Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
madzia_m3 napisał(a):
Zależało mi, żeby meble rosły z dzieckiem. Wymyśliłam, sobie, że skoro meble będa białe, wszystkie dodatki będą granatowe ( bo ja nawet zasłon tam nie mam 😉).

bardzo ładne mebelki 🙂 z granatem będzie się super komponowało. Madziu, pytałaś o czas trwania całego porodu; akcja właściwa czyli parcie 10 minut (mam tak wpisane w książeczce), a pierwsze skurcze 6 godzin wcześniej (od 19-stej mniej więcej), ale były tak rzadkie, że po prostu wiedziałam, że coś się zaczyna dziać, ale nie wiedziałam co i jak i kiedy. Pojechaliśmy do szpitala jak zaczęłam lekko podkrwawiać i miałam po siusianiu białe, drobne "glutki", a rozwarcie już było, jak się okazało w szpitalu, na 5. A ja się naczytałam, że czop odchodzi!!! hehehe Czopa nie widziałam, tylko te "glutki" (sorki za dosłowność).

• Mamusia
Mam jeszcze pytanko dotyczące wyplaty pieniązkow z Zusu? Po jakim czasie wyplacil Wam ZUS pieniązki? Czy ogólnie zwlekają? Wiem że za pierwszy miesiąc wyplaca jeszcze pracodawca a za kolejny Zus ale jak szybko wplywają od nich pieniązki?

Od czasu wpłynięcia zwolnienia lekarskiego ZUS ma 30 dni na wypłatę pieniążków... I teraz zależy czy Twój pracodawca podał numer Twojego konta bankowego bo jeśli nie to powinien przynieść Ci je listonosz w związku z tym cała sprawa przesuwa się około 1,5 tygodnia. Wiem bo dzwoniłam nie raz w tej sprawie do ZUS-u 🙂

• Mamusia
Cześć dziewczynki, napiszcie co tam u Was po dzisiejszych nawałnicach? Mam nadzieję, że wszystko dobrze. U nas w regionie przeszła taka fala która pozrywała ludziom dachy- w mojej rodzinnej miejscowości podobno zerwało też kilka 😞
Ja znowu kilka godzin bez prądu musiałam wytrzymać.

Zachciało mi się słodkości i poprosiłam męża żeby poszedł do sklepu i mi kupił Kinder Bueno 😁
i wiecie co mi przyniósł?? Nie chcę wam robić smaku ale muszę Wam to pokazać ...

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/146/img1741f.jpg/][IMG]http://img146.imageshack.us/img146/2055/img1741f.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

A to była moja reakcja- 🤪
Lody z bitą śmietaną i owocami- pychotka 🙂

• Mamusia
Zania ale pysznosci 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 az slinka cieknie.

Cheery super ciuszki- ja kupowalam podobne dla naszego kubunia 🙂. A ja dzis wlaczylam jedna pralke ciuszkow od bartowej wlasnie sie susza jutro bedzie prasowanie i ukladanie. 🙂
Ja tez mam dzis dzien do bani. 😞 Spac mi sie chce w robocie mnie wszytsko draznilo, a nie wiem o co chodzi 🤨 🤨 🤨 🤨 🤨

• Mamusia
cholercia, denerwuję się przed jutrzejszym połówkowym... żona mojego gina (nasza rodzinna pani stomatolog) pocieszała dzisiaj, że przecież nie może być źle...i że to najważniejsze pomiary będą i wymieniała, które są ważne i będą mierzone i że fajnie, że zobaczę maluszka i żebym jej napisała, co będzie (jeśli zechce pokazać)... ale to chyba i tak nie zmieni faktu, że się denerwuję, choć rozum podpowiada: spokojnie, będzie dobrze.... ale serce i emocje nie słuchają....

• Mamusia
A tam można chyba już szaleć, ja się też nie mogłam opanować i głupia kupiłam dla niemowlaka dżinsy bo tak mi się podobały 😁

Ale pyszności. Ja się napiłam pół puszki coli, jaka pychota 🙂.

Mój Kubuś coś mało aktywny.

Tak na marginesie musiałam wziąć Nospę tak mnie coś kuło 😞 Dzisiejszy dzień jest straszny...

• Mamusia
A wiecie weszłam teraz na marcówki 2012 tak popatrzec i jest jedna dziewczyna z bliźniakami 😆 😆 😆 😆 to jest dopiero czad!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 🤪 🤪 🤪.
U naas sie nie tarfiło.a wiecie moja kolezanka z pracy ma blizniaki jak je urodzila to obydwaj wazyli po 3500 i ponad 50 cm mieli 😮 😮 😮 😮 😮 😮 😮. To jaki ona brzuch musiała mieć 😮 😮 😮 🤪 🤪 2 razy taki jak nasze.!!

• Mamusia
ella1 napisał(a):
Oj to chyba wszystkim nam dzisiaj cos dolega.!!!

Gosiu bedzie dobrze MUSI jestesmy z Tobą!!!!!!!!!!!!!!!! Jutro czekamy na dokładna relacje no i na fotki maleństwa 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Co na kolacje planujecie???

wierzę , że będzie dobrze. NA kolacyjkę właśnie kończymy kanapasy z wędliną, serem żółtym, pomidorem i jajem. + herbatka z cytryna dla mnie i z miodem dla Maćka 🙂 pyszotki mniaaam

• Mamusia
oj, urodzić takie bliźniaki to szok!!! czasami jedno dziecko jest mniejsze 🙂 u nas była możliwość mnogiej ciąży i trochę się tego obawiałam, ale jedno jest. No, chyba, że drugie się gdzieś schowało i pokaże się jutro 🙂

• Mamusia
My już po kolacji....

Tylko chyba nie wypiszę bo się przerazicie hihihii....

Sprzątnęłam chyba wszystko: jajecznica + 1,5 bułki 😮 poprawione miską zupy jarzynowej...

ehhh niezła mieszanka... Kacper za to kopie jak szalony...

Za dzwie godziny wciągnę jeszcze 4 łyżki siemienia i wsio na dziś...
W ogole dziś to sprzątnęłam całą masę żarcia..(3 kromi z serem + banan, bułka, gulasz z czeskim knedlikiem, pół paczki małych libnitzów, nektarynka + to co wyżej 😮 😮:blink 🙂

Chyba jestem dziś mistrzynią w żarciu 😁

• Mamusia
ja dzisiaj zgrzeszyłam zupką chińską 🤢 ale tak strasznie mi się chciało.... to drugi mój grzeszek w tej ciąży. Na śniadanie 3 kromaski razowca z pasztetem i pomidorem, arbuza kawałek, ta zupka, kilkanaście krówek i ta kolacyjka....qrczę, a gdzie się podział obiad? aaa wiem już, miałam od wczoraj makaron i zeżarłam na zimno małą miseczkę 🙂 nie dość, że żarłok to i sklerotyk 🙂 A teraz ... idzie chyba zgaga (pewnie po pomidorach i soku z czarnej porzeczki).