Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Pewnie masz rację Mittka, ale Ty juz jakies doświadczenie masz z Dominiką i coś tam na pewno pamietasz, a ja i inne grudnióweczki takie ciemne w tym temacie. No ale mam nadzieję, że ,,to" naprawdę do nas samo przyjdzie i że świetnie sobie poradzimy 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyny! 🙂

46 stron - co to dla mmnie? 😁 😁 😁 haha

2 pazdziernika 2010 bede sie bawic na slubie u siory 😁 😁 😁 🤪 http://shakers.pl/ i ten zespol bedzie grac, calkiem calkiem 😁 i przynajmniej nie falszuja bo nie raz na weselach falszujace laski slyszalam :P i moja malutka krolewna juz bedzie... 🙂 zastanawiam sie wlasnie w co ja ją ubiore 😁

IlonaB - jesli chodzi o kopniaczki to dzisiaj od 1 do 4 nie spalam bo tak mnie malutka dreczyla 😉

Aga gratuluje obrony! 🙂 🙂 🙂

Dzisiaj mi wybila 30stka!!! 😁 😁 😁 😁

Persy nie 30 lat tylko tygodni 😁

Ojj widze ,ze o ciastach pisalyscie a ja nie mam teraz czasu piec 😞 a zjadlabym sobie cos... MmmMmmmmMm! 🙂

Ewcia84 jaka cudna czapa i rekawiczki!! cudo!! 🙂

Skorka ja nie chodze do szkoly 😉 dzieciaczkow pilnuje u cioci 🙂

AgnieszkaW jakie cudenka masz!! 🤪

Anja ja rapersiki roznie bede ubierac ale na rajstopki pewnie czesciej 🙂 i super ,ze udalo Ci sie taki fajny kombinezonik upolowac! 🙂

AgaW skoro pofarbowalo to wrzuc jeszcze raz do pralki, powinno wyjsc 🙂

Widze dziewczyny, ze szalalyscie z oklaskami 😁

Skorka na cokupic.pl popatrz sobie 🙂

Persy Madzia ma sliczna foteczke! i nosek 🙂

Mittka nie narzekaj bo ja zadnego zdj nie mam bo moja gin nie ma drukarki do zdj a pozatym sprzet tez slaby ale ciesze sie chociaz,ze na kazdej wizycie ogladam moja kruszynke 🙂

Gosia2301 glowa do gory, tam u gory waszym aniolkom nic zlego sie nie dzieje...

Wiolka Ty to chudzielec jestes i brzuszek masz ladny! 🙂

MążAkompf niestety tylko Ci sie wydaje ,ze kupila wszystko x 3 ! 😁 pewnie jeszcze 3 razy tyle ma do kupienia 😉

Hehe dziewczyny mążakompf sie chyba przerazil jak przeczytal co nas czeka 😁

Akompf waga sie nie przejmuj bo raz w sklepie nas babka odwiedzila ktorej waga wyjsciowa wynosila 51kg a koncowa 102 😁 😁 😁 😁 hahaha to dopiero heca 😁 🤪

Persy ja mam wkladki laktacyjne bella i juz uzywam
.

Jesli o porod chodzi to tez mam zamiar zgodzic sie na lewatywe, golenie ( chociaz mam zamiar Marcina zatrudnic do tego 😉 ) i wszystko wszystko inne 😉

Haha Wiolka to o tym "bydlaku" 5 kg to dobre bylo haha 😁

AgaK dzieki za zyczonka 😁

Akompf tez mam psiaki rozrabiaki tylko,ze zielone 😁

aaaa malutka znowu mi skacze w brzuszku! chyba zaraz zaczne sprzatac to ja ululam troche bo odpoczac bym chciala... :P myslalam,ze moze ostatnie 2 tyg przed porodem bedzie mnie tak meczyc ...

nooo 🙂 skonczylam!! Godzine i 20 min nadrabialam to co naskrobalyscie :P lobuziary 😁

fredeczka chcesz oklaska to ci dam, a co sobie będę żałować:laugh:

Popijam kawkę i wcinam pączki, ale zaraz spalę przy myciu podłogi:laugh: trzeba się pocieszyć 😉

pieluszkę flanelowa mam nr 3 a tetrowa tą w hipopotamy i jeszcze 1 w słoniki (mąż wybierał) i do tego jeszcze 15 zwykłych białych, chyba mi wystarczy 🙃

mam pytanko czy łykacie jeszcze te preparaty witaminowe, bo wczoraj w tv słyszałam, że te preparaty powodują większą wagę urodzeniową dziecka i nie wiem czy brać czy nie 🙃

Czesc Fredeczko 🙂 Dawno Cię nie było, zaniedbujesz nas kochana.
Zespół weselny na ślub Twojej siostry całkiem fajny. Dziewczyna ma ładny głos. Ja ze swojego zespołu tez jestem zadowolona. Był to zespół 3 osobowy - 2 facetów i kobietka. Jeden z panów był wodzirejem i świetnie poprowadził wesele. Moi znajomi teraz zamawiają ich na swoje wesela tak im sie spodobali 🙂 zespół jest z Białogardu - ,,To i Owo".

Emmax ja jeszcze łykam, ale też juz zastanawiam się nad ich odstawieniem, bo przeciez jadam urozmaicone posiłki i są tam witaminki, a jak pomyslę sobie że mam urodzić ,,takie bydle 5 kg" jak z tej historyjki Wiolki to az sie lękam hah we wtorek mam wizytę u gin więc się podpytam jak to jest z tymi witaminami. Ja łykam Falvit mama.

Witam Grudniówki 🙂
Ja dalej wyganiam choróbsko i pod pierzynką się wyleguje
Chociaż już mam dość tej bezczynności 🤨
Mąż zrobił mi jajecznice z pieczarkami na śniadanie mniam:P

Emmax ja w ciąży to może z 10 tabletek witaminowych łyknęłam i to wszystko mam cholerne trudności z łykaniem jakichkolwiek tabletek 😲 Ginekolog powiedział żebym zastąpiła witaminy świeżymi owocami i będzie ok 🙂 też słyszałam że waga urodzeniowa dziecka jest większa przez te witaminy.

Podobają mi się te wózki które wybrałyście dla swoich dzieciaczków ja jednak mogę tylko pomarzyć 🤪
Będę miała wózek firmy POLAK od siostry po jej 5 letniej córce,głęboko spacerowy z wyjmowanym nosidełkiem, przekładana rączka, regulowana rączka, pompowane szprychowe koła ogólnie fajny tylko jeden ma mankament nie ma skrętnych kół a to na prawdę ułatwia prowadzenie wózka 🤨
Jednak to zawsze około 1000zł w kieszeni 🤪

ja jeszcze się zastanawiam nad jedną rzeczą doradźcie 🙂 mam fotelik maxi cosi do 13 kg ale jak kupię wózek to go nie wepnę w stelaż bo nie będzie pasował i się zastanawiam czy kupić wózek z fotelikiem czy bez, bo się zastanawiam czy go wykorzystam w zimie do wpięcia na wózek czy nie, a zawsze to parę groszy w kieszeni 🤔

Asia jak masz od kogo wziąć to się nie zastanawiaj, teraz tez takie można jeszcze kupić, a ile razy my tymi wózkami wyjedziemy, zleży jeszcze od pogody, a na wiosnę bym na twoim miejscu kupiła jakąś fajna, lekką spacerówkę, które są dużo tańsze 🙂

Asiula - fajny wózeczek!

Emmax - ja bym nie kupowała, zreszta sama dostaję/pożyczam od siostry nosidełko, które nie pasuje do mojego wózka... a tez mogę do mojego wózka dokupić. Ale myślę, że gondola bardziej się przyda na stelażu bo w nosidełku może byc maluszkom poprostu zimno. A jak sie je opatuli w kocyki, spiworki i kombinezony to nie zmarzną 😁 Ale ja sie nie znam 😁 hehehe

Dziś malujemy drzwi 😁

• Mamusia
Skorka przepisuje zeszyty poki co i w srode z mama bylam zwolnienie zawiesc i dyrektor mnie bardzo wspieral 😁

Dzieki za oklaski dziewczyyny hehe :P 🙂

Witaminki lykam 🙂

Asiula bardzo fajny wozeczek 🙂

a ja teraz jeszcze posprzatam troche ( zamiote i tyle ) bo szwagierka ( ta starsza ) na kawe wpada bo wczoraj byla dzieci odwiedzic ale nie bylo zbytnio jak pogadac bo dzieci sie nia nacieszyc chcialy 🙂

papa dziewczyny 🙂

• Mamusia
Asiula wózeczek bardzo fajny,taki miałam przy Dominice,ale teraz szukałam czegoś innego 🙂

Emmax myśle że tmten foelik Ci wystarczy podróżować ma w czym maleństwo nosidełko do stelaża sprawdza się jak się jedzie na zakupy i żeby wpiąć no po prostu musisz przeanalizować wszystko czy rzeczywiście aż tak bardzo będzie Ci niezbędny 🙂

Co do umieszczenia fotelika na stelazu to moja koleżanka tak całe lato prawie woziła swojego synka 🙂 a urodziła w lutym 🙂 super sprawa, ja jestem za 🙂 a na zakupy jaki wypas 🙂 bierzesz do auta tylko stelaz. Fotelik i tak musi byc przecież, potem fotelik na stelaż i nie trzeba dźwigać nosidełka w rękach 🙂

Asia fajny wózio 🙂

• Mamusia
Dzień dobry laski!

Ja dzisiaj mam dzień pełen napięcia, muszę się doprowadzić do porządku, dobrze że sobie nogi wcześniej wydepilowałam hehe, posprzątać do końca mieszkanko i chodzić po ścianach z niecierpliwości :laugh:

Asiula fajny wózek 🙂

My będziemy kupować fotelik samochodowy/nosidełko bo ten wózek, który dostaniemy pamięta czasy Gierka więc dla mojej wygody kupię sobie takie cudo 🙂

Wstałam o 11, jest 13:30 i znowu chce mi się spać 🙃