Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Kasiu nie jesteś sama z tym bólem. Nic na to nie poradzisz taka ciąża. Ja mam tak że skóra aż momentami piecze jak dojdzie to tego skurcz i małego kopniaki to poprostu zwijam się z bólu. Napisz czy maleństwo wypycha ci się z jednej strony brzucha czy obu. U mnie mały upodobał sobie prawą stronę .

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
justi699 napisał(a):
Kasiu nie jesteś sama z tym bólem. Nic na to nie poradzisz taka ciąża. Ja mam tak że skóra aż momentami piecze jak dojdzie to tego skurcz i małego kopniaki to poprostu zwijam się z bólu. Napisz czy maleństwo wypycha ci się z jednej strony brzucha czy obu. U mnie mały upodobał sobie prawą stronę .

U mnie cały czas wypycha "dupkę" po prawej stronie s od 2 tyg pokazuje się coś z lewej strony w dole brzucha jakby rączki prostował. A nie wiesz od czego może być ten ból w okolicach żeber?? przez niego nawet w nocy spać nie idzie, a przy siedzeniu to się jeszcze bardziej nasila 