Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
rubi napisał(a):
dzień dobry brzuszki
guga cieszę się że u ciebie i kruszynki wszystko dobrze początek grudnia fajnie ja jak urodzę to twoje szczęście będzie miało już miesiąc 🙂
u mnie trochę lepiej a mój mariuszek dzisiaj bez płaczu poszedł do przedszkola pewnie dlatego że to piątek a od poniedziałku pewnie będą schizy i mama cała w stresie.

rubi to dobrze, że już czujesz się trochę lepiej 🙂

• Mamusia
dzien dobry brzuchatki 😉
guga gratulcje przekroczenia magicznego kilograma ;D lez teraz grzecznie i odpoczywaj 🙂
novaMa z Ciebie jestem dumna oby tak dalej... ale wiesz tymi lodami i szarlotka to moglabys sie podzielic 😜 na Zielona Góre prosze mi szybko wysłac 🙂)
poza tym to chyba dopada mnie cos... katarek juz mam.. lkki kaszelek wrrrrrr jesień;/

• Mamusia
Witam 🙂
Ale mialam okropny sen... Snilo mi sie, ze w sylwestra sie z mezem bilam na piesci po twarzy i wogole jakis taki dziwny... Skad to sie bierze 🥴 brrr
Ale na szczecie to tylko sen 🙂
Chyba kazda z nas ma teraz jakies dziwne sny, oby sie nie sprawdzaly 😉 chyba, ze tylko te dobre 😆

• Mamusia
witam z rana po kawce 🙂 same dobre wieści.bardzo miło.Guga kilogram w brzuszku i spokój na sercu, Marzence depresja spowalnia ruchy a Rubi synuś zrobił radochę 🙂 mam nadzieję że Julka mi też zrobi i wreszcie zobaczę u niej różową plombę 🤪 dwa prezenty co jej już pokazałam i obietnica lodów, placu zabaw i odwiedzenia teściowej... jakie przekupstwo...a mój mąż na to że to powinna być zachęta a nie przekupstwo.nie zna się.mógłby sam z nią iść a nie się mądrzyć.on nie chodzi nawet ze sobą więc nie wiedziałby jak się zachować.przeżywam jak mrówka okres ale to teraz jest jedna z najważniejszych rzeczy jakiej musimy z Julką dokonać.chyba się popłaczę z radości jak da sobie zrobić...

• Mamusia
chloe napisał(a):
ja dzis na badaniach bylam, fajnie, kolejki nie bylo bo nikt by mnie i tak nie przepuscil 😜

no i dalej nudy... guga wspolczuje, tak juz do konca masz siedziec?

kurde chyba tak, szyjka sie skróciła o ponad 1,2 cm...wiec chcac donosic raczej musze sie oszczedzac... 😮
najgorsze ze jazda autem ograniczona ale trudno za miesiac wraca maz ....jakos damy rade....
look-nij na WOZKI Chloe/ Chamster...

• Mamusia
a na późny obiad czyli tak koło 20 będą żeberka w przyprawach i jakimś sosiku.tak mam na nie chęć,że już bym zjadła.do tego czuje te przyprawy wszystkie...mmmmm.... ciasto też myślałam zrobić... drożdżowe 🙂 moje ulubione 🙂 co jak co ale moje smakuje mi najlepiej. nie jest takie suche jak sklepowe i pachnie cudownie drożdżami przez dwa dni jak się zrobi 🤪 do tego mleczko i dżemik... chyba zaraz idę robić bo ślinka mi pociekła....

• Mamusia
asiadudzika napisał(a):
a na późny obiad czyli tak koło 20 będą żeberka w przyprawach i jakimś sosiku.tak mam na nie chęć,że już bym zjadła.do tego czuje te przyprawy wszystkie...mmmmm.... ciasto też myślałam zrobić... drożdżowe 🙂 moje ulubione 🙂 co jak co ale moje smakuje mi najlepiej. nie jest takie suche jak sklepowe i pachnie cudownie drożdżami przez dwa dni jak się zrobi 🤪 do tego mleczko i dżemik... chyba zaraz idę robić bo ślinka mi pociekła....

Mi się chce szarlotki 😁

• Mamusia
Dziewczyny...
wytłumaczcie mi, bo pomimo skonczonego wyzszego medycznego kursu nie rozumiem jak moga być takie wyniki moczu.....

