Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

ASIULA JA DZIŚ MAM FASOLKE PO BRETOŃSKU Z WCZORAJ 🙂
I MASZ RACJE, NIE WIADOMO NA CO IDĄ TE PIENIĄDZE.
A JA ZAMIAST CZOPKA WOLAŁABYM DAC DZIECKU PANADOLU CZY COŚ PODOBNEGO. JAKOŚ BOJE SIE TE CZOPKI DAWAC ..

AGAk JA TEZ MAM DZIS W PLANIE LUMPEKS 🙂

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
dzień dobry

kurna myślałam że to moje dziecko już nie zaśnie... od 7 rano zasnął dopiero teraz pierun mały... usnął przy tym http://www.youtube.com/watch?v=Fk-dacMidDo&feature=related 🙂 więc mam teraz na niego sposób 🙂

za to noc ok, mały zasnął o 21 ale już o 23 chciał znowu jeść... potem o 3 mąż przyjechał po kanapki i obiad no i hałasu narobił i małego obudził, potem o 4 znowu się jeść zachciało no i o 7 pobudka... a mi łeb pęka na maksa. Mam dosyć tej pieprzonej pogody! loda bym se zjadła to nie bo chora jeszcze no i takie zimno... brrr... maly też wiecznie psika więc w domu mu zakładam jak zimą, body długi rękaw, bluzeczkę z długim, rajstopki i portki no i ciepłe skarpetki. Ja sama siedze w grubym swetrze a w domu 20 stopni...

dziewczyny, powiedzcie mi, czy któraś z Was używa tych pieluszek Huggies? bo kusi mnie ta poniedziałkowa poromocja w Biedronce ale nigdy tych pieluch nie używałam... jeśli któraś używa i może porównać do innych pieluch, bardzo proszę o opinię!

Wiolka powodzenia u dentysty! w nas daje państwowy znieczulenie ale takie słabsze, podobno słabsze, ale ja w ciąży leczyłam zęby i brałąm znieczulenia właśnie te "słabsze" i nie mogę narzekać...

no a mieliśmu jutro jechać do szczepienia ale zadzwoniłam zeby się zapisać no i dupa, bo pani szczepiąca ma jutro wolne... no i za tydzień...

• Mamusia
Asiula ja tez ostatnio na zakupach liczyłam że pójdzie maks 100, a nam kasjerka zaspiewała 200... nie wiem za co...tu 5zł tu 7zł i tak się uzbierało...

ale wam zazdroszcze tych lumpków... na mijej wsi to używane rzeczy na śmietniku leżą 🙂 a do najbliżeszgo lumpka trza autem dojechać więc dupa...

AgaK ja tez musiałabym włosy umyć bo mam jedno wielkie masło ale kurna ja się w nocy tak pocę że musiałabym codziennie myć, więc postanowiłam 🙂 zapuścić mega margarynę na głowie najpóźniej do soboty, a to i podobno dobrze sobie przetłuścić od czasu do czasu. A sobotę mam absolutorium kuzynki ale odpuszczam sobie uroczystość w auli bo z małym z wózkiem tam się nie zmieścimy poza tym schodów tysiące więc pojedziemy prosto do lokalu. Aż się boję o moje maleństwo, znowu będzie noszony przez wszytskie ciotki i ciocie babcie 🙂 no i nie będzie pewnie spał, oby tylko pogoda była w miarę, zeby nie padało bo tak to chociaż na spacer pójdziemy i może zaśnie...

mój mały dostał od chrzestnego drewniane krzesełko, to ze stoliczkiem od razu i już nie mogę sie doczekać kiedy zaczniemy je używać 🙂

Agaw26 ja też się boję czopków aplikować, jakiś czas temu dostał czopek uspakajający bo robił akcje ze spaniem ale włożyła go moja mama bo ja się boję że uszkodzę coś... nawet się boję termometr włożyć i poszłam na łatwiznę i kupiłam elektryczny do czółka i ucha 🙂

A ja właśnie mam przekonanie do czopków bardziej, Już od malutkiego mu podawałam na zmniejszenie żółtaczki też na początku się bałam wkładać w tą małą dupinkę no ale jak trzeba było to nauczyć się musiałam a teraz to luz, gorączkę też mierzę tylko w dupince. Kupiłam elektroniczny termometr z miękką końcówką więc krzywdy mu tym nie zrobię, zresztą już chyba mam wprawę w tym 😉

Kajtucha ja używałam Huggies przez pierwsze 3 miesiące i były super ale jak kupiłam rozmiar 3 to mi zaczęły przesiąkać nie wiem czemu 🤨 Teraz używam Dada i są ok ale chyba też skuszę się na tą promocję i kupię Huggies, może nie będą przesiąkać 🙂

• Mamusia
cześć!

Kolejny pochmurny dzień 😞
Też współczuję ludziom, których zalałam. Wczoraj oglądałam wiadomości i pokazywali naprawdę okropne obrazki 😞

ja mam dziś kolejny dzień rosół bo mamy z mężem fazę na rosołek 😉
Sałatkę zrobiłam z fetą 😉

Cycola wygrzałam w wannie więc znowu jest trochę lepiej, przynajmniej mogę się ruszać.

Czopka jeszcze nigdy nie dawałam i też bym się bała 😮 Z resztą jeszcze nic nie podawałam Piotrkowi bo nie był chory.
Piter jest w bodziaku i półśpiochach, a ja w krótkim rękawku. Na dworze zimno, ale w domu nawet ujdzie. Z resztą nawet w grudniu Piotrek nie był grubo ubierany bo kaloryfery grzały i było cieplutko. Moja znajoma urodziła w kwietniu i to dziecko w domu jest w czapce i jak dostało czkawki to stwierdziła, że to pewnie od zimna i zaczęła owijać mu głowę pieluszką 😮 No i okna nawet rozszczelnić nie można 😮 Teraz to jeszcze ok, ale w kwietniu były upały! Także każdy ma swój system 😁
No i jak z mężem jesteśmy na spacerze to wszystkie dzieci są grubiej ubrane od Piotrka i głupiejemy, ale skoro Piotrek nie był nawet przeziębiony to jest ok 😆

Co do kasy to zawsze mnie zdziwko łapie przy kasie, myślę że stówka pójdzie, a tam zawsze 150 albo więcej, tak to jest 😠

Co do lumpków to też nigdy nic nie kupiłam, ale to dlatego, że nie mam szczęścia. Ostatnio weszłam do jednego, fajne ciuchy, ale ceny prawie jak w sklepie. Spodenki dla Piotrka 12-17 zł 🥴 Jakiś ekskluzywny ten lumpek 😲

Kamil cały czas śpi, w szoku jestem 🥴 Nie wiem czy go budzić czy nie bo co on w nocy będzie robił...

W Kielcach lumpki są w centrum prawie a ja mieszkam na peryferiach wiec sobie mogę pomarzyć 🤢
Zresztą raz z mężem się wybraliśmy do takiego wypasionego piętrowego i kupiliśmy tylko szlafroczek małemu i mąż kupił sobie kurtkę do zlochania na budowę, zupełnie nic ciekawego tam nie było 🤪
U mnie w mieście to są zajebiste lumpki zawsze coś kupię małemu więc jak tylko jestem w Piotrkowie to latam po mieście jak szalona 🤪 😁

JA W LUMPKACH KUPUJĘ CZESTO LENCE UBRANKA I JESTEM BARDZO ZADOWOLONA, BO DZIECI PRAKTYCZNIE NIE NISZCZĄ UBRAŃ I MOŻNA CZASEM KUPIC JAK NOWE. POZA TYM JAK JEST DROGO NP GDY NOWA DOSTAWA TO NIE KUPUJĘ, BO WTEDY FAKTYCZNIE WOLE KUPIC W SKLEPIE. KUPUJĘ DGY CENA SPADA PO KILKU DNIACH, NP GDY KG KOSZTUJE 12 ZŁ 🙂 NAPRAWDE MOZNA DUŻO NAWYBIERAĆ.
A NOWYCH CIUSZKÓW TEZ LENKA MA SPORO 🙂

EWO NAROBIŁAS MI OCHOTY NA SAŁTKĘ Z FETĄ I TEZ DZIS CHYBA ZROBIĘ I Z SOSEM CZOSNKOWYM 😉

EWO MOJA KOLEŻANKA PRZYJECHAŁA DO MNIE W TAMTYM ROKU W SIERPNIU Z PÓŁ ROCZNYM DZIECKIEM I ZAMKNEŁA WSZYSTKIE OKNA W MOIM DOMU !!! WYOBRAŻASZ TO SOBIE, BO PRZECIĄG!!! MASAKRA !!! OGLĄDALIŚMY WTEDY FILM Z MOJEGO WESELA I NIE MOGŁAM SIE DOCZEKAC KIEDY SIĘ SKOŃCZY BO MYSLAŁAM ZE SIĘ UDUSZE A Z MOJEGO MĘZA TO AŻ SIĘ POT LAŁ !! HAHAH JA TEZ NIE PRZEGRZEWAM LENY. TERAZ LEZY W BODZIAKU Z DŁ REKAWEM I RAJSTOPKACH A OKNO W POKOJU OBOK MAM OTWARTE I DRZWI OTWARTE WIĘC POWIETRZE LECI NA CAŁE MIESZKANIE I WCALE NIE JEST MI ZIMNO, JEJ CHYBA TEZ BO CIAŁKO I RĄCZKI MA CIEPLUTKE.

IDE SKOŃCZYĆ ODKURZAĆ BO NA RATY WSZYSTKO ROBIE.

• Mamusia
no ja uwielbiam sałatkę z fetą, jem bardzo często!
jutro albo pojutrze zrobię gyrosową z kurczakiem 😜
a dziś robię jednak udka w zalewie ognistej Kamisa 😜
No i koniec o jedzeniu bo wyjdzie na to, że straszny ze mnie żarłok 😁

• Mamusia
Asiulek, dziekuję za odpowiedz

napisała do mnie Gosia, że coś się dzieje złego na brzuszku i nie może nic napisać ale czyta. Przesyłam od niej i od Antka pozdrowienia
właśnie Gosiu, jesli mnie czytasz 🙂 to napisz byle co jeszcze raz do mnie na gg, bo z przyzwyczajenia miałam uruchomione stare gg i przyszła mi Twoja wiadomość nie pod Twoim nr gg tylko od nr 800 że ktoś do mnie napisał i była treść wiadomości a nr gg nie wiem... a no i dzięuję za odpowiedź kochana!!!!

mały się obudził bo się zwalił, mega kupala trzasnął...

• Mamusia
ja normalnie też ubieram malucha tak jak Wy ale teraz ma ten katarek i psika i nie chce mu jeszcze dowalić zbyt cieńkim ubiorem

jej ja też lubię sałatkę z fetą a na obiad mam zupe z warzyw, taką ogólną z mieszanek warzywnych na śmietance 🙂 pyyyychotka

hej dziewczynki, a ja się zbieram i jadę na cały dzien do mamusi, m do pracy na 14, więc albo mnie nie będzie cały dzien albo wieczorkien zajrze.

miłego dnia 🙂

EWO TO PRZEGIECIE. W SKLEPIE MOZNA KUPIC NOWY CIUSZEK ZA 12 ZŁ NP BODZIAKA 😉

O NIEE... ROBIE DZIS GYROSA, EWO NAROBIŁAS MI SMAKA 🤪
IDE NA MIASTO, BEDE POTEM

BUZIAKI

• Mamusia
Aga zajefajne te ciuszki!!!

mój mały właśnie zasnął i mam nadzieje ze tym razem pośpi trochę dłużej a narazie spadam bo przyjdzie do mnie nieporszona koleżanka na której wizytę nie mam ochoty no ale co zrobić... przyjdzie jeszcze z mega głośną 3letnią córką więc nie ręczę za siebie jak mi małego odbudzi... kurwa jak ja nie lubię takich niemyślących ludzi...

witajcie dziewczynki ....
cos sie dzieje znow z brzuszkiem bo moge tylko czytac a okienko z odpowiedzia nie chcialo mi sie wczoraj wcale zaladowac 🤢 a tez chcialam isc do was na imprezke 😆
wlasnie ja tez juz wczesniej pisalam o tych pampersach z promocji w biedronce ale zbytnio nik mi nie odpisal .... tez chcialam sie dowiedziec czy sie oplaca .... ale napewno kupie herbatke z bobovity ta duza i deserki bo obiadki sama robie 😜oraz ta duza paczke chusteczek ... troszke wydam na niego ale raz nakiedy moge ...
nocka okropna mlody zasnol dopiero po 23 i wstawal na jedzenie co pol godziny ... ale nad ranem od 6 spalismy prawie do 10 wiec nie wygladam jak zabi...
pogoda nadal paskudna ale juz nie pada chociaz o tyle lepiej bo rzeka wylala pod lasem to nie wiem jak ci ludzie tam mieszkaja i czy nie zalalo domu dziecka bo tez jest nad rzeka ...
chcialam isc z mlodym na szczepionke jak sie troszke ociepli a on zaczol kaszlac nawet nie wiem dlaczego ... z domu nie wychodzimy no i siostra tez do szkoly nie chodzila to nie wiem gdzie sie zarazil - mam nadzieje ze to tylko przez chwilke tak bedzie ...
na obiadek dzis robie zurek slaski bo nie mam zadnego pomyslu
narazie uciekam ...
ale sie rozpisalam lllooo

ooo i znalazlam fotke z ubrankiem w ktorym byl w szpitalu i ogolnie w ktorym teraz chodz ... ale on szybciutko rosnie ... juz nie pamietam kiedy mu zakladalam takie male ciuszki

PIKASSO CIUSZKI SUPERANCKIE 🙂 🙂 🙂

NO NIESTETY NASZE DZIECI ROSNĄ I NIC NA TO NIE PORADZIMY 😞 GRUNT ŻE SĄ ZDROWE 🙂 🙂 🙂

JA MAMUSIE ZMYKAM NA 14 NA REHABILITACJĘ Z KAMILKIEM 🙂 🙂

POTEM WPADA DO MNIE KUZYNKA ALE ZAPOWIEDZIAŁA SIĘ JESZCZE W WEEKEND ŻE PRZYJDZIE TO OKI BO TAK TO JA NIE LUBIE NIEZAPOWIEDZIANYCH WIZYT 😠

DO NAPISANKA PÓŹNIEJ 😘 😘 😘 😘 😘