Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wam dziewczynki!!! Byłam na forum rano miałam pisać ale oczywiście znowu stres bo jak się ma insulinę i cukrzycę ciążową trzeba mierzyć też ciała ketonowe paskami w moczu czy nie ma i dziś się zestresowałam bo miałam ale śladowe ilości i to podobno jest jeszcze dopuszczalne a poza tym mój ginekolog kazał mi zakwaszać mocz sokiem z żurawiny i tak zakwaszałam że mi te ciała się pojawiły od dziś kończę ze sokiem!!! potem znowu glukometr zaczął szwankować i zmieniłam na inny na ACcu check bo jest podobno lepszy!!!! Już teraz mam lepszy humor właśnie zjadłam niedawno obiadek dobry i na męża czekam!!!

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Basienka84 napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Weszlam na stronke od Basienki i kurcze sziku dozbalam. Ja bylam przeknana, ze Ty Basia podajesz w euro te ceny. Musze strone zachowac, w koncu ja mieszkam na miejscu, do Prowansji to juz calkiem blisko 🙂 Co prawda, zadne z nas na nartach nie smiga, ale moze w przyszlym roku o tym pomyslimy.

W zeszlym sezonie tez tak zareagowalam 🙂 myslalam ze sobie jakies jaja ze mnie roba ze za taka cene i to jeszcze z karnetem 🙂 wiec dla probu pojechalismy zobaczyc co i jak. Naprawde warto 🙂 Nawet jak nie jezdzisz na nartkach to wtedy nawet troche taniej masz bo mozesz zrezygnowac z karnetu naciarskiego. Teraz to koszt ok 44 zl z tego co pamietam 🙂 a jak nie to zawsze mozna sie nauczyc jezdzic na nartkach czy snowboardzie 😉

no ja też szoku doznałam, ale jak byłaś, wypróbowałaś i zobaczyłaś na własne oczy i teraz chcesz znowu jechać znaczy się, że warto 🙂

• Mamusia
Witajcie,
,my z Julkiem wrocilismy wlasnie z reala. Byly body po 6,99 to kupilam mu 2 na zapas, hihi 🙂

Oprocz tego maialm przejscia na kasie,bo jak juz rozpakowalam polowe to mi babka mowi ze ona koniecznie musi zamknac kase!! 😠 i wyslalam mnie do kasy nr 1 i ze mam isc bez kolejki bo to kasa uprzywilejowana (nawet nie wiedzialam ze taka w realu jest). Spakowalam rzeczy do koszyka spowrotem i poszlam, spytam kasjerki czy moge bez kolejki, tak oczywiscie, wiec wchodze a tu ludzie myslalam ze mi oczy wydlubia normalnie!! Takze bardzo fajnie ze jest kasa uprzywilejowana, pisze jak byk, ale niestety nikt tego nie respektuje....

Ale kupilam sobie nerkowce w karmelu, mmmm , pycha!!!

A na obiadek tez mamy rybke, pstraga zrobie , ale to raczej na obiadokolacje po 19 🙂

• Mamusia
chloe napisał(a):
guga napisał(a):
Dzien dobry brzuszki :*

Wstałam, nasikałam...jem sniadanie... potem jak latawiec dłłłłuuuuga list spraw w tym Dentysta Sadysta 😮

CHLOE

Przy badaniu ogolnym moczu bez zmian..tzn super.. dostałam posiew - ktory zrobiłam ot tak dla jaj i wyszła
E Coli 10^4.... 🤢 😮
Wiem o bakteriomoczu bezobjawowym ALE kurde dlaczego w badaniu ogólnym nie ma bakterii???
Dla mnie jedno drugiemu zaprzecza...
Wiec postanowiłam - nim połknę koljny antybiotyk powtórzyć badanie no bo w końcu 10^4 to nie jest wysokie miano ....no do leczenia w ciązy ale dla mnie to troche szemrane...
Jak myślisz?

z tej samej probki robili posiew co badanie ogolne?
zrobili antybiogram do posiewu? generalnie powyzej 10^4 powinni. ty masz na granicy.
wiem ze to glupie pytanie... ale czy probka byla pobrana sterylnie? ta do posiewu?
w ogolnym w ogole nie bylo bakterii czy byly np 10 w polu widzenia?

Dzisiaj powtorzyłam bad ogolne i posiew.... 😞

Odebrałam wynik bad ogolnego : jednym slowem do dupy 😞

Guga na kolejnym antybiotyku - tym razem Augmentin 🤢

byłam na spacerku z mamą i oczywiście wstąpiłam do lumpka!! kupiłam trochę bodziaków z długim rękawem rajtuski i skarpetki i kupiłam super kamizelkę sweterkową i jeszcze kurteczkę pluszowy miś z uszkami kochana!!! hehehe

• Mamusia
Babeczki i bobaski , wpadłam pochwalić się tylko że u mnie i u Adasia po wizycie wszystko w porządku. nie mam na razie głowy żeby nadrobić zaległości na forum, bo piszę intensywnie pracę na jutro. Jak się odrobię to zajrzę co się tutaj dzisiaj działo podczas mojej nieobecności bo jestem ciekawa.
po ważeniu mam już + 10 kg 😆

• Mamusia
Dzieki dziewczyny, wiem ze musi byc dobrze. Nawet nie biore innej opcji pod uwage. U mnie cholestaza jest genetyczna, wiec bralam ja pod uwage, dlatego jak zaczely mnie swedziec dlonie od razu powiedzialam gin. Takze dziewczyny jak Was swedzi jakas czesc ciala to lepiej powidzcie gin. bo moze nam sie wydawac ze to np. sucha skora a tu Zonk. lepiej dmuchac na zimne. Jedyny plus taki ze co tydzien usg i czesciej bede widziala corcie. jeszcze 12tygodni wiec damy rade.

• Mamusia
beata26 napisał(a):
coquelicot zbyt dluga droge przeszlysmy z Malutka, wiec jedynym sposobem na zmartwienia jest pozytywne nastawienie 🙂

🙂 🙂 🙂 A Ona pewnie za to pozytywne nastawienie tez bedzie Ci wdzieczna, bo coz moze byc lepszego od spokoju i dobrego nastriju mamy 🙂