Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam ,
Ja się dzisiaj zabieram za torta dla Mamy :-)
A zaraz śmigam do sklepu na małe zakupy bo chcę dziś na obiadek spagetti zrobić bo mój mąż uwielbia.

Nie wiem czy dziś jeszcze się na brzuszku pojawię? Jutro raczej nie o jedziemy do rodziców, więc życzę Wam Kochane udanego weekendu:-*

• Mamusia
Witam was dziewczynki 🙂 poraz pierwszy jestem tu tak wczesnie i szczerze mowiac oczy mam w pol zamkniete ale musialam wstac bo pilnuje aukcji 🤪 . Hmm a poszlam spac o 4 🤢
Milego dnia i do uslyszenia pozniej. Dzis skonczylam 29tydzien i weszlam w 30 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪
Buzki 😘 😘

Hej dziewuszki. U nas dziś smętnie i szaro.

Julio, co licytujesz??

Ja dzisiaj wstałam poobijana i skopana totalnie przez dzidzię. Raz to aż wrzasnęłam tak mi zasadziło kopa 🙂 W ogóle martwi mnie w jaki sposób jest ułożone, bo od ilku dni jakoś inaczej czuję kopniaki ☺️

A co licytujesz Julio??

Ja kupiłam wózek 🙂 http://www.allegro.pl/item764831724_x_lander_xa_gondola_torba_uchwyt_fotelik_folia.html kolor zielony

A tutaj jest ten fajny otulaczek z polarku, który polecała PannaNikt. http://www.allegro.pl/item757298013_otulacz_rozek_polarowy_3_6_kg_kiddopotamus.html

Dziewczynki mam pytanie, leci Wam już siara z piersi??? Bo mi jeszcze nie. Mam nadzieję, że będę miała pokarm.

cześc kobiety,

Aga wózek super, mój faworyt 🙂

mi siara nie leci, ale nie zawsze leci w czasie ciąży więc sie nie martw.

Ja na szkole przerobiłam wczoraj poród i ćwiczenia jakie należy wykonywać, i oddechy.
jak położna opowiadała jak kładą maluszka na brzuchu to nic ten ból, ale ten moment jestem pewna, że rekompensuje wszystko 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyny.

A ja jestem zla bo latalam z mama i z ciotka po miescie ponad 2 godz i NIC nie kupilam :/ poprostu nic na mnie nie ma ;(

Ale za to Marcin mial bardzo udane zakupy 🙂 kupil wszystko do remontu jeszce tylko ja mam wybrac kolor farby i meble. a panele sam wybieral 😉 i balam sie troche tego ale ladne wybral 🙂 ma gust ten moj facet, ojj ma 😁

AgaW no prosze prosze, jakie zakupy 😁 a otulacz jest sliczny! 🙂

Szaleje 🙂 dostałam od rodziców na wózek więc mogę sobie pozwolic na taki 🙂
Z ,,grubszych" rzeczy zostało mi do kupienia tylko łóżeczko i mam juz wszystko ,będę juz mogła do grudnia tylko leżeć i pachnieć 🙂

To co Fredeczko, będziecie zrywac boazerię?? Bo pisałas kiedys że tak masz pokój zrobiony .

Cześć dziewuszki! Najczęściej pisze do Was z jakimś pytaniem, a dzisiaj pozwole sobie na odrobine prywaty, bo nic o mnie nie wiecie, a ja śledząc codziennie forum wiem prawie wszystko 🙂 Mało się tutaj udzielam, ale może to się troche zmieni, bo po ostatniej wizycie u lekarza, mam nie robić nic tylko leżeć. Moja dzidzia siedzi mi bardzo niziutko na dole i lekarz stwierdził, że mam się nie forsować, bo albo mnie podszyje, albo pójde do szpitala... Także do grudnia będę wegetować z komputerem na kolanach... 🙂 Przepisał mi magnez i kazał brać 2x dziennie po 2 tabletki, ale troche się boje takiej dawki, bo przecież codziennie biore Prenatal i tam magnez chyba też jest, a na ulotce czytałam, że przedawkowanie magnezu czymś tam grozi, ale nie wiem już czym. Mąż pojechał dzisiaj na spotkanie z pracy, a miałam nadzieje, że poleżymy dzisiaj cały dzień przed tv. Troche rozpisałam się dzisiaj... Mam nadzieje, że będe mogła z Wami dzielić poglądy na różne tematy 🙂 Pozdrawiam Was serdecznie!

• Mamusia
Aniusia tak jak emmax napisala :P pisz i pisz 🙂 bo my tutaj otwarte na nowe ciezarowki jestesmy 😁

a mysle,ze skoro lekarz kazal Ci tyle brac to bierz 🙂

Ja mam troche tych lekow ale co tam 😉 teraz jeszcze oprocz nystatyny dostalam lactovaginal i mam stosowac je jak skoncze nystetyne. Mam nadzieje,ze minie mi ta cholerna grzybica 😠

Wogole to moja kruszynka jakas mala chyba jest... hmm... 1640 a byla mierzona w 31tc + 5 dni

Agnieszko Mi ani w pierwszej ani w drugiej ciąży nie leciała siara. A córkę karmiłam 9 miesięcy i pięknie przybierała na wadze 😉

Aniusiaa tak jak pisała Emmax, rozgość się 🙂

Mąż zabrał małą na basen a ja mam 2 godzinki dla siebie 😉

No własnie Fredeczko, nie zamartwiaj się jeśli gin mówi ze jest OK 🙂

Anusia witaj w naszych skromnych progach 🙂

Fajnie dziewczynki, uspokoiłyście mnie 🙂 więc to dobrze, że teraz jeszcze nic nie leci, dłużej zachowam czyste staniki i zaoszczędzę na wkładkach laktaycyjnych hahah

Aleeee pustkiii tu dziś 😞

Oj pusto, pusto 😞
A mi się nudzi jakoś...

A ja nie wiem ile moje dziecko waży, bo nawet gdyby lekarz powiedział to jest tylko oszacowany wyniki na podstawie wymiarów. I w ten sposób właśnie kobiety rodzą duże dzieci, choć lekarz im powiedział, że jest w sam raz albo rodzą małe 😁

Niby... Ale często lekarze mają niezbyt profesjonalny sprzęt i ich pomiary są baardzo niedokładne.
Mi lekarz 2 tygodnie przed terminem powiedział, że nie wie czy dziecko 2 kg waży, a córka urodziła się z wagą 3,5 kilograma, a tyle przytyć w dwa tygodnie nie przytyła :laugh: