Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

zanioslam tylko zwolnienie lekarskie nic poza tym. a czy mi powie co i jak? na poczatek tego miesiaca bylam ze zwolnieniem w zusie bo tak szefowa kazala mi zaniesc.
moze macie racje pojde do tej ksiegowej i sie zapytam 🙂

to jesli dostane tyle samo co zarabialam to to tylko kilka groszy w porownaniu do innych pracownikow.
no nic jakos bede musiala sobie dac rade... przeciez jeszcze jest becikowe 🙂 no i z opieki :P
dam rade 🤢 dzieki za wszystko

• Mamusia
a facet cos zarabia? to od niego ciagnij kase 😁 jak ja hehe :P ale my za becikowe chcemy zrobic chrzicny malutkiej naszej... coz,zobaczymy jak to bedzie. Byloby fajnie jakbym dostala jeszcze poza becikowym ten drugi 1tyś zł :P no wlasnie dziewczyny, skoro mam skonczone 18lat i mam zawarta umowe o prace od wrzesnia tamtego roku jako pracownik mlodociany to jak to jest? wtedy tylko moje zarobki sie licza? czy moich rodzicow tez?

tatus tez pracuje tylko jak narazie na czarno wiec mam jeszcze dodatkowe pieniadze.
szefowa powiedziala mi ze idzie mi na reke. bardzo ja lubie ona tez nawet mnie tez wiec nie powinnam miec zadnych problemow

Fredeczko moja koleżanka zyje w konkubinacie , mieszka ze swoim facetem, mają dziecko, ale ona i ta mała są zameldowane u jej rodziców...
Założyła sprawe w sądzie o alimenty i dostaje jakiś dodatek właśnie jako samotna matka hah widzisz jak mozna wykiwac państwo 🙂oczywiście on jej żadnych alimentów nie płaci bo żyją razem i się kochają 🙂

Wróciłam od szwagikerki, widziałam jej synka. Jest cudny i taki maciupki dziewczyny mówię Wam, główkę ma taką malutką jejku ... cudowne maleństwo 🙂 3500 waży i ma 57 cm 🙂 super.

A teraz gotuję zupkę krupnik.

I znowu się dzis nic nie uczyłam 😞

Witam nową grudniówkę 🙂

Jeżeli w urzędzie stanu cywilnego Marcin uzna dziecko i będzie nosiło jego nazwisko od samego początku choć nazwisko nie gra roli to mi się wydaje że będzie musiał przedstawić zarobki no chyba że tak jak pisze AgaW to wtedy będzie sie Tobie wszystko należało

Jestem 🙂 hej dziewuszki!

Ale sie rozmowa poważna wywiązała 🙂

AgniaszkaK - piękny kombinzonik! Musze lecieć po Wyborczą! załapiemy sie na 22 macierzyński - gdzieś czytałam (chyba kiedys w wyborczej) że matki pozostające na urlopie macierzynskim w trakcie wprowadzenia zmiany do 22 tyg. równiez mają ten urlop przedłużony 🙂

A co do glukozy to chyba musze tez sie swojego lekarza zapytać... a co! Też chcę! :P

Kajtucha - witaj wśród Grudniówek! Widzę, że nie dość, ze masz termin na ten sam dzień co ja (wg ostatniej meisiaczki, bo wg USG mam na 23.12) to w dodatku jesteś prawie z Poznania tak? Swadzim to obok przecie 🙂 Fajnie :P Bo cała reszta grudniówek z daleka 🙂 będziemy miały dużo pocztówek 🙂

Ewa - co do tej czesci wyprawki to tez jeszcze nic nie mam, ale musze sie wybrac z meżuniem do Poznania do jakiejś hurtowni i tam bedziemy kupowac, bo kaska już odłożone na to...

Miałam sprawe do załatwienia w mieście, byłam też w lumpkach 🙂 Pozazdrościłam Wam troche i sama przyiosłam troche ciuszków. Mężunio mnie zabije hehehe 🙂

Zdjęcia wkleję później, bo musze zrobić 🙂 A tymczasem musze zjeść jakiś obiadek 🙂 Kiełbacha biała z bigosem 🙂 No i Kermita musze nakarmić 🙂

Do później!

Kermit cos mnie martwi ostatnio, tak sie mnie boi że szok! Nigdy nei było z tym problemów a teraz spier..a ile lezie! 😞

C do becikowego:

http://prawo.money.pl/aktualnosci/wiadomosci/artykul/bez;opieki;lekarza;nie;bedzie;becikowego,86,0,444502.html

Zjadłam obiadek 🙂 Zabiorę się za porządkowanie papiurów, teczek, kartonów, które leża na podłodze odłogiem już dobrych kilka miesiecy. W weekend bedziemy malowac pokój to musze sie ich pozbyć 😁 W końcu 😁

ale wczesniej zrobię fotki moich dzisiejszych zdobyczy 🙂