Skocz do zawartości

MAŚĆ ROZGRZEWAJĄCA - czy bezpieczna w ciąży? | Forum o ciąży

asiula_c

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej kobietki!
Wczoraj jak wstawałam coś mi strzyknęło w szyi i nie mogę kręcić głową, a najgorzej w nocy przekręcić się to masakra, ból nie z tej ziemi nawet przy małym ruchu rąk. Czy maści rozgrzewające są dla nas bezpieczne? Ja wczoraj smarowałam się 3 razy i dzisiaj raz. Ale nie pomogło, więc poszłam do apteki po plaster rozgrzewający a pani uprzejmie poinformowała mnie że takie plastry nie powinny być stosowane w ciąży, tak samo z maściami rozgrzewającymi. To co mam czekać aż samo minie? Ledwo się ruszam przez ten ból. Pomóżcie :-(

• Mamusia
Wiesz obawiam się, że pani farmaceutka ma rację. Ja też chciałam skorzystać z Wenożelu i niestety w ulotce jest napisane, że nie może być stosowany przez kobiety w ciąży i matki karmiące, więc nie smarowałam, a dziwi mnie trochę fakt, że najpierw smarujesz a potem pytasz a po za tym nie masz ulotki od tej maści rozgrzewającej??!! dla mnie jesteś trochę nieodpowiedzialna i zadajesz dziwne dla mnie głupie pytanie skoro już się posmarowałaś to już mogłaś zaszkodzić swojemu maluszkowi.....no niestety....ale sorry

• 1 miesiąc później...