PH 6.5
Gestosc 1025
Leukocyty 500u/l
białko brak
cukier brak
azotyny brak
inne brak

osad :
bakterie nieliczne
leukocyty 15-20 wpw

Posiew bakteriologiczny negatywnny

toż to jedno drugie wyklucza... 🤔

witam przed południem ja nawet sie dzis wyspalam a tak samo jak guga moglabym wyciagac biodra na noc bo tak mnie bola coz jeszcze jakos to zniose

dzis na obiadek idziemy z siostra do miejscowego bufetu fajne domowe tanie jedzonko.
ja dopiero na badania moczu ide w piatek oby bylo oki

• Mamusia
guga napisał(a):
Dziewczyny...
wytłumaczcie mi, bo pomimo skonczonego wyzszego medycznego kursu nie rozumiem jak moga być takie wyniki moczu.....

PH 6.5
Gestosc 1025
Leukocyty 500u/l
białko brak
cukier brak
azotyny brak
inne brak

osad :
bakterie nieliczne
leukocyty 15-20 wpw

antyspetyczne zapalenie pecherza 🙂

a we krwi sprawdzalas crp i leukocyty?

• Mamusia
chloe napisał(a):
guga napisał(a):
Dziewczyny...

PH 6.5
Gestosc 1025
Leukocyty 500u/l
białko brak
cukier brak
azotyny brak
inne brak

osad :
bakterie nieliczne
leukocyty 15-20 wpw

antyspetyczne zapalenie pecherza 🙂

a we krwi sprawdzalas crp i leukocyty?

crp=2,
WBC= 6,0,
LEU =1,1

niezła zagwozdka....

• Mamusia
guga napisał(a):
chloe napisał(a):
ja dzis na badaniach bylam, fajnie, kolejki nie bylo bo nikt by mnie i tak nie przepuscil 😜

kurde chyba tak, szyjka sie skróciła o ponad 1,2 cm...wiec chcac donosic raczej musze sie oszczedzac... 😮
najgorsze ze jazda autem ograniczona ale trudno za miesiac wraca maz ....jakos damy rade....

to jaka jest teraz dluga? moja tez sie skrocila ale nadal ma 45mm wiec jest ok.
ale tez musze odpoczywac...

• Mamusia
chloe napisał(a):
guga napisał(a):
chloe napisał(a):

z 56mm przez miesiac na 42mm.....

• Mamusia
ja tam się nie znam na badaniach i tych Waszych wszystkich wynikach... za to wiem jak ugotować pyszny obiad i zrobić super torcik z bitą śmietaną 🙂 i knedle ze śliwką i strogonowa i sałatkę z kraba i pastę jajeczną 🤪 chyba jestem głodna....na początek jajecznica,bo dawno nie jadłam.a jadę na zakupy po dentystce więc sałatka z kraba na kolację lub śniadanko 🙂

• Mamusia
pammat napisał(a):
Dzień dobry wstałyśmy już zjadłyśmy śniadanie i nawet byłyśmy w sklepach 😁
Kupiłam już jedną paczkę pieluch żeby mieć na start nie mogłam się powstrzymać 🤪

haha, spoko, my tez juz mamy pieluszki jedna paczke 1 i dwie 2 bo byly w promocji i mama nam kupila 🙂

• Mamusia
guga napisał(a):
chloe napisał(a):
guga napisał(a):
chloe napisał(a):

z 56mm przez miesiac na 42mm.....

to i tak dluuuuga 🙂 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyny! 😘
Asiadudziuka Cibie to tylko udusic, o takich pysznosciach piszesz. A w ogole to oklask dla Ciebie za ciasto drozdzowe 😁 tez uwielbiam i nie ma lepszego. Zycze powodzenia z Julka.
Guga teraz przynajmniej wiesz na czym stoisz. I wiesz kiedy malenstwo zobaczysz 🙂
Dorianna co do snow, to ja nawet nie osmielilabym sie napisac co mnie sie dzis wysnilo 😮 I powiem Wam, ze wymeczona jestem po takiej nocy pelnej snow.
A ja dzis obiadu nie gotuje, no cos tam dla siebie, bo maz odmowil dzis jedzenia w domu 😜
I zazdroszcze NovejM tej szrlotki jeszcze 🤨