Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Podobnie jak w pierwszej ciąży, zapisuję moje wzrosty 🙂 głównie wagę i obwód pasa. J ana szczęście przed ciążą byłam szczupła i w zasadzie w każdych spodniach miałam luzy. Teraz luzów jest mniej po prostu, ale dalej do pracy pomykam w swoich ciuchach 🙂
pozdrawiam gorąco!

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
heyo,

tak się zastanawiam bo dzis po kolacji położyłam sobie ręke na ''brzuszek'' i w miejscu gdzie teoretycznie powinien byc dzidzius czułam takie łaskotanie , delikatne bardzo i nie wiem czy to moze dzidzius tak bardzo się wiercił czy to rewolucje jelitowe? macie coś takiego ? wiem , że bardzo wcześnie na coś takiego,ale zastanawia mnie to, bo porządne kopniaczki mogą pojawic się około 20tyg. :* buziaczki mamcie

• Mamusia
lala89 wiesz, ze ja tez miałam takie uczucie pare razy i tez zastanawialam sie czy to juz dzidzius czy jelita 🙂. Wczoraj np. wieczorkiem "cos" przekrecilo mi sie w brzuchu z jednej strony na druga normlanie bylam w szoku- zaraz weszlam i czytałam o tym w intrnecie i raczej to nie mozliwe zeby czuc juz dzidziusia- wiec potraktowalam to jako "rewolucje jelitowe" choc powiem ze uczucie bylo identyczne jak ruchy maluszka z pierwszej ciazy 🙂 😉

• Mamusia
Ja gdzieś czytałam ze jak się przyciśnie brzuch to maluszkowi robi sie mało miejsca i można podobno poczuć jak sie rozpycha ale nie próbowałam. Nie mogę sobie też przypomnieć gdzie się na to natknęłam bo wróciłabym do lektury

• Mamusia
Ja też mam podobne odczucia. Takie łaskotanie w brzuchu, zwłaszcza gdy się położę na wznak i "badam" sobie brzuch ręką w poszukiwaniu Maleństwa albo jak się oprę brzuchem np. o umywalkę 🙂 Nie wiem czy te muśnięcia to ruchy, ale jak to poczuję, to jakoś tak czule na serduchu się robi,a Maluchy przecież lubią jak mama jest szczęśliwa 🙂 Poza tym mój synalek wreszcie po raz pierwszy przemówił do brzuszka: "kocham Cię, bąbelku, wiesz?"... no i łezka się w oku zakręciła 🙂

• Mamusia
Witam 🙂 dołączę do Was , dziś kończę 9 tydzień - miałam już 2 bad Usg w 6 i 8 tyg , pierwsze wykazało tylko pęcherzyk stąd ta powtórna kontrola , odnośnie pierwszych ruchów to w poprzedniej ciąży poczułam już w 13 tyg słabiutkie delikatne i z każdym dniem wyraźniejsze więc wiem że to było to 🙂 teraz nie mogę sie doczekać kiedy znowu poczuję dzidziusia

• Mamusia
Witaj Asyana 🙂 A na kiedy masz termin? Widzę, że coraz więcej nas tutaj 🙂 ale to dobrze, im więcej tym lepiej.Każda z nas inaczej przeżywa ciąże, a to forum to doskonałe miejsce na dzielenie się swoimi doświadczeniami. Ja mam we wtorek kolejne usg i mam nadzieje że wszystko ok.
Ciekawa jestem czy nasz dzidziuś wygląda tak jak tu jest pokazany 9 tydzień 🙂 ale się nie umiem doczekać, z tej wizyty nagram sobie usg 🙂 bo wcześniej w 4 i 6 tyg to niewiele było widać 🙂

• Mamusia
Asyana- Witaj w Naszym Gronie 🙂
Powiem wam dziewczyny, że dzisiaj 2 razy poczułam takie motyle w brzuszku, i po tym co napisałyście wskazuje, ze to dzidzius 🙃 🙃 🙃 maleństwo moje 🙂
Gosiaq- pieknie twoj synek mowi 🙂moj Kubus tylko mi owoce daje i mowi: "mamo karm dzidziusia"
ahhhhhhhhh te nasze pociechy- powiem Wam , że nie moge sie doczekac jak sie dowiem kto to bedzie???!!
A czy któraś z Was np. nie chce znać płci do samego porodu?????

