Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dzien dobry grudnioweczki... Dopiero wstalam i juz 9stron do nadrobienia mialam ale juz doszlam do poczatku. Agnieszko swietnie ze udaly Ci sie zakupy ja mam to jeszcze wszystko przed soba.
Widze ze wszystkie macie duzo do zrobienia dzis, Porzadki, obiady... ahh tu tez raczej nieciekawa pogoda...

• Mamusia
Ok, to myślę, że teraz też mają szpitalne koszule. To zamówię sobie jakąś do karmienia po porodzie. A potem jak już będę w domu to się kupi jakąś piżamkę. Zobaczę jakie będę miała rozmiary hehe :laugh:

Ja mam poodkurzane, podłogi umyte, zakupy na allegro zrobione i zabieram się za jedzenie placka ze śliwkami od mamy 😉

Kupiłam dzisiaj -majtki jednorazowe, wkłady poporodowe, 2 biustonosze do karmienia, wkładki laktacyjne, szampon dla Piotrusia, dokupiłam jeszcze 5 pieluch tetrowych i ceratkę do łóżeczka pod prześcieradło. O właśnie, zapomniałam że taka duża cerata do mojego łóżka też by się przydała 🤔

Hej Grudniówki!

Wróciłam już od lekarza, posiedziałam z przyjaciółką i jestem 😁

A u mnie pogoda dziś nadzwyczaj ładna i ciepło nawet, ale tez mi sie nic nie chce...
Wczoraj nie dałam rady sama nic zrobić, mężunio przybiegł na ratunek 😁
Z wizyty u lekarza - mała ma ok. 1200-1300g, jest ułożona główką w dół, kość udowa ma 52 mm i główka też jest odpowiednich rozmiarów. Niestety twarzyczkę trudno było zobaczyć 🙂 ale przynajmniej wiem, że wszystko okej z Basieńką. Zdjęcia nie mam bo na NFZ nie dają...
Żadnych dolegliwości nie stwierdzono, jedynie to zapalenie dróg moczowych, na które dostałam Furagin oraz to nieszczęsne serducho. Teraz mam wizyte u kardiologa 19go a kolejną wizytę u gina 23go...

Tyle u mnie, samolubnie zatem uciekam, bo chyba sie zdrzemnę 😁

Buziaki!

• Mamusia
Ostatnio zagladam do pazdziernikowych mam i czytam jak one juz bidule czekaja na porody 🥴 🥴 heheale fajnie niedlugo my tez tak bedziemy mialy... Nie to zebym sie smiala po prostu fajnie tak zobaczyc jak inne mamusie przygotowuja sie do wielkiego dnia tym bardziej ze to juz na dniach... poza tym mozemy sie czegos od nich nauczyc... 🙂 🙂

• Mamusia
hej dziewczyny :P

tylko 10 stron przez caly dzien? malo, ojjjj malo :P

jesli chodzi o gaszcz to u mnie nie ma bo ostatnio sie wzielam zqa to ale w czwartek mam wizyte wiec musialabym sie tym zajac a jakos specjalnie mi sie nie chce i kregoslup boli :/

PannaNikt moja mala czasami chyba sie wyciaga tak ze raczki ma u gory a nozki na dole i wtedy tez mam wrazenie,ze ona chce wyskoczyc...

u was brzydko a u mnie tak ladnie 🙂 slonko swieci, nie ma takiego silnego wiatru i wogole to jest fajnie 🙂

nie moge dalej czytac bo musze leciec

papa i do jutra "dziewuchy" 😁

• Mamusia
hej dziewczyny :P

tylko 10 stron przez caly dzien? malo, ojjjj malo :P

jesli chodzi o gaszcz to u mnie nie ma bo ostatnio sie wzielam zqa to ale w czwartek mam wizyte wiec musialabym sie tym zajac a jakos specjalnie mi sie nie chce i kregoslup boli :/

PannaNikt moja mala czasami chyba sie wyciaga tak ze raczki ma u gory a nozki na dole i wtedy tez mam wrazenie,ze ona chce wyskoczyc...

u was brzydko a u mnie tak ladnie 🙂 slonko swieci, nie ma takiego silnego wiatru i wogole to jest fajnie 🙂

nie moge dalej czytac bo musze leciec

papa i do jutra "dziewuchy" 😁

hej laski

Ja dziś cały dzień zajety miałam. Prałam, sprzątałam, gotowałam i w dodatku gości miałam, więc nie miałam czasu na brzuszka wejść 😞 ale już jestem i szok, że tak mało stron miałam do nadrobienia 😞

Wklejam Wam obiecane wczoraj fotki z zakupów 🙂
Nie wszystko sfotografowałam, bo za duzo tego, ale cos zobaczycie 🙂

Pampersy, 4 pak nawilzonych i płatki mydlane [img size=267]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/DSC05333__320x200_.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />