Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

AGAK1601 napisał(a):
JEZU JAKA DUCHOTA 🤢 🤢 🤢 🤢 NIE MA CZYM ODDYCHAĆ 🤢 OKNA WSZYSTKIE POOTWIERANE A NAWET FIRANKA SIĘ NIE PORUSZY 😮

AGA PRZESTAŃ NARZEKAĆ BO DOSTANIESZ WIRTUALNEGO KOPA W DUPSKO 😁
ZAJEBISTA JEST POGODA I NIE MARUDZIĆ PROSZE MI TUTAJ !!! 🙂

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

AGA JA NIE NARZEKAM NA POGODĘ TYLKO NA DUCHOTĘ 😜 JA TEZ LUBIE LATO ALE JA NIE MOGĘ PRZEZ NOS ODDYCHAĆ PRZEZ TEN KATAR I DLA MNIE TO JUŻ PODWÓJNE UTRAPIENIE 😞 NIE WSPOMNĘ ŻE KINOL CAŁY MNIE BOLI 🤢 😮

Dziewczyny to ja jadę do "siebie" 🤪 🙂

Jak dam radę to zajrzę na brzuszka od siorki a jak nie to napiszę w niedzielę dopiero 🙂

Trzymajcie się Kobitki 😘

ASIULA TY TEZ SIĘ TRZYMAJ 😘

AGUŚK NO DUSZNO JEST NIESAMOWICIE...
A BARTOLINKO CUDNIE TRZYMA SOBIE BUTELECZKĘ 🙂 I JAKI JUŻ DUŻY CHŁOPCZYK Z NIEGO 🙂 KOCHANY JEST 😘 😘

IDE KĄPAĆ LENKE A POTEM SIEBIE. PEWNIE SZYBKO SPAC NIE PÓJDZIEMY BO MAŁA NIEDAWNO SIĘ OBUDZIŁA Z DRZEMKI 🤨

• Mamusia
Heloł laseczki

Kurcze przeczytałam co tam u Was i już nic nie pamiętam 😮 mała dalej marudna dziś zapodałam jej czopka bo nie miałam sumienia słuchać jak się męczy z tym gardłem.Powalczyła troche,ale padła i śpi mam nadzieję że się już nie obudzi.

Edytko gratuluję pierwszego ząbka 🙂

AgnieszkoK super Bartolinek trzyma sobie buteleczke 🙂
moja też posiadła tą umiejętność co jest przydatne na spacerach bo sama sobie pije 🤪

Jej normalnie jestem w szoku jak to moje dziecię śpi niewiem co to się z nią porobiło czy przez ten katar taka marudna czy przez to że tak duszno?? eh

hej lachony

ja dzisiaj nie miałam czasu zajrzeć ale teraz się zmobilizowałam 🙂
Lenka juz śpi a mamusia korzysta z lekkiego wieczornego ochłodzenia, bo jutro znów skwar zapowiadają 🙂

gasiu jak się cieszę że wszystko dobrze z maluszkiem 🙂

do reszty się nie odnoszę bo nie chce mi sie pisać 🙂

MÓJ ŁOBUZEK JUŻ CHRAPIE OD JAKIEŚ GODZINKI 🙂 JA TEŻ ZARAZ ZMYKAM DO WANNY I DO ŁÓŻKA BO PADAM PRZEZ TĘ DUCHOTĘ 😜

TRZYMAJCIE SIĘ LASENCJE I DOBREJ NOCKI WAM ŻYCZĘ 🙂 🙂

DOBRANOC 😘 😘 😘 😘 😘 😘

• Mamusia
AgaW dzięki, że pytasz, z zębem już lepiej 😉 pobolał jak puściło znieczulenie, ale teraz jest już ok 🙂 Twój mąż to ma z Tobą dobrze, nie zapomniałaś o nim i przywiozłaś rybkę! dobra z Ciebie żona 🙂

AgaK super Bartuś trzyma buteleczkę! Jejku ile radości sprawiają nowe umiejętności naszych szkrabów 🙂

Asia trzymaj się!

