Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Fredeczka nie bierz dzieci na opa!!! Przecież to duzy ciężar!
Ja ostatnio dostałam taki opiernicz od mojej rodzinki bo wzięłam z radości mojego 3 letniego siostrzeńca na opa, że aż mi się głupi zrobiło ☺️
Kurcze właśnie zwróciłam śniadanie..... pierwszy raz od początku ciąży, 21 tc a tu takie cyrki 😮

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Ale fajnie masz fredeczka 🙂 a jesli mogę zapytac to ile Twoja teściowa ma lat??

Przynajmniej nie będzie Ci się wtrącać w wychowanie Twojego dziecka bo będzie musiała zająć się swoim...

• Mamusia
Hej Dorunia 🙂 nie martw się nie jesteś sama na śląsku też gorąco że szok,ale Tobie zazdroszcze tego morza 🤔 brzuszki rosną niektórym szybciej innym troszke mniej,mój jak patrze na niego to tak jak by się w miejscu zatrzymał :P

• Mamusia
Cześć Dorunia!!!

Mój brzusio teraz rośnie i rośnie, codziennie jest większy 🤪 mój mąż jak mnie dzisiaj zobaczył na skype to powiedział tylko "O MY GOD" hahaha. Strasznie mu przykro, że nie może być ze mną jak mnie maleńka tak cudnie kopie ale przynajmniej będzie przy porodzie i dłużej z Majką jak się już urodzi i na to próbuję zawsze zwrócic jego uwagę, myślę, że wtedy robi mu się lepiej. Jak przyjedzie to dopiero mała będzie kopać 🤪 :laugh: 🤪 !!!

U mnie spiekota, piekło, duszno itp. .....

• Mamusia
agnieszka moja tesciowa ma 39lat 🙂

Torcik upieczony, krem zrobiony teraz musi ciasto ostygnac, wtedy przygotuje cala reszte 🙂

u mnie upaly...

Wlasnie polozna u mnie byla. Jesli chce to od 26tygodnia bedzie co tydzien przychodzic i bedziemy rozmawiac o porodzie itd. Bardzo mila babka. Pytala sie czy chodze do szkoly rodzenia powiedzialam ze nie i ze chcialam zaczac od wrzesnia ale ze bede sie uczyc wiec nie bede miala kiedy a ona ,ze odbierala porody przez 23 lata wiec moze mi pomoc. 🙂

Bardzo sie ciesze 🙂 i bedziemy sluchac tetno dzidziusia i wogole... 🙂

No naprawdę młoda babeczka z Twojej teściowej , to aż chyba głupio do takiej mamo mówić 🙂
Mój brzusio widoczny, juz zauważalny dla tych, którz nie wiedzieli wcześniej że jestem w ciązy.

• Mamusia
fredeczkaa napisał:
Anja a jesli chodzi o te parowki to one sa na jednym koncu spiete wykalaczka? Bo nie wiem jak jest zrobione to zaokraglenie, czy to jest jedna taaaaaaka dluga parowka czy 2 spiete?

Fredeczka to jest jedna długa parówka, przekrojona wzdłóż ale nie do końca a potem końcówki spięte wykałaczką 🙂
takie śniadanko przyniosłam dziś mojemu Skarbowi do łóżka 😉 był tak zaskoczony, że nie mógł wydobyc słowa, pytał czy to sie je czy też tylko sie na to patrzy :P 🤪
Ja wsadziłam do piekarnika ciasto serowe z jagodami, mmm... zaczyna pachniec... a moje maleństwo kopie delikatnie. Chyba już sie cieszy na to ciasto :P :P

• Mamusia
kurcze aż zgłodniałam od czytania forum 🙂 same pyszności, z tym śniadaniem super pomysł, odgapię od Ciebie w przyszły weekend 🙂
We Wrocławiu ulewa i chłodno się zrobiło, jak dla mnie to dobrze bo już mam dość upałów. Miłego wieczorku 😉

• Mamusia
A co tu tak pusto 🙂

Ja byłam nad wodą ze znajomymi,ale zerwał się tak silny wiatr że musieliśmy uciekać :P na szczęście zdążyliśmy zjeść kiełbaski z grila 🙂 Jedna pozytywna rzecz z tej burzy że się ochłodziło.

I córa znowu sprzedana chyba się będę musiała przyzwyczaić :P

• Mamusia
Czesc kobietki!

Jesli chodzi o tort to jest naprawde latwy i ... 😉 PYSZNY!
Szczerze mowiac torta pierwszy raz pieklam w zyciu i wyszedl rewelacja 🙂 i nie zalamujcie sie tak jak ja,gdy do masla dodacie jajka i zrobi sie taka papka, bo gdy dodacie makę to zrobi sie ladna jednolita masa 🙂 a do kremu dalam wiecej czekolady niz bylo w przepisie. Pychotka! Pozniej moze dorzuce jakies zdj juz napoczetego torta 😜

No tesciowa mam mloda, ale sama jestem mlodziutka, bo jeszcze nawet 18 nie mam (ale za kilka dni to sie zmieni) i jakos mi to nie przeszkadza. tesciowa mowila,ze jak ona mojego dziubasa rodzila to wtedy bylo ciezko tak mlodym mamom, a teraz juz jest inaczej i wszedzie sie takie mlode mamy spotyka i to juz nie oburza, teraz oburza jak w ciaze zajdzie 14 albo 12 latka a nie 18sto latka. I wlasciwie ma racje,tymbardziej ,ze dziewczyny coraz szybciej dojrzewaja,ale ze dzidzia zaplanowana to nie powiedzielismy, jak juz bedzie na swiecie to kiedys sie przyznam rodzicom ,ze to nie byla wpadka 🙂 poki co sie wstrzymam :P

wlasnie zjadlam sobie salatke ziemniaczana 🙂 a moj kochany spi... dzisiaj do tescia na obiad jedziemy, pozniej na lody i na spacer 🙂 tesciowi chyba spakuje troche torta ,tak zeby posmakowal :P

Od wczoraj wieczora u nas leje ;/ a wczesniej duchota straszna byla!

Hehe mittka jak wiedziala,ze wejde i napisze :P juz wszystkie wiecie ,ze ze mnie ranny ptaszek :P

A my wczoraj mielismy taka rozrywke,ze prawie na policji bysmy wyladowali... ;/
Jak bylismy na orlenie to mojego skarba kumpel przyjechal nowym autem i dal sie mojemu przejechac i jak wjezdali na orlen to taki gosciu z synem byl i ten syn nie spojrzal w lusterko tylko otworzyl drzwi i zarysowal caly blotnik tego nowego auta Marcina kumpla i jeszcze sie wyklucal,ze to jego wina i chcial kase wyciagnac na naprawe a akurat znajomy prawnik przyjechal i mowi,zeby dzwonic na policje tymbardziej,ze bylo peeelno swiadkow i monitoring a ten koloes ze Marcin za szybko jechal a Marcin stal i ruszyl i ten mlody drzwi otworzyl hehe, no ale kumplowi na naprawe trzeba bylo dac... a jego ojciec byl policjantem. Chyba 30min sie klocilismy z kolesiem a jak ten prawnik przyjechal i mowi dzwon na policje to duzo kasy wyciagniesz to ten odrazu ,dobra panowie to sie rozjezdzamy. Wiec dzien byl pelen wrazen. A Marcin do mnie idz do auta ,idz do auta bo myslal ze bede mu gadac ,ze po co jechal itd ale po co mialam mu gadac jak to nie jego wina. Bo ja mu zawsze gadam ☺️ i co chwile, zwolnij zwolnij a on jedzie 80km/h hehe , ale ja taka jakas strachliwa jestem,boje sie o malenstwo i o nas, pewnie tez tak macie.Albo jak w zakret wchodzi z predkoscia 70 to juz mysle ze za chwile z zakretu wylecimy i sie rozbijemy.

Niech ktoras z dziewczyn wpada,bo nuuudno :P

HEJ KOBITKI :laugh: O FREDECZKAA WIDZĘ ŻE MIAŁAŚ DZIEŃ PEŁEN WRAŻEŃ 🙃 A JA WCZORAJ LEŻAŁAM CAŁY DZIEŃ BO BARDZO SIĘ ŹLE CZUŁAM 😞 MIAŁAM STAN PODGORĄCZKOWY. MYŚLAŁAM ŻE MNIE BIERZE JAKIEŚ PRZEZIĘBIENIE ALE PORADZIŁAM SOBIE Z TYM 🥴 DOBRZE ŻE MÓJ MĘŻUŚ BYŁ W DOMKU BARDZO DUŻO MI POMÓGŁ. ON JEST TAKI KOCHANY 😘

Czesc dziewczynki!

fredeczka - Ty to jesteś gigantka 🙂

Ja wczoraj posprzątałam całą chatę, mężulek skosił trawnik na ogrodzie i spotkałam się z kumpelką, która ze Szkocji w odwiedziny przyjechała! Nie mogła się napatrzeć na mój brzusio!

Ruchów nadal nie czuję 😞 ale cierpliwie czekam...
Za tydzień do lekarza... sorry, ze tak wyliczam wam tu ale już się nie mogę doczekać!!!!

dziś wchodzę w 18 tc 🙂 🙂 🙂 🙂 ale radocha!!!

Fredeczka, torta tez zrobię, ale nie wiem jeszcze kiedy bede miała chwilę.

Dziś się obijam, pogoda paskudna i pada... a jutro do pracy... 😞

Jeśli chodzi o ten film z discovery to znalazłam go tu:

http://peb.pl/filmy-dokumentalne/264523-rapidshare-discovery-doskonalosc-ciala-tvrip-lektor.html

trzeba wszystkie cztery części ściągnąć na dysk - przerwa w ściąganiu o minimum 90 minut między każdym plikiem. a póżniej trzeba je rozpakowac w jedno miejsce i mamy film 😉

Ide oglądać 🙂 :* mua

Aha! Zobaczcie! Powtarzają ten film 🙂

* 13:00 Pon 20 Lip, Discovery Science Doskonałość ciała: Od zapłodnienia do narodzin
* 22:30 Pon 20 Lip, Discovery Channel Doskonałość ciała: Od zapłodnienia do narodzin
* 04:20 Wto 21 Lip, Discovery Channel Doskonałość ciała: Od zapłodnienia do narodzin
* 21:00 Pią 24 Lip, Discovery Science Doskonałość ciała: Anatomia kobiety i mężczyzny
* 03:00 Sob 25 Lip, Discovery Science Doskonałość ciała: Anatomia kobiety i mężczyzny