Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej dziewczynki 🙂

Jej ale dzisiaj pospałam,cisza w domu i dopiero mąż przed 10 mnie sms-em obudził 🤪

U nas też leje od rana i pogoda paskudnaco tu robić eh... Właśnie wczoraj miałam pisać że jak któraś może to jest powtórka tego filmu i niech sobie obejrzą,bo ja sama jeszcze raz zobacze 🙂 Ale akompf sie spisała i ful serwis Wam tu załatwiła 🙂

Fredeczkaa no to dzień był obfity w emocje,a co do Twojego porannego wpadania to sie przyzwyczaiłam,bo przeważnie Ty tu najwcześniej rano jesteś 🙂

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

AKOMPF SUPER ŻE WIESZ KIEDY BĘDĄ POWTÓRKI 😆 NA 🤢 PEWNO OBEJRZĘ SOBIE GO JESZCZE RAZ 🙂 KURCZE ALE DZISIAJ POGODA 😠 RAZ PADA DESZCZ RAZ SŁOŃCE ŚWIECI I NIE WIEM JAK TU SIĘ DZIŚ UBRAĆ 🤢

• Mamusia
dzień doberek!
Fajnie, że napisałaś kiedy są powtórki tego filmu, chętnie obejrzę. Dzisiaj noc miałam koszmarną, plecy strasznie mnie bolały i nie mogłam spać. Żadna pozycja mi nie pomagała. Jestem niewyspana, a do tego plecy nadal pobolewają. Dobrze, że jest niedziela i mogę sie pobyczyć cały dzień 🙂

Cześć mamuśki 🙂 fredeczka Ty to się potrafisz rozpisać, no ale po takim dniu wrażeń to faktycznie jest o czym 🙂
Ja właśnie z kościoła wrociłam niedawno i zaraz będę obiadek gotować, dziś coś prostego - ziemniaczki z mizerią a do tego kotlecik z piersi kurczaka.
Pogoda się porawiła - w sensie że dla nas grubasków , nie jest tak duszno, u mnie całą noc padało a nawet burza była, ale na szczęscie żadnych strat nie ma, jak to w niektórych regionach kraju burza domy poprzewracała....
Miłej niedzieli dziewuszki 🙂

• Mamusia
Hej kobietki :P

Wlasnie wrocilismy od tescia z obiadku, zrobil frytki z piresia z kurczaka hehe 🙂 tort rewelka, tesciowi tez zawiozlam kawalek :P Moj dziubas zrobil zdj telefonem ale tylko polowki tortu bo tylko tyle rano zastalismy w lodowce 😁

U mnie z rana padalo a teraz swieci sloneczko 🙂 wpadne ok 18. papa kobietki 🙂

Ufff.... w końcu przeczytałam wszystko 😁
To się rozpisałyście.

A u nas w końcu słonko!!! Zaraz ubieramy się i jedziemy do pokoju zabaw. Mała sobie pozjeżdża na zjeżdżalniach do kolorowych piłek a my się odprężymy 😉

Wczoraj byliśmy w kinie na Epoce Lodowcowej 3, super, polecam 🙂 Małej bardzo się podobała, tylko trochę dinozaurów się bała 😉

• Mamusia
Hej dziewczynki!

Ja dzisiaj byłam cały dzień poza domem, najpierw kościół, później obiad u teściów i reszta dnia na plaży, woda była strasznie zimna więc się nie wykompałam tylko pomoczyłam nogi i siedziałam w cieniu czytając "Twoje dziecko" BTW fajna gazetka 🙂 Zmęczona jestem jakbym cały dzień rowy kopała :P
teraz czekam na męzulka żeby się na skype odezwał 🤪

Akompf wielkie dzięki za linki, już zaczęłam sobie ściągać bo niestety Discovery nie mam 😞 🥴

Agnieszka ja nie mam żadnego paska, moja siostra też nie miała więc nie sądze, żeby mi się pojawił. Kurna felek dostałam rozstępów na pupie hahahahah :laugh: :laugh: :laugh: nie wiedziałam, że mi taaaaak urosła :laugh: :laugh:

Miłego wieczorku!!!

