Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

TAK WIEM ALE COŚ WCZEŚNIEJ NIE CHCIAŁO MI WYSKAKIWAĆ. KURCZE DZIEWCZYNY JA DZIŚ JUZ JESTEM WYKOŃCZONA TĄ POGODĄ 🤢 IDĘ WZIĄĆ CHŁODNY PRYSZNIC BO WYKITUJĘ

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
akompf cos czuje ,ze gdybym byla obok to bym Ci trzepnela w leb :P ja przy 168cm wazylam 63-64 kg! A jeszcze rok temu 56... Ale przy moim skarbie poprostu sie nei da odchudzac. I szczerze? Nie mialam juz kompleksow, teraz mam ze wzgledu na ten okropny celulit! Ale i tak na basen pojde, jestem w ciazy wiec moge wygladac jak slon :P chociaz ,ze jestem w ciazy to po mnie nie widac... ;/

• Mamusia
to prawda fredeczka, ja prawie wogóle nie gotuję zimniaków tylko coś wymyślam, ale szczerze mówiąc teraz mamy dużo czasu, a ajk ktoś pracuje do 16 czy 17 i o 18 w domu jest to się nie chce nawet eksperymentować 🙂 tak to jest, więc teraz cieszę się tym ze mam czas i też pichcę

Ja też zaraz sie rozpłynę i już nie moge się doczekać końca pracy.

Fredeczka, bardziej niż gotowaniem przerażasz mnie długością swoich postów :P:P:P:P Jak widzę post na całą stronę to wiem, że to Ty 🙂

Co do badań USg to miałam 3 razy robiony - w 4,7 i 13 tygodniu, na ostatniej wizycie lekarka już mi zapowiedziała, że to ostatni raz. Kolejny bedzie przez brzusio. Na 4 d nie ide bo dla mnie za drogi to interes, choć bardzo bym chciała!

Jesli chodzi o badania to tez raz robiłam kompleksowo - mocz, grupa krwi, morfologia, cukier, wasserman. Wyniki były zadowalające z wyjątkiem bakterii w moczu ale wtedy złapałam zapalenie. Od tej pory nie dostałam żadnego skierowania na kolejne badania. Raz nawet nie zważyła mnie. Ciśnienie zawsze mierzy. Badanie ginekologiczne tez zawsze.

Kolejna wizyta już 25!!!! już się nie mogę doczekać, ale nie liczę, że poznam płeć, skoro wiele z Was wróciło od gina bez tych informacji...

A teraz zmykam na forum o piwie bezalkoholowym 🙂

Miłego wieczoru!

• Mamusia
🙂 🙂 🙂 dziękować 🙂 🙂 🙂 Akompf ty tez masz superowy ten brzusio, ale dalej nie widziałam na NK, żebyś jakieś wrzuciła z brzusiem z nad morza.
O ranyyyy Fredeczka ja już nawet nie wiem o czym Ty piszesz, chodzi mi o ten drugi wątek bo przestałam czytać, nie lubię czytać głupot, pierdzielą tam tak od rzeczy że aż ściska heheh.Co do gotowania to ja tak jak ty Fredeczka uwielbiam to robić, szczególnie jak mam dla kogo bo jak sama jestem to nie ma sensu 🙂 najlepiej sobie zobaczyć co jest w lodówce i samemu pokombinować, czasem nie wyjdzie (sos cytrynowy do mięcha =fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuj, a miało być tak wykwintnie :laugh: :laugh: ) a czasem aż sama jestem zdziwiona.
Agnieszka ja tez idę pod prysznic bo mam w domu dokładnie 35 stopni, nie mam nawet siły zejść 5 min w dół ulicy i wskoczyć do morza bo bym pewnie nie doszła.

Ale się rozpisałyście kobietki 😉 ja już zdązyłam w tym czasie zaliczyć jeziorko i ugotować zupke.
Też niestety nie kąpie się juz , ale nóżki pomoczyłam i troszkę ramionka opaliłam 🙂
Co do gotowania też bardzo lubię gotować 🙂
Fredeczka ma rację, że trzeba troszkę eksperymentować w kuchni, wtedy gotowanie się nie nudzi 🙂
Co do badań to ja też mam raz miesiącu badanie ginekologiczne, natomiast wyniki krwi i mocz będę teraz robic dopiero drugi raz, pierwsze miałam w 11 tygodniu... nie wiem, ale wydaje mi się , że to zalezy od lekarza...choć podobnie , to jednak każdy inaczej prowadzi ciąże.
Całuski dla Was mamuśki 🙂
A gorącoooo jest jak diabli 🙂

Aha!

