Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witajcie dziewczynki 🙂

U mnie od rana nieciekawie,koleżanki córka rozwaliła sobie główke i jeździłyśmy po szpitalu założyli jej szwy 🤔 potem byłam u niej na śniadanku no i zebrałam się do mojego gina,nie dość że mnie baby wkurzyły tam siedzące to jeszcze moja nadżerka się odezwała i to z taką siłą że siedze teraz przerażona leje się ze mnie a ja musze czekać aż przejdzie kazał mi leżeć nic dziś nie robić a jak się nasili to mam natychmiast jechać do szpitala 😞 eh normalnie szkoda gadać.
Ale za to usg mam we środe z czego się ciesze 🙂

Nadrobiłam te wasze 16 stron,ale nie pamiętam co która pisała :P śliczne ciuszki dziewczynki

AgnieszkaK gratuluje 30 mam nadzieję że uczte jakąś przyszykowałaś bo ja bardzo głodna jestem 😁 😉

Hej laski a ja położyłam się tylko na chwile i zasnęło mi się a teraz muszę jechać z Kamilkiem na rehabilitację więc wszystko nadrobię później :P :P :P
Widzę że Mittka się pojawiła więc witam Cię :laugh: :laugh: :laugh:

Skórka - masz rację 😁 Tylko jezenie i ciuszki 😁

Ja właśnie smaże kurczaka i wstawiłam ziemniaczki 😁 do tgo czerwona kapustka ze sloiczka 😁 😁 mniam 😁

Witaj Mittka - lepszej reszty dnia życzę.

Znikam bo mi kurczak sie spali 😁

Witam ponownie brzucholki 🙂

Byłam w mieście, na szczęscie ten nowy sklep jeszcze nieczynny, wciąz układają towar, więc nic nie kupiłam haha

Wypiłam kawkę ze szwagierką, bo w końcu przyszła i teraz robię zupke pomidorową. Został mi z wczoraj rosół i taka szybka pomidorówka będzie bo głodna jestem jak nie wiem...

Ja też sobie robie zakaz kupowania ciuszków , teraz juz tylko smoczki, butelki i takie inne 🙂

No Mittka to się działo dzis u Ciebie, a z tą nadżerką to współczuję 😞 mam nadzieję, że będzie dobrze.

A co do pizzy to jakoś nie moge jej jeść od początku ciązy mnie mdli na sam widok... ale czasem ją zrobię, bo meżuś lubi 🙂
Ale pierożki to bym zjadła z kapustką i grzybkami , ruskimi tez nie pogardzę 🙂

Kurcze, tez mam ochote na pizze!!!! Przez Was! 😁

Kochane a co uważacie na temat smoczków? Uda się bez nich maluszka chować? Nie mam zbyt dobrych wspomnien z tym związnych, uzywanie smoczka prawie do wieku szkolnego, odzwyczajanie iid. Myślę, żeby nie kupować albo kupić i dac w ostateczności...

• Mamusia
Akompf smoczka kupilam jednego w razie potrzeby. Lepiej zeby nie cyckał smoczka dzidzius! U nas w rodzinie udało sie jakos bez smoczkow wychowac dzieci.

Maluszek mnie kopie i musze sie polozyc bo przeziebienie bierze góre!

Agnieszko ja jeszcze kupuje ubranka, ale wy macie chyba wiecej ode mnie 🙂

Mittka przykro mi z powodu komplikacji. Głowa do góry 🙂

A Pizza na kolacje 😁

Ide do lozeczka 🙂

• Mamusia
już po pracy jestem 🙂

dzięki dziewczynki za miłe komentarze na nk-brzusio faktycznie nie jest duży ale jeszcze urośnie na pewno a od lekarza wiem, że z Bartkiem wszystko dobrze więc co sie przejmowac :P

zjadłam przed chwilą 3 talerze barszczu czerwonego (z torebki) z uszkami-nabyłam w polskim sklepie jak wracałam z pracy bo mnie naszło 🙃

co do nudności to mi też sie pojawiły ale wieczorem-jest mi troche niedobrze i podczas mycia zębów tak mnie naciąga ale nie wymiotuje

dziewczynki ubranka śliczne-ja w sobote wszystkie poukładałam na półce-jeszcze nie prane bo zostało sporo czasu a i nowa pralka przyjedzie do mnie z PL za jakieś 2 tyg dopiero 🤔

znajoma zaproponowała, że wypożyczy nam łóżeczko dla Bartka a jak wyrośnie to oddamy jej z powrotem bo za 2-3 lata planuje kolejne dziecko, to chyba dobre rozwiązanie a oto jak wygląda łóżeczko, wklejam link bo jeszcze nie skręcone jest

http://www.gutesbuybonn.de/babyzimmer/rock-star-baby-moebel/rock-star-baby-beistellbett-4-in1.html

mam takie pytanko: kupujecie przewijak czy bedziecie maluszki na łózku lub komodzie przewijac?

Agnieszka84 wszystkiego najlepszego z okazji trzydziechy 🙂
Ciekawe kiedy nam w końcu pokażesz jakieś zdjęcie ze ślubu ... nie wiem jak inne grudniówki, ale ja wciąż czekam 🙂

Ja tez ide sie połozyc pod kołderke, bo czuję ze cięzko się zaczyna ze mną dziać 😞 ale jeszcze sobie zrobię wodę z cytrynką i miodem.

Anja - dobry pomysł 😁

Agnieszka84 - napewno! Nigdy w to nie możesz wątpić! Nie wiem, czy już Ci gratulowałam trzydziechy ale jak nie to wąłsnie to robię: GRATULUJĘ 😁 😁 😁 😁 (ahhh ta moja pamięć!)
Poza tym ja również czekam na zdjecia!

Dołączam się do pytania o przewijak? Kupujecie? Bo ja ze względu na małą ilośc miejsca chciałam kupić taki na łóżeczko, ale mój mężunio próbuje mi wybić to z głowy ze względu na to, ze boi się, że może się ześlizgnąć, a poza tym nie ma miejsca na te wszystkie kosmetyki, pieluchy, maści, kremy itd. Już sama nie wiem...

Już wróciłam i nadrobiłam zaległości więc
Mittka współczuję Tobie tej nadżerki bo wiem co to jet bo też mi się przecież w czasie ciąży uaktywniła ale ja Wam o tym pisałam 😞 😞 No i kuruj się kochana :P
GosiaG kombinezon jest prześliczny 🤪 🤪 🤪
Skórka te pajace powalające a w szczególności ten z króliczkiem 🤪
Akompf ja mam przewijak taki na łóżeczko i wcale dzidzia się z niego nie ślizga bo nie zostawisz jej przecież samej na tym przewijaku a i tak jakiś kocyk musisz pościelić 🙂 🙂 🙂
Aga84 my nadal czekamy na fotki :P :P :P