Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

cześć laseczki 🙂

niedawno wstałam, za mną noc nie najgorsza, miałam brać się za pranie ciuszków malej ale oczywiście pada deszcz, więc pralka stoi zapakowana i czeka mam nadzieję, że na jutro 🙂

teraz piję herbatkę i idę do sklepu bo jakąś zupę na obiad muszę wstawić:P

• Mamusia
Witam w ten pochmurny dzień 🙂

Mittka fajny ten dodatek w wyborczej??? Opłaca mi się wychodzić do kiosku? hehe

Gosia ciastka czekoladowe na pewno poprawią humor! One mają magiczną moc 😉

Ja też nie mam siły sprzątać, ale muszę poodkurzać i umyć podłogi -to mój plan na dziś!!!

• Mamusia
Hej Dziewczyny, wieki na forum nie byłam 🙂 Jak ten czas leci.
Jestem po pierwszym weekendzie koncertowym. Cholera nie było łatwo...jednak odmienny stan ogranicza mnie dość mocno. 🤨
Co prawda koledzy z zespołu są zadowoleni z racji iż co godzinę wołam o postój na stacji bo pęcherz mi daje o sobie znać. A dla nich jest to okazja do zaopatrzenia się w złoty życiodajny płyn czyli piwo.
Od wczoraj mnie pobolewa podbrzusze - chyba się przeforsowałam. Bo jak przyjechałam z trasy to zamiast się położyć zabrałam się za sprzątanie mieszkanie - zostawiłam na 3 dni faceta samego w domu i po powrocie zastałam mieszkanie jakby przeszedł przez nie huragan. 🙂
Dzisiaj idę na USG...to poproszę żeby doktor sprawdziła czy te 3 dni bieganiny nie wpłynęły na ciąże negatywnie.
Hmm...od kilku dni zaczęły mi puchnąć paluchy i drętwieć (u rąk) - też tak macie?
No i oczywiście proszę o streszczenie co się u Was działo/wydarzyło!.

Persy ja Ci streszczę:
A więc wszystkie jak na 3 trymestr mamy jakieś wątpliwości i dolegliwości, średni obwód brzuchów to jakieś 100 😉 Czekamy z niecierpliwością na grudzień i tak jakoś leci :P

A TY Kochana staraj się jak najczęściej odpoczywać!! Te puchnięcia i drętwienia są raczej normalne jak na końcówkę ciąży, ale siedząca.

• Mamusia
Persy Ty kochana uważaj tam na siebie i daj znać co lekarz powiedział.Nic konkretnego się nie wydarzyło w każdym bądź razie żadna na szczęście jeszcze nie urodziła,ale urodziła się w nas niecierpliwość 🤪 przynajmniej u niektórych 😁

Megulka nie martw się moja malutka też się jeszcze nie obróciła ale PannaNikt podała fajny artukuł to sobie poczytaj 🙂

laseczki, wróciłam z zakupów, zupka w stawiona i nic więcej nie mam do roboty:laugh:

kurde lekarz przepisał mi lek na te moje pobolewania i jak go wezmę to się cała trzęsę, jakaś podenerwowana jestem więc niestety muszę odstawić 🙃

Hej laski tęskniłyście za mną?? Chyba nie bo nikt nie zauważył że mnie nie ma od rana :P :P :P :P :P :P :P :P

A ja dziś byłam na zakupkach dla maluszka i kupiłam
2 paczki pampersów newborn
2 paczki chusteczek nawilżających bambino
krem bambino, sudokrem duży
dwie butelki Avent 1-125ml, 1-260ml
1 smoczek uspokajający
myjkę do ciała dla maluszka
szczoteczka do włosów
patyczki do uszu tzw bezpieczne
płyn do mycia ciałka maluszka Johnsons
kojące mleczko do ciałka na dobranoc Johnsons
i puder też Johnsons
oraz pileuchy tetrowe i flanelowe po 5 sztuk :P :P

Jeszcze zostało mi parę rzeczy do kupienia ale poczekam na trochę więcej kaski 🙂 🙂 🙂

A udane Emmax pomimo takiej pogody 🙂 Nie zepsuła mi nastroju na zakupy choć lało ja scebra u mnie w mieście :P :P

Megulka to już normalne że lekarz co 2 tygodnie wzywa do siebie bo jakby nie patrzeć coraz mniej czasu nam zostało 🙂 I niestety nas też boli jak nas bada ale co my możemy zrobić musimy jeszcze trochę pocierpieć 😞

Brakujących rzeczy to już mogę na palcach u rąk policzyć :P :P

A i tak poza tym mam jeden wydatek mniej bo miałam kupić materac do łóżeczka ale okazało się że znajoma ma i mi da więc zawsze parę złotych więcej w kieszeni 🙂 🙂

A mój mały znów zrobił sobie z mojego pęcherza worek treningowy 😠 😠 😠

A oto moje zdobycze 🙂 Na zdjęciu nie ma tylko pieluch tetrowych i flanelowych :P [img size=374]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/Zdj__cia_0036.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />