Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
1. Pieluchy jednorazowe firmy "pampers sleep and play" 5 opakowań miesięcznie (op.28 złotych) 140 złotych ogółem
2. Mleko firmy "Bebilon" 8 opakowań miesięcznie. (op.37 złotych) 296 złotych ogółem
3. Chusteczki pielęgnacyjne firmy "pampers" 5 opakowań miesięcznie. (op.8 złotych) 40 złotych ogółem
4. Kaszki firmy "Bobovita" 7 opakowań miesięcznie. (op.6 złotych) 42 złote ogółem
5. Herbatka z kopru włoskiego firmy "Hipp" 1 opakowanie miesięcznie. (op.15 złotych) 15 złotych ogółem
6. Herbatka ułatwiająca trawienie firmy "Hipp" 1 opakowanie miesięcznie. (op.15 złotych) 15 złotych ogółem
7. Gotowe dania w słoiczkach firmy "Gerber" ok. 20 słoiczków miesięcznie. (szt.3 złote) 60 złotych ogółem
8. Soczki dla niemowląt w słoiczkach firmy "Bobovita" ok.20 słoiczków miesięcznie (szt.3 złote) 60 złotych ogółem
9. Gotowe deserki w sloiczkach firmy "bobo frut" ok. 20 słoiczków miesięcznie (szt. 3 złote) 60 złotych ogółem
10. Ubrania niemowlęce :
* śpiochy 4 pary miesięcznie
*body 4 pary miesięcznie
*kaftaniki 4 sztuki miesięcznie
*pajacyki 5 sztuk miesięcznie
*czapeczki 2 sztuki miesięcznie
*skarpetki 2 pary miesięcznie
*rajstopki 3 pary miesięcznie
*buciki 1 para miesięcznie
*kurtka,kombinezon sezonowy 1 sztuka miesięcznie
Koszt ogólny ubrań niemowlęcych w zaokrągleniu to 200 złotych.
11.Butelka do karmienia antykolkowa firmy "lovi by canpol babies" 1 sztuka miesięcznie ( szt.25 złotych) 25 złotych ogółem
12. Lek przeciwkolkowy i przeciwwzdęciowy "Infacol" 1 butelka miesięcznie (szt.20 złotych) 20 złotych ogółem
13. Oliwka firmy "bambino" 1 butelka miesięcznie (szt.10 złotych) 10 złotych ogółem
14. Zawiesina do kąpieli "oilatum" 3 butelki miesięcznie (szt.25 złotych) 75 złotych ogółem
15. Maść antyseptyczna "Sudocrem" 1 opakowanie miesięcznie (szt.15 złotych) 15 złotych ogółem
16. Proszek do prania dla niemowląt "Jelp" 2 opakowania 600 gram miesięcznie (szt.15 złotych) 30 złotych ogółem
17. Płyn do płukania ubranek niemowlęcych hipoalergiczny "Jelp" 1 opakowanie miesięcznie (szt.15 złotych) 15 złotych ogółem
18. Szampon dla niemowląt firmy "bambino" 1 opakowanie miesięcznie (szt.10 złotych) 10 złotych ogółem
19. Zabawki edukacyjne ( 50 złotych) 50 złotych ogółem
20. Opłata za wodę, wyliczona średnia z ostatnich dwóch miesięcy podzielona na 3 osoby dorosłe zamieszkujące dom ( 60 złotych)
21. Opłata za prąd elektryczny,wyliczona średnia z ostatnich dwóch miesięcy podzielona na 3 osoby dorosłe zamieszkujące dom (90 złotych)
22. Wydatki nieprzewidziane - leki , wizyty u lekarza, dojazdy do lekarza , oraz inne nieprzewidziane wydakti (200 złotych)
23. Opał podzielony na 3 osoby dorosłe zamieszkujące dom ( 60 złotych ? )
24. Łóżeczko do wymiany na łóżko, wózek do wymiany na lekki wózek spacerowy, fotelik samochodowy do wymiany na większą kategorię wagową,
krzesełko do karmienia oraz inne przedmioty, które trzeba wymieniać lub nabyć co pewien bliżej nieokreślony okres czasu (ok. 200 złotych)
25.Smoczki do butelek firmy "lovi by canpol babies" 2 sztuki miesięcznie. (szt. 6 złotych ) 12 złotych ogółem

OGÓŁEM 2000 złotych.

• Mamusia
1. Pieluchy jednorazowe firmy "pampers sleep and play" 5 opakowań miesięcznie (op.28 złotych) 140 złotych ogółem
2. Mleko firmy "Bebilon" 8 opakowań miesięcznie. (op.37 złotych) 296 złotych ogółem
3. Chusteczki pielęgnacyjne firmy "pampers" 5 opakowań miesięcznie. (op.8 złotych) 40 złotych ogółem
4. Kaszki firmy "Bobovita" 7 opakowań miesięcznie. (op.6 złotych) 42 złote ogółem
5. Herbatka z kopru włoskiego firmy "Hipp" 1 opakowanie miesięcznie. (op.15 złotych) 15 złotych ogółem
6. Herbatka ułatwiająca trawienie firmy "Hipp" 1 opakowanie miesięcznie. (op.15 złotych) 15 złotych ogółem
7. Gotowe dania w słoiczkach firmy "Gerber" ok. 20 słoiczków miesięcznie. (szt.3 złote) 60 złotych ogółem
8. Soczki dla niemowląt w słoiczkach firmy "Bobovita" ok.20 słoiczków miesięcznie (szt.3 złote) 60 złotych ogółem
9. Gotowe deserki w sloiczkach firmy "bobo frut" ok. 20 słoiczków miesięcznie (szt. 3 złote) 60 złotych ogółem
10. Ubrania niemowlęce :
*body 4 pary miesięcznie
11.Butelka do karmienia antykolkowa firmy "lovi by canpol babies" 1 sztuka miesięcznie ( szt.25 złotych) 25 złotych ogółem
12. Lek przeciwkolkowy i przeciwwzdęciowy "Infacol" 1 butelka miesięcznie (szt.20 złotych) 20 złotych ogółem
13. Oliwka firmy "bambino" 1 butelka miesięcznie (szt.10 złotych) 10 złotych ogółem
14. Zawiesina do kąpieli "oilatum" 3 butelki miesięcznie (szt.25 złotych) 75 złotych ogółem
15. Maść antyseptyczna "Sudocrem" 1 opakowanie miesięcznie (szt.15 złotych) 15 złotych ogółem
16. Proszek do prania dla niemowląt "Jelp" 2 opakowania 600 gram miesięcznie (szt.15 złotych) 30 złotych ogółem
17. Płyn do płukania ubranek niemowlęcych hipoalergiczny "Jelp" 1 opakowanie miesięcznie (szt.15 złotych) 15 złotych ogółem
18. Szampon dla niemowląt firmy "bambino" 1 opakowanie miesięcznie (szt.10 złotych) 10 złotych ogółem
20. Opłata za wodę, wyliczona średnia z ostatnich dwóch miesięcy podzielona na 3 osoby dorosłe zamieszkujące dom ( 60 złotych)
21. Opłata za prąd elektryczny,wyliczona średnia z ostatnich dwóch miesięcy podzielona na 3 osoby dorosłe zamieszkujące dom (90 złotych)
22. Wydatki nieprzewidziane - leki , wizyty u lekarza, dojazdy do lekarza , oraz inne nieprzewidziane wydakti (200 złotych)
24. Łóżeczko do wymiany na łóżko, wózek do wymiany na lekki wózek spacerowy, fotelik samochodowy do wymiany na większą kategorię wagową,
krzesełko do karmienia oraz inne przedmioty, które trzeba wymieniać lub nabyć co pewien bliżej nieokreślony okres czasu (ok. 200 złotych)
25.Smoczki do butelek firmy "lovi by canpol babies" 2 sztuki miesięcznie. (szt. 6 złotych ) 12 złotych ogółem

OGÓŁEM 2000 złotych.

• Mamusia
10. Ubrania niemowlęce :
*body 4 pary miesięcznie

OGÓŁEM 2000 złotych.

• Mamusia
kurcze dodało mi to hehe :P

jak wam się podoba ta lista? mogę jeszcze coś dopisać

co o tym sądzicie ?

do tego 50% do
opiekunki lub złobka, przedszkola w przyszlosci, imprz okolicznosciowych ( chrzciny, urodziny, komunia, bierzmowanie itd itp ) , 50 % do kurtek i butów sezonowych , 50% do ksiązek ,xeszytow i innych przyborow szkolnych, 50% do wyajzdow na wakacje , 50% do wycieczek przedszkolnych,szkolnych , 50% do zajęc dodatkowych ( typu basen , tance czy co tam sobie Wiki upodoba) , 50% do dojazdow do szkoly jesli bedzie uczyc sie poza miejscem zamieszkania.

Do czego jeszcze moze byc 50 % ?

czuje,ze dzisiaj to ja juz skoncze ten wniosek i bede mogla wkoncu go zlozyc!

Witam Kobietki 🙂

U nas zęby to już pełną parą raczej 🤨Wczoraj w kąpieli Kamil cały czas wkładał piąstki do buzi a jest kąpany w Balneum więc mu wyjmowałam żeby się nie napił tej wody z mokrych rączek taki był ryk jak to robiłam ze masakra 🥴 Noc też kiepska w ogóle usnąć nie mógł a jak się budził to przez ręce bo w czasie snu pakował je do buzi 🤨
Ma różowe dziąsełka tylko na dole w miejscu jedynek ma białe tak jakby coś już tam było, chyba kupię mu żel w aptece ale zapytam się najpierw farmaceuty czy już można 🤨

A przez te zęby Kamila to mi się śnią moje zęby 🤪 i jeszcze mi się śniło że narkotyki mieszałam z cukrem bo najazd policji był i żeby nie znaleźli 🤪 😁 😁 😁

Zero honoru ma ta moja smoczyca! wczoraj ugotowała obiad i włożyła nam stoi do tej pory bo ja nie tknę z mężem nic od niej prędzej z głodu zdechnę! Pojebana teraz chodzi i się przymila bo nie chcemy jechać na święta do jej rodziców jak ona też tam ma być,ja jej teraz nie popuszczę co chciała to ma, kto mieczem wojuje ten od miecza ginie!!!! 😉

Jak nadrobię forum to się jeszcze odezwę, a na razie miłego dnia dla Was 😘

OJ ASIU WIDZĘ ŻE TEŚCIOWA NIEŹLE ZALAZŁA TOBIE ZA SKÓRĘ 😁 😁 ALE MASZ RACJĘ NIE DAWAJ SIĘ 🙂 🙂 🙂 MAM NADZIEJĘ ŻE UDA WAM SIĘ COŚ ZNALEŹĆ I JAK NAJPRĘDZEJ UCIEC Z JAMY SMOCZYCY 😁 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
ok posegregowalam TO !!! i tak chyba bedzie wygladac wersja ostateczna tylko jeszce wlizce podatek ( bo przeciez mieszkamy tutaj prawda? ) i sprawdze ile dokladnie za opal liczyc.

A tak mysle , czy moge wliczyc internet? bo w internecie szukam roznych informacji zwiazanych z wychowywaniem dziecka? co o tym myslicie?

NO I POSEGREGOWANA LISTA :

Ubrania :
*body 4 pary miesięcznie

Jedzenie oraz napoje :
Mleko firmy "Bebilon" 8 opakowań miesięcznie. (op.37 złotych) 296 złotych ogółem
Kaszki firmy "Bobovita" 7 opakowań miesięcznie. (opHerbatka z kopru włoskiego firmy "Hipp" 1 opakowanie miesięcznie. (op.15 złotych) 15 złotych ogółem
Herbatka ułatwiająca trawienie firmy "Hipp" 1 opakowanie miesięcznie. (op.15 złotych) 15 złotych ogółem
Herbatka z kopru włoskiego firmy "Hipp" 1 opakowanie miesięcznie. (op.15 złotych) 15 złotych ogółem
Gotowe dania w słoiczkach firmy "Gerber" ok. 20 słoiczków miesięcznie. (szt.3 złote) 60 złotych ogółem
Soczki dla niemowląt w słoiczkach firmy "Bobovita" ok.20 słoiczków miesięcznie (szt.3 złote) 60 złotych ogółem
Gotowe deserki w sloiczkach firmy "bobo frut" ok. 20 słoiczków miesięcznie (szt. 3 złote) 60 złotych ogółem
Butelka do karmienia antykolkowa firmy "lovi by canpol babies" 1 sztuka miesięcznie ( szt.25 złotych) 25 złotych ogółem
Smoczki do butelek firmy "lovi by canpol babies" 2 sztuki miesięcznie. (szt. 6 złotych ) 12 złotych ogółem

