Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witajcie mamusie 🙂

Agnieszko super ta Twoja mała teraz to i ja zaczynam się poważnie zastanawiać nad tym usg 4D wkońcu zaoszczędziłam na tamtych badaniach to moge dołożyć i się wybrać.A jak myślicie jak bym poczekała do września to nie będzie za późno??

DagiM imiona są super mnie też się podobał Antoni i pewnie jak by był chłopczyk to tak byśmy dali na imie 🙂 Persy Magdalenka też śliczna właśnie mamy w rodzinie miesięczną Madzie 🙂

Emmax i fredeczkaa trzymam kciuki mnie się wydaję że u fredeeczki będzie chłopiec a u emmax dziewczynka,ale zobaczymy jaki los nam spłata figla 🙂

• Mamusia
Emmax pewnie się niedługo przekonam jaki mój Tosiek będzie miał charakterek 😁
Wg charakterystyki imienia nie najgorszy 🙂

ciekawy świata i niezwykle towarzyski. Nie cierpi nudnych zebrań, za to doskonale bawi się na dobrze zorganizowanej imprezie. Bardzo solidny i odpowiedzialny w pracy, w domu najchętniej unika wszelkich obowiązków. Dobry organizator.

I coś w tym musi być bo Jakub jest wypisz wymaluj

ambitny, towarzyski i nieco zbyt zaborczy. Zazdrosny o swoich przyjaciół, chciałby aby stale byli do jego dyspozycji. Wrodzoną inteligencję oraz poczucie humoru potrafi wykorzystać do bardzo złośliwych żartów. Nie umie przegrywać

Plus do tego ADHD ZA mieszanka wybuchowa 😁

AgnieszkoW co do zdrowia dzidzi to jest jasne i o takich rzeczach nawet nie wspominam, to z całą pewnością dla każdego rodzica jest sprawa priorytetowa, jak to mówił pewien PAN oczywista, oczywistość:laugh:

• Mamusia
oooo zakłady bukmacherskie 😁
hmmm Fredeczka dziewczynka
i nie wiem dlaczego ale Emmax u Ciebie też dziewczynkę obstawiam

ale ja w zakładach jestem kiepska u siebie też dziewczynkę obstawiałam - tzw. kobieca intuicja 😁 i prawie bym się z lekarzem pokłóciła, że jak to chłopak 😲 ? Laseczka miała być 😉. Już w 11 tygodniu usłyszałam, że chłopak na 80% i zmiękłam dopiero kiedy w wynik połówkowego prenatalnego mam wpisane
- narządy płciowe - męskie

🙂

I w ten sposób zostałam rodzynkiem w rodzinie - nawet zwierzak (tchórzofretka) to chłop 🙂

• Mamusia
AgnieszkaK współczuję zgagi... ja miałam na samym początku ciąży i póki co nie wraca.

Śliczne te nasze grudniówkowe imiona... ja nie sądziłam, że będę miała taki problem. Póki co na pierwszym miejscu jest Piotruś, ale podoba nam się jeszcze kilka innych.

Fredeczka w sumie często mówiła o synku, ale ja podejrzewam, że może być dziewuszka 😉
U Emmax, nie wiem czemu, ale sądzę, że to dziewczynka.

Oczywiście nie jestem dobra w zakładach, więc musimy poczekać na relację dziewczyn 😉

A ja czekam i czekam na ten grudzień, chciałabym już wiedzieć czy to synuś czy córcia 😉

• Mamusia
Emmax z tym Antosiem aniołkiem to się okaże, lekarz neurolog jak i psycholog dziecięcy niedawno uświadomili mnie, że ADHD jest dziedziczne. Istnieje duże prawdopodobieństwo, że kolejne dziecko też będzie strusiem pędziwiatrem. Dla pocieszenia dodała, że dziewczynki przechodzą je prawie niezauważalnie u chłopców jest to bardziej uciążliwe. I może właśnie dlatego tej dziewczynki się chwyciłam - jak tonący brzytwy 🙂.

Bo Kuba to tykająca bomba z opóźnionym zapłonem, wszędzie go pełno, wszystko mu z rąk leci, producenci odplamiaczy, plastrów i opatrunków jednorazowych zbijają na mnie fortunę.

JA MAM W RODZINIE CHŁOPAKA O IMIENIU ANTOŚ :laugh: :laugh: MA W TEJ CHWILI MA 4 LATKA I JEST SŁODKI JAK CUKIEREK I NIE POWIEM BARDZO POSŁUSZNY 🙂 🙂 🙂 IMIĘ SWOJE OTRZYMAŁ PO DZIADKU KTÓRY JUŻ NIESTETY NIE ZDĄŻYŁ ZOBACZYĆ WNUKA 😞 😞
CO DO PŁCI FERDECZKA BĘDZIE MIEĆ SYNA A EMMAX CÓRECZKĘ :laugh: :laugh: :laugh: BYNAJMNIEJ JA TAK UWAŻAM 😉 😉 😉

• Mamusia
Witam wreszcie mam chwilkę czasu aby włączyć się w dyskusję 🙂
fredeczka i emmax pewnie dzisiaj odkryją co tam puka im w brzuszkach, ja może jutro coś będę wiedziała. Oby mi tylko maluch jakiegoś numeru nie wykręcił 🤪

Agnieszko córcię masz wspaniałą- coraz bardziej się zastanawiam czy nie zrobić sobie usg 4d. Te zdjęcia są wspaniałe 🙃

MOJEJ TEŚCIOWEJ TEŻ SIĘ MARZY WNUCZKA ALE JAK NA RAZIE BĘDZIE MIEĆ TRZECIEGO WNUKA 😉 😉 😉 CHYBA ŻE LOS SPŁATA FIGLA 🤪 🤪 🤪 ZNOWU Z MOJEJ STRONY JEST PRZEWAGA DZIEWCZYNEK 😆 😆 SIOSTRA MA CÓRECZKĘ I BRAT MA DWIE CÓRECZKI BLIŹNIACZKI I JA JAKO JEDYNA MAM SYNA I BĘDĘ MIEĆ DRUGIEGO 😉 😉 😉 NAWET SAM LEKARZ POWIEDZIAŁ MI ŻE W NATURZE MUSI BYĆ RÓWNOWAGA I ŻE JA MUSZE MIEĆ SYNA :P :P :P NIE BĘDĘ UKRYWAĆ ŻE MI TEŻ SIĘ MARZY CÓRECZKA ALE CÓŻ TERAZ JESZCZE SYN I MOŻE ZA TRZECIM RAZEM SIĘ UDA CÓRA 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
Czesc dziewczyny!
Jejku jak sie ciesze wozeczek przyszedl 🙂 jest przesliczny! i bardzo latwy w skladaniu - sama zlozylam tylko tata mi kola zalozyl i wiadomo jak to facet posprawdzal czy solidny itd 🙂 wszystko co mialo byc to jest i wogole super sie prowadzi 🙂 bardzo sie ciesze 🙂

Strasznie mi sie czas dluzy. ehh to dopiero 11 :/

hehe u mnie dziewczynke u emmax chlopczyka? ciekawe jak to bedzie w praktyce, moze zupelnie na odwrot? hehe 🙂

Magdalena to bardzo ladne imie, moja siostra tak ma i nawet myslalam o tym zeby tak dac kruszynce na imie jakby byla dziewczynka ale jeszcze sami nie wiemy. Jakby dzidzia poszla w slady cioci to bym byla bardzo dumna 🙂

DagiM moj 7letni szwagier ma ciezkie ADHD i wiem sama jak to jest... raz podpalil firanki i zgonil na swoja roczna siostrzyczke... ale jest kochany 🙂 i zawsze jak sie pytam co u niego i czy jest grzyczny to mowi ze jest a jak sie pytam czy Asia jest grzeczna (5letnia szwagierka) to mowi,ze Asia przeklina, a jak mowie "a Ty nie" to wypiera sie niee ja nie przeklinam 🙂

Moja babcia ma 23wnuczki i 5 wnukow i sie cieszy :P a teraz sie umowila z moja druga babcia ,ze jak sie teraz urodzi pierwszy prawnuk lub prawnuczka to sie upiją az isc nie beda mogly 😁 😁 😁 hahaha

rajstopki i skarpetki slodkie! 🙂