Ja dziś dałam Piotrkowi soczek z butelki bez smoka, pił jak z kubka, jak zabierałam to wyciągał rączki bo chciał jeszcze. Jak szybko nałożyłam smoczek to jak tylko go poczuł to się wykrzywiał i płakał. Ja już nie kumam o co chodzi. Ma jakiś silny uraz do silikonu 😁 😁 😁

Piotrek oczywiście jeszcze nie śpi, a ja już ledwo na oczy patrzę, a jeszcze muszę się wykąpać 🤢

Witam 🙂

Ja tak jak Mittka nadrobiłam Was, ale połowy już nie pamiętam 😉

Asiula gratulacje dla świadkowej. Mój mąż ma na drugie imię Seweryn - po swoim dziadku 😉
Ewo współczuję bólu zęba zwłaszcza w środku nocy 🥴 Mnie jeszcze nigdy ząb nie bolał, ale pewnie jak zacznę mieć problemy z zębami to z kilkoma na raz 🤢
Wiola niezłe ceny... tutaj też nie lepiej 🤢 Ale życzę Tobie, sobie i wszystkim dziewczynom domów 😉
AgnieszkoW śliczne Was dziewczyny!
Persy bardzo mnie cieszy wiadomość, że Madzia nie ma alergii pokarmowej! A w wózeczku pięknie siedzi!
AgnieszkoK zdrówka Kochana dla Was jak najwięcej. Marika dzisiaj wzięła ostatnią dawkę antybiotyku, też musiałyśmy walczyć
Gosiu2301 kamień z serca. Pewnie nieźle się stresowałaś przed badaniem. Niezmiernie się cieszę, że Twój synek rośnie zdrowy!!!
Picasso czasem trzeba trochę się pokłócić w tych urzędach, by cokolwiek załatwić, więc pewnie nie Ty pierwsza na nich tam wieszałaś psy 😉

I wybaczcie ale więcej nie pamiętam.

U nas walka z Nutramigenem trwa.... Marika nauczyła się pić i z kubka i z butelki! Tyle, że nie mleko a wodę 🙂 No cóż, będę walczyć z nią do upadłego 😜 I tak cysia odstawię dopiero po operacji, bo wiem jak ją cyś uspokaja 😞 Na wszelki wypadek podaję jej też smoczek do ssania, żeby po wybudzeniu z narkozy jej podać... Jutro idę do lekarza do kontroli a potem mam dzwonić do kliniki i ustalimy konkretny termin operacji. Do Majki ma przyjechać teściowa... Sama zdecydowałam, że wolę ją niż własną mamę, bo moja mama jest strasznie związana z dziewczynkami i zamiast mnie wesprzeć, to panikowałaby bardziej niż ja 😉 A teściowa nie wiem jakimi uczuciami darzy moje dzieci 😉 Ale grunt, że się wstępnie zgodziła i za to jej będę wdzięczna do końca życia.

• Mamusia
Ja podobnie nadrobiłam posty ale jest ich zbyt dużo żeby się do wszystkiego odnieść 😜
Edyta gratulację w związku z pierwszym ząbkiem.
Gosiu, cieszę się iż z Twoim synkiem wszystko w porządku!
Ewa dla mnie stomatolog to najgorsza kara 🙂 Dlatego współczuję...
Panno Nikt trzymam kciuki za Was!!!
Madzia sama siedzi ale w wózku, leżaczku czy też innym pojeździe..a tak bez żadnego podparcia to raz się jej udaje a raz nie...w każdym razie w wózku...to już nie są przelewki...lada chwila zaryje mi nosem o glebę 😉 😉 😉

WITAM DZIEWCZYNKI 🙂

SPAŁYŚMY DO 7. LENKA W SAMYM BODZIAKU BO TAK GORĄCO I WCIĄZ SIĘ ROZKOPYWAŁA. WIDAĆ , ŻE PODOBAŁO JEJ SIĘ SPANIE Z GOŁYMI NÓŻKAMI 🙂

EWO NO DOBRZE MA ZE MNĄ MÓJ MĄZ 🙂 ALE JA Z NIM TEŻ NIE NARZEKAM 🙂
I FAJNIE, ŻE CIĘ ZĄB NIE BOLI, BO JAK COŚ CZŁOWIEKA BOLI TO NIC SIE NIE CHCE..
A CO DO KUBECZKA TO DAWAJ MU TEN NIEKAPEK CO JAKIŚ CZAS. W KOŃCU ZAŁAPIE. MOJA LENKA SIE DOSSAŁA NA SPACERZE JAK JEJ SIĘ PIĆ CHCIAŁO TO NIE WYJEŁAM JEJ JAK ZWYKLE CYCA TYLKO DAŁAM Z NIEKAPKA I MUSIAŁA PIĆ 😁 A Z KUBECZKA BEZ SMOCZKA JAK TWÓJ PIOTRUŚ TEZ PIŁA 🙂

PANNO NIKT DOBRZE, ŻE TESCIOWA DO WAS PRZYJEDZIE. ZAWSZE TO PARA POMOCNYCH DŁONI W TRUDNIEJSYM MOMENCIE. MAM NADZIEJE, ŻE WSZYSTKO BĘDZIE DOBRZE. LEKARZE MARICZCE NA PEWNO POMOGĄ I BĘDZIE MIAŁA ZDROWE OCZKA. CZEGO JEJ ŻYCZĘ Z CAŁEGO SERDUSZKA.

NO WŁASNIE , GDZIE JEST NASZA GOSIA???

CHCIAŁAM JESZCZE POPISAC ALE LENKA MNIE WOŁA 😁

heloł 🙂

my na nózkach ale pewnie zaraz zasniemy ponownie 🙂
z rana do sklepu sie wybierzemy bo pozniek za goraco, a po południu do koscioła idziemy bo dzisiaj jest jakies swieto, ze odbywa sie błogosławienstwo dzieci i poswiecenie wianków, swiec idziemy 🙂

miłego dnia laseczki

JA WCZORAJ ROBIŁAM KOKTAJL Z TRUSKAWEK 🙂 MAM BLENDER W KOŃCU I SZALEJĘ. ALE BYŁ PYSZNIASTYYY

EMMAX O POPATRZ, CO TO ZA ŚWIĘTO?? JA TEZ SIĘ WYBIORE Z LENKĄ DO KOŚCIOŁA TYLKO MUSZE SIĘ DOWIEDZIEĆ NA KTÓRĄ TA MSZA.

HEJ MAMUSIE 🙂

WIECIE CO NOCKA BYŁA REWELACYJNA 🤪 MOJE DZIECKO PRZEZ PÓŁ NOCY SPAŁO W ŁÓŻECZKU CO SIĘ JESZCZE NIE ZDARZYŁO ABY TAK DŁUGO POSPAŁ W SWOIM ŁÓŻECZKU 🤪 A OBUDZILIŚMY SIĘ O 6.20 🙂 TERAZ JUŻ MARUDZI BO JEST JUŻ ŚPIĄCY WIĘC IDĘ WSADZIĆ GO DO WÓZKA 😜
OCZYWIŚCIE OD SAMEGO RANA PATELNIA NA DWORZE ALE TO DOBRZE BO LUBIĘ LATO 😁 😁 😁 😁
BARTOLINEK KOŃCZY DZIŚ PÓŁ ROCZKU 🤪 🤪 🤪
DLA NATALKI MARTYER MOC BUZIAKÓW BO DZIŚ JUŻ 7 MIESIĘCY KOŃCZY 🤪
DLA ŁUKASZKA AGI84 I SANDRUSI KAROLCI RÓWNIEŻ MOC ŻYCZEŃ BO TAK JAK MÓJ BARTOLINO KOŃCZĄ PÓŁ ROCZKU 🤪
ORAZ DLA SZYMKA KAJTUCHY WSZYSTKIEGO NAJ BO DZIŚ 5 MIESIĘCY KOŃCZY 🤪 🤪 🤪
SAME ŚWIĘTA DZIŚ 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁

DOBRA TO NA TYLE TERAZ BO MARUDA MNIE WZYWA 😜 😁

• Mamusia
hej mamusie

no muszę powiedzieć że się wyspałam 🙂 pomijając cyca co 1,5-2 godz ale na śpiąco, pospałam od 22.30-7 wiec jest ok, a mały padł o 21

Dziękuję w imieniu Szymka za życzenia ciociu Agusiu 🙂 dla Bartusia, Natalki, Sandry i Łukaszka również najlepsze życzenia!!! 100 lat w zdrowiu!!!!

Edytko, gratuluję pierwszego ząbka!!! zaglądaj do nas częściej 🙂 buziaki dla Was!!!

Agaw za te truskawki Cię zamorduję!!! ale kusisz 🙂 smaku mi narobiłaś że hej... u nas są za 9 zł a w mieście za 5... no ale do miasta się nie wybiorę po same truskawki...

