Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Paula radziłabym tak jak madzia_m3. Kontroluj czy jeszcze coś wypływa. Jeśli będzie tego dużo i się utrzymywało skonsultuj się z lekarzem. Warto odpocząć. Poleżeć. Wielu lekarzy zaleca leżenie.

Ella1 brzuszek śliczny ciązowy. Nie wiem czy osiagnę taki chociaż w 7 mies. Piekny jest!

• Mamusia
paula_jot napisał(a):
Nie bez przerwy tylko czasami zakłuje i trzyma troszkę. Nie paikowałam tak bólem brzucha, bo któraś napisała, że to macica się rozciąga ale doszły do tego te plamienia 😞

Paula ja bym sie skontaktowała z lekarzem jak najszybciej. Trzymamy za Was kciuki. Napewno okaze sie ze to nic takeigo alelepiej dmuchac na zimne

paula_jot a to Ty pisałaś o szyjce że miękka?
Przypomnij sobie kiedy miałas ostatnią wizytę i co mówił lekarz (o szyjce, macicy) i kiedy masz kolejną?
Nie stresuj się bo to tylko pogorszy a nie pomoże. Na pewno to nic grożnego. Wiele kobiet plami i jest w porządku do końca ciązy. Jesli Cię to niepokoi i możesz zadzwonić do lekarza to się skonsultuj.

• Mamusia
paula_jot napisał(a):
Mi lekarz tylko powiedział, że macicę mam małą i nisko położoną. Na wizycie byłam 22.06 teraz mam 13.07

Paula po pierwsze weź oddech i spokojnie 🙂 Do póki nie będzie tzw. żywej krwi (czerwona) nie ma co panikować. Źródłem takiego plamienia może być stres, przemęczenie lub jakaś infekcja. Powinnaś poinformować o tym swojego lekarza na następnej wizycie. Jeśli jednak Cię to bardzo niepokoi to zapisz się wcześniej na konsultację. Co do bólu do póki nie jest on ostry i połączony z bólem krzyża jak jest to w przypadku miesiączki też nie ma co panikować... 🙂 Rozciąga Ci się macica i puszczają wiązadła - niestety wiele z tych "bóli" jest nie przyjemna i nie komfortowa- ot cały urok ciąży 🙂 Spokojnie nic złego się nie dzieje... Uspokój się bo nie ma co się nakręcać a jeśli chcesz zadzwoń do lekarza swojego to on Ci potwierdzi co napisałam 🙂

a teraz uśmiechnij się i pogłaskaj swoje maleństwo 🙂 będzie dobrze 🙂

• Mamusia
ja po wizycie u lekarza... zlapalam jakas grzybice 🤢 prawdopodobnie przez to, ze intensywnie i gleboko (po brazylijsku) golilam mala, naruszajac warstwe chroniaca ujscie, podraznilam i przy zmianie klimatu i wody sie grzybka dorobilam 😮.... doktor powiedzial mi, ze mam sobie odpuscic w ciazy takie golenie jak juz chce to poleca bardziej depilacje woskiem...
Oczywiscie przepisal mi globulki ostraszajacej wielkosci i krem i ma mi po tym przejsc... oby!!

paula_jot - nie przejmuj sie za bardzo...ja tez plamilam jednorazowo i to dzien po badaniu przez powloke brzuszna - skontaktowalam sie z lekarzem i powiedzial ze mam do niego przyjsc kiedy plamienie sie nasili - na szczescie ustalo szybko w tym samym dniu. Na nastepnej konsultacji poruszylam temat ponownie - zbadal mnie i powiedzial, ze czasem tak jest w momenciek iedy powinna wystapic kolejna miesiaczka, lub kiedy lozysko sie podnosi wyzej, a czasami z braku jakichkolwiek wyjasnionych przyczyn sie plami troche i tyle. Mowil mi, ze mial pacjentki w zupelnie zdrowych ciazach ktore plamily przez cala ciaze i urodzily zdrowe dzieci - taka ich uroda 😉 Jesli nie niepokoja cie zadne bole przypominajace menstruacyjne w okolicach krzyza - skurczowe to mysle ze powinnas sie wstrzymac przynajmniej do jutra. A znosne bole w rozych czesciach brzuszka tez sa norma przy ciagle rosnacej macicy... kontroluj ruchy plodu i odpoczywaj na pewno bedzie dobrze!!!

kukunari grzybica to coś nieprzyjemnego. sama przed nia drżę i chyba też odpuszczę sobie golenie. Tylko głupio tak iść do lekarza. Zanosi się ze mimo usg przez brzuch badanie na fotelu i tak co miesiąc się odbywa.

paula_jot czy u Ciebie juz wszystko w porządku?