Wiolka - oklask ode mnie dla Ciebie za wywołanie burzy w szklance wody 🙂 heheheh Zdjęc jeszcze nie wrzuciłam, bo nie mam czasu... kurka wodna, albo jestem mega wymnęczona! Postaram się w weekend nadrobić 🙂

Torcik mniam 🙂

• Mamusia
i wlasciwie calkiem szybki... gdybym nie musiala leciec do miasta to bym zdarzyla,zanim dziubasek wroci z pracy... tylko ,ze jeszcze obiadek mam mu do ugotowania. Wiec nie wiem czy sie wyrobie 😞

Bardzo latwy i szybki tort kobietki, wiec brac sie za pieczenie 🙂 watpie,zeby ktorejs z was nie wyszedl :P

Tylko,ze bez tego kieliszka amaretto bym zrobila,zebym tez mogla sie objadac :P

• Mamusia
ha Wiola fajny ten twój wątek 🙂 poczytałam sobie trochę
mam pytanie do Ciebie jak wkleić imię dziecka do podpisu?? moja córka chce mi wkleic ale nie wychodzi, zrobiła napis na gliterach , no i co teraz adr4es tego obrazka skopiować i wkleic gdzie?? tam gdzie suwaczek?? bo nam się nie udało..;(

musisz Zgryz skopiowac "link na forum" (ten ostatni) i wkleic tam gdzie suwaczek 😜

Ale dyskusja o tym piwie. Czuję się jak wyrodna matka! a wypiłam tylko 1 małe bezalkoholowe bo już wytrzymac nie mogłam! Najlepesze jest to, że te laski piszą: udowodnione, dowiedzione itd a nie potrafią powiedziec gdzie i prze kogo! Wklejają linki do artykułów z gazet typu Dziennik, Olivia i takie tam! Mój mąż jest copywriterem (oprócz polonisty) i sam pisał na różne tematy do takich gazet! Tak to działa! Wyobrażacie sobuie faceta piszącego na temat podpasek? 🙂 ŻAL.PL -jak to mówi mój mężunio... Miłego dnia poraz kolejny Papapapap!

• Mamusia
dzięki akompf, w sumie tak robiłysmy ale coś nie idzie nam to 🙂
a propos piwa jeszcze, wprawdzie nie przepadam, ale miałam ochotę straszną kilka razy w ciązy i zgarnęłam kilka łyków od męża i to wcale nie bezalkoholowego, a bezalkoholowe tojuż wogole nie rozumiem jaki problem. Zeby nie było nie domowień też jestem przeciwna alkoholowi w ciązy, ale.., czekoladka z alkoholem czy łyczek piwa no bez przesady

• Mamusia
dopiero teraz miałam czas pooglądąc Was sobie na nk 🙂
Ja do gotowania nie mam serca, raz lubię, raz nie lubię, zależy od humoru. No, ale takiego czekoladowego torta to ja bym zjadła.
Upał dzisiaj okropny, dobrze że już po pracy i mogę się chłodzić prysznicem. W końcu upragniony weekend...

• Mamusia
Zgryz tak jak pisałam wcześniej i tak jak Akompf przed chwilą, musisz ten adres co dostałaś wkleić tam gdzie się wkleja te kody do suwaczków i już, nie wiem czemu Ci nie wchodzi.
Właśnie wyszłam spod zimnego prysznica, nasmarowałam się oliwką i czekam aż wsiąknie 🙂 od razu mi lepiej.
Wiecie co weszłam na chwile na ten osławiony wątek i o mało nie poryczałam się ze śmiechu "BO MÓJ MĄŻ JEST LEKARZEM I OBRACAMY SIĘ W TAKIM TOWARZYSTWIE" czy jakoś tak, co ma piernik do wiatraka jak baba dalej arogancka, zacietrzewiona i tępa 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
Witajcie Mamunie 🙂

Och... fredeczka ja też uwielbiam spędzac czas w kuchni-jestem cukiernikiem z zawodu więc zawsze musi byc coś słodkiego w domu- a mój Skarbek uwieeeeeeeeelbia słodkości :P
Co do gotowania-to już inna sprawa-nauczyłam sie dopiero na emigracji 😉

Przeczytałam kilka stron forum o piwie i niezle sie uśmiałam-my Polacy to chyba mamy kłótliwośc w genach heheh

Krew i mocz miałam tylko raz pobierane do analizy i to aż 4 probówki 🤪 -w 7 tyg (HIV, toksoplazmoza i wiele wiele innych badań)

Ja to jestem zakręcona hehe: pojechałam dziś na dworzec aby kupic bilet do PL (jade 30 lipca) i mówie do pana w okienku: bilet do Krakowa na następny piątek, przedział dla niepal, koło okna i najlepiej jakby były jeszcze te bilety w promocji po 29 euro. Pan mi wydrukował, zapłaciłam, odchodze od okienka a tam jest data 24 lipca! więc wracam i mówie, że chciałam na następny piątek a nie na dzisiaj- na to pan pokazuje mi kalendarz i mówi, że dziś jest 17 a za tydzień bedzie 24 lipca i nie rozumie o co mi chodzi 🤢 i sie wyjaśniło-zgubiłam jeden tydzien lipca, myślałam że jade już w następny piątek a to jeszcze 2 tyg do urlopu ehh... 🙃 🙃 🙃

Pozdrawiam Was i ide coś upichcic bo Skarbek będzie za godzinke 🙂