Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hahahha Kajtucha to miałaś pecha!!! 😁 😁 😁

Asia ja teraz zaczęłam jej podawac pół łyżeczki kaszki gluteneowej do bezglutenowej raz dziennie, później będę całą.

Ja nie wychodzę z małą przed 17 bo jest za ostre słońce a nie mam jeszcze parasola do wózka ani kremu z filtrem, będzie w czwartek więc może wtedy będziemy się wcześniej wybierały.

Jaka jest różnieca pomiędzy niekapkiem i kubkiem treningowym????

• Mamusia
Nie ja tak tylko orientacyjnie chciałam wiedzieć 😉 Najlepiej to chyba jakiś pokoik u kogoś w domu, wynajmują tak pokoje? Oj Chorwacja mi się marzy od kilku lat, ale ciągle coś nie wychodzi. Mam nadzieję, że w przyszłym roku się uda 😉

Hej Mamusie.

Wczorajsza opinia lekarzy spadła na mnie jak grom z jasnego nieba. Strasznie mi z tym ciężko. No ale cóż...Sytuacja wygląda tak, że mała ma zeza w lewym i prawym oku, ale prawe radzi sobie lepiej. W tym momencie używa ona prawego oka, wysila je, co prowadzi do powstania wady wzroku...
Lekarz powiedział jasno, że żadne okulary ani plasterki nie pomogą... Może być gorzej...

Dziś mamy skontaktować się z jego sekretarką. Operacja odbyłaby się w lipcu albo jeszcze w czerwcu. Polegać będzie ona na nacinaniu mięśni oka, oczywiście pod narkozą 😞 Rezultat będzie widoczny mniej więcej po 6 tygodniach...

Nie mogę normalnie funkcjonować. Gdy patrzę na dziecko to wpadam w ryk 😞 Ale wiem, że jeśli nie przeprowadzimy tej operacji to Marika będzie mieć w przyszłości do mnie pretensje... Już dzieci z przedszkola Majki mówią, że Marika ma śmieszne oczka... A co będzie jak sama pójdzie do przedszkola?
Nie jest łatwo dać dziecko "pod nóż" 🥴

I wybaczcie, że tylko o tym piszę, ale muszę się wyżalić 🤨

PannoNikt pisz ile chcesz my jesteśmy tu po to aby Cię wesprzeć 😘 Ach i tak mi przykro że do tego musi dojść ale jak ma jej to pomóc to trzeba to zrobić lekarze na pewno wiedzą co robić, trzymaj się Kochana 😘

Mój Kamil śpi w podkoszulce samej bo pampersa mu nie zdążyłam założyć tak mi się szybko przy cycu ululał, to chyba przez to gorąco tak padł 🤨

A ja zaraz będę jechała do sklepu zobaczyć ile kosztują niekapki bo na tej stronie dopiero później zobaczyłam ze 14 zł dostawa więc tak średnio promocja a ten sklep co jadę jest na prawdę tani więc zobaczymy 🙂

• Mamusia
PannoNikt, pisz pisz, my Cię wysłuchamy i wesprzemy jeśli tylko będziemy mogły!!! Nacinanie mięśnia oka nie brzmi ciekawie i można sobie duuużo wyobrażać... ale najważniejsze że to pomoże Marice. Trzeba o tym myśleć! no i że jest taka możliwość zrobienia tej operacji, nie wiadomo jakby to było w PL... będzie dobrze kochana, trzymaj się!!!

PANNONIKT PO TO TU JESTEŚMY ŻEBY WSPIERAĆ SIĘ NA WZAJEM 🙂
NA TO WIDAĆ ŻE OPERACJA NIEUNIKNIONA 😞 W TAKIM RAZIE BĘDZIEMY TRZYMAĆ KCIUKI ZA POMYŚLNOŚĆ OPERACJI 😘 😘 😘 😘 WIERZĘ ŻE PŁAKAĆ SIĘ CHCE 😞 😞 😞

KURCZE LASKI WŁAŚNIE MI SIĘ PRZYPOMNIAŁO ŻE DZIŚ 3 DZIEŃ JAK NIC JESZCZE NIE JADŁAM 🤢 😁 😁 😁 😁 PRZEZ TO CHORÓBSKO TO NAWET APETYTU NIE MAM 😠 ALE Z DRUGIEJ STRONY PATRZĄC NA DOBRE MI WYJDZIE W WADZE 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
A my byliśmy po dowód Emili 🙂

Ewo nie gryzła tej kromeczki tylko ja jej urywałam takie malutkie kawałeczki na jej możliwości 🙂

PannoNikt kochana jesteśmy z Tobą.Wiem że to strasznie brzmi operacja tymbardziej że jest to oczko,ale zobaczysz wszystko będzie dobrze nie ma innej opcji.Wierze że lekarze wiedzą co robić 🙂 Trzymajcie się cieplutko i dawaj nam znać na bierząco 😘 😘

Kajtucha co do ptaszka hmm hahaha,ale wczoraj mój mąż jak szedł po nas pod szkołe to ptaszek też osrał,tyle że wózek Emili całe szczęście że buda była postawiona bo inaczej jej by się dostało 😮

• Mamusia
PannoNikt kochana pisz, przeciez po to tu tez jesteśmy!!!

Poszłabym z tą moją pchełą na spacer ale po pierwsze śpi a po drugie w domu jest hlodno a ona i taksie strasznie poci mimo ze jest tylko w bezrekawniku. Nie bede torturowac dziecka wychodzac z nia w taki upal, poczekam az Dario zadzwni i wtedy pojde.

WRÓCIŁAM ZE SPACERKU. MOJA RYBKA BARASZKUJE NA MACIE A JA JUZ NASZYKOWAŁAM OBIADEK I MUSIAŁAM DO WAS ZAJRZEĆ 😉

KURIER MI PRZYNIÓSŁ BLENDER. WIZUALNIE JEST REWELACYJNY. ZOBACZYMY JAK SIĘ SPRAWDZI W PRAKTYCE 🙂

KAJTUCHA PONOĆ JAK CIE PTAK OSRA TO NA SZCZĘSCIE. SWOJĄ DROGĄ DOBRZE, ŻE KROWY NIE POTRAFIĄ LATAĆ 😁 😁 😁 😁

PANNO NIKT JEŚLI CI TO POMAGA TO WYŻALAJ SIĘ ILE WLEZIE. TAK JAK DZIEWCZYNKI NAPISAŁY PO TO TU JESTEŚMY ABY SIE WSPIERAC.

EWO CO BEDZIESZ GOTOWAŁA PIOTRUSIOWI???

ASIULA JA DAJE LENIE CYCA NA ŻĄDANIE. OPRÓCZ TEGO ZUPKE JARZYNOWĄ OKOŁO 15 I DESEREK OKOŁO 18 PLUS TROSZKĘ SOCZKU OWOCOWEGO PO 5 MIESIĄCU.

KUPIŁAM MAŁEJ KREM ZIAJkA Z FILTREM 30 OD PIERWSZYCH DNI ŻYCIA.

I DZIŚ JUŻ KUPIŁAM ARBUZA MNIAM MNIAM

AGAK TO JAK TY FUNKCJONUJNESZ BEZ JEDZENIA?? JA BYM PADŁA 😁 😁

I NIE PAMIETAM CO JESZCZE MIALAM NAPISAĆ

• Mamusia
My też właśnie wróciliśmy ze spaceru. Wszędzie szukałam chustek na głowę i nie znalazłam. Też kupiłam ten krem Ziajki, wzięłam filtry 30 i 50 😉

AgaW będę gotowała taką podstawową zupkę ziemniaczek, marcheweczka i pietruszka. Gotowałam tylko raz i niezbyt wyszła więc muszę się nauczyć i później będę bardziej eksperymetnowała. Od przyszłego tygodnia dodam mięsko 😉

AgaK ja też bym padła bez jedzenia, nawet jakbym była chora 😁 😁 😁

PannoNikt żal się ile wlezie! Wszystkie jesteśmy z Tobą. Na pewno wszystko będzie dobrze, musi być! Zdawaj nam relację co i jak!

Mittko ale dowaliłam z tym pytaniem czy Emila gryzła 😁 😁 😁 😁 😁

Kurcze jak mnie skręca jak widzę piękne pachnące truskawki 🤪 🤪 🤪 🤪 Zjadłabym ze śmietaną albo z lodami aaaaaaaaaaaaaa!

A JA WŁAŚNIE PRZEZ TO ŻE NIE JADŁAM 3 DNI TRYSKAM ENERGIĄ 😁 😁 😁 😁 😁 😁 NO CO JA ZROBIĘ ŻE NIE MAM OCHOTY JEŚĆ 🤢 🤢 🤢

AGAW DOBRE Z TĄ KROWĄ I BOGU DZIĘKI ŻE NIE UMIEJĄ LATAĆ 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁

JA TEŻ MUSZE JAKIŚ KREM BARTKOWI KUPIĆ 🥴

A JA DZIŚ DAŁAM LENCE ZUPKE ZE SŁOICZKA BO NIE CHCE MI SIĘ GOTOWAĆ SPECJALNIE DLA NIEJ ☺️ ☺️ ALE WCINAŁA AŻ JEJ SIE USZY TRZĘSŁY 🙂Z KURCZAKIEM PO 5 MISIĄCU Z BOBOVITY 🙂

• Mamusia
Wiola zapraszam, ale na lody się już nie załapiesz bo zaraz je zjem! Szkoda, że bez truskawek 😞

AgaW ja będę na przemian gotować i dawać słoiczki. Dzisiaj też już nie zdążę bo Piter śpi, a o 16.30 wychodzimy do lekarza. Tylko, że nie mam w domu żadnego słoiczka. Dzisiaj nie będzie zupki 😜

AgaK to oddaj mi trochę energii bo ja jestem do niczego!