Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

A ja jak zwykle w nocy 🙂

Mam doła giganta 😞 Usiadłam dzisiaj z mężem i zaczęliśmy rozmawiać na temat finansów na przyszły rok, i normalnie masakra 😞 Poryczałam się normalnie że nie damy rady i do tych Kielc trzeba będzie jechać 😞 Mąż też miał nietęgą minę 😞 Nie wiem jak to będzie jejku wyć mi się chce normalnie 😞 😞 😞

Doruniu piękny wierszyk, trzymaj buziaczki 😘 😘 😘

Śliczne zdjęcia Basi 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂Super że wszystko jest ok 😘

Idę poleżeć 🤨
Słodkich snów Brzuszki 😘

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
dzien dobry... mala jest sliczna... cudo 🤪

ja dzis nawet pospalam ale d juz nie mogl wytrzymac i mnie obudzil...

ide jeszcze troche polezec i zbieram sie do rodzicow..

nocka nawet minela jakos... tylko 2 razy na siku 🤪

Asiula nie Ty jedna zastanawiasz sie nad finansami ale w lutym D sie broni wiec odpadnie nam skzola a to jest 400 zl miesiecznie plus obrona 1000 mam nadzieje ze damy rade bo mamy troche kasy odlozonej ale teraz mamy jedna wyplate plus jakies pasci z zusu ale musimy dac rade... ludzie maja gorzej...

Asiula glowa do gory !!!

ide sie jeszcze przytulic

• Mamusia
Hej mamusie 🙂

U mnie początek nocki koszmarny,sąsiad troche pograł,ale na szczęście w granicach rozsądku,za to brzuszek nie dał mi spać miałam bóle jak na miesiączke i męczyłam się dosyć troche.Potem jednak zasnęłam i do 9 polulałam 🤪

Jejku jaka ta "nasza" Basieńka śliczna i wreszcie szczęśliwą mamusie widać 🙂 a to pierwsze zdjęcie z uśmiechem wymiata.Buziaki dla Was 😘 😘 😘

Asiula nie zamartwiaj się,ja też się boje przyszłego roku komunia nas czeka a mąż jak będzie w kraju to marnie będzie z jednej wypłaty,jeśli wyjedzie za granice to znowu kosztem tego że ja będę siedzieć sama tak jak teraz 😞 tak źle i tak nie dobrze,ale damy rade nie zamarwiaj się na zapas łap buziaka 😘 i myśl pozytywnie 🙂

niunia razem z Akompf to mamy już 5 dieciaczków na świecie więc nie tylko Akompf się rozpakowała 🙂 a fredeczkaa na razie w domku i w dwupaku siedzi 🙂

No nic rozpisałam się,ale później mniej czasu będzie bo do rodziców jade na obiadek a po południu ma wpaść brat męża z małą Magdalenką i już mnie to preraża bo pewnie znowu nawiozą ciuszków po małej,eh i gdzie to wszystko składować :P

• Mamusia
Hheee...mnie też się łezka zakręciła przy oglądaniu fotek Basi 🙂
Też już nie mogę się doczekać na moją słodką córcię.
Co do finansów to jestem podłamana. Przeraża mnie to wszystko. Mam nadzieje iż Krzysiek znajdzie jakąś lepszą pracę bo inaczej to będzie bardzo krucho. Ehhhhhh.....

Hej mamuśki 🙂

Niunia śpi, więc mam chwilę, żeby do Was zajrzeć...

Mężunio już Wam wkeił fotoreportaż z pierwszych dni Basieńki w domu :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Nawet nie wiedziałam 😁

Teraz to jest tak, że ja zajęta pytam męża co robi i słyszę odpowiedź: " siedzę na brzuszku" 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

Ale sie porobiło!

Co do finansów to widzę, że u wielu z Was niewesoło... dołączam do grupy... niestety...

Czy pisałam Wam juz o pościeli? Powiem Wam, że oprócz prześcieradła i ochraniacza to nie potrzeba na razie niczego, bo pościel jest za gruba a i tak maleństwo będzie w beciku/rożku leżało...

