Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

MÓJ TEŻ O DZIWO JUŻ ŚPI 🙂 NORMA TO 21 A TO JUŻ PO 20 MI ZASNĄŁ 🙂 🙂 🙂 MAM NADZIEJĘ ŻE SIĘ NIE OBUDZI 🙂 🙂 🙂 IDE TERAZ STARSZEGO WYKĄPAĆ 🙂 🙂 🙂

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

moje dziecko niby śpi, a ja uciekam coś zjeść i na jakichś serialik 🙂

jakbym juz nie zajrzała to dobranoc kobietki 😘

wiolka to jest aparatka, goscie w domu a ona brzuszka podczytuje 😁 😁 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
Majka dostała zarabiste kszesełko do karmienia!!!!! 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 ale sie ciesze!!! I zestaw z porcelany do zarcia ale co jej po porcelanie 😁 😁 😁 😁

Moja zasypia normalnie koło 20, dzisiaj padła o 19 więc pewnie obudzi się już o 6 🙃 normalnie sypia do 7/8 a dzisiaj po 20 min przerwy spała z nami do 10! Mamusi córeńka 🤪 🤪 🤪

I SIĘ MOJE DZIECKO WYSPAŁO 😠 😠

WIOLKA TO SUPER PREZENCIOR DOSTAŁA MAJECZKA 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 BYNAJMNIEJ PRZYDATNY 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
A my też po kąpieli ale mała nie śpi.
Czekam na kolacje mężu robi zrobiłam dziś znów paste kiełbasianą więc się objadamy 😜

Wiolu mogła byś chociaż podejrzeć wogóle nie rozumiem dlaczego przy gościach nie otworzyłaś 🤪 😁

• Mamusia
Ja już gaszę kompa 😜

Wiolu super prezent!

AgaK pamiętam, że uwielbiasz zapach kremu bambino, kupiłam nowe opakowanie bo mi się skończył i ma zupełnie inny zapach, bardziej intensywny i zupełnie inny 😠 😠 😠

Dobranoc!

U JAKIE ZWYCZAJE 🤢 ALE JAK TO MÓWIĄ CO KRAJ TO OBYCZAJ 😁 😁 😁 😁
NO I 21 I MOJEMU MARUDA SIĘ WŁĄCZYŁA 😜 IDĘ DAĆ MU CYCE MOŻE ZAŚNIE 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
witam wieczornie

kurcze czytałam przez internet każdą stronę ale tyle dziś naskrobałyście że nie pamiętam...
napisze tylko ogólnie że grudniowe dzieciaczki mega słodkie są!!!

no ja też uwielbiam karmić cycem... kocham to spojrzenie z uśmiechem po oderwaniu się od cycucha 🙂 więcej nie piszę, wybacz Wiolka!

No wlaśnie, póki jestem przy Wioli 🙂 to superaśny prezent dostała Majeczka! co do otwierania przy gościach, ja też nie mam w zwyczaju oglądać przy kimś kto mi coś dał. Tak głupio, chyba że ktoś sam poprosi żebym otworzyła to wtedy tak

Aga84 to coś Ty kupiła temu maluchowi?

mój maluch padł przed 21. Jejku ile on spi... w dzień spał 3,5 godziny, popołudniu 2 do 6 i już o 20 to był bejt na maksa ale przetrzymałam go troszę bo się zaczął bawić zabawką.

Emmax, superaśny prezent dostałaś od smoczycy na ślub. My na ślub dostaliśmy 500zł... raz od niej na gwiazdkę dostałam tusz do rzęs i ... lakier do włosów... którego nie używam w ogóle... przez przypadek go u nich zostawiłąm a po miesiącu jak przyjechałam i szukałam go to się okazało że sobie go wzięły szwagierki... potem nam dała rk później ręczniki kuchenne... a na imieniny czy urodziny nic... i niech nie daje bo jej oczy wydrapie, po tym co mi powiedziałaz jedyne co przyjmę to jak da coś dla małego.

i dalej co pamiętem to ... AgaK, ale dałaś czadu z tym wózkiem 🙂

dobra, spadam do wyra bo wziełam procha i lecę się wypocić!
dobranoc

ZGRABNE POWABNE MAMUSIE JA ZMYKAM DO WANNY I ŁÓŻECZKA 🙂 OCZYWIŚCIE MOJE BOBO NIE ŚPI 🙂 PODRZUCĘ GO BRATU ABY CHWILE PRZYPILNOWAŁ 🙂

DOBRANOC 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘

• Mamusia
Ja też już mówie dobranoc 😘 nalulałam się mojej cały czas marudziła aż mnie ręka i kręgosłup znowu zaczęły boleć więc odłożyłam ją na łóżko a ona w momencie cisza i śpi pieruna mała 🤪

Dobranoc mamusie 😘

WY MÓWICIE DOBRANOC A JA WAM POWIEM DZIEŃ DOBRY

USMIAŁAM SIĘ Z AGIK , NIEZŁA JESTES 😁 SZKODA WÓZKA, ALE CO TAM, WYSCHNIE 😉

EWO JAKĄ SAŁATKĘ ROBIŁAS?? PRZEBIŁAŚ TEN KANALIK IGŁĄ? JA TO BYM SIĘ CHYBA BAŁA. A JEŚLI CHODZI O KREM BAMBINO,TO TEZ JUŻ ZAUWAŻYŁAM ZE SĄ DWA ZAPACHY I TAK JAK MÓWISZ JEDEN TAKI CUDNY A DRUGI INTENSYWNY 😠

WIOLKA FAJOWY PREZENT DOSTAŁA MAJA. JA TEZ ZAMIERZAM KUPIC LENCE KRZESEŁKO BO NIESTETY NIE MAM CO LICZYC ZE MI KTOŚ KUPI.

AGA84 POCHWAL SIĘ ZAKUPAMI DLA ŁUKASZKA 🙂

KAJTUCHA A W POLSCE TO SA DOBRE ZASADY SAVOIR VIVRE BY OTWORZYC PRZY GOŚCIU PREZENT 😉

MARUDA SPAŁA OD 21 DO 3 I POBUDKA O 6.40. TERAZ MARUDZI, WIĘC IDE JEJ DAĆ CYCA.

HEJ BABOLE 🙂 🙂 🙂

U NAS NOCKA W MIARĘ Z 2 POBUDKAMI NA CYCA 🙂

TAK TAK ŚMIEJCIE ZE SWOJEJ NIEMYŚLĄCEJ KOLEŻANKI 😜 😜 😜 Z RESZTĄ SAMA Z SIEBIE SIĘ ŚMIEJĘ 😁 😁 😁
DZIŚ ZNÓW PADA 😠 😠 IDZIE SIĘ WŚCIEC 😠 😠 😠 😠

ALE SIĘ DZIEJE Z TĄ POWODZIĄ 🤢 🤔 😞 WSPÓŁCZUJĘ WSZYSTKIM CO STRACILI DOROBKI SWOJEGO ŻYCIA 😞 😞 😞

hej,

my juz na nogach, z 1 pobudką ok 2 i śmiechami w najlepsze 😠

Wiolka super prezencik, prosimy o fotki 🙂

kajtucha to nie na ślub to na nowe mieszkanie nam dała 🙂 🙂 🙂 🙂

jeszcze mykam polezeć z bzibziolkiem. 🙂

Witam Kobietki 🙂

Ale naskrobałyście od mojego ostatniego posta 🤪 zaraz będę miała co czytać 🙂
U nas nocka w miarę pobudki o 2, 4 i wstaliśmy po 7 🙂

Pediatra wczoraj przy ważeniu Kamilka powiedziała że trochę mało waży i żebym dawała mu już zupki 🤨 a była inna niż ostatnio a przypomnę tamta mnie opierdoliła że daję dziecku kaszkę i zakazała dawać cokolwiek do skończenia przez Kamila 6 miesięcy, zwariować można 🤢
W ogóle jak oni mierzą te dzieci to nie wiem 🤢 Mi wychodzi 72 cm zresztą po ubraniach widzę że te na 74 są akurat a ta mi mówi że 64 pojebało ją chyba (wybaczcie za słownictwo) 🤢
Dziewczyny mam pytanie przy jakiej temperaturze mierzonej w odbycie podać dziecku czopek przeciwgorączkowy? Kamilek ma po tym szczepieniu 38 i 3.

To biorę się za czytanie 🙂

• Mamusia
dzien dobry.. u nas nocka srednia ale nie narzekam.. jedzonko o 4 i gdanie do 5 i od 6 do 7,30 spal z nami...

lekarka mi mowila zeby zawsze pamietac by odjac 0,5 stopnia od temparatury czyli Asiula maly ma 37,8... nie wiem.,.. moze poczekaj jeszcze i zobaczysz czy sie bedzie temperatura utrzymywac... zrob jak uwazasz.. ja dawalam powyzej 38 po odjeciu pol stopnia...

maly mi strasznie malo zje.. jak zje 100 to sie ciesze...

rnao troche posprzatalam bo moze kolezanka p[rzyjedzie na kawe...

a na obiad nalesniki.. nie mam weny do gotowania.. i przez to siedzenie w domu moj may taki maruda ze uszy pekaja...

• Mamusia
Hej dziewczynki!

U nas dzisiaj w koncu nie pada wiec pojedziemy nad morze troche sie przewietrzyc w koncu!

Asiula tak jak Aga powiedziala, odejmuje sie pol stopnia czyli jeszcze nie czas n czopek.

Ja zaraz ide do dentysty zobaczyc czy mi ciaza zasiala spustoszenie 🤢 🤢 🤢 🤢 ale to panstwowy kurna i znieczulenia w razie wu pewnie dawac ne bedzie to wtedy spierdzielam, zrobie prywatnie 😮

Milego dzionka!

TAKIEGO POSTA WALNĘŁAM A TU MI SIĘ KOMP ZAWIESIŁ 😠 😠 😠

Ale miałyście fazę na słodycze wczoraj 🤪 Ja chyba telepatycznie z wam zjadłam z pół kilo wafelków na wieczór 🤪

Ale są super nasze grudniowe dzieciaki a dziewczyny na prawdę bujne fryzurki mają 🙂 Ale mój Kamil też może się pochwalić nieźle zarośniętą łepetynką 😁 Teraz śpi mój biedaczek na kolanach, tak mi go żal 😞 teraz ma 37 i 7 czopka nie dawałam.

Wiola super prezent dostała Majka 🙂 Ja sama chcę kupić Kamilkowi krzesełko do karmienia rozkładane drewniane bo te plastikowe zupełnie mi się nie podobają 😮

Wczoraj byliśmy z mężem w sklepie, przy kasie mówię pewnie ze 7 dych będzie mąż mówi eee nie będzie tyle mniej więcej liczyłem a kasjerka na to 140zł proszę 🤪 🤢 Myślałam że padnę!!! 🤢 😁

A MNIE ZMORZYŁO 🤢 POŁOŻYŁAM SIĘ Z BARTKIEM DAŁAM MU CYCA I ZASNĘLIŚMY 🤪

LECE ŁEPEK MYĆ BO WŁOSY MAM SZTYWNE OD PIANKI A POTEM ZNÓW NA LUMPEKS SHOW 😁 😁 😁 😁 😁 DZIŚ NOWA DOSTAWA 😜 😜 😜 😜 😜

Troszkę Was poklaskałam 🙂

Jejku jak zimno mam w pokoju, pewnie cieplej by mi było jakbym się ubrała a nie w piżamie siedzę 🤢 😁

Nie mam zupełnie pomysłu na obiad dzisiaj 😮 Może któraś podsunie pomysł ? 🙂