Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cherry, ja również kombinezon chce kupić większy żeby dzidziuś obchodził całą zime. Nie myślcie, że wydałam majątek na te rzeczy maluszkowe 😉 tam jest z 5 nowych pajacy i 10 nowych bodziaków, dwie czapeczki noo i buciki. Reszte zdobyłam na łowach w lumpkach, więc wydałam na nie groszowe sprawy.. może z jakieś 80-100zł. Za całą tą wyprawke w sklepie zapłaciłabym 10 razy więcej. Dodam że wszystkie te rzeczy są firmowe ( next , h&m, c&a itp ) Pewnie dlatego nie mogłam się oprzeć pokusie kupienia.. kg kosztuje od 10zł.. Mam już też prawie wszystko na rozm 68, teraz kupuje 70 😁 a nawet na takie roczne dzieciątko jak nie umiem sie powstrzmać.. mówie wam to nałóg ;D

• Mamusia
no tak.. znam to jak mieszkalam w swoim rodzinnym miescie do niedawna to rowniez przynajmniej dwa razy w tyg odwiedzalam lupek tylko u nas ciuszki sa od 1 zl za sztuke, a tutaj czytac opole 😁 😁 nie znam tego miasta lumkow 😞 ale obiecuje sobie juz od tygodnia ze przejde sie i poszukam gdzies tutaj niedaleko jakiegos i bede go odwiedzac! no jak pogoda sie poprawi niestety u mnie caly czas pada i pada

• Mamusia
dziewczyny z doswiadczenia wam powiem, ze lepiej kupowac ubranka pare malusich a reszte wieksze i coraz wieksze dziecko tak szybko rosnie ze potrafi w ciagu tyg wyrosnac z pierwszyh ubranek... Dla przykladu moja Mia urosla w ciagu zaledwie 4 tyg az 10 cm wiec niektore malusie ubranka miala raz moze dwa razy na sobie bo tyle mialam a jeszcze sporo dostalam zaraz po porodzie....

ja wlasnie poprasowalam pranie ktore wrzucilam do prania zaraz po powrocie z wakacji - masakra 4 pralki i wielka gora prasowania - az sie zelasko zgrzlo 😉
dobrej nocki mamuski :*

• Mamusia
kukunari znam troszke twoj bol 😁 moje kochanie przynosi z pracy swoje mundury trzeba je wyprac i wyprasowac i tak mam co tydzien chyba ze jest poligon to kaplica co dwa dni 😮 jednak czego sie nierobi dla ukochanej osoby, ja rowniez zycze milutkich snow, i dziekuje za podpowiedz z rozmiarami 😉 😉

• Mamusia
Dzien doberek 🙂 🙂
co do ciuszkow to ja mam juz caly komplet od 0 do 8 miesiecy- wszystko od bratowej.
Oni maja 2 coreczki wiec z ciuszkami dopasowalo sie super 🙂 🙂 Ja najmniejsze ciuszki mam na 56 a przewazajaca czesc 62cm i 68 cm 🙂
Mgd87 ten komplecik cudowny 🙂 🙂
A zdjecie z Kataru zarabiste 🤪 🤪 🤪
Musze pozniej pokazac mezowi.
Milego dnia brzuszki. 🙂

• Mamusia
Cześć Mamuśki 😉 wczoraj była H&M i widziałam właśnie takie komplety- cudne 🙂 wogóle wczoraj bratanica przegoniła mnie bo Bąbelkowych sklepach takie są cudowne rzeczy, że ja się nie mogę napatrzeć 🙂 a i nie pochwaliłam się, że w sobotę zakupiłam pierwsze ciuszki dla Bąbelka 🙂 oczywiście w taniej 🙂

Miłego dnia Dziewczynki 😉

u nas leje od rana :/

o nie wkleiło mi cytatu 🙂 oczywiście chodziło mi o komplety BORN 2011 🙂

• Mamusia
hej Mamusie :*
mam pytanko - dopadło mnie chyba jakieś przeziębienie - katar i ból gardła 😞 poradźcie co robić? wolałabym nie iść do lekarza, bo musiałabym przepisać się do tej przychodni, a niedługo nie będę już tu mieszkać, a przepisać się można raz na pół roku...

• Mamusia
Aaagata napisał(a):
Cześć Mamuśki 😉 wczoraj była H&M i widziałam właśnie takie komplety- cudne 🙂

w h&m podobają mi się te komplety i love mum i i love dad albo mum+dad=me 😁 drogie są ale chyba sobie sprawimy 😁 znaczy bobaskowi

• Mamusia
Shelby,

Ja swoje przeziębienie wyleczyłam domowymi sposobami. Woda z solą do gardła, herbata z malinami potem z miodem i leżałam. Odseparowałam męża bo to on mnie zaraził. W ciąży wolno brać też apap zwykły, gdybyś miała gorączkę.

Widzę, że już buszujecie po sklepach 🙂.

• Mamusia
Shelby napisał(a):
Aaagata napisał(a):
Cześć Mamuśki 😉 wczoraj była H&M i widziałam właśnie takie komplety- cudne 🙂

w h&m podobają mi się te komplety i love mum i i love dad albo mum+dad=me 😁 drogie są ale chyba sobie sprawimy 😁 znaczy bobaskowi

przepiękne są te ciuszki 🙂
wiesz co widziałam u nas w H&M zestaw i love mum, i love dad i do tego takie w love mum i i love dad w trzypaku za 40 zł 🙂

• Mamusia
madzia_m3 napisał(a):
Shelby,

Ja swoje przeziębienie wyleczyłam domowymi sposobami. Woda z solą do gardła, herbata z malinami potem z miodem i leżałam. Odseparowałam męża bo to on mnie zaraził. W ciąży wolno brać też apap zwykły, gdybyś miała gorączkę.

mam nadzieję, że się uda!

• Mamusia
lenymama napisał(a):
Halo, obiecana fotka. Znak oznacza ni mniej ni więcej; "uwaga piesi" 🙂) Nie mylić z siostrą zakonną 🙂)

[URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=0d640ad918d80625][IMG]http://images37.fotosik.pl/921/0d640ad918d80625m.jpg[/IMG][/URL]

hahaha!!! podoba mi się!

• Mamusia
Shelby! ja też leczyłam się domowymi sposobami. Litry herbaty z cytryna i malinami. Spanko było w skarpetkach...A jak miałam mega zatykający katar (taki zatokowy), to robiłam sobie parówkę-wąchankę z amolu (3 krople amolu do wrzatku w szklance). Pare wdechow i naprade moglam oddychac. Na ból gardła dodatkowo co rano mleko z miodem i miętusy, bo mi głos uciekał... Często zdarzało mi się swego czasu zapalenie krtani, więc ratować się trzeba, żeby głos mieć i się nie udusić 🙂 Mnie pomogło, mam nadzieję, że i Tobie szybko się poprawi 🙂

• Mamusia
Lala89! Ty mnie nie załamuj tą wyprawką! Z tego, co pamiętam z Maćkiem, to chyba trojaczki mogłabyś ubrać 🙂 Zresztą ja też już nie mogę się doczekać, kiedy przywiozę wszystkie ciuszki po Maćku (mam popakowane w kartonach i foliach i podpisane! się kiedyś postarałam), popiorę, poprzeglądam. Maciek czerwcowy, więc krótkie bodziaki odpadają na listopad i grudzień, bo w domu dwa długie rękawki będą (nie cierpię jak jest za gorąco w domu - 22-24 stopnie w domu przy niemowlęciu to i tak dużo). Z nowych zakupków do ubrania tylko dwa kaftaniki 🙂 Poszaleję, jak zobaczę, co mam po Maćku. Na razie skompletowałam pościel, kosmetyki, czapeczkę po kąpieli, malutkie pampersy i chusteczki. Pewnie niewiele... Ale faktycznie bąbel rośnie jak na drożdżach i bez sensu jest kupować masę malutkich. Ja najwięcej to miałam 68 chyba, bo szybko wyrósł z 62, a zanim wskoczył na kolejne 68 to chodził w ciut za dużych, a potem wzrost nie jest już tak intensywny, więc chodził i chodził. Jak miał 2 lata, to miał 84 cm (był z tych niższych 🙂 ). Więc te 68-74 cm to do 12-14 miesiąca nosił. Qrczę, już bym chciała podejrzeć mojego Bąbelka 🙂 Tęsknię za nim....

• Mamusia
ja właśnie próbuję się nauczyć gadać 🙂 jakoś mi nie idzie, ale skoro to dla niego takie dobre, to muszę się nauczyć! 🙂 wczoraj się naczytałam mądrości o wpływie matczynego głosu i tego, jak dziecko go uwielbia... :P