Używam tych piluszek Dada z Biedronki i sa naprawde dobre! I chusteczki nawilżające Dada też... Oczywiście pieluszki Pampers są bardzo mięciutkie w porównaniu do innych ale Dada niewiele odstają od nich pod wieloma względami :P

A jak będziecie nacięte i będziecie się goić to cholernie swędzi, kupcie sobie Rywanol (ok. 2,50 zł) i przemywajcie sobie - pomaga!

Mittka - jeśli Cię boli podbrzusze jak na miesiączkę to lepiej sobie licz częstotliwość - mnie tak bolało cały dzień w równych odstępach 8-12 min a wieczorem na porodówce się znalazłam :P

Mamy już 5 dzieciaczków a zdjećia tylko dwóch 🤔 Mojej Basieńki i Natalki MartyEr. A gdzie reszta? 🙂 🙂 🙂 🙂

Buziaki!

Witam niedzielnie 🙂

Asiula nie Ty jedyna się tym zamartwiasz 🤢
Chcemy zamieszkać na lato już w nowym domku ale jak to zrobić aby było dobrze, bo nie wiadomo jak by się chciało to zawsze główną role gra szmal 😉
Także głowa do góry :P
Niunia90 dzięki serdeczne za pamięć i łap całusa 😘 😘 😘

• Mamusia
Dzień dobry!

Ależ Basieńka jest piękna!!!! Ta foteczka jak puszcza oczko jest zarąbista!!!!

Ja miałam nockę super, obudziłam się o 5 na siusiu i tak do 8 próbowałam zasnąć ale nic z tego nie wyszło więc teraz jestem troszkę zmulona a muszę do teściów na obiad jechać 🤢

Będę po południu!

Miłej niedzieli!

Akompf zaraz wstawię Ci zdjęcia pozostałych dzieciaczków ale tylko dwóch bo Skórki synka jeszcze nie mam zdjęcia 🙂 [img size=499]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/Anto___DagiM-ae07bdd81e9737bbb384c935eb86b84a.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

To jest Antoś DagiM :laugh:

A to Basieńka Ami 🙂 [img size=499]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/Basie__ka_Ami-31ee744700e538b8f033bdfa89d4b0f7.jpeg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Akompf sprawdzałam kochana tylko ten brzuszek to tak pobolał ze trzy godzinki i tyle a dziś jestem jak nowo narodzona 🙂 ale z Dominiką też tak miałam na tydzień przed porodem więc może akurat już coś 🙂 Kurcze jak fajnie się na Was patrzy ja też już chceeee :P A właśnie dzoniła teściowa bo jej się śniło że zaczęłam rodzić i upewniała się czy czasem nie rodze :P

• Mamusia
:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: Witajcie mamusie 🙂akomf widze ze role sie odwróciły hi hi teraz maz z nami siedzi i jak dobrze zauwazyłam jest w 37tyg ciazy 🤪 🤪 🤪 :wnasze Listopadowo Grudniowo dzieciaczki super dzieki Aga za fotki drugiej Basiuni i Antosia 🙂 🙂sa przesliczne mozna patrzec i sie zahipnotezowac pozytywnie 🙂 🙂 🙂oohoo: 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
Witam w niedzielę :-)
oj jaka ta mała Basieńka jest cudowna... Takie słodkie maleństwo, jak się na nią patrzy to buzia sama się uśmiecha :-) prześliczna!
Mi już dzisiaj lepiej, jak nowo narodzona.
Akompf, dzięki za porady. Jakby Ci się jeszcze coś nasunęło na myśl to pisz :-) bo ja jeszcze zielona jestem w kwestii posiadania dzieci i spraw z tym związanych :-) szczerze mówiąc zaczynam się tego wszystkiego bać... Nie porodu ale tego czy będę umiała zadbać o własne dziecko i zapewnić mu wszystko czego potrzeba...

Hehehehe Dorunia - bo mąż chce sprawdzić do którego tygodnia będzie mu odliczać :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Ale Basiunia Ami i Antoś DagiM są słodkimi noworodkami!!! W szpitalu się napatrzyłam na wiele takich i wiele krzyków rodzących słyszałam bo leżałam obok sal porodowych 😁 I nawet podobnego Antosia mieliśmy na sali 😁

A Basiunia minki strzela nieziemskie!!!! 😁

Jednocześnie wszystkim Wam dziękuję za miłe słowa!

Basieńka właśnie pojona jest przez tatuśka 😁 Miał tez zmienic pieluchę ale jak zobaczył zawartość to uciekł 😁 😁 😁 😁 hahahahah

Witajcie kobietki 🙂

Fajnie Akompf, że znalazłas czas zeby do nas zajrzeć. Smutaśno bez Ciebie... ale córeczkę masz przesliczną,słodziutka, kochaną ... jejku, jakie to cudo... juz sie nie moge doczekać swojej. I Twoje rady naprawdę są na wage złota - jak juz któraś z dziewczyn napisała, więc pisz nam tu wszystko co Ci się wyda istotne dla nas, na pewno skorzystamy z porad 😘

A ja zmęczona jakas jestem. Wrócilismy wczoraj przed 23 z tych imienin teścia. Było całkiem fajnie. Teściowa narobiła dobrego jedzenia - gołąbków, sałatki jarzynowej, sernik upiekła... ale flaszka musiała byc i to nie jdna ;/

Mam ochote iść do kościoła bo dawno nie bylam, ale jak sobie pomyslę o tym wstawaniu, klękaniu itd to mi sie odechciewa... i póki co chyba sie jeszcze zdrzemnę bo oczy mnie zaczęły piec..

Miłej niedzieli kochaniutkie 🙂

Ojeju... Jaka ta Basia jest nieziemska 🙂

Akompf śliczna ta Twoja córcia. I co do pościeli to masz absolutną rację, na początku służy bardziej jako dekoracja 🙂

A mi zostało tydzień do terminu z OM a do cesarki tylko 5.

To ostatnia niedziela, kiedy nas jest troje 🙂

PannoNikt pewnie już strach i ciekawość dokuczają 😉
Strach przed CC, a ciekawość przed płcią jaką nosisz pod sercem 🙂
Ja trzymam kciuku za Ciebie i za pozostałe dziewczynki 😉
Łap buziaka na odwagę 😘 😘 😘

Dziewczynki ja sie tam nie chce wymądrzać ale... spijcie i leżcie ile możecie bo z własnego krótkiego doświadczenia wnioskuję, ze będziecie śmiesznie wyglądały o 3 w nocy siedząc na fotelu z głową "na popielniczkę" z przystawionym maluchem do cyca, który spi równie słodko 😁 😁 😁 😁 😁

Kocyk polarowy, który kupiłam sprawdza się w 100 %, sporo korzystam z pieluch flanelowych do opatulania i okrywania maluszka (tak mi w szpitalu polecili ze wzgl na to, że wczesniaczki się szybko wyziębiają - ale pewnie nie tylko wczesniaczki :P ).

Zaopatrzcie sie tez w duże płatki kosmetyczne bo na poczatku powinno się malucha tylko przemywać ciepłą wodą z dodatkiem np. oliwki a te małe za szybko schodzą 😁 😁 😁 😁

Do pępuszka sprawdzaja sie waciki LEKO - nasączone spirytusem. Mi już zeszła jedna paczka 🙂

No i cały czas karmię własnym pokarmem wiec na temat mleczka nic sie nie wypowiem 😁

Dobija mnie dieta 😁 i gotowanie dwóch obiadów... Musze sobie to jakoś poukładać.... Macie moze jakieś pomysły?

• Mamusia
Akompf, rozumiem te dwa obiady... Mój mąż miał 2 miesiące temu wycinany pęcherzyk żółciowy i ma dietę wątrobową przez 3 miesiące więc też mam na głowie dwa obiady... Jemu tylko gotowane, a reszcie w domu "normalne" jedzenie... Żeby tylko nie trzeba było tak wymyślać tych potraw... Ale przynajmniej trochę się wprawie w tych gotowanych potrawach

Akompf ale powiedz sama czyż nie słodko wyglądają maleństwa śpiące przy cycu a Ty oczy na zapałki masz otwarte a i tak uśmiech na twarzy się pojawia no i on wszystko wynagradza 😁 😁 😁 😁