Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja kombinezon mam sliczny błekitny, cieplutki rozmiar 74, w nim odbierałam "lutową" córeczkę ze szpitala, a że w 2009 wiosna była dośc szybko to miała go na sobie ledwo kilka razy, wiecej go ponosiły poprzednie właścicielki, dwie Marysie, jedna listopadowa a druga grudniowa (oczywiście inne roczniki 😁). Mam nadzieje, że wystarczy na całą zimę.

Shelby, przy przeziebieniu można też pić wapno z wit C.

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂
Shelby ostatnio ja też byłam chora przez ponad 2 tyg. na katar polecam sól morską w areozolu, na gardło brałam islamos czy jakoś tak do ssania podobno bezpieczny, do tego witaminy piłam dużo wody z cytryną, życzę zdrówka 🙂
Co do ciuszków to ja mam dobrze 🙂 bo moja bratowa będzie miała teraz w lipcu dziecko chłopca więc wszystkie ciuszki zostawi dla mnie na listopad choć pewnie nie wszystkie bedę mogła wykorzystać, ze względu na porę roku 🙂 A kombinezon dostaliśmy od mojego chrzestnego, który kupił go jak tylko się dowiedział, że jestem w ciąży 🙂 cwaniak 🙂 nie wiedział jeszcze co będzie ale wybrnął kupił niebiesko-różowy kombineoznik śliczny 😁

• Mamusia
ja sądzę, że bobasowi, który jest malutki nie potrzebny jest strój który jest nieprzemakalny, a jedynie taki, w którym mu nie będzie zimno - przecież nie pozwolisz, jako troskliwa mama, żeby Twoje dziecko mokło w brzydką pogodę - albo przykryjesz wózeczek folią, albo nie ruszysz się z domku 🙂

• Mamusia
Shelby ja Ci proponuje mleko z miodem 🙂 Jak sprobujesz wszystkiego co ci polecilysmy to na pewno wyzdrowiejesz 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Dziewczyny ja w czwartek ide do poloznej mierzenie wazenie i sluchanie serduszka- szkoda ze bez usg 😞
Powiem wam ze ja to tak gadam do malenstwa spiewanie sobie odpusiclam-po co dzidzius ma zamykac uszka od malego.
Ide dzisiaj do H&M zobaczyc te bodziaki.

• Mamusia
ja rowniez sie wybieram do h&m zobaczyc co tam jest i postaram sie powstrzymac od kupowania 😁 😁, patrzylam na aukcje i mysle ze mojemu maluszkowi bym kupila cos takiego tzn. chodzi mi o sposob w jaki sie go zapina oraz przydal by sie z jakimis rekawiczkami i raczej bez tych aplikacji 🙂
http://allegro.pl/george-zimowy-kombinezon-z-aplikacja-pieska3-6mc-i1698602694.html?source=ob
tylko zastanawiam sie jeszcze czy taki rozmair bedzie odpowiedni 🤔

• Mamusia
Ja tez bylam przeziebiona - witaminki, mleko z maslem i miodem pomoglo na gardlo a katar szybko przeszedl.

Jak chce poczuc dzidzie topoloze sie na kanapie, poglaszcze brzuszek lub/i popukuje, poloze reke na nim i czekam.... az maluch zacznie kopac. 🙂

• Mamusia
hej,

też bym gdzieś pojechała pooglądać ale boję się usiąść za kółko... po tym wczorajszym wypadku. Strasznie mi to siedzi pod czaszka 😞

W czwartek będę musiała się przemóc bo do lekarza ale już mam stresa... 😞

• Mamusia
W sumie nie stało się nic nikomu z moich biliskich czy też znajomych ale tragedia okropna chodzi o ten wypadek samochodowy tej dziewczyny w ciąży - to zdarzyło się wczoraj koło Trzebnicy 😞 Tak jakoś usłyszałam o tym w tv i siedzi mi to strasznie w głowie.

• Mamusia
Ej dziewczynki nie czytajcie i nie szukajcie nie ma sensu jeszcze bedziecie się martwić i bać jak ja. A to wystarczy. Jeździć ostrożnie i patrzyć się w lusterka i na pierwszeństwa i tyle. Chociaż to nie była jej wina.

Cherry napisał(a):
W sumie nie stało się nic nikomu z moich biliskich czy też znajomych ale tragedia okropna chodzi o ten wypadek samochodowy tej dziewczyny w ciąży - to zdarzyło się wczoraj koło Trzebnicy 😞 Tak jakoś usłyszałam o tym w tv i siedzi mi to strasznie w głowie.

Moja koleżanka mi mówiła że była w Klinice ginekologicznej w Krakowie i mieli naradę w sprawie tej cieżarnej chyba sekcje zwłok mieli robić. Tragedia.
Ja nie siadam za kółko w ciązy. Prowadzi mąz. Ja tylko wtedy gdy muszę na 10-15 minut, ale to dlatego że nie lubię prowadzić. Nie czuje się pewnie za kierownica i bardzo mnie to męczy.

• Mamusia
wiesz to chyba nie ten przypadek bo to stało się w dolnośląskim... Fakt nie przeżyła przez jakiegoś popieprzonego tirowca który akurat wtedy musiał wyprzedzać... 😞 Tragedia i brak słów.

Ja w czwartek muszę jechać bo mieszkam 30 km od Wrocławia a lekarza ma we Wrocku. Zawsze jeżdżę przez wioski bo trasą którą widzę z okna (leci jak A4 czyli Wrocław-Opole- Katowice-Kraków) nie zamierzam... jeszcze teraz gdy wprowadzono ten nowy system opłat dla przewoźników - a Ci stwierdzili, że będą teraz unikać autostrad bo drożej :/

Zazdroszczę kobietom które świetnie sie czują za kierownicą i świetnie sobie radzą. Ja niestety od poczatku mało jeżdziłam. Prawko zrobiłam w wieku 17 lat, troszke jeżdziłam rodziców autem a po 2 latach przyszłam do Krakowa na studia i jezdził już tylko mój mąz. Daje mi jechac wtedy gdy wypije więc mam to w nosie. Nie będę go wozić.Bo potem tylko narzeka, że za wolno na światłach, że za szybko cofam i takie tam. Po co mi tego słuchać 🙂 🙂 🙂

Cherry to rzeczywiście inny przypadek. Ta kobieta w ciązy zmarła w Krakowie. Chyba będą szukac przyczyny.