Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Ewa bardzo ładna ta koszulka, w ogóle fajne ma piżamki ten sprzedający 🙂
Ja chyba kupie dwie, jedną z krótkim, jedną z długim rękawkiem.
Teraz czekam na brata bo ma po mnie przyjechac i zabrać mnie do rodziców. A w ogóle to zapomniałam Wam powiedzieć, że moi rodzice mają małego pieska, labladorka 🙂 w sumie lablador to matka jego , ojciec jest nie bardzo znany hahah ale ten szczeniaczek jest taki słodki i kochany ojjj dziś jak nie zapomne to pstrykne mu fotke i Wam pokażę jak wrócę 🙂

A co do krewetek to nie lubie ;/ na necie pewnie pełno przepisów, więc Persy jak Ci nikt nie pomoże na forum, to poszukaj, pewnie znajdziesz cos ciekawego 🙂

Jak by mnie już nie było to życze Wam miłego dnia 🙂

Buzka

Ewa co do koszul to masz rację, wszystkie są takie szałowe, że masakra:laugh: no ale miss świata to my też nie będziemy podczas tego porodu 😉

dziewczyny tak sobie myślę, wy wszystkie tak czekacie na narodziny, a ja to chyba jakaś dziwna jestem, tak mi dobrze w ciąży i tak bardzo się boje porodu, że chciałabym ten moment odwlec jak najdłużej, aż mi się smutno zrobiło ☺️

napiszcie ile tych wystrzałowych koszul kupujecie 😉

• Mamusia
Ja kupiłam na razie jedną do szpitala, po porodzie sobie założę, a później w domu to przecież nie trzeba mieć typowych koszul do karmienia. Później zakupię sobie jakieś fajne piżamki bo teraz ciężko stwierdzić jakich będę rozmiarów 😉

Emmax mi też momentami głupio jak dziewczyny piszą, że nie mogą się doczekać, a ja po prostu mam takiego stracha, że chciałabym tą chwilę odwlec jak najdłużej ☺️ W sumie to zależy od dnia i humoru u mnie.

AgaW nie zapomnij o fotce!!!

• Mamusia
Do porodu to nam chyba dadzą taką szpitalną koszulę, a jak nie to kupię jakąś byle jaką na placu, tą co zamówiłam to na bank do porodu nie założę, dopiero poźniej.

Jeśli chodzi o poród to bólu się nie boję tak bardzo, boję się samego przebiegu, tego jak to będzie wyglądało no i tego żeby lekarz nie popełnił żadnego błędu i nie zrobił krzywdy mojemu maleństwu. No i naszej fozjologii... ☺️

• Mamusia
Witajcie moje drogie 🙂

jestem, jestem i nie mam zamiaru sie gdzieś zawieruszyc 😉 poprostu w poniedziałek pracowałam do wieczora a wczoraj takie smutki mnie ogarnęły, że sobie popłakałam troszke w rękaw M ale dzisiaj jest już całkiem dobrze. Właśnie zjadłam 2 talerze zupki dyniowej a potem bede smażyc naleśniki z seremm :P

persy nie pomoge-z owoców morza toleruje rybke w puszce lub wędzoną 🙃

gosiag ja też jestem przed 30! jutro zapraszam na imprezke :P

emmax i Ewa84 ja też panicznie boje sie porodu... właściwie to 3 rzeczy w życiu boje sie najbardzej: śmierci, porodu i pająków 😲
w ciąży czuje sie dobrze, w miare dobrze sypiam, maleństwo nie budzi mnie kopniaczkami, wstaje 1 raz na pipi i to w zasadzie wszystko więc mogłabym tak ponosic Bartka jeszcze do wiosny 🤪

