Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam wszystkie grudniowe mamuski 😉

Mam problemy z oddychaniem pojawily mi sie ok 17 tygodnia to chyba dlatego ze moj brzuszek wcale tak szybko nie rosnie a maluszek sie rozpycha tym bardziej ze uciska mi na pluca a ja wczesniej palilam papierosy wiec tez to jakos wplywa na problemy z oddychaniem..Ale jak narazie lekarz powiedzial ze brzuch wcale nie musi byc wielki rosnie tyle ile musi dla wygody maluszka a ze jestem szczupla to nie widze ze sporo sie powiekszyl niz sprzed ciazy. Czy wy tez cos takiego macie??

Za to nareszcie poczulam ruchy maluszka, juz nie mogla sie doczekac... Nasz skarb kopnal mamusie i dal znac o sobie tatusiowi dokladnie godzine przed wizyta u lekarza Swietne uczucie To tak jakby pileczka obijala mi sie od srodka... ruchy te sa bardzo delikatne.... Ale odkad poczulam pierwszego kopniaczka moj skarbek zaczal wywijac swietne fikolki Czasem jak siedze w pracy a maluszek zacznie skakac tak konczy po ok 10 min ale mam wtedy usmiechnieta buzke. Moja mama mowi ze odkad dzidzia kopnie poraz pierwszy urodzi sie po 4,5 miesiaca.
Serdecznie was wszystkie pozrawiam

• Mamusia
Czeeeeeść!!!!!

W końcu udało mi się nadrobić wszystkie zaległości heheh!!! Nie mam teraz za bardzo czasu, żeby śledzić i na bierząco odpisywać ale staram się jak mogę, od lipca mam non stop gości więc ciężko jest do was zaglądać.jutro znowu mnie nie będzie bo bawię się w przewodnika :laugh:

Lista to super pomysł, ja już nie wiem co miałam pisać, Emmax gratuluję córci, ja obstawiam u Fredeczki tego chłopczyka :laugh:

Julia ja też mam problemy z oddychaniem, maleńka mi naciska na przeponę.

Teraz wieści od mojej Majki, wczoraj byłyśmy na USG 🤪, było cudownie, maleńka rozwija się bardzo dobrze, waży 675 gram 🤪 🤪 🤪 !!!! Niestety przekręciła się główką do góry, oczywiście to nic nie musi znaczyć ale moja gin stwierdziła, że jak się do końca 32tc nie przekręci głową w dół to trzeba będzie zamawiać cesarkę 😞 🤢

DOBRY WIECZÓR GRUDNIÓWECZKI 🙂 🙂 🙂
DZIEWCZYNY ALE POSZALAŁYŚCIE 17 STRON DO CZYTANIA ALE NIE SZKODZI 😉 😉 😉 😉
EMMAX GRATULUJĘ CÓRECZKI 😆 😆 😆
DZIEWCZYNY CIUSZKI MACIE ŚLICZNE 🙂 🙂 🙂
WIDZĘ ŻE MOJA LISTA DO CZEGOŚ SIĘ PRZYDAŁA 🤪 🤪 🤪
WITAM NOWĄ MAMUSIĘ :laugh: :laugh: :laugh:
A JA MUSZE SIĘ WAS ZAPYTAĆ CZY KTÓRĄŚ Z WAS BOLI LUB BOLAŁ PĘPEK ??? BO MNIE OKROPNIE ZACZĄŁ DZIŚ BOLEĆ I JEST NIE DOZNIESIENIA TEN BÓL 😞 😞 😞

Mnie też boli a często to tak jakby w brzuchu, takie dziwne uczucie jakby coś od środka ciągnęło 🙃
A i Agnieszka ten wynik hematokrytu 35 to nic groźnego, żadna anemia na razie, ja mam moczany w moczu i muszę brać urosept.

Emmax, gratuluję :laugh:

Wiola, Majki tak mają 😜 Ja właśnie z tego powodu miałam cesarkę :P

Persy, ja nie przepadam za różowym kolorem, ale moja córka ma trochę garderoby w tym kolorze. Teraz najczęściej chodzi w brązach, czerni a moją mamę szlag trafia:laugh: Sądzi, że jeszcze chwila i kupimy jej glany 😁

AgnieszkaK mnie nie bolał pępek

• Mamusia
🙂 gratuluje Emmax dziewczynki 🙂
czyli dobrze obstawiłam - miałam nosa. Ciekawe jak tam Fredka ...
Emmax tak to czasem bywa, że w ciąży pojawiają się infekcje układu moczowego. Nasze nerki pracują za dwoje i są obciążone. Ja mam często leukocyty w moczu - w górnych granicach. A lekarz kazał mi dużo pić ponad 3 litry wody niegaz. dziennie. Czułam się jak łóżko wodne 🙂, tak mi bulgotało w żołądku. 🙂 W
A urosept jest ziołowym specyfikiem więc spokojnie możesz łykać i napewno pomoże - mnie pomógł

• Mamusia
Emmax gratuluje córeczki 🙂

Ja właśnie niedawno wróciłam od lekarza bo zdecydowałam się na dzisiejszą wizytę bo nie miałam za ciekawych wyników moczu.

Jak sie okazało to mam przodujące łożysko, lekarz powiedział że mam się na razie nie martwić- dobrze mu sie mówi 😞 . Kochane ożecie poprawić listę i wstawić u mnie wielki znak zapytania bo moje maleństwo mało dzisiaj wspólpracowało i miało nas serdecznie w d..... Ułożyło się bokiem tak że lekarz mógł mu tylko zmierzyć główkę, nawet nie widziałam serduszka. Więc mój znak ? ma 500 gr. I jeszcze termin porodu mam na 19 grudnia.
Od dzisiaj zbieram na USG 4D 🤪

Agnieszka mnie to tak samo z siebie nie boli tylko jak sobie w pępek nacisnę to wtedy czuję.
A i jeszcze powiedział że położenie płodu główkowe i łożysko na ścianie przedniej, co to znaczy może wiecie bo nie chce mi się googlać 🙂

Wiola, trzymam kciuki! Myślę, że jeszcze są spore szanse, by się obróciła 😉 Sama trzęsę portkami, aby dziecię było dobrze ułożone tym razem 😉

Gosiag, nie smuć się, czasem dzidziusie robią nam właśnie takie psikusy. I lekarz ma rację, nie stresuj się tym łożyskiem, bo to na pewno nie pomoże. Przytulam!

• Mamusia
Gosiag ja już mówiłam Akompf co by Ci zostawiła tą dziewczynke a nusz się uda 🙂

Nie martw się kochana tym łożyskiem ja tak miałam z tą kosmówką na szczęście chyba się przesuneła.Słyszałam że łożysko może sobie wędrować i z przodującego zrobi się na ścianie przedniej tak jak u mnie więc głowa do góry bedzie dobrze 🙂

lekarz tak właśnie powiedział, że ogólnie wszystko jest w porządku i nic nie wskazuje na jakiekolwiek nieprawidłowości 🙂
Ja się z wami żegnam do jutra bo padam z nóg 🙂