Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ach dziewczyny...moja fasolka doprowadza mnie do mdłosci trwajacych jakies 20 godzin na dobe.. 🥴 jak nie zjem czegokolwiek co 2,5 - 3 godziny to juz po mnie!!! Budze sie o 0400 nad ranem i tak mnie ssie ze musze zjesc banana albo kawałek suchej bułki!!!
Nie przejedam sie, odstawilam słodycze calkowicie ale to jedzenie 6 razy na dobre to juz przesada 🤪
Czy moje wspoltowarzyszki maja podobne przyjemnosci ? 🤨

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
No widzisz Agnieszko, nie jesteś już sama 🙂
oj czuję, że my, Wasze poprzedniczki będziemy tu często się wtrącać hahaaha 🙂
Marzenko- widzę, że moje okolice 🙂
Ale Wam zazdroszczę bycia w ciąży ahhhh jak to fajnie było 🙂

No nie sama nie sama 😜 Grudzien 2011 rośnie w siłę 🙂
Pozdrawiam Cie serdecznie

• Mamusia
Hej 😉
Grono grudnióweczek 2011 sie powiększa - super 🤪
Witajcie Ulka i Marzenkamil 😉
Ulka nie przejmuj sie pracą , nie słuchaj rad od koleżanek i nie słuchaj jakie okropne sa porody. Każda kobieta inaczej znosi ból. Ja jestem zadowolona z porodu , owszem bolało ale mogłabym rodzić jeszcze kilka razy 😁 😁 😁
Marzenk mil ja mam 13 letnnia córkę i 4 miesięczną córkę hahahaha. Tez zapomniałam co to znaczy być w ciąży i strasznie się bałam. Ale było ok. ciążę znosiłam dobrze, a ruchy Oleńki dawały mi mnóstwo radości 🙂. Teraz ma dwie śliczne dziewczyny 🤪 🤪 🤪
Zapraszam Was do nas w odwiedziny hihihi.
Dziewczyny wszystkiego najlepszego, dbajcie o siebie i fasolki 🤪

naylaaa napisał(a):
No widzisz Agnieszko, nie jesteś już sama 🙂
oj czuję, że my, Wasze poprzedniczki będziemy tu często się wtrącać hahaaha 🙂
Marzenko- widzę, że moje okolice 🙂
Ale Wam zazdroszczę bycia w ciąży ahhhh jak to fajnie było 🙂

Hehe nie taki świat duży jak go opisują 🙂 Większość mojego życia w Szczecinie jednak spędziłam 🙂

Pozdrawiam 🙂

guga napisał(a):
Ach dziewczyny...moja fasolka doprowadza mnie do mdłosci trwajacych jakies 20 godzin na dobe.. 🥴 jak nie zjem czegokolwiek co 2,5 - 3 godziny to juz po mnie!!! Budze sie o 0400 nad ranem i tak mnie ssie ze musze zjesc banana albo kawałek suchej bułki!!!
Nie przejedam sie, odstawilam słodycze calkowicie ale to jedzenie 6 razy na dobre to juz przesada 🤪
Czy moje wspoltowarzyszki maja podobne przyjemnosci ? 🤨

Jejjj ależ Ci współczuję 😞
Ja mdłości nie mam ale jak rano patrzę na jedzenie to tak jakby do mnie krzyczało -> nie masz w tej chwili na mnie ochoty !!! 😜
Tak więc pierwszy posiłek zjadam zaraz przed obiadem hehe 🙃

• Mamusia
Widzę, ze się forum rozkręca 🤪 Ale fajnie 🙂 Kurcz ę tęsknie za byciem w ciąży i tęsknie za tym czasem "rok temu" 😉 Także dziewczyny korzystajcie z tego pięknego czasu i miejcie go dla siebie!!! 🙂 🙂 🙂 Miłego wieczorku 😉 A co do mdłości i wymiotów to nie pomogę bo ja nie odczuwałam niczego także gdyby nie test usg i brak @ to nie wiedziałabym że jestem w ciąży ha ha 😜 No ale na pocieszenie powiem, że to minie prędzej czy później 🙂

gonia88811 napisał(a):
Hej 😉
Grono grudnióweczek 2011 sie powiększa - super 🤪
Witajcie Ulka i Marzenkamil 😉
Ulka nie przejmuj sie pracą , nie słuchaj rad od koleżanek i nie słuchaj jakie okropne sa porody. Każda kobieta inaczej znosi ból. Ja jestem zadowolona z porodu , owszem bolało ale mogłabym rodzić jeszcze kilka razy 😁 😁 😁
Marzenk mil ja mam 13 letnnia córkę i 4 miesięczną córkę hahahaha. Tez zapomniałam co to znaczy być w ciąży i strasznie się bałam. Ale było ok. ciążę znosiłam dobrze, a ruchy Oleńki dawały mi mnóstwo radości 🙂. Teraz ma dwie śliczne dziewczyny 🤪 🤪 🤪
Zapraszam Was do nas w odwiedziny hihihi.
Dziewczyny wszystkiego najlepszego, dbajcie o siebie i fasolki 🤪

Hejka 🙂
Z drugą ciążą świat mi się nie zawalił bo baaardzo chcemy drugiego "małolata" ale czuję się tak zielona w tych sprawach, że zaczynam się zastanawiać czy czasem mojej Olki ktoś za mnie nie urodził hihihih 🤪

Ojjj udało mi się zamieścić fotkę mojego jak na razie mikroskopijnego pęcherzyka 🙃
Trzymajcie proszę ze mną kciuki żeby już niebawem zagnieździło się tam serduszko 😘

• Mamusia
Marzenakamil napisał(a):
Ojjj udało mi się zamieścić fotkę mojego jak na razie mikroskopijnego pęcherzyka 🙃
Trzymajcie proszę ze mną kciuki żeby już niebawem zagnieździło się tam serduszko 😘

Hej bedzie dobrze 😉 Srduszko twojej fasolki lada chwila zacznie bić 😉
A wszystkiego nauczysz sie od poczatku tak jak ja 🤪 😁 😁 I zawsze służymy pomocą 😉
Dziewczyny cieszcie się tym odmiennym stanem bo zatęsknicie za nim. Ja tęsknię .

Ojjj Ula nie wspominaj mi nawet o bólu piersi 🤢
Tak normalnie na co dzień i w dodatku przez cały dzień nawet mi ręce przeszkadzają jak je przy tułowiu trzymam 😜 ...ale są też chwile kiedy czuję jakby mi je ktoś po bokach przypalał no i gorączka przy tym nawet 38st.
...z moją Olą tak nie miałam chociaż wtedy większe cycki miałam hihih 🙃

Mini Aga 😉 Ja też już chcę 8-my 🤪 !!!
Jutro dopiero zaczynam 6 tydz., a następne USG pod koniec miesiąca albo się przemęczę i po majówce się wybiorę 😉
Zobaczymy co moja lekarka na mój pęcherzyk powie i czy pęcherzyk nie postanowi się "wynieść"... W poniedziałek idę na wizytę więc będę wiedzieć co nieco 🙂

Uciekam już do podusi... dobranoc jeszcze raz 🙂

Dzień dobry bardzo kobietki 😉
I oby był dobry 😉
Dziwne to jest trochę...wieczorem przez senność filmu do końca obejrzeć nie mogę, a z kolei rano szybko się budzę ale uczucie wyspania trwa tylko przez chwilę 😜

Dziewczyny macie jakiś sposób na cholernie bolące cycki ???? Ja już nie daję rady 🤢