nie pamiętam co która kupiła ale ciuszki śliczne, ja mam już chyba wszystko z ubranek ale nic poza tym 😲 aha-łóżeczko z pościelą i materacykiem też mam.
Zgadałam sie ze znajomą z PL i chyba dostane od niej wózek-właśnie czekam na maila z fotkami 🙂
z kosmetyków mam patyczki do uszu 🤪
a dla siebie do szpitala szlafrok-koszuli nie potrzebuje bo tam zapewniają
i aż mnie to przeraża, że jeszcze tyle rzeczy brak

najważniejsze, że jutro jedziemy po nową pralke a potem to już tylko wyprawka, postanowiłam, że bede pracowac do końca pazdziernika. Troche sie boje co ja potem z wolnym czasem poczne ale chyba bede siedziec na Brzuszku

coś jeszcze miałam napisac ale zapomniałam
ehh... starośc nie radośc...

• Mamusia
Hej dziewczyny!

wrocilam ze szkoly i z zakupow 🙂

z jednego spr dostalam 5 a z drugiego 4+ 😁 😁 😁

AgaK ale cuda!! 😁

ktoras z dziewczyn sie pytala co za szkole robie, to jest szkola zawodowa, chodzilam do technikum ale bym nie dala rady a pozatym mialam takiego wychowawce ,ze ... 😠 no i od wrzesnia zaocznie robie LO, pozniej o jakis studiach pomysle 🙂

tez dzisiaj bylam na zakupkach 😁

kupilam sukieneczke, sweterek i bluzeczke i spodenki i skarpeteczki z grzechotkami i do tego okrycie kapielowe, sol fizjologiczna i gaziki do pepka "leko" wiec chyba nie oplaca sie zamawiac na allegro bo za 20szt zaplacilam 1,50 a na allegro 1szt tyle kosztuje.

za chwile cykne fotunie 😁

• Mamusia
Emmax do porodu to napewno dostaniesz szpitalną koszule więc nie masz się co martwić 🙂

Fredeczkaa gratuluje zaliczonych sprawdzianów 😁 zdolna kobietka jesteś 🙂

Dziewczynki a ja posprzątałam całe mieszkanie i padam już całkowicie a zaraz na tańce z córką,ale może wyśle ją samą bo ja nie mam siły się ruszyć 😞

• Mamusia
Fredeczko to gratuluję takich ocen 🙂 No i jak naładujesz aparat to koniecznie wstaw fotki ciuszków!

Aniu nie martw się, że będziesz miała za dużo wolnego czasu, też się o to obawiałam, a teraz dni lecą mi jak szalone 😉

Mittka to się napracowałaś 😉

Ja zmykam do sklepu po jakieś mięcho na obiad i po coś do chleba. Nic mi ostatnio nie smakuje i nie wiem już co kupować 😮

Hej Mamusie... mam tylko pytanko znacie Skorke???? ona tez ma termin na grudnia i pisala tutaj na pewno...
http://www.brzuszek.net/index.php?option=com_comprofiler&task=userProfile&user=3961
to je profil...ech bo martwimy sie z kolezanka o nia 😞 zna ja ktos moze osobobiscie? albo ma nr tel do niej???
Bardzo dziekuje i pozdrawiam

• Mamusia
hej Anitek, znamy Skórkę, ale niestety nie mam do niej żadnych namiarów. A co się dzieje?

No to Mittka na pewno nie wrócisz z pustymi rękami 😉

Julia udanych zakupów!

Gosiu jak ja bym zjadła ruskie pierogi... mniaaam!

U mnie też dzisiaj ładna pogoda, byłam na zakupach w krótkim rękawku, to taka miła odmiana po ostatniej szarówce 🙂

ja już gotowa do nauki w szkole rodzenia czekam tylko na wyjście:P

właśnie dziewczyny, musiałybyśmy się wymienić nr telefonów bo jak zaczniemy się sypać to zawsze telefon pod ręką będzie a komp niekoniecznie 🙂

he, he tak sobie właśnie wyobraziłam, że po porodzie wchodzę na brzuszka i pisze wieści, ale by były jaja w tym szpitalu:laugh: