Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Dokładnie Kajtucha , dobrze napisałaś , za wcześnie wg ogólnie przyjętej teorii, ale moim zdnaiem to indywidualna sprawa każdej kobiety bo jedna jest gotowa po 3 tyg a inna musi czekać kilka miesięcy czasem...

Ewo wczoraj jak byłam u lekarza z Lenką to poradziła mi aby trzymać ją 15 minut przy cycu max i odkładać do łózeczka czy ogólnie zajć czym innym, też praktykuję:laugh:

• Mamusia
No to Agnieszko życzę powodzenia Tobie i sobie 🙂 Może poskromimy nasze cyckowe stworki :laugh:

Kajtucha skoro czujesz się ok to czemu masz sobie odmawiać 😉

Emmax z tymi ścieżkami to masz rację, nie ustąpią buraki 🤢

No i muszę się pochwalić, że mamy zarezerwowane wakacje 🙂 Jedziemy na tydzień do Grzybowa do super wypaśnego domku hehe. Na dole salon z kuchnią i łazienką, a na górze 2 sypialnie no i tarasik 😉 Ach... nie mogę się doczekać. Żeby tylko pogoda była..

Ewa ale macie fajnie, już wakacje zaplanowane, a my pewnie jak zwykle na ostatnią chwilę, ale ja to zdecydowanie góry, ale teraz to chyba Morskie Oko mi zostaje a nie wspinanie po łańcuchach i klamrach :laugh: :laugh: :laugh:

Kurcze włosy zaczęły mi wypadać, a biorę witaminy 😠 😠 😠 ciekawe kiedy moje paznokcie mi sie posypią, a w ciąży takie ładne były:P

• Mamusia
Hej dziewczyny ! 🙂

moja Wikusia ma dzisiaj 2 miesiace! szok ! 🙂 tak szybko to minelo... mamusia na dietce i chudnie w kruszynka przybiera 🙂 w czwartek miala juz 4140g! 🙂 a 13 stycznia miala jeszcze 3500g 🙂 wiec rosnie jak na drozdzach! 🙂 nie moge nadrobic forum bo troche tego sie nazbieralo od mojej ostatniej wizyty a same wiecie jak to teraz jest :P

Moja kruszynka spi juz wlozeczku 🙂 po godzinie lulania jak nie zasnie to klade ja do lozeczka i po jakims czasie jak sie powierci i pogada to zasypia sama 🙂 co mnie cieszy niesamowicie 🙂

i musze sie pochwalic ze...... od 21 stycznia stracilam 3kg 🙂 a wogole sie nie glodze 🙂 JUPI! 🙂

Jesli chodzi o wakacje to my mamy teraz "troche" wydatkow wiec narazie wakacji nie planujemy... ale jesli sie uda odlozyc troche kasy to w wakacje pojedziemy na mazury 🙂 bo mozecie nie wierzyc ale ani ja ani Marcin jeszcze nigdy nie bylismy na mazurach 🙂

Witam wieczorkiem 🙂

A my byliśmy u babci czyli mojej teściowej 🙂

I powiedzcie jak nie można lubić własnej teściowej, bo moja to jest chyba jakimś wyjątkiem 😁 Wy to narzekacie na swoje a ja bym mogła nawet powiedzieć że kocham ją bo dziś upiekła mi roladę makową 🤪 :laugh:

Fredeczko ja też nie byłam na Mazurach i w planach mamy że w następnym roku czyli 2011 jedziemy na wakacie właśnie tam bo w tym mamy dużo wydatków związanych z budową i niestety fundusze nie pozwalają 😉 🙂

A teraz idziemy się kąpać 🙂

• Mamusia
Fredeczko to gratuluję dietki 😉 Ja się jeszcze nie ważyłam po porodzie bo nikt wagi nie ma, ale mężuś mówi że jestem o wiele chudsza niż przed porodem i ta wersja mi pasuje :laugh:

AguśK ja mogłabym 10 lat nie jeździć na wakacje byle mieć swój dom 😉

• Mamusia
A ja po porodzie mam 15kg mniej. Trochę szybko chyba... Ale fakt jest taki że ja strasznie puchlam w ostatnich miesiącach i po porodzie zaraz ciągle biegałam siusiu więc to co mi zeszło to waga dzidzi i reszty plus woda która mi się zatrzymywała w organizmie. Ludzie, nawet nie wiecie jak się ucieszyłam jak w końcu zobaczyłam swoje kostki u nóg! No i teraz tak, spodnie przed ciąży mi jeszcze za małe a spodnie ciążowe za duże, jedynie z paskiem jest ok ale...rana i ściskać się nie mogę...

• Mamusia
Witam Wszystkie Mamusie!!!

Bardzo Wam polecam, abyście sie zabezpieczyly przed ewentualnymi kolkami Waszych małych pociech. Sama jestem mamą trójeczki dzieciaków i w każdym przypadku rurka sprawdzała się w 100% - bardzo polecam!!!

