Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Akompf wielkie dzięki za linki 🙂

Też czekam na czkawkę Piotrka bo jeszcze tego nie czułam, ciekawa jestem co to za uczucie.

Julia wiem, że łatwo mówić, ale nie denerwuj się! Daj znać po wizycie co Ci powiedział lekarz. Trzymaj się kochana!

o kupach cóż mogę napisać... :laugh:

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Julia jak poczujesz to będziesz wiedziała, dzidzia rytmicznie podskakuje w brzucholu 🙂

Aga jeszcze jedno, przy tym się poryczałam ze śmiechu, mam nadzieję że małej tak nie wyprę :laugh: :laugh:

Idiomy polsko-angielskie
Nie rób wiochy - Don't make a village

Nie zawracaj mi gitary - Don't turn my guitar

Nie łódź się - Don't Boat yourself

Wierzę Ci - I tower you

Zwierzę Ci się - I'll animal to you

Czuję do ciebie pogiąg - I feel train to you

Dziękuje z góry - Thanks from the mountain

Obrazy Moneta - Paintings coin

Ożeniłem się - I wifed myself

Wyszłam za mąż - I went out behind husband

Zapalenie opon mózgowych - Brain tire fire

Wyjść na ludzi - Go out on people

Przejść na drugą stronę ulicy - To go to the second page of the street

Obciąć stopy procentowe - To cut percentage feet

Czy podzielasz moje zdanie? - Do you divide my sentence?

Kolej na ciebie - Rail on you

Moja dziewczyna jest mi bardzo droga - My girlfriend is very expensive to me

Tom podzielił ich los - Tom divided their lottery cupon

Czas płynie wolno - Time is swimming slowly

"Dzień, wspomnienie lata" - "Day, memory is flying"

Pociąg do zakopanego - A train to the buried

Podręcznik - An undertowel

Przedmieście - Beforetown

Cukier w kostkach - Sugar in bones

Pokój z tobą - Room with you

Załóż kurtkę - Jacket application

Ale jaja - But eggs

O kurcze! - Oh, chicken!

Powyższe przykłady nie są "oryginalnymi" zwrotami angielskimi i odradzam używania ich na lekcji angielskiego.

Wiolka - rodzaje kup są zarąbiaste 😁 Fktycznie prostackie, ale mnie rozbawiły na maxa!

Julia - na pewno wszystko jest w porządku, a ta połozna woli sprawdzić niż liczyc na farta w ocenie. Napewno sie Tobą zaopiekują odpowiednio.

Właśnie zjedliśmy obiad ale sie musiałam poryczec z bezsilności. A męzulkowi sie oberwało biedaczynie mojej...
Podsmażalam cebulkę w większej ilości na patelni, ale z braku laku wzięłam taką co mi sie na gazie "kolebocze" i mi spadła na podłoge i wszystko upierdzieliłam na tłusto!!!!! Mężulek biedaczyna nie dość, ze ochrzan dostał to jeszcze po kolanach podłogę zmywał. Jaki On kochany jest!!! 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
Wiola kupy są the best 🤪 uśmiałam się nieźle 😁 😁

Akompf mężulek powinien oklaska dostać bidulek 🙂 ale ma chłopina cierpliwość 😁

Julia napewno wszystko ok skoro tętno w porządku to i dzidzia ma się dobrze a brzuszek w ciągu dwóch tygodni to mógł nie urosnąć może potrzebuje trzech 🙂 nie martw się będzie dobrze.

A ja się wymodliłam na różańcu 🤪

• Mamusia
Wiecie co zauwazylam?? Hehee niedosc ze pojawily mi sie wlosy na brzuchu:laugh: :laugh: :laugh: to jeszcze jak maluszek sie przewija tam w srodku to te wlosy staja wszytskie deba 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
Slyszalam ze jak rosna wlosy na brzuchu to bedzie chlopak. heh zobaczymy w grudniu czekam na niespodzianke 😘

Oj Mitteczko - dostanie ode mnie napewno! I jeszcze zadziorny klapsik w dupcie 😁 za to, ze pomaga mi w sprzataniu łazienki 😁

Mittka - mam ndzieję, że za Grudnióweczki też się wymodliłas.. za akompfy szcezgólnie, bo coś leniwi jestesmy i do kościoła nie poszliśmy ostatnio... ☺️

• Mamusia
nom zobaczymy ale czy to takie wazne ?? Ja nie wiem czy sie spodziewam dziewczynki czy chlopczyka bo nie chca mi powiedziec tzn. w 20tyg maluszek sie zakryl a jak bylam w 24tyg to powiedzieli ze najdokladniej to widac w 20tyg poza tym tu niektore babki usuwaja ciaze jak sie dowoaduja ze maja dziewczynki te babki to oczywiscie muzulmanki wiec w niektorych szpitalach tutaj nawet nie moga mowic ale powiem wam szczerze ze wcale nie musze teraz wiedziec. Mam ciuszki biale kremowe i takie uniwersalne kolory awzne zeby maluszek bylzdrowy ach juz to kiedys pisalam.. powtarzam sie hehehe

Oj to na pewno były by jaja Wiolka jak by sie Majka zamieniła w Kajtka hah

Nadrobiłam te 18 stron 🙂

Akompf zarąbisty post - w pierwszym momencie myślałam, że to Fredeczka napisała 🙂

A ja dziś zapkupki zrobiłam. Jutro powstawaiam Wam kilka fotek, bo dzis już mi się nie chce pstrykać 🙂
Wydaliśmy prawie 800 zł 🙂 ale brakuje mi tylko jeszcze wózka, łóżeczka i pościeli i chyba to na tyle... 🙂
Kupilismy kocyki, wanienkę, kosmetyki, butelki, wyprawkę do szpitala,smoczki, pieluchy itd

Idę zrobic sobie kanapeczkę 🙂