Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

dziewczynki ja już po badaniach i zakupach, teraz popijam kakao:P

Akompf tym imieniem się wcale nie przejmuj, kiedyś był taki zwyczaj, że zwierzętom nie nadawało się imion ludzkich a teraz chyba taka moda nastała, mojego męża siostra ma syna Maksa, a ja kiedyś miałam kilka psów o imieniu maks i nawet nie wiedziałam, że to imię ludzkie, a teraz pod blikiem tez słyszę pełno maks a tu pies albo chłopczyk biegnie, mi się strasznie to imię do dziecka nie podoba 😉

dziewczyny dzisiaj naszła mnie taka zła myśl, gdyz od sierpnia boli mnie to podbrzusze dzisiaj się coś nasiliło, że to chyba nie może świadczyć, że cos złego dzieje się z dzieckiem, na usg wychodzi wszystko dobrze 😞

Emmax jeżeli na usg wyszło wszystko dobrze to nie powinnaś się martwić że z maleństwem jest coś nie tak ale jeżeli bardziej boli Cie podbrzusze to może to jest wynik tego że mały się rozciąga i naciąga Tobie ten brzuch. Z resztą dla pewności zadzwoń może do lekarza albo idź do szpitala i niech Cię zbadają jeszcze raz 😉 😉

• Mamusia
W sumie Emmax jesteś w 32 tyg do końca ciąży zostało jeszcze 8 tyg. , może jest tak jak Aga mówi, ze mały się rozciąga albo macica jeszcze nie osiągnęła swojego apogeum i nadal rośnie... Dla pewności zawsze lepiej udać się do gina.

Mnie np. boli podbrzusze bo mam brzuch bardzo nisko i do tego non stop się napina, ale szyjka się nie skraca i kanał rodny jest szczelny.

• Mamusia
Dzień dobry mamusie!

Wstałam sobie i właśnie popijam kawkę i wcinam delicje :laugh:

AgnieszkoK masz piękny brzuchol 🤪

Ja czuję czkawkę małej zawsze na dole ale raz po lewej, raz po prawej stronie 😮 Wczoraj tak mi przypierniczyła serię po żebrach, że z bólu o mały włos mi oczy z orbit nie wyskoczyły :laugh: Wczoraj sobie w domku troche potańczyłam i chyba małej się spodobało bo ona tez zaczęła fikać :laugh: poza tym jakaś się straszliwie wrażliwa zrobiłam, oglądaliśmy wczoraj komedię i był poród i jak zobaczyłam ta kruszynkę (dziecko conajmniej misięczne heh)to się poryczałam :laugh: :laugh: :laugh:

Fredeczka na którą masz wizytę?

Emmax imię maks to skrót od Maksymiliana, jak najbardziej ludzkie imię :laugh:

Ja sie tam nie obawiam o Fredeczkę, bo mała napewno się ułozy jak powinna... o ile już nie jest ułożona...

Emmax - ale mi narobiłaś ochoty na kakao 😁
Jeśli na USg jest wszystko okej i lekarz tez mówi, ze jest dobrze to nie schizuj 😁 😁 😁 😁 😁 Dla uspokojenia nerwów zrób jak AgnieszkaK napisała - zadzwoń do lekarza i się zapytaj co mozę byc powodem bólu podbrzusza...

patrzcie to: http://demotywatory.pl/329181/OMG
hahahaha

• Mamusia
Ale sie dziewczyny napalilam na swieta!! :P bo przegladalalm przepisy bo cos mi sie pichcic chce i tam bylo peeeeelno przepisow swiatecznych i ahh 🙂

DagiM ja ledwo miejsce na dysku znalazlam na simsy 😁 juz NIC sie nie zmiesci :P

AgaK mow wiecej,ze mala jest glowka w dol 🙂

A ja tez chcialabym 2jke na raz 🙂

Emmax bo kopniaki mam z lewej strony 😞

Upichcilabym cos z wieeeeeeelka checia ale musze sie ubrac i isc do sklepu 😞 a i tak musze isc bo na obiad piers z kurczaka w sosie robie chyba... a ryzu nie ma mam tylko piers z kurczaka haha :P a do tego pizza mi sie marzy... Mmmmmm... i tez chyba zrobie i kupie cole ! mniam 🙂

• Mamusia
Akompf 3 ttyg temu moja mala na usg byla glowka w dol. a teraz czuje ja inaczej. Ale mam nadzieje,ze to tylko glupie bezsensowne przeczucia i ze sie nie sprawdza.

a zdj dobre 😁 mleko z butelki a nie z cycka 😁 hehe

Wiolka wizyte mam niby na 18.20 ale babka powiedziala,zebym lepiej zadzwonila ok 18 i ze wtedy powie mi ile jeszcze jest osob i o ktorej mniej wiecej przyjsc. Ostatnio mialam na 18.20 a dopiero przed 21 weszlam do gabinetu :/

A kakao pije codziennie rano tzn podpijam te co Marcinowi do pracy robie :P

szok:
http://demotywatory.pl/329466/FAS

Dziewczyny co mam zrobić dobrego na obiad z mięsa mielonego? Chciałam spaghetti ale to juz było niedawno 😁 Klopsy mielone tez, i faszerowane też... nie mam drożdży więc pizza odpada...

• Mamusia
hehe ten mały zd zdjęcia wymiata 😁

No ja się teraz bałam żeby nie było dwójki bo za pierwszym razem to bym jeszcze dała rade,ale teraz to już nie wiem :P

Dwie moje bliskie znajome mają bliźniaki,nawet jedne chodzą z moją córą do klasy 🙂 i wszystkie przypadki jakie znam to dziewczynki zawsze braciszkom wszystko zabierają w sensie że są większe i mądrzejsze,ale to oczywiście nie reguła ja tylko przytaczam te przykłady które są mi znane 🙂

Fredeczka na 100% jest główką w dół, więc brzuchol do góry i nie martw się 🙂 Wszystkie panikujecie a nie pomyślicie pozytywnie 😉 😉

Akompf też jest pozytywnie nastawiona więc dziewczyny proszę Was trochę więcej wiary :laugh: :laugh:
Akompf ten bobas wymiata 🤪 🤪 🤪 🤪
Ale uchwycić takie chwile to na prawdę trzeba mieć farta :laugh: :laugh: :laugh:

Fredeczka - moja Niunia już w 28 tc była główką w dół... lekarz powiedział, że moze się jeszcze obrócić, i wszyscy dookoła tez mi powtarzali a ja zaczęłam czuc kopniaki w dole brzucha i po drugiej stronie, ale poszłam do gina i sie okazało, ze lezy sobie głowką w dół cały czas... Więc się nie stresuj głupolu! 🙂
Poza tym to z której strony mała kopie nie świadczy o tym, jak jest ułożona - główką w górę czy w doł - nózki moze miec różnie ułożone jeszcze 😁 na krzyż albo swobodnie wiec Ci daje po brzuchu wszedzie 😁 Lekarz mi powiedział, wiec coś w tym musi być...

No mały ze zdjecia jest the best 😁