Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

Masz rację Agnieszko, on dla swoich dzieci nie ma czasu bo ciągle siedzi w pracy , a co dopiero dla mojego. Nie wiem co z tego wyniknie, ale najwyżej nie ochrzczę dziecka.... 😞 😞 😞
Akompf super że imprezka się udała 🙂

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Agnieszko może jeszcze Twój mąż przemyśli sprawę i dojdziecie do jakiegoś kompromisu. W końcu sam zrozumie że dziecko nie może być nieochrzczone bo i nawet rodzina zacznie się dopytywać.

• Mamusia
hejka!
AgnieszkoW nie wiem co Ci doradzić, musicie jakoś dojść do kompromisu. My za to nie wiemy co robić z chrztem bo jeśli chodzi o nas to w ogóle byśmy nie chrzcili, ale może dla dobra dzieciaczka się przełamiemy. Wiadomo, że później będzie chciało komunię jak reszta dzieciaków (dla prezentów) więc raczej nie będziemy mu tego odbierać.

Akompf super, że wesele się udało 🙂 Z chęcią bym się pobawiła na takiej fajnej imprezie 🙂

Ciasto na rogaliki już zagniecione i czekam aż wyrośnie! Pochłonę chyba wszystkie od razu 🙃

Ewa moi znajomi chrzcili dziecko w dzień komuni, tak że w jednym dniu przyjęło dwa sakramenty, więc jesli nie czujecie potrzeby, aby chrzcic małe dziecko to możecie potem 🙂

• Mamusia
Hej, no właśnie Gosie z którą nawiązałam najlepszy kontakt w sali przewieziono na porodówkę. Była na teście OCT. No i zaczęło się...rodzi 😉 Jutro pójdę ją odwiedzić i zobaczyć jej synka - Maćka 🙂

A teraz ide poszaleć na allegro i zamówić kilka rzeczy... 🙂 🙂
A co tam u Was Dziewuszki słychać?:P

Mój mąz ogląda wyścigi, Kubica jedzie, masakra, jak on sie podnieca, chyba go nagram a potem mu to pokaże hahahhah drze się ,,dawaj, dawaj" hahah jak czub 🙂

Persy więc widzisz co u mnie słychac 🙂 Pozdrawiam Cie kochana 🙂

Persy - fajnie, że masz możliwość posiedzenia na necie. A zarazem widzisz juz jak od środka wygląda przygotowanie do porodu 🙂

Agnieszka - ja bym chrzciła dziecko mimo wszystko jak bedzie jeszcze malutkie, Przygotowania do I komunii teraz są bardzo wymagające(wizyty w kościele co drugi dzień, spotkania z rodzicami itd. - swoją drogą ktory z pracujących rodziców ma na to czas?!) zarówno dla dziecka jak i dla rodziców a co dopiero jak zaczną wymagać jeszcze przygotowań do chrzcin na tym samym poziomie...

Na weselichu coś ugryzło mojego mężula w stopę - nie wiemy co to za owad ale teraz mu spuchła cała stopa.. wygląda jak moja w upalne dni 🙂 Co oprócz wapna można mu podać? Może jakiś alertec?

Oczywiście masz racje Akopmf co do chrztu, ja tylko podałam Ewie przykład moich znajomych, ale sama chcę ochrzcic córeczke, jak będzie jeszcze mała i tylko mam problem z chrzestnym, tzn ja nie mam , tylko mój mąz uparł się na swojego brata a ja nie chce go na chrzestnego moje córki i koniec 🤢

Zrób męzowi okład z octu lub z wody zmieszanej z solą 🙂 to takie domowe sposoby mojej mamy, które nieco przynoszą ulgę 🙂

U Akompf to nie dobrze 😞 😞 😞 Niby ocet jest dobry na ugryzienia osy, pszczoły, itp ale oczywiście nie pić tylko opuchliznę okładać. Spróbuj a może się uda 😉 😉 😉 😉

Okład wody z sodą mialo byc a nie z solą, chociaż sól też może pomóc. Próbuj kochana 🙂
Ja własnie dzis rano jak robiłam śniadanie, to mówiłam do męża, że w grudniu będę miała już 2 dzieci - jego i Anię 🙂

Dzięki dziewczynki za rade ale chyba nie poskutkuje z powodu stanowczego NIE! mojego męża, co za uparty osioł! Ehhhhhhh...

Co do chrzcin to Agieszko faktycznie masz problem, ale skoro on potrafi być upartym osłem to sama tez trzymaj na swoim! Zobaczysz, ze później jego upór trohę zelżeje.... chyba 🙂 Ale powinna to byc wasza wspólna decyzja a nie tylko jego. sama miałam podobną sytuację jesli chodzi o świadków na naszym ślubie, poszłam na kompromis i wolałam taka osobę na świadka niż na chrzestnego/chrzestną - i wyszło na moje bo dzidzia się urodzi i bedzie miała porządnych rodziców chrzestnych (chyba) 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyny!

Ewa84 moze nie pamietasz ale ja kiedys pisalam o pepco :P ze tam tanie ciuszki sa i wogole :P wiekszosc wyprawki tam skompletowalam 🙂

Persy oraz MITTKA mam nadzieje,ze wszystko z wami ok?

GosiaG gatuluje syneczka 🙂

Gosia numer 2 jak sie czujesz? jutro juz poniedzialek, trzymam kciuki zeby z Twoim maluszkiem bylo wszystko ok! 🙂

Syla1205 ja bym na Twoim miejscu wybrala sie do lekarza,zeby dal Ci cos co zapobiegnie no i jedz duuuzo czosnku 😉 cebuli aha i miod z cytrynka do herbatki 🙂

Persy jednak w szpitalu wyladowalas, ahh bidulka 😞 ale bedziesz miec duuuuzo czasu na brzuszek noo i na trase hehe 😁 🙂

Jesli o halas chodzi to ciagle jest mi za glosno, telewizor, muzyka, wszystko!

PannaNikt to moze jednak dziewczynke masz jesli liczyc na przesady 😁 😁 😁 ja tez tak ciagle slodkie i slodkie... mama do mnie dzisiaj przy obiedzie dlaczego nie jem miesa a ja pokazuje na placek i mowie, tam jest moje mieso hehe 🙂

AgnieszkaW ja nie moge chodzic do cyrku i aptrzec na te biedne zwierzatka ;( a klauny mnie wcale nie smiesza. dla mnie cyrk taki gdzie sa zwierzeta to samo zlo! jedynie jak juz bym miala isc do cyrku to takiego gdzie sa takie wygibasy na wysokosciach 😁

Persy na tej porodowce to sie wczujesz bardziej niz w szkole rodzenia 😁

Akompf super ,ze sie dobrze bawiliscie 🙂 no i mezus nawet wybral skarpetki dla Basienki 😁 i nie skapil 2,99 jak to ostatnio napisalas 🙂

Jesli chodzi o chrzest, chrzestne moga byc dwie? bo bym chciala szwagierke i moja siostre, bo na chrzestnego nie ma kogo wziac :/ moj brat to duze dziecko pozatym on taki zwariowany i szkoda slow na niego no :P a kuzynow za bardzo nie mam a nie chce zeby chrzestnym byl jakis "kumpe" Marcina, kumpel teraz jest, pozniej moze go nie byc. pozatym nie lubie jego kumpli 😠

A moja Wiki dzisiaj buszowala po tym brzuchu rano az Marcinsie smial 🙂 tak skakala i fikala i kopala ze caly brzuch jak galareta sie ruszal no i jak Marcin reke przykladal to tez czul 🙂

• Mamusia
to sie rozpisalam :P hehe 🙂

Akompf Ci faceci to osly poprostu i nic nie da sie z tym zrobic, udaja twardzieli itd :P ale moj kuzyn wczoraj mnie rozbawil jak o psa sie pytal i poszedl ze mna do mnie i powiedzial,ze tak z daleka na niego popatrzy a tak to zgrywa wielkiego "macho" ahhaaha 😁

Ja to miałam problem przy pierwszym dziecku. Ojcem chrzestnym bez problemu została brat mojego męża ale z chrzestną mieliśmy problem. Bardzo chciałam aby została moja siostra ale ona już została w tym samy roku chrzestną synka mojej kuzynki więc nie chciałam jej narażać na koszta bo jednak jakieś są. Więc zapytałam się mojej innej kuzynki a ona mi odmówiła. Ale byłam wściekła przecież dziecku się nie odmawia, a tym bardzie że nie miała jeszcze swojej rodziny i do tej pory nie ma. Zdecydowaliśmy się że chrzestną zostanie kuzynka mojego męża. Jak Ona się ucieszyła i powiedziała nam że skrycie marzyła aby zostać chrzestną Kamilka.