Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
anitek chyba lepiej wymieniać zdanie na forum niż odbierać sobie oklaski, co jest dziecinadą
pamiętasz my też często wymieniamy sie zdaniami i nie zgadzamy w różnych tematach, ale właśnie po to jest forum 🙂
i nie dąsać mi sie tu proszę 😉

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej mamusie 🙂
jakos dzis czasu nie miałam i wogole mam nerwa jakiegos.
A mianaowicie w niedzile bylismy u rodziców M. i przedstawilismy nasz pomysł ślubo-chrzcin ,oczywiscie nasz pomysł nie spotkał sie z zainteresowaniem 😞 i aprobatą 😞
wręcz przeciwnie, rodzice chcą wesele takie na 100 osób, cholera jasna, tak nam nagadali ze wogole nam sie odechciało 😞 oczywiscie gadki typu, ze rodzina sie moze obrazic jak ie wszystkich zaprosimy i ze takie przyjecie na pare godzin to wstyd i goscie sobie pomyślą ze zrobilismy na odwal sie 2 w 1 -dawac prezenty i do domu, to słowa tesciów.

Noi wyszlo na to ze chyba wesele odlozymy na wiosne 2011 a chrzciny beda w lipcu, najgorsze jest to ze moi rodzice nie bardzo mają mozliwosc sfinansowac moich gosci i za tych gosci mamy placic my z M. a za gosci M. mają zaplacic jego rodzice. a reszta kosztów to znaczy: ubiór, obraczki, sesja zdjeciowa, orkiestra, samochód dla nas i gosci mamy sfinansowac my, cholera !!!

my tu mieszkanie nie wykonczone do konca, chcemy tez cos odkładac na oszczednosci a tu dupa ze sie wyraze trzeba ciułac na wesele...
a ja sie tak cieszyłam ze juz niedlugo bedzie po wszystkim i z glowy, a tu najprawdopodobniej 2011 😞 pozatym wkurzylam sie na M.
bo mam w maju sporo wydatków, komunia brata, 18 nastka siory i juz prawie goła i wesoła jestem bo prawie codziennie robie jakies zakupy, a to apteka a to to a to tamto, i dzis mówie M. zeby mi przelał przynajmnej polowe kasy za zakupy bo juz prawie nic nie mam a on jakos sie nie kwapi , i z skwaszoną mina mówi ze tez słabo w tym miesiacu u niego ( mamy osobne konta )
tyle ze ona zarabia 3 razy tyle co ja ,przelewam mu co miesiac połowe na rate kedytu mieszkaniowego,,,, wrrrrrr jaka jestem zła 😞nawet nic nie moge sobie kupic bo nie mam za co, wszystko idzie na małą, ostatnio 2 paki pampersów jej kupilam i jeszcze jakies ciuszki na allegro jej zamówilam a M. sie dziwi na co ja kase wydaje ...
No to sie wygadałam heheh

• Mamusia
wkleje Wam focie Julki dawno jej nie widzialyscie

[URL=http://fotoo.pl/][IMG]http://fotoo.pl/zdjecia/files/2010-05/2ca604a2.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://fotoo.pl/][IMG]http://fotoo.pl/zdjecia/files/2010-05/047a19c6.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://fotoo.pl/][IMG]http://fotoo.pl/zdjecia/files/2010-05/14280f2d.jpg[/IMG][/URL]

Ja sie nie dasam 🙂
mam nauczke hehe fakt od tego jest forum ale ja nie moge watpic w to co mowia lekarze i za kazdym razem radzic sie wszystkich dookola...
Nikos nie watpie ze jest dobrym lekarzem ale uwazam ze ordynator oddzialu pediatrycznego nie moze byc jakims idiota...
poza tym ja mu nie daje kaszki do kazdego jedzenia tylko raz na dobe i to w malej dawce i rzeczywiscie sie to sprawdza i dziala wiec nie wiem po co wogole zaczelam ta rozmowe i wdalam sie w dyskusje na temat tego co powinnam zrobic...
Jasnym jest fakt ze konsultowalam sie z kilkoma lekarzami i nie wydaje mi sie zeby nalezeli oni do jakis niedouczonych konowalow wiec zgadzam sie z tym co zaproponowali i jesli ma to miec pozytywne skutek to jak najbardziej jestem za 🙂
wage kontroluje co tydzien bo mam wage elektroniczna ktora jest bardzo doklada mierze Malego na golaska i wiem mniej wiecej ile tyje 🙂
kolejne wazenie za tydzien 🙂 i zobaczymy jak tam waga 🙂

• Mamusia
heheh Dodi tak jest zawsze...u mnie też się obrazili,że na chrzest nie prosilismy ale my z moim mamy takie dąsy w nosie 😜 byli dziadkowie i chrzestni i koniec.