Ojj Ula złośliwość naszych organizmów nie zna czasami granic 😜
Ja po odstawieniu tabletek miałam tylko jeden okres 😜 A, że z moim trochę na odległość to przyjeżdżał w okolicach moich dni płodnych no i do dwóch razy sztuka 🙃 A najlepsze jest to, że za pierwszym razem taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak bardzo czekaliśmy na brak okresu, a za drugim mieliśmy kryzys i ciężką kłótnię i przez chwilę już chciałam ten okres dostać a tu dupa hehe nie pojawił się 🤪 Jednak trochę prawdy w tym jest,że jak się nie chce to szybciej przychodzi hahaha 🙃 ...ciąża oczywiście 😜

hej laseczki widze forum rozkreca sie ciesze sie razem z wami... zCiąża to najlepszy okres w zyciu jak ja wam zazdoszcze 🙂 ale zamierzam byc jeszcze raz w ciazy wiec o ale najpierw musze odchowac moja kruszynke troszkę... ja dopiero na usg zobaczyłam pierwszy raz moje małe srduszko w 12 tygodniu 🙂 w 6/7 sie dowiedziałam ale ug nie miałam wiec dopiero w 12 zobaczyłam córeczkę... 🙂najwspsanialszy moment w zyciu...

AAAA a co do porodów i innych rzeczy nie ma co słuchać innych każdy ma inny próg bólu i każdy inaczej znosi ... wiec wam życze porodów takich jak mój lekkich nie powiem bezbolesnych bo bolało ale wszystko da sie zniesc 🙂 a pierwszy widok naszego skarba i pierwsze wzięcie na rece jst niedo opisania i człowieka nic już nie obchodzi... liczy sie tylko nasz mały dzidziuś reszta świata ginie we mgle 🙂 tęsknie za brzuszkiem ale mam nadzieje że za ro może dwa bede mogła dzielić się z wszystkimi tym że jestem w stanie błogosławionym 🙂

Ola88 napisał(a):
AAAA a co do porodów i innych rzeczy nie ma co słuchać innych każdy ma inny próg bólu i każdy inaczej znosi ... wiec wam życze porodów takich jak mój lekkich nie powiem bezbolesnych bo bolało ale wszystko da sie zniesc 🙂 a pierwszy widok naszego skarba i pierwsze wzięcie na rece jst niedo opisania i człowieka nic już nie obchodzi... liczy sie tylko nasz mały dzidziuś reszta świata ginie we mgle 🙂 tęsknie za brzuszkiem ale mam nadzieje że za ro może dwa bede mogła dzielić się z wszystkimi tym że jestem w stanie błogosławionym 🙂

Mój próg bólu to 12,5 h , prawie 4 kg i 61 cm 😜
Hehehe ale gorszy jest ból głowy czasami 😁

A co do następnego błogosławionego stanu to życzę jak najbardziej bezproblemowego zajścia 🙂

• Mamusia
Marzenakamil napisał(a):
Ola88 napisał(a):

A co do następnego błogosławionego stanu to życzę jak najbardziej bezproblemowego zajścia 🙂

No to ładnie 🤪 🤪 🤪 Ciekawe jak będzie tym razem 😉 Zresztą wiesz co?- na pewnie lepiej! 🙂 Tego życzę 😉

Martuska_D napisał(a):
Marzenakamil napisał(a):
Ola88 napisał(a):

No to ładnie 🤪 🤪 🤪 Ciekawe jak będzie tym razem 😉 Zresztą wiesz co?- na pewnie lepiej! 🙂 Tego życzę 😉

Heheh Martuśka ja Cię błagam byle nie lepiej czyli więcej niż 4 kg i ponad 60cm :P
A co do krótszego porodu to jestem jak najbardziej za 🙂 ...chociaż i tyle wytrzymam żeby tylko mi chodzić pozwolili 😜

guga napisał(a):
czy naprawde tylko biedna guga cierpi katusze mdłościowe? 🤢 buuuuuu kolejny dzień skopany a taka piękna pogoda... 😎

Ojjj proszę mi się tutaj nie rozklejać nooo 😉
Katuszy mdłościowych nie mam ale szczerze mówiąc to smak mi się zmienił (z czego nie do końca się cieszę) i dzisiaj jak sobie leniwe gołąbki powąchałam to z przykrością stwierdziłam, że zjadłoby się ale żołądek "mówi" co innego 😜