Skocz do zawartości

STRACH PRZED PORODEM | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
🙂

Mam jeszcze troszkę ponad 2 tygodnie do porodu i straszliwie się boję...tylko w zasadzie sama nie wiem czego.
Z jednej strony boję się bólu i ogólnie jak to będzie...z drugiej, czy dzidziuś będzie zdrowy, a z trzeciej że jeżeli będzie wszystko dobrze, a lekarze coś źle zrobią...itp... I tak mam od jakiegoś czasu ciągle. Sama się nakręcam i stwarzam problem...
Czy któraś z Was dziewczynki też tak ma lub miała???

• Mamusia
izka30 chyba każda z nas to przechodzi...jedna bardziej druga mniej ale zawsze jest ta obawa czy wszystko będzie w porządku!!!już w sumie nie chodzi o ból tylko o to by to wszystko dobrze się zakończyło.ja ci powiem że w pierwszej ciąży nie wiedziałam co mnie czeka i nie bałam się tak jak w drugiej i teraz 🙂ból znam ale o dzieciaczka się tak nie martwiłam przy pierwszej!!!nawet nie zapytałam czy wszystko ma na miejscu...byłam przekonana że tak bedzie i tyle.teraz już tak przekonana nie jestem 😞tym bardziej że nasłuchałam się od tego czasu duuuzo opowiadań od mojej mamuśki.przypomnę że moja mamuśka pracuje w szpitalu.wcześniej na wcześniaczkach a teraz przy porodach!!! więc uwierz mi dużo przeróżnych opowiadań słyszałam.trzeba wierzyć w to że wszystko będzie ok!!!!bo tak będzie izka30 ..nie ma co się bać!!!pozdrawiam.

• Mamusia
Powiem strzeże że ja też się boję tego porodu!Na pierwszy poród jechałam bardzo odważnie i faktycznie dobrze się rodzi pierwsze dziecko bo cały czas nie wiadomo jak to będzie?Teraz mam jakieś dziwne lękliwe uczucia i nie wiem dlaczego.Mam już przecież jakieś małe doświadczenie z sali porodowej a jednak cały czas chodzę i myślę o tym.Także bądź spokojna wszystko będzie ok bo nie wiesz czego się bać.Najważniejsze żebyś miała przy sobie bliską osobę gdy już się zacznie.Przyznam że dużo mi dało wsparcie męża.Pozdrawiam 😘