HEJ DZIEWCZYNY 😎 JA JESZCZE NIE MAM PASKA ALE PRZY PIERWSZEJ CIĄŻY MIAŁAM 🙂 ON MA JAKĄŚ ODPOWIEDNIĄ NAZWĘ I TO JEST NATURALNE U KOBIET W CIĄŻY 🙂

Dziewczynki, ten pasek się nazywa linea negra (czarna linia). Ja jeszcze nie mam, nie wiem czy będę miała, ale za to mam włosków sporo w tym miejscu 😁 😁 😁 😁 😁 ale nie mówcie nikomu! hahahah

Obejrzałam ten dokument "Od zapłodnienia do narodzin", plus "Anatomia seksu" i polecam! Teraz czekam na kolejny odcinek - "Anatomia kobiety i mężczyzny" - zobaczymy, podejrzewam, zę też bedzie fajowski.

Wiolka, nie trzeba czekać 90 minut - przy innych filmach tak miałam, ale przy tym nie 🙂

Miałam iśc do kościoła ale pogoda wredna, raz pada, raz świeci słońce... Zostaniemy w domu jednak...

Dziewczynki - dzięki za komenty na NK 🙂

• Mamusia
hejka.
ja tego paska jeszcze nie mam, ale włosków też mam więcej niż zwykle więc może coś się szykuje... hehe
Chciałam ściągnąć ten film, ale niestety nie udało mi się, nie mogę pobrać tych plików bo coś mi się ta stronka zawiesza. Spróbuję innym razem.
Jutro znowu do pracy.... nie chce mi się okrutnie 😠

• Mamusia
Ewa a ja mam urlop do wrzesnia :P :P :P

Akompf ale Ci zazdroszcze tego brzuchola... ☺️

Jak mnie dzisiaj szwagierka zobaczyla to powiedziala "Karolina gdzie Ty masz ten brzuch? " ehh 😞 a nie widziala mnie chyba 2 mies jak nie dluzej, moze nawet od swiat ;/

A mi tez wiecej wloskow tam sie zrobilo 😜 hehe a moj dziubas sie smial ze mnie 😠

NA TEMAT BRZUSZKA. JA MAM I CHYBA NAWET SPORY BO KAŻDY ZNAJOMY SIĘ DZIWI ŻE DOPIERO NA GRUDNIA MAM TERMIN. PRZY TAKIM BRZUSIU TO MAKSYMALNIE DALI BY MI DO WRZEŚNIA, A CIĄŻA NA PEWNO JEST POJEDYŃCZA :laugh: POSTARAM SIĘ WKLEIĆ JAKIEŚ ZDJĄTKO MOJEGO BRZUSIA MĄŻ PRZYJEDZIE BO SAMEJ MI NIE WYJDZIE.

Grudnióweczki!

Macie serdeczne pozdrowienia od Słoneczka! Ma się lepiej, powoli dochodzi do zdrowia. Wszystkie Was prosiła uściskać i ucałować Wasze Brzusie: :*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*

Co do brzusia, to mój jest pokaźny na tyle, że również wszyscy się dziwią, że dopiero na grudzień... więc AgnieszkaK1601 wklej szybciutko zdjęcie bo jestem ciekawa 🙂 !

Fredeczka - Ty mnie nawet nie denerwuj z tym Twoim dwumiesięcznym urlopem! 🙂 Bo ja jutro do pracy 😞 hehehehehhehehhe

Aha!
Wyobraźcie sobie, że macie ok. 10 kg moreli 🙂 Co byście z tym zrobiły?! Zrobiłam już dżemik 🙂 Pewnie i kompocik zrobię, ale na resztę nie mam pomysłu 🙂 Pomóżcie 🙂 🤪
🤪 🤪

A ja spać nie mogę...obudziłam się o 2 w nocy i tak się tułam już z 2 godziny 😞 ale jest wielki plus tego że nie spię , bo co jakiś czas dostaję kopniaczka od maluszka, to jest wspaniałe uczucie 😆
Co do mojego brzusia to jest już całkiem spory 🙂tak że w żadne spodnie z przed ciązy już się nie dopnę - nie ma szans.
Akopmf z moreli to pewnie fredeczka Ci powie co zrobić - nasza kuchareczka 🙂
A co do włosków na brzuchu to też mi się pojawiły jaieś nowe, wcześniej nie znane hahaha:P i na dodatek z tą brązową linią 🙂
no uciekam, spróbuje zasnąć 🙂
Pa dziewuszki i współczuje tym, które do pracy muszą wstać, ja na szczęscie leniuchuję sobie:laugh:

• Mamusia
Witam :P

Akompf ja to bym zjadla te morele :P cale 10kg,bo uwielbiam ☺️ Ale zrob moze biszkopta z morelami i galaretka? i kefirek sobie zrob, troche mi przeslij 😁
troche wysusz, to na wigilie do kompociku bedziesz miec swojskie morele suszone 🙂

Wczoraj to ja horror przezywalam 😞 wyly syreny a moj kochany mial telefon wylaczony, mowil ,ze bedzie przed 22 ja czekam i czekam i czekam dzwonie do jego kolegi do ktorego mialam numer (mam telefon popsuty wiec i tak cud ,ze ten jeden gdzies na kartce mialam zapisany)on mi dal numer do tego co mial auto robione a pozniej sie okazalo ,ze to stary a ja tak sie balam, bo wyly syreny i wiedzialam,ze gdzie byl wypadek a ja zawsze najczarniejsze scenariusz i wkoncu wyszukalam na necie numer na pogotowie zlotowskie i juz wybieralam numer ale sie rozlaczylam i powiedzialam ,ze jak do 23 nie przyjedzie to zadzwonie i sie spytam czy nie przywiezli nikogo z wypadku a on przyjechal o 22.55 😠 😠 😠 😠 Bylam tak zla ,ze moja pierwsza mysl jak zobaczylam ,ze podjechal pod dom to bylo,ze za chwile z tego domu razem ze wszystkimi rzeczami wyleci, ale pozniej pomyslalam ,ze sie nie bede odzywac i udawalam,ze spie a jak wszedl do pookoju to pomyslalam ,ze jak sprobuje wlaczyc komputer to mu leb ukrece, i wlaczyl komputer, wyobrazacie sobie!? No i oczywiscie skonczylo sie na awanturze , pozniej przepraszal a pozniej sam sie na mnie obrazil,ze nie pozwalam mu sie do siebie przytulac a w nocy sama sie przytulilam bo tak sie balam,ze moglo mu sie cos stac albo ,ze go stracilam 😞 😞 😞 ale dzisiaj jak wroci z pracy to wroce do tego tematu i pewnie znowu skonczy sie awantura...

• Mamusia
Hej brzuszki 🙂
Ja już niestety w pracy 🤔 Spać mi się chce okrutnie bo kolejną noc plecy mnie tak bolały, że nie było mowy o spaniu. Nie wiem co się dzieje, w dzień nic mnie nie boli, a w nocy wytrzymać nie mogę.
fredeczka zazdroszczę Ci takiego dłuuugiego urlopu 🙂
masz może gdzieś link do tego łóżeczka, które kupiłaś bo ja nie mogę znaleźć na allegro? jeśli masz to proszę wklej go jeszcze raz 🙂

Miłego tygonia 😘

Buuuuuuziaki dla Słoneczka 😘 😘 😘

Oj jak dziś mi się źle wstawało! masakra! Postanowiłam, że do końca sierpnia pracuję jeszcze i ide na zwolnienie... mam już dość. A jak wstaję to widzę tylko chrapiącego słodko mężunia - nauczycielem jest to wakacje ma... A mnie szlag trafia jak muszę wstawać o 6:00.

Dziś cos mnie brzusio boli... takie kłucia czuję... Co to może byc? jakby mi ktoś od środka szpilki wbijał... Ostatnio czasami, ale dzis to już przeginka 😞 A może to maleństwo? Chociaż? Nie wiem... 😞

Aha! Fredeczka - dzięki za kilka pomysłów. Pewnie męzunio jakiś kompocik ugotuje jeszcze. Z tym suszeniem to też dobry pomysł. Już grzybki suszę do wigilijnego barszczu... Ciekawe czy się przydadzą 🙂 czy juz na porodówce bede leżeć 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