Artykuły kosmetyczne oraz chemiczne :
Pieluchy jednorazowe firmy "pampers sleep and play" 5 opakowań miesięcznie (op.28 złotych) 140 złotych ogółem
Chusteczki pielęgnacyjne firmy "pampers" 5 opakowań miesięcznie. (op.8 złotych) 40 złotych ogółem
Oliwka firmy "bambino" 1 butelka miesięcznie (szt.10 złotych) 10 złotych ogółem
Zawiesina do kąpieli "oilatum" 3 butelki miesięcznie (szt.25 złotych) 75 złotych ogółem
Maść antyseptyczna "Sudocrem" 1 opakowanie miesięcznie (szt.15 złotych) 15 złotych ogółem
Proszek do prania dla niemowląt "Jelp" 2 opakowania 600 gram miesięcznie (szt.15 złotych) 30 złotych ogółem
Płyn do płukania ubranek niemowlęcych hipoalergiczny "Jelp" 1 opakowanie miesięcznie (szt.15 złotych)
Szampon dla niemowląt firmy "bambino" 1 opakowanie miesięcznie (szt.10 złotych) 10 złotych ogółem

Opłaty :
Opłata za wodę, wyliczona średnia z ostatnich dwóch miesięcy podzielona na 3 osoby dorosłe zamieszkujące dom ( 60 złotych)
Opłata za prąd elektryczny,wyliczona średnia z ostatnich dwóch miesięcy podzielona na 3 osoby dorosłe zamieszkujące dom (90 złotych)
Koszty związne z ogrzewaniem domu podzielone na 3 osoby dorosłe zamieszkujące dom ( 60 złotych ? )

Inne wydatki:
Lek przeciwkolkowy i przeciwwzdęciowy "Infacol" 1 butelka miesięcznie (szt.20 złotych) 20 złotych ogółem
Zabawki edukacyjne ( 50 złotych) 50 złotych ogółem
Wydatki nieprzewidziane - leki , wizyty u lekarza, dojazdy do lekarza , oraz inne wydatki, których nie da się przewidzieć (200 złotych)
Łóżeczko do wymiany na łóżko, wózek do wymiany na lekki wózek spacerowy, fotelik samochodowy do wymiany na większą kategorię wagową,

hej lasencje 🙂

my noc ok, a teraz bąbel śpi jak wstanie to na dłuuugi spacerek wędrujemy, bo pogoda super 🙂
mittka z wiolką przytulajcie się mocno, może jakies maleństwa z przytulania wyjdą 😁 😁 😁

fredeczka lista super, tylko za opał to bym przynajmniej 100 na łebka wpisała a ty masz 60 😉

Pannonikt jesteś superaśną mamą i nawet nie myśl inaczej 🙂

Akompf trudna decyzja, i jak to w życiu jakakolwiek podejmniej to będzie ta zła 🥴

Agak ty to żartownisia jesteś, a ja zapomniałam, że prima dzisiaj 😁

reszty nie pamiętam, miłego dzionka 😘

lecę na grudniówki2010 zerknąć 🤪

Witam...

Marika w nocu dostała gorączki ☺️ 😞 Miejsca po szczepieniu ma opuchnięte 😞 Spała ze mną w łóżku i w sumie ładnie przespała nockę, ale ja ze zmartwienia nie...

Teraz śpi mój kurczaczek w wózku, bo obudziła się w okolicach 7.00

Mittko cieszę się, że mąż jest już z Tobą 🙂
Fredeczko prąd elektryczny?? Nie spotkałam się z takim terminem 😉 Ale reszta napisana ok.
Asiulamasz rację, nie daj się 😉

Hej mamusieczki 🙂
A wy juz tak od rana piszecie. My to dopiero o 9 wstalismy, bo moj maluszek to spioszek. I dobrze hihi.
Wiola i Mittka szczesliwe bo w komplecie 🙂
Panno Nikt przykro ze malutka cierpi.
My tez dzis pedzimy na swieze powietrze, bo slonko swieci przepieknie 🙂
Mikołaj teraz drzemie sobie na brzuszku, ja juz mleczko naszykowalam, a pozniej spacerki.

fredeczka: energia

Pannonikt biedna Marika, posmaruj altacetem jak masz to powinno zejść, mój bratanek miał bardzo silny odczyn poszczepienny i zeszła za 2 dni po altacecie właśnie