Skocz do zawartości

zwierzeta a kobieta w ciazy?? | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 65
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
niebezpiecznie jest wtedy gdy ktoś nie chorował na toksoplazmozę i nie ma przeciwciał... Więc jeśli od dzieciństwa ma się kontakt ze zwierzakami to pewnie ma się też przeciwciała 🙂 poza tym tak samo można się nią zarazić jedząc brudne truskawki...

Przed chwilą czytałam fajny artykuł i w sumie nie jest tak łatwo zarazić się tą chorobą...

http://www.noworodek.pl/index.php?ms=3&art=3

• Mamusia
Tak, Bagira ma doswiadczenie!!! warto jej posłuchac w sprawach zwiarzatek!!

Bagira - a moj maz juz szuka dzialki gdzie moglabym te swoje rysie hodowac!! podobno najciezej jest uzyskac pozwolenie na taka hodowle na danym terenie- wiec zanim sie dzialke kupi trzeba wiedziec czy mozna na niej hodowac- no i oczywiscie zaczynaja sie schody..
ale jak sie uparlam to bede miec, nie dzis, nie jutro ale moze za kilka lat 🙂) bo inaczej nie wyprowadzam sie na wies 🙂)to moj warunek i maz sie do niego przychyla.

• Mamusia
Asnet, wypowiadam się zazwyczaj na temat który mam pojęcia a nie powielam zasłyszanych i po tysiąc kroć zmienianych treści. Zazwyczaj mówię co myślę czy się to komuś podoba czy nie i może właśnie dlatego mam więcej wrogów niż zwolenników 😉 Swoją droga od Was można się sporo nauczyć i dowiedzieć i dlatego głownie na tym forum przebywam a nie na innych 🙂

• Mamusia
eeee, a z tego co ja słyszała, to zarazić się można też od mięsa surowego 😆 więc po przygotowywaniu czegoś do jedzenia trzeba nieźle szorować. a co do kotów to wszędzie wlezą, więc jak ktoś nie ma przeciwciał to słabo.

pozdro! :P

• Mamusia
Bagira kochana ale ja bron boze do ciebie nie mam pretensji 😁 ja zartuje sobie 😉. A co do szczerosci to bardzo dobrze ze tak postepujesz bo najgorsza prawda jest lepsza od klamstwa 🙂
I co do forum i tej strony to powiem ze to jedna chyba z najlepiej zrobionych 😁

• Mamusia
Ja miałam kiedyś szczura ale mi zdechnął, ale był taki słodki i inteligentny, chodziłam z nim na spacery a on siedział mi na ramieniu...kiedyś brzydziłam się szczurami...ale gdy miałam swojego to się przekonałam, że to taki mały piesek...bo też jak go wypuszczałam by sobie pobiegał na zawołanie Mikki przybiegał:P

• Mamusia
Toja napisał:
niebezpiecznie jest wtedy gdy ktoś nie chorował na toksoplazmozę i nie ma przeciwciał... Więc jeśli od dzieciństwa ma się kontakt ze zwierzakami to pewnie ma się też przeciwciała 🙂 poza tym tak samo można się nią zarazić jedząc brudne truskawki...

Przed chwilą czytałam fajny artykuł i w sumie nie jest tak łatwo zarazić się tą chorobą...

http://www.noworodek.pl/index.php?ms=3&art=3

masz rację 🙂