Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie spaghetti dla męża a dla mnie twarożek 🙂 Mniam mniam 🙂
Jak sobie leżę to czuje takie łaskotanie na wysokości pępka 5 cm na lewo. Czy to dzidzia tak wysoko sięga czy raczej skóra się naciąga 🙂

paula_jot mi zostały jeszcze 3 egzaminy i jeden specjalizacyjny ale to pod koniec czerwca.

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
no to pospałam.... 2 h.......... 😜

z tym dopytywaniem jest głupio.

my slub bralismy w 2007 roku i nie staralismy sie.... Poprostu chcielismy miec dzecko troszku pozniej. Rodzinka to się tak dopytywała,ze masakra.A jeden kuzyn to nas do klinki chcial juz wyslac.... 😁

• Mamusia
wszelkie mięsa na chlopca a slodkosci na babeczke....
w pierwszej ciazy mi sie sprawdzilo bo mi sie slodkosci chcialo i znow mi sie chce - czyzby druga babeczka u mnie 🙂
Dziewczyny a ja mega zmeczona jestem - potrzebuje wakacji - zaraz!! teraz!! juz!!
...chce lezec na piaszczystej, upalnej plazy i robic nic no moze miec czas na poczytanie magazynu lub rozwiazanie sudoku - juz tak dawno nie leniuchowalam 😜
Te ktore sa w ciazy po raz pierwszy - leniuchujcie ile wlezie.... bo pozniej bedzie ciezko, to chociaz wspomnienia zostana 😉 Mowie z wlasnego doswiadczenia 🙂

• Mamusia
shelby - leniuchuj w kazdej wolnej chwili i nie zaluj sobie przyjemnosci i odpoczynku!!!

wiecie nasze starania o Mie bylo takie - nasze postanowienie, ze nie uwazamy i jak bedzie to fajnie, choc ja szczerze watpilam, ze uda sie szybko nie mowiac, ze za pierwszym razem. Tyle sie slyszy o staraniach mlodych par o dzieci, ktore trwaja miesiacami, czasami latami. A nam sie udalo przy pierwszym podejciu 😜
Z ta ciaza jest podobnie choc tutaj juz swiadomie zaczleismy sie strac - wlasciwie pierwsze podejscie i sie udalo!!! Co smieszne, ze jestesmy 8 lat razem i chyba tlyko przezp ierwszy rok spotykania uzywalismy antykoncepcji, przez kolejne lata uwazalismy - "na refleks" jak to sie mowi i nic! dlatego mialam watpliwosci, ze uda sie tak łatwo-szybko!! Ale jak widac moj P - mial dobry refleks przez te lata heheh 😉

Moje Drogie wróciłam od lekarza! Dzidzia starsza o tydzień według usg 14 t i 6 dz. Dzień porodu 25. 11. Niestety za późno na badanie USG genetyczne bo dzidzia za duża, ma 8,5 cm i lekarz powiedział tylko że nie ma widocznej patologii. Serduszko bije miarowo 157/min. Szyjka macicy domknieta, wiązadła w porządku. Tyle się dowiedziałam. Nie zapytałam o płeć. Nie wiem czy się obawiac tego że nie miałam genetycznego usg i nie usłyszałam że dzidzia zdrowa?
Dostałam filmik na którym dzidzia ssie paluszka. Jak oglądam to sie usmiecham do ekranu 🙂 Moja kochana Kruszynka!

• Mamusia
Cześć kobietki 🙂
Tyle się tu działo a mnie nie było ale już jestem 🙂 przeczytałam zaległości i postaram się być na bieżąco 🙂
zaczne od wspaniałych wieści tz.wczoraj byłam na USG, kruszynka rozwija się prawidłowo, ciąża książkowa- słowa lekarza i poznałam płeć dziecka- to chłopczyk 🙂) mały Oskarek 🙂 myślałam że płeć dziecka poznam około 20tyg. a tu niespodzianka 🙂) ale przeczuwałam bo wciąż jem ogórki, śledzie i kapuste kiszoną a na słodycze wogóle nie mam ochoty a przed ciąża zajadałam się nimi 🙂
i chyba odezwał się instynkt macierzyński, bo od jakiegoś czasu pichce w kuchni a to nowość 🙂
a z tych gorszych wieści, to piersi rosną jak szalone, kiedyś miałam 75C a teraz już 75F 😞
brzusio już widać, fajnie się zaokrąglił 🙂 jak narazie przytyłam 4kg,troche mi poszło na biodra i uda, no i po twarzy się zaokrągliłam 🙂

zuzanna35 ale Ci zazdroszcze! Też bym chciala poznac płeć. Na słodycze patrzeć nie mogę a kapustę kiszoną mogę wyjadac prosto z torebki. Jak pomyślę że mam ją w lodówce to nie mogę wytrzymać żeby nie zjeść. Ale czy tak wierzyc tym zachciankom? Gdyby był chłopak to pewnie lekarz by już zobaczył?

• Mamusia
U mnie niby dziewczynka ma byc, ale lekarz powiedzial ze dokladnie okaze sie na polowkowym.
Zalezy jak sie dzidzia ulozy i czy wszystko pokaze.
Mam ochote na slodycze, ale mieso tez wcinam... i badz tu madry.... 😁 🙃

zuzannaa35 napisał(a):
Marinel zobaczysz to będzie chłopczyk 🙂)wedlug USG to też mam termin na 25listopada tak jak TY 🙂

Zuzanna35 nasze dzieci poczeły się tego samego dnia, mają się urodzic w tym samym terminie, więc może u mnie też będzie chłopczyk!

• Mamusia
A ja jem równo i słodkie i kwaśne.. i bądź tu mądry.
Ciesze się dziwczynki że z dzidziusiami ok. Ja mam usg we wtorek, i strasznie mi się dłuży.. Też mamy poznać płeć, wiec czekamy z niecierpliwością. Podświadomie myśle , że to chłopczyk - Kuba. Ale kto wie, może jednak to Maja w brzuszku mieszka. I tak w 100% dowiemy się jak maleństwo będzie na świecie.. 🙂
Dzisiaj jakoś mi ciężko, nie jadłam dużo.. ale jakaś taka ociężała jestem 😞 i ból głowy mnie dopadł.. to przez pogode pewnie.

• Mamusia
Dziewczyny jak byłam u lekarza to pytałam się o opalanie bo pod koniec czerwca jade do Jastarni a uwielbiam się wylegiwać na słoneczku, Ja wyczytałam że opalać się można ale z umiarem, bo promienie słoneczne nie przedostają się do płodu a lekarz mi zabronił, bo mogą powstać plamy na skórze które już nie znikną 😞
Marinel napewno teraz na USG zobaczysz jajuszka 🙂)))
Kobietki musze się pochwalic tz.ostatnio byłam na zakupowym szaleństwie, no i kupiłam sobie 2super tuniki, sukienke i dostałam od koleżanki super spodnie ciążowe 🙂
teraz jeszcze musze kupić sobie kapelusz słomkowy,strój kąpielowy i mogę jechać na zasłużone wakacje 🙂