...moja mała wcieła na kolacje 3 naleśniki z dzemem 😁,posprzątałam jak lubię,młody śpi w bujaczku.Zaraz wykąpię dzieciarnię,wyjdę z psem i lulciu...aaaaa no i jeszcze sms miłosny do męża heheheh

A kazde zdanie szanuje z ta roznica ze nie powinnam tego brac do siebie az tak bardzo i latac i plakac po katach tylko poprostu robic tak jak zalecili mi lekarze i zobaczyc z jakim skutkiem.
Wiec na pewno bede Was informowac jak tam waga Malego i jestem dobrej mysli 🙂
Trzymac kciukasy prosze 🙂
Dodi wspolczuje Ci 😞
tylko ze np Moi Rodzice nigdy nie mowili mi co mam robic i szanowali moja decyzje wiec jesli Wy chcecie maly slub to taki powinniscie zrobic 🙂
ja mialam cywilny i tylko kilka osob i tez wuja jakies komenty puszczal i zostal szybko sprowadzony na ziemie...
Kazdy robi slub na jaki go stac a nie zeby zadowolic cala rodzine i znajomych a pozniej nie miec "za co zjesc"

• Mamusia
Cześć lasencje!

Iwiokej widzę że Twoja taki śpoch jak moja!! suuuper 🙂 a co do wagi to pocieszę cie - ja nadal 10kg na plusie!! 🤪 😠

Dodi - Julka słodziachna i jaki ma nosek zalotny 🙂 a co do $$ to współczuję - to moja największa zmora jak pomyślę co będzie na wychowawczym... być na łasce i niełasce męża.. tyle że u nas ja zarabiałam 3xwięcej więc tym bardziej będzie bida z nyndzą 😞

Nikoś - ty to jakaś superwomen jesteś?? 2szt dzieci, pies sprzątanie i to wszystko sama 🤪 szacun!!

Anitek - na początku też słuchałam wszystkich uwag (szcz mojej mamy) i lekarzy i robiłąm tak jak mi mówili bo myślałm że wiedzą lepiej bo to fachowcy - i pewnie wiedzą ale po wielu doświadczeniach i kilku wypalonych z nerwów fajkach 😜 wiem już na pewno że to MATKA WIE CO DLA DZIECKA NAJLEPIEJ - tak więc już staram się nie przejmować innymi i robię to co mi intuicja podpowiada i tak jest najlepiej 😜 a że u ciebie jeszcze intuicję poparło paru lekarzy to suuuper!

• Mamusia
nie wiem jak wy ale ja ciągle nie mogę się po porodzie do kupy pozbierać 😞 a to d.. boli i to bardzo, a to blizna w pipce ciągnie, a to kręgosłup... ech czuję się jak staruszka o wadze nie wspomnę... 😞 jakoś nie ogarniam...

• Mamusia
wiem już na pewno że to MATKA WIE CO DLA DZIECKA NAJLEPIEJ - tak więc już staram się nie przejmować innymi i robię to co mi intuicja podpowiada i tak jest najlepiej 😜 a że u ciebie jeszcze intuicję poparło paru lekarzy to suuuper!

aaana wyjęłaś mi to z ust 🙂
Dodi róbcie jak wy uważacie 🙂 nie patrzcie na innych
a najbardziej mnie dobijają ludzie którzy biorą kredyt żeby zrobić wystawny ślub, bo inaczej rodzina ich obgada

• Mamusia
aaana ja bym chciała byc superwoman 😜 powiem Wam,że to może dziwne ale jak jestem sama z dzieciakami to wiem,że wszystko spoczywa na mnie,musze się spiąc i dać radę,mam wszystko na czas,w mieszkaniu błysk bo nienawidze bałaganu a jak chłop w domu to robota mi się rozłazi między palcami,to chyba psychologia...jak się wie,że jest ktoś obok to sie pewne rzeczy odpuszcza a jak człowiek sam to staje na wysokości zadania.

• Mamusia
ja zrobiłam ślub na odwal (no ale ja za bardzo ślubu nie chciałam tylko mąż) i był on w pt o 16 co prawda kościelny (mąż chciał) ale potem tylko obiad dla najbliższych i wszystkim mówiłam że mają po obiedzie spadać bo tańców nie będzie - taka nowa tradycja 😜 😉 za wszystko my (ja) płaciliśmy więc starałam się żeby było tanio 😜 chociaż z tym wiadomo ciężko - pewnie potem rodzina gadała bo np po obiedzie i tak zostali do 24 i o suchym pysku siedzieli ale co mnie to obchodzi??!! hehehe no ale może ja za luźno do tematu podchodzę 😜 za to następnego dnia pojechaliśmy z mężem na 2 tyg wakacje do Hiltona! 😜 i nie żałuję że w taki sposób wydaliśmy $$ zamiast na wystawne wesele 😜

• Mamusia
heheh widzę Nikoś że mamy podobnie - ja też jak wiem że mogę odpuścić to odpuszczam i czas jakoś przez palce przełazi ale jak jest dużo do zrobienia to jakimś cudem robię wszystko i jeszcze mam czas... no ale ostatnio mam fazę odpuszczania... 😜

• Mamusia
ja tez uwazam ze wystawny slub to zły pomysł....człowiek sie wykosztuje a i tak obgadaja hehehe
my mielismy przyjecie na 20 osób a podrózy poslubnej do dnia dzisiejszego nie uwidziałam....buhahaha
chyba mój chłop zbiera na cos extra skoro prawie 7 lat Mu to zajmuje 😜

• Mamusia
co do slubu to u mnie rewelacji nie było...wiekszosc to obce twarze,trzeba było tańczyć a ja z moim chłopem...hmmmm co jak co ale w tańcu to my się nie zgadzamy...hehehe 😁
przez cała imprę chciało mi się spać (ciąża)a goście jak na złosc nie spieszyli się do wyjścia 😉

Dodi też się wtrącę, to Wasz ślub Wasz dzień i Wasze życie, dlaczego pozwalacie by ktoś inny o tym decydował??
Prawda jest taka że zrobicie wesele zadłużycie się na maxa rodzina przyjdzie, połowy pewnie w życiu nie widziałaś a potem i tak Cię obgadają.

Nikos a Twoj kiedy mozesz przejsc na emeryture?
Aaana popieram to co napisalas 🙂 ja wiem co dobre i wszystko w temacie 🙂
My mielismy cywilny ale koscielny tez bedzie i na pewno bedzie malo ludzi bo Maz prawie nie ma rodziny a u mnie tez nie za wiele 🙂
i chce przyjecie bez zadnych tam rewelacji....
Dodi i Ty rowniez powinnas porozmawiac z M. na ten temat i sie postawic...
Julcia jest slicznusia 🙂 i taaaak sie zmienila 🙂 wklejaj focie czesciej 🙂
Aaana ja rowniez mowie ze lepiej zrobic male przyjecie a kase na cos pozytecznego wydac a nie na chlanie czyjes...
i tez mowie ze pojedziemy na jakas fajna wycieczke 🙂
Ja Kochane uciekam na filmik 🙂
Spijcie spokojnie 🙂
Dobranoc 🙂

cruella napisał(a):
Dodi też się wtrącę, to Wasz ślub Wasz dzień i Wasze życie, dlaczego pozwalacie by ktoś inny o tym decydował??
Prawda jest taka że zrobicie wesele zadłużycie się na maxa rodzina przyjdzie, połowy pewnie w życiu nie widziałaś a potem i tak Cię obgadają.

SWIETA PRAWDA!!!!

• Mamusia
ja tak wieczornie 🙂)
chlopaki znowu padli razem spac 🙂) a ja jeszcze z herbata 🙂
Co do ogarniecia sie to tez wole jak jestem sama wszystko robic, raz ze szybciej, dokladniej i jakos spokojniej, ale akurat z tym nie mam problemu, bo T. najwczesniej jest w domu 18-19 a czesto i pozniej.

Dodi badz babka z jajami! tupnij noga i zrob tak jak ty uwazasz za stosowne i tak jak Was stac, to juz nie te czasy,ze zastaw sie a postaw sie! pieniazki wydajcie na siebie lub mieszkanie i juz, chyba, ze bedzie na tyle bogata rodzina na wielkim weselu, ze Wam sie w kopertach zwroci i jeszcze zostanie, bo i tak bywa. 🙂
Julka jest bardzo ladna 🙂