• Mamusia
Pod wpływem ostatnich psotów zaczelam lezec na wznak i oczekiwać ruchów ale u mnie niestety jeszcze nic Zadnego bulgotania ani takich tam. To musi być niesamowite uczucie już się nie mogę doczekać jako moje maleństwo zacznie się wiercić 🙂

• Mamusia
Dziewczynki bulgotki, ktore czujecie/my to jeszcze raczej nie ruchy dzidzi -pierwsze ruchy czuje sie okolo 20 tyg - pierworodki, a te ktore juz rodziły moga poczuc okolo 18tyg... wiec jeszcze troszke musimy poczekac 😁 Na razie jedynie co to mozecie czuc bulgotki jelitowe i zauwazyc, ze wasz brzuszek jest wiekszy pod wieczor niz z rana...

Chciałam Wam zyczyc udanej, radosnej i zdrowej reszty Swiat oraz calej ciazy 🙂
[URL=http://img821.imageshack.us/i/kurczewielkanocne.jpg/][IMG]http://img821.imageshack.us/img821/2879/kurczewielkanocne.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]
Tego Wam zycze ja- mama z corcia Mią -powyzszym kurczaczkiem i malusim fasolaczkiem 🙂

• Mamusia
Asyana witaj 🙂 ja też niedawno dołączyłam do listopadówek 🙂 mamy terminy praktycznie w tym samym czasie, bo ja 29.11 🙂 no ale jak wiadomo tylko około 4% dzieci rodzi się w terminie, no ale zobaczymy 🙂
a odnośnie płci dziecka, to jak najbardziej chcę znać, marzę o dziewczynce ale najważniejsze żeby dziecko było zdrowe, 17maja mam badania prenatalne więc mama nadzieję że będzie wszystko OK 🙂
Dziewczyny a stosujecie jakąś diete? bo ja szczerze to jem na co mam ochotę, jedynie co, to nie pije kawy, no i oczywiscie alkoholu nawet lampki wina.
We wtorek jade po kiełkownice, bo wyczytałam że kiełki są bardzo zdrowe-bomba witaminowa, no i sama będę hodować aha i jeszcze dostane od znajomych grzybek tybetański, ktory jest wskazany dla kobiet w ciąży, to tyle z moich wynalazków 🙂
Pozdrawiam no i mokrego śmigusa 🙂

• Mamusia
Ja tez jem na co mam ochote 🙂 Teraz mam taką fazę, ze jem obiad i juz mysle co bede jadła na kolacje 😁 😁 😁 mowie wam 🙂
Zuzanna a ten grzybek tybetański to co to jest??? Pierwszy raz słysze tą nazwe?
Chetnie sie dowiem 🙂
Miłego dnia

• Mamusia
ella1 - niedlugo sie doczekasz swojego słodziaka i nawet nie zdajesz sobie sprawy z tego jak bardzo cie uszczesliwi i bedziesz kochac tego malca z dnia na dzien coraz bardziej. Ja bedac w ciazy nie zdawałam sobie z tego sprawy wiedzialam, ze to szczescie wielkie ale jak niewyobrazalnie wielkie uswiadomiłam sobie dopiero po porodzie 😁

• Mamusia
kukunari napisał(a):
ella1 - niedlugo sie doczekasz swojego słodziaka i nawet nie zdajesz sobie sprawy z tego jak bardzo cie uszczesliwi i bedziesz kochac tego malca z dnia na dzien coraz bardziej. Ja bedac w ciazy nie zdawałam sobie z tego sprawy wiedzialam, ze to szczescie wielkie ale jak niewyobrazalnie wielkie uswiadomiłam sobie dopiero po porodzie 😁

Kukunari zgadzam sie z Toba w 100 procentach!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jak urodzil sie moj synek Kubus to wlasnie czulam. 🤪
Pieknie to ujelas slowami 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
hej mamuski 🙂Jak po świetach?jak samopoczucie?
Witamy nowe listopadówki 🙂ale nas już duzo!!!
Pisałyscie o tym bulgotaniu w brzuszku ja tez myslałam ze to jakies pierwsze oznaki ruchów,ale wasnie wydawało mi sie ze to za szybko...wczoraj była u nie znajoma w 8 ms i jak zobaczyłamn jakie jej brzusio przybiera kształty i jak faluje hehe to az sie nie moge doczekac u siebie tego 🙂

• Mamusia
Dobrze, że święta były w tym roku tak późno. Mogłam się najeść (co we wcześniejszych tygodniach ciąży było niewykonalne 🤢) i spotkać z rodziną. Wreszcie wróciły mi siły i chęci, dzięki czemu święta udane 🙂
Mam nadzieję, że w Lany Poniedziałek panowie byli dla Was wyrozumiali 😁 Mój mąż oczywiście jeszcze w łóżku potraktował mnie jajkiem-sikawką, ale mój chrześniak powiedział, że ciocia jest w ciąży i nie można jej polać 😁