• Mamusia
Badanie na fotelu to dobra sprawa, bo na usg nie wychwycimy miękkiej szyjki macicy, a to podobno pierwszy znak jak Pani doktór mi powiedziała, że może się coś dziać.

Znowu się chyba pogoda zmieni bo głowa strasznie boli.

Paula i jak lepiej ?

• Mamusia
ale super 🙂

http://allegro.pl/tomy-2014-pozytywka-projektor-kubus-puchatek-sklep-i1682848918.html

Szkoda, że takie drogie ale fantastyczne 🙂

http://allegro.pl/promocja-graco-kubus-puchatek-2011-kojec-lozeczko-i1683955297.html

• Mamusia
cherry - pozytywka z wyswietlaczem to super sprawa my mamy taka:
http://allegro.pl/fisher-price-uspokajacz-projektor-obrazkowy-gratis-i1681151145.html
sprawdzila sie przy Mii - mozna zmieniac odglosy - szum fal i tym podobne oraz muzyzki do tego dwa rozne obrazki... Mia sie przy tym uspokajala zasypiajac sama w lozeczku oraz byl to swietny uspokajacz w momencie, kiedy przewijalam ja lub po kapieli a ona juz byla na tyle zwinna zeby uciekac lub buntowac sie przed tym... zawsze na jakis czas ja zajmowalo to co na suficie sie wyswietla i gra... Teraz uzywa tego jako malego niby radia i sama sobie wlacza 😉 - super sprawa - polecam!!
Mamy tez rowniez karuzelke z projektorem http://allegro.pl/karuzelka-z-biciem-serca-pilot-fisher-price-i1685486584.html tez fajna sprawa - szczegolnie odglos bicia serca tak bliski naszym dzieciom obecnie 🙂 Karuzelke mozna zdemontowac kiedy dziecko wstaje i probuje sciagac zabawki 😉 i zostaje projektor z poruszajacymi sie obrazkami (powieszony na lozeczku)

A tu moje brzuszkowe zdjecie z wczoraj 🙂

• Mamusia
Kukunari świetnie wyglądasz.... brzuszek przepiękny 🙂

Na pozytywkę z tym projektorem chyba się zdecydujemy 🙂

Ja dziś wieczór posiedze sobie przy kompie bo mój mąż ogląda sedziego dredda 😞

więc pisać dziewczynki pisać 🙂

Cherry jak czytam coś o Kubusiu puchatku to przypomina mi się moja mała siostrzenica, która nie lubiła tej postaci i mówiła że go nie lubi bo jest gruby i obżera się miodem. Więc nic z Puchatkiem nie kupowałam.
Ta kruzelka swietna sprawa. A wiecie że były badania na noworodkach i najszybciej reagują na biały i czarny kolor? A wszyscy rodzice z takimi kolorkami wyskakują bo w sumie ładniejsze 🙂
Kukunari brzuszek cudny. Widok za Tobą też.
Nie posiędze z Wami bo cos z tym moim gardełkiem nie tak i musze się wygrzać żeby rano móc iść na praktykę.
Kiedy będzie juz cieplej bo mam juz dosyć tej pogody. Podobno we Wrocławiu było dzisiaj 20 stopni. Mąz zrobił sobie wycieczke i dzwonił że tam tak ładnie a u nas padało.

• Mamusia
Podobno we Wrocławiu było dzisiaj 20 stopni. Mąz zrobił sobie wycieczke i dzwonił że tam tak ładnie a u nas padało.

No ładnie dziś jest i ciepło też ale ja w domku siedziałam bo jakiś taki dzień miłam na nic nierobienie nawet nie wiem kiedy minął. Teraz oglądam łóżeczka na allegro i albo kupimy to 140x70 co póżniej na tapczanik można przerobić albo koplet gdzie w zestawie są łóżeczko + materacyk + cały koplet pościelki i wkładów za 270 zł 🙂

http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-tapczanik-biale-140-70cm-i1694174298.html