Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hmmmmmm sernik ale bym zjadła 😉 A ta polewa toffi to juz w ogole fantastycznie brzmi 😆
U nas w ogole nie ma sera bialego, wiec porażka 😞
Ale nie 🤪 🤪 🤪 🤪 p:woohoo

Shelby mogę prosic o Twoj przepis na ser biały 🤪 olśniło mnie 🤪 🤪
Przy okazji chcialabym Twój przepis na sernik!!!!!

• Mamusia
ponieważ moim zdaniem najmniej interesującą częścią sernika jest spód, to robię sernik bez spodu i na taki podam Ci przepis 🙂 dodam go w wariacjach kuchennych listopadówek, żeby tutaj nie robić "bagałanu", jak to mówił mój bratanek 😁

o tutaj, tutaj jest! http://www.brzuszek.net/forum,wariacje_kuchenne_brzuchatek_listopadowych,336,900091.html,str=0 😁

• Mamusia
ella1 no jak to u was nie ma sera białego?ale takiego specjalnego słodkiego do sernika czy w ogóle twarogu białego?
lala89 no skąd ta załamka? 9,6 kg to super wynik jak na ten tydzień ciąży, ja mam 10,5 kg na plusie i jestem bardzo zadowolona, że tylko tyle, a nawet ostatnio jak byłam odebrać ten wózek, to ta polka się mnie pyta , który to miesiąc? Ja do niej , że 7 tyg mi zostało, a ona w szoku, bo mówi, że jak sama w ciąży to w ósmym miesiącu była już naprawdę duża...zobaczysz , po porodzie zaraz wrócisz do swojej wagi, jak ty taka drobniutka jesteś!

• Mamusia
yenefer07 napisał(a):
ella1 no jak to u was nie ma sera białego?ale takiego specjalnego słodkiego do sernika czy w ogóle twarogu białego?
lala89 no skąd ta załamka? 9,6 kg to super wynik jak na ten tydzień ciąży, ja mam 10,5 kg na plusie i jestem bardzo zadowolona, że tylko tyle, a nawet ostatnio jak byłam odebrać ten wózek, to ta polka się mnie pyta , który to miesiąc? Ja do niej , że 7 tyg mi zostało, a ona w szoku, bo mówi, że jak sama w ciąży to w ósmym miesiącu była już naprawdę duża...zobaczysz , po porodzie zaraz wrócisz do swojej wagi, jak ty taka drobniutka jesteś!

noooo racja! ja takiej wagi to nie miałam już od dawna 😁 ostatnio pewnie z 10 lat temu :P

• Mamusia
lala naprawde sie nie przejmuj 🙂
nam polozna powiedziala w szpitalu ze macica przed porodem wazy 1 kg!
dla porownania gdy jestesmy w stanie "normalnym" wazy 8 gram
a poza tym naprawde jestes drobna i pewnie tak jak moja siostra urodzisz i nawet nie bedzie widac po tobie ze w ciazy bylas!
a z tymi majtkami to tak w paczce sa dwie, ale kupilam tylko jedna paczke bo chcialam zobaczyc jakie one sa, gdyz przy szpitalu w aptece sprzedaja zupelnie inne, i te dziewczyny mialy na odddziele i sobie chwalily, ze dobrze trzymaja podpaske i nic sie nie przesowa

• Mamusia
yenefer07 napisał(a):
Oj sama bym się wybrała do pierogarni, a zwłaszcza na jakieś takie z nietypowym nadzieniem...ja do końca ciąży już nie zamierzam robić pierogów, bo mnie ostatnio brzuch rozbolał po 2 godzinach robienia...więc teraz to mi Shelby smaka narobiłaś!

przepraszam, to nie było celowe 🤔

• Mamusia
Ja już po obiadku, wyszedł pyszny 🙂 Naczynia pozmywane, a facet wybył do pracy na drugą zmianę...jeszcze tylko muszę poskładać suche pranie i do końca dnia błogie lenistwo!!! Dzisiaj nie muszę już nic robić , bo jutro małe przemeblowanko, więc po tym dopiero zacznie się wielkie sprzątanie itd...aj nie lubię być sama w domku...na szczęście jak Oskarek się urodzi to już nigdy sama nie będę 😉

• Mamusia
yenefer - już nie jesteś sama 🙂 w końcu Oskarek jest z Tobą, tyle że w środku 😉

mdg87 - ja kompletnie się na tym nie znam :| podobno kobiety ciężarne są objęte ubezpieczeniem ustawowo, ciekawe zatem po co ten dowód ubezpieczenia, o którym w każdym szpitalu piszą, że trzeba wziąć do porodu ? 😮

• Mamusia
yenefer ------ jak roobisz tego kurczaaka duszonego z maslemi porem?? bo tak to smakowicie zabrzmialo ze bym zjadla :]:]

ktos pytal o ubezbieczenie masz miec pokwitowanie czyli jak masz ksiazeczke ubezpieczeniaowa to wez ja a jak nie to pewnie masz kwitek podbity ale nawet jak bys nie miala przy sobie to mozesz spokojnie przez 7 dni doniesc a poza tym nawet jak wogole nie masz to kobiety ciezarna sa ubezbieczone przez panswto i nikt cie ani nie wurzuci ani nie kaze placic za [pobyt szpitaluu

no i jeszcze czytam jak piszecie ze 10 kg przytyllyscie to wy po porozie stracicie do 7kg tyle wazy nasz brzuch a arzcej macica plyny dziecko itd.. a ja mam na plusie 30kg niewiem czym wy sie martwicie;p

ja wazylam 48 teraz 78 kg i pewnie jeszcze przybedzie ale wogole sie tym nie przejmuje mezus obiecal karnecik na silownie a poza tym przy samym dziecku mysl;e ze zrzuce:] 😁 😁 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
Yenefer u nas w ogóle nie ma sera białego ŻADNEGO!!!! Norwedzy go nie znają!!!!! Za miast naszego białego oni zachwycaja sie swoim brązowym serem, który ma posmak lekko słodkawy 😉

Shelby dzięki za przpepisy! 😘 😘!! Ale powiedz mi czy wyjdzie mi ten serek z mleka w kartonie czy musi byc od krowy?? U nas mleko kartonowe ma maxymalnie 4 dni waznosci wiec jak myslisz wyjdzie coś z tego???!!!!

aaa_aniusia GRATULACJE!!!!!!! Chyba jako pierwsza masz gotową torbę!!!!!!!!!
My juz po obiadku choć caly czas mam na cos ochotę 😁 😁 😁 😁 😁