Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
solenizantka napisał(a):
marika321 napisał(a):
meliska napisał(a):
marika321 napisał(a):
ja szukam samych filizanek do serwisu i ni ma........ 😠

a torbę znalazłaś???

myslę ze tak ale ma 35 L i sie boje czy nie za mała 😉

hmm, ja mam torbe 65l i jest w sam raz na mnie i na maluszka (dla malego tylko pampersy i chusteczki).

to mnie zastrzeliłaś taką dużą torbe to mam ale myslalam ze za duza......

• Mamusia
a co do obiadu to ja dzis tez leniowo frytki z sałatką marchewkowo-jabłkową żeby nie miec wyrzutów sumienia że zadnych witamin ......a dla meżą frytki z kurczakiem w przyprawie gyros zapieczone pod serem zółtym...... takich rzeczy nie jadam bo ser żółty roztopiony bardzo mi nie służy więc zapiekanki i pizze samoistnie sie wykluczyły z mojego menu......

a wieczorem mam gości wiec sałtka warstwowa z tunczyka juz czeka w lodówce ....... ciasta brak same gotowe ciasteczka jakby co....... weny brakło 😉

coq co do naszego kojca graco jestem bardzo zadowolona bo dopiero wczoraj przyszedl ale to światełko na tym panelu to troche lipa myslalam ze bedzie lepsze ale ogólnie lux 🙂

• Mamusia
Wiecie co...spakowałam się już tak na 90% i stwierdzam, że mam za małą torbę 😮!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja jeb*e nawet nie wiem gdzie mi się rożek dla małego zmieścić ma 🤢
No i na pewno ciuchy na wyjście moje i małego będą w domu do przywiezienia na wyjście bo normalnie tragedia z tymi tobołami 😠

• Mamusia
novaM spokojnie 🙂) my tez tylko piszemy hehehe wiesz to tez zalezy od wagi dziecka i jego rozwoju... u Gugi byly problemy z tym odżywianiem przez łozysko tez prawda??? zresztą co lekarz to inna opinia;/ u nas dla cesarek planowanych wazny jest skonczony 38 tydzien

• Mamusia
U mnie byly bitki w sosie grzybowym i surowka z "Pomyslu na.."
Flaczki to bym zjadla takie pikantne, ale niestety produkt deficytowy i rzadko destepny 😠
Ja wieczorem zabieram sie za robienie pierogow z kapusta i grzybami i je zamroze na swieta, bo nie wiadomo co ze swietami w moim przypadkui 🤢

• Mamusia
Agami napisał(a):
a co do twojego pakowania to zrob tak jak ja.. pakuj sie w kilka toreb mniejszych i powiedz ze ta jedzioe z toba ta po urodzeniu malego a ta na wyjscie.. bo nie ejstes w stanie ogarnac wszystkiego w jednej torbie

A zajeb*e se full serwis od razu niech dziadek nosi 🤪
A ja se normalnie całe wyposażenie walnę naokoło łóżka i w razie co to powiem, że jak tak se życzą żeby wszystko mieć to ja grzecznie się przygotowałam 🤪

• Mamusia
Ja musze miec wszystko i spakowalam sie w walizke na kolkach rozmiar sredni a pieluchy i kosmetyki dla malej wlozylam do torby od wozka. Kij, ze wygladam jakbym jechala na wakacje a nie do porodu, ale co tam kto bedzie pamietal ze Beata przyjechala z waliza 😜

• Mamusia
beata26 napisał(a):
Ja musze miec wszystko i spakowalam sie w walizke na kolkach rozmiar sredni a pieluchy i kosmetyki dla malej wlozylam do torby od wozka. Kij, ze wygladam jakbym jechala na wakacje a nie do porodu, ale co tam kto bedzie pamietal ze Beata przyjechala z waliza 😜

Hehe po porodzie chwila odpoczynku to jak wakacje kochana 😜

• Mamusia
a ja Was zaskocze i napisze że ja jeszcze nie spakowana 🙂 co prawda mam juz co nieco kupione do szpitala ale leży jeszcze w siatkach-mam zamiar sie spakowac zaraz po powrocie do PL a jak by coś miało się dziać tutaj to biore tylko to co najważniejsze a reszte mi Adam doniesie

• Mamusia
novaM napisał(a):
Agami napisał(a):
a co do twojego pakowania to zrob tak jak ja.. pakuj sie w kilka toreb mniejszych i powiedz ze ta jedzioe z toba ta po urodzeniu malego a ta na wyjscie.. bo nie ejstes w stanie ogarnac wszystkiego w jednej torbie

A zajeb*e se full serwis od razu niech dziadek nosi 🤪
A ja se normalnie całe wyposażenie walnę naokoło łóżka i w razie co to powiem, że jak tak se życzą żeby wszystko mieć to ja grzecznie się przygotowałam 🤪

pewno.. ale polecam pakowanie w kilka toreb bo przy pobycie dluzszym sie bajzel robi... kuzynka lezala w innym szpitalu niz ja i wlasnie musiala miec wszystko... wziela wszystko w jedna emga duza torbe i mowila ze dzien po porodzie byl taki burdel ze nic znalesc nie mogla bo jej ciuchy malego ciuchy pieluchy kosemtykow masa i wszystko co na wyjscie jej bylo gratis sie pogniotlo hehehe... wiec lepiej 2 torby mniejsze albo nawet 3 niz jeden wagon bez przegrodek z wesołym mixem ;d

• Mamusia
beata26 napisał(a):
Wlasnie, ale ze mnie ciemnota hahah Wiecie co ja mam torbe spakowana, ale nie pomyslalam, ze ze szpitala w czyms normalnym trzeba wyjsc. 😁 Ja chyba dresy biore, bo na jeansy nie licze ☺️

Heh no ja leginsy sobie na wyjście rezerwuję żeby mi podpachę przytrzymały :P no i długi sweter 😉

• Mamusia
beata26 napisał(a):
Bierzecie jakies cieple czapki czy takie bawelniane starcza, bo tu w sumie cieple zimy sa i biore taka bawelniana i kurteczke z kapturem, bo na kombinezon zimowy to za cieplo.

Mam czapeczke bawelniana, w razie zimna kapturek od kombinezonu sie zaciagnie 🙂
Ha! Nawet nie pomyslalam, ze trzeba wyjsc w czyms ze szpitala 🤔

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
beata26 napisał(a):
Bierzecie jakies cieple czapki czy takie bawelniane starcza, bo tu w sumie cieple zimy sa i biore taka bawelniana i kurteczke z kapturem, bo na kombinezon zimowy to za cieplo.

Mam czapeczke bawelniana, w razie zimna kapturek od kombinezonu sie zaciagnie 🙂
Ha! Nawet nie pomyslalam, ze trzeba wyjsc w czyms ze szpitala 🤔

Dla małego mam kombinezonik i czapeczkę ale nie za ciepłą...taką polarem podszytą 🙂
no i na wszelki wypadek to jeszcze śpiworek taki do wóżka lub otelika...no ale nie wiem jeszcze jak to z zimą tu będzie bo z tego co wiem to nawet -26stopni może być i zawierucha więc...nic nie wiem 🤢

• Mamusia
Witam dziewczynki !
Nie jestem teraz wcale aktywna. Postanowiłam jednak odpoczywać od komputera bo źle na mnie działa. Muszę dużo siedzieć nad książkami w związku ze studiami, a jeszcze w obecnej sytuacji... mam zakaz siedzenia. Od wtorku siedzę na torbie do szpitala. Mały wstawił się w kanał rodny i grozi mi przedwczesny poród, więc się spakowałam. Nie mogę dużo chodzić, mam się nie przemęczać i leżeć z podniesionymi nogami. Jeśli nie urodzę do 29 listopada będzie bardzo dobrze. Może się tak zdarzyć że urodzę w terminie swoim jednak wole dmuchać na zimne jak to powiedział moja ginekolog i donosić maluszka do 9 miesiąca. 🙂 Dużo się na forum podziało nie ogarniam tego 🤪

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
Kurcze Nova ja nie wiem gdzie Ci w te mrozy pognalo 😉
Ale mimo tego, ze jestem z zachodniej Polski to wschod bardzo mi sie podoba!

A ja chcę do domuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu 😞 😞 😞
Czyli na Szczecin !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Masakra jest...nie mogę się przyzwyczaić ani nawet trochę 😞