PannoNikt, to super że teściowa pomoże jak będziesz musiała Mariczką się zająć. Wierzę, że wszystko będzie ok

dziewczyny, muszę wam opowiedzieć pewną historię... było u mnie na wsi młode małżeństwo, mają synka 6lat Kubę. Żona, Kinga, miała depresję po porodzie ale nikt tego nie zauważył, ona o pomoc nie prosiła i po 3 latach zaowocowało to tym że zaczęła ostro pić, uciekała z domu, ginęła na kilka dni, spała na ławkach w mieście, nawet oddawała się w zamian za alkohol lub pieniądze na alkohol... wylądowała w psychiatryku w Gnieźnie, zwiała. Pojechała na drugi odwyk, koło Kościana, nie uciekła bo tam zabierają buty, kurtki (była zima) więc wytrzymała. Wróciła, kilka dni było ok, to znowu się zaczęło. Mieszkali z teściami więc ona wolała przyjść do swojej mamy kilka bloków dalej. Tam ojciec też alkoholik zaczął jej przynosić wódkę i znowu się zaczęło. Gdzieś tam poznała kolesia, duuużo starszego od niej. Przyprowadziła go do matki, mama ich przygarnęła bo przynajmniej miała na nią oko, bo nie raz chciała się zabić, piła perfumy!!!! jak nie miała na wódkę, w nocy o 2 potrafiła przysłać mms ze zdjęciem torów kolejowych i dzwonić i się żegnać podczas ucieczek z domu... mniejsza z tym, była u mamy i chlali obydwoje z tym kolesiem, chodzili po wsi totalnie zalani. Bardzo chciała widzieć się ze swoim synem ale mąż się nie zgadzał bo wiadomo, jak pijana ma przyjśc do dziecka któe tak bardzo tęskni za mamą? nie potrafiła być trzeźwa... przyszła trzeźwa, szła do kibla i wyciągała z kieszeni flaszkę i wychodziła napita. Jak dziecko ma tak na matkę patrzeć? kochała go baaardzo, ale nie potrafiła zrezygnować z picia, nie chciała od nikogo pomocy. Nie ważne... zmierzam do sedna sprawy. Wyprowadziła się od matki bo jej zabraniała pić, poszli z tym facetem do jego chaty, jakiejś ruiny podobno... zaszła w ciążę podczas picia... chyba piła całą ciążę, no może zdarzały się chwilówki że nie piła bo przyjeżdżała do niej opiekunka z PCK i mówiła że czekali na dziecko, stało łóżeczko, różowe ciuszki, pieluszki... no i tydzień temu urodziła... zadzwoniła do swojej mamy że wychodzi na własne żądanie a dziecko- córeczka- ma zapalenie płuc... gówno prawda, uciekła chlać a dziecko zostawiła w szpitalu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pojebana krowa jebnięta... ma kilka dni na odebranie malutkiej ze szpitala... a chleje że hej. \
dziewczyny, wierzcie mi, spać w nocy nie mogę bo myślę o tej malutkiej dziewczynce... może lepiej jej będzie jak przygranie ją jakaś rodzina adopcyjna bo wątpię by tamci przestali chlać, ale sam fakt... urodziło się dziecko i nikt go teraz nie chce... matko święta... myślę o tym i wiecie co? zaadoptowałabym ją... nawet mimo tego że mieszkamy na jednym pokoju u rodziców... wzięłabym ją, szczerze, ale... nie miałabym życia na wsi z jej rodziną... nie dawaliby mi spokoju... matka tej kingi mieszka z dorosłym synem który nie daje jej na utrzymanie, ma męża alkoholika i sama pracuje jako sprzątaczka więc wątpię by wzięła mała i zrezygnowała z pracy... siostra tej laski ma już córkę, wzięli kredyt na mieszkanie, wiadomo, że z kredytem ciężko się żyje a już mają jedno dziecko, musiałaby zrezygnować z pracy i kredyt nie wiadomo kto by spłacał bo mąż jako ochroniarz pracuje i grosze zarabia... no sytuacja jest tragiczna... nie wiem, nie mogę przestać o tym myśleć... ona ma tak zjechaną psychikę że nie wróże jej przyszłości. Ale to dziecko, ta malutka dziewczynka... w głowie mi się to nie mieści...

• Mamusia
Hej dziewczynki 🙂

U nas nocka super,mała po czopku ładnie spała tyle że o 6 już pobudka 🙂 ale dobrze bo i tak spać nie mogłam Dominika dzisiaj ma test z całego roku i chyba bardzoej się stresuje niż ona 😜

Dla naszych dzieciaczków dużo zdrówka i samych pogodnych dni 🙂

PannoNikt super że teściowa przyjedzie i Ci pomoże.Zobaczysz wszysko będzie dobrze 😘

Ok zmykam bo maruda już marudzi 🙂
Miłego dnia dziewczynki 😘

O JEJ KAJTUCHA BARDZO PRZYKRA I NAWET TRAGICZNA HISTORIA 😞

TAK SOBIE MYŚLĘ ŻE DOBRZE ŻE JESZCZE NA TYLE BYŁA PRZYTOMNA ŻE POSZŁA URODZIĆ DO SZPITALA A NIE GDZIEŚ W JAKIEJŚ MELINIE I BÓG WIE CO BY ZROBIŁA Z TYM DZIECKIEM 😞
WIESZ WIEM CO CZUJESZ BO TEŻ MAM TAKĄ SĄSIADKĘ KTÓRA CHLEJE WÓDĘ I TEŻ W CIĄŻY BYŁA I SIĘ DZIWIĘ ŻE TO DZIECKO NIE MIAŁO PO URODZENIU SYNDROMU UPOJENIA ALKOHOLOWEGO 😞 TEŻ PIŁA CAŁĄ CIĄŻĘ 😞 KIEDY URODZIŁA TĘ MALUTKĄ TO ZARAZ OPIEKA ZABRAŁA JEJ TO DZIECKO I POSTAWIŁA JEJ WARUNKI ŻE JEŻELI NIE PRZESTANIE PIĆ I NIE UPORZĄDKUJE SWOJEGO ŻYCIA TO NIE ODZYSKA CÓRKI, WIĘC TRAFIŁA TEŻ NA ODWYK 😞 WYSZŁA I ODDALI JEJ TĘ MAŁĄ ALE TAM SĄ TAKIE AWANTURY ŻE SZKODA GADAĆ 😞 TA MALUTKA MA TERAZ 3 LATKA 🙂 JEJ MATKA MA KURATORA NAD SOBĄ 😞 ALE POWIEM SZCZERZE ŻE ZA KAŻDYM RAZEM JAK SĄ TE AWANTURY TO MAM OCHOTĘ TĘ MAŁĄ ZABRAĆ DO SIEBIE ŻEBY TEGO NIE SŁYSZAŁA ALE CO JA MOGĘ 😞

A I PAMIĘTAJ ŻE TAK MAŁE DZIECKO MA WIĘKSZE SZANSE NA ADOPCJE 🙂 ZAADOPTUJĘ JĄ RODZINA KTÓRA JĄ POKOCHA I CO NAJWAŻNIEJSZE W TYM DOMU NIE BĘDZIE ALKOHOLU 🙂
JEJ MATKA SIĘ NIE ZMIENI WIĘC LEPIEJ JAK JĄ KTOŚ ZAADOPTUJE 🙂

• Mamusia
nie mieści mi się to w głowie... po co ludzie robią dzieci? po to żeby je zostawić? z jednej strony mam nadzieję że ona oprzytomnieje i weźmie to dziecko, z drugiej strony, nie wierzę żeby przestali chlać, ona może i by dała radę ale ten jej facet ją nawet wozi na naszą wiochę żeby tu pożyczała pieniądze na chlanie!!! ona- głupio to zabrzmi, ale pije dla niego, bo gdyby przestała to pewnie nie chciałaby z nim być i pewnie boi się samotności więc woli chlać i kogoś mieć ale nic nie usprawiedliwia tego co ona robi temu dziecku... jak można takie maleństwo zostawić i nie odwiedzać w szpitalu? przecież taki noworodek potrzebuje czułości, potrzebuje mamy... ja po prostu myśląc o tym ryczę jak wół...

• Mamusia
jejku przepraszam że tak smęcę i zasyfiam forum sprawami nie dotyczącymi nas ale po prostu nie mogę się z tym pogodzić, zrozumieć i zapomnieć...

mniejsza z tym, wstawię focię Szymka z wczoraj ze spacerku jak ładnie sam siedział 🙂
[URL=http://img823.imageshack.us/i/zdjcie0508.jpg/][IMG]http://img823.imageshack.us/img823/5351/zdjcie0508.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://img810.imageshack.us/i/zdjcie0506.jpg/][IMG]http://img810.imageshack.us/img810/6773/zdjcie0506.jpg[/IMG][/URL]

a tak sobie siedział w łóżeczku
[URL=http://img37.imageshack.us/i/zdjcie0496.jpg/][IMG]http://img37.imageshack.us/img37/6546/zdjcie0496.jpg[/IMG][/URL]