RURKA ANTYKOLKOWA - Czy Twoje maleństwo miewa kolki, które pojawiają się nie wiadomo skąd, przerywając jego spokojny sen i trwają nawet do kilku godzin, nie pozwalając zasnąć Tobie i Twojemu dziecku?? Jeśli nie chcesz ingerować w organizm swojego maleństwa różnymi nieraz nieskutecznymi lekarstwami, a masz dosyć bezradnego patrzenia na jego cierpienie, możesz użyć rurki antykolkowej. Rurka wykonana jest z bezpiecznej i delikatnej gumy, z jednej strony zaokrąglona, a z drugiej rozszerzona co ułatwia uwalnianie gazów z niewykształconych jelitek niemowlęcia i przynosi mu ulgę ( jej zaokrąglony koniec wkłada się do pupy ). Rurka jest całkowicie bezpieczna i naprawdę skuteczna, dużo bardziej pomocna od tradycyjnego termometru 🙂). Stosowana od kilkunastu lat w innych krajach jest świetnie przetestowana przez troskliwe mamy. Więc jeśli spodziewasz się dziecka, lub Twoje maleństwo jest już na świecie, powinnaś jak najszybciej zaopatrzyć się w rurkę antykolkową.

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=905051821

• Mamusia
Hej Dziewczynki,
dzięki za słowa otuchy i wsparcie.
Oj dziś przeżyłam traumę...Madzia robiąc długiego "tasiemca| (kupe), tak płakała że nie mogłam tego wytrzymać i uciekłam do łazienki coby też się wypłakać.
Krzysiek jej pomógł...się załatwić.
Rozmawiałam z doktor przez telefon. Powiedziała że te ślady krwi to od wysiłku i popękanych naczynek.
No i poleciła mi czopek glicerynowy. Tym samym poszłam, zakupiłam i pojechałam do mamy, która to zaaplikowała Madzi czopek. Na wynik nie musiałyśmy długo czekac po minucie - Madzia się załatwiła - najpierw to co bolało a póżniej było już tylko lepiej... 🙂 🙂

Ale postanowiłam dać jej inne mleko - dziś zakupiłam bebilon zwykły. Zobaczę czy po nim też będzie miała problem czy to jednak sprawa tego mleka z zagęszczaczem.

Teraz trochę pospała dzięki czemu Krzysiek mógł na mnie poćwiczyć masowanie, bo 4.02 ma egzamin z masażu.

Ale zaraz ją biorę z wózeczka i nakarmię na śpiocha coby się nie rozbudziła. Może wtedy pośpi do godz.2-3.

Trzymajcie się ciepło i do jutra.

• Mamusia
Hej dziewczynki 🙂

My po imprezce,mała śpi ale oczywiście nie u siebie tylko u mamusi w łóżku :P

Ewo ja też chce do Grzybowa jej to moja ulubiona miejscowość 🙂 musisz mi dać namiary na te domki może też się kiedyś wybierzemy 🙂

Ok zmykam się położyć chociaż nie wiem o której mi się uda bo lalunia już nie śpi 🤨

Dobranoc mamusie 😘

Witam 🙂

U nas nocka ok. Ale mój synuś zrobił sobie o 5 rano pogaduszki :laugh: :laugh: Tak słodko sobie gaworzył 🤪 🤪

Teraz leży u mamusi na rączkach i patrzy jak piszę posta :laugh: :laugh: :laugh:

Miłej niedzieli 😘 😘 😘

A to mój łobuz z wczoraj jak tak leżał to sam zasnął 🤪 [img size=480]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/DSCF9555.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Anja to wstaw zdjęcie jak się wyfryzujesz!
Ja po nocy mam dosyć... Szymek od 19 do 5 rano spał tylko trzy godziny a tak to co zasnął i go odkładałam do łózeczka to płacz... I się bujałam tak pół nocy. W końcu tatuś wziął małego i go uśpił i spał do 8, cyc i dalej spał do 12 🙂
niedługo pójdziemy na krótki spacerek 🙂
miłego dnia!

• Mamusia
Dzień doberek!

Moja maleńka dzisiaj to aniołek! Leży pięknie i ogląda sobie karuzelkę a ja miałam nawet czas żeby ugotować i zjeść obiad!

Agnieszka ty to masz dobrze skoro Twoje dziecko samo sobie zasypia, moja musi być wyhuśtana na maxa :laugh: :laugh:

Pikasso moja teściowa jak przyjeżdża do u mnie sprząta bo ja nie mam kiedy ale ja się cieszę bo przynajmniej nie muszę tego robić :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: kupiłam jej ostatnio kwiatka i po sprawie :P 😉

Kajtucha udanego spacerku!

I jak dziewczyny musicie podtrzymywać jeszcze główki waszych pociech?

Miłej niedzieli!

cześć babole 🙂

my noc ok, juz po ok 40 min spacerku, rosółek się gotuje a drugie danie wieczorkiem jak m wróci z pracy.
Też sprzątam między czasie bo jutro wizytacja najjaśniejszej teściowej 😠
Anja koniecznie zaprezentuj się w nowej fryzurze, ja też bym poszła najchętniej, bo wyglądam nie lepiej niż ty:laugh:
o Kropeczka się budzi, do póxniej 🙂