłego dnia
a macie jakieś dobre sposoby na odparzoną pupę, bo fiolet wysusza ale czerwona ma nadal smaruje teraz mączka ziemniaczaną może pomoże

• Mamusia
hej kobity
my już po spacerku teraz obiadek preparujemy:-) dziś spaghetti 🙂 w moim wydaniu najlepsze 🙂 🙂 🙂
w ogóle zmieniłam Sarci tryb dnia... jak chodziłyśmy na spacerki zawsze koło 14 ...... bo jeszcze przed spacerem robiła sobie małą drzemkę to teraz wychodzimy rano po 10 zaraz po przebudzeniu i jest o 1000000 razy lepiej później wracamy do domu i mam na wszystko czas.....

iwiokej moja mała rzadko ma odparzoną pupcie a jak ma to malutko.... to wtedy smaruje Bepanthenem albo Emolium ale to pierwsze lepsze... no i wtedy daje troszkę Saruni "polatać" z gołą dupką bez pampersa .. i pomaga
tak w ogole teraz nauczyła się stać w łóżeczku i non stoper by to robiła... i ciagle mruczy ze chce stać....... ech zaczyna się .,.... hehehehe co dopiero będzie jak będzie uczyła się chodzic..........
a tak w ogóle u nas dziś cudowna pogoda az chce sie żyć!!!!!!!!!!!!!!!!!!! słonko świeci na maksa a powietrze takie fajne chłodne.... super

• Mamusia
hej, u nas jakos dzien zlecial, powystawialam troche ciuszkow malej na allegro bo juz za male niektore, mam nadzieje ze cos zejdzie 🙂 bede miala na nowe rzeczy 🙂
Mnie zlapal od wczoraj jakis bol z dole plecow az promieniuje do nogi, to chyba od noszenia Julki wraz z nosidlem , cos mi chyba strzelilo, nie mam czasu wybrac sie do lekarza,
lece bo mała wstala, buzka

• Mamusia
dobry
Renata nie skladalam tego rowerka bo moja nie mysli siediec wiec nie ma po co a narazie i tak nie mam miejsca w domu na niego i pojechal do rodzicow.
Malo pisze bo dostalam fuche i calymi wieczorami pisze a w ciagu dnia nie mam na nic czasu bo ta rehabilitacja i do tego zblizajace sie zeby zabieraja mi wiekszosc czasu a do tego jeszcze ta pogoda nie chce sie do domu wracac 😎

Dodi moja mala nie robi nic! nie siedzi, nie obraca sie, nie siedzi itd więc sie nie przejmuj kochana

dzis Marcelina obudzila sie z placzem i pomyslalam ze to zeby wiec... wsadzilam jej palucha do buzi i wyczulam mala igielke

ogladam top model zeby sie troszke rozluznic 😜

dobranoc

• Mamusia
dobry wieczór
Sibi pewnie chodzisz juz z mała na jakas rehabilitacje ?
a co lekarze powiedzieli? bo ja mam taka samą sytuacje, tylko ide w piatek na szczepienie wiec pewnie dostane skierowanie znowu, ale juz sie zapisalam do rehabilitanta bez skierowania, ciekawe co powie.
U nas dzien zlecial, mala padla okolo 21, bo w dzien prawie nie spala,dostalam grafik do pracy na pazdziernik , wyglada w miare ok,
Jutro zajrze bo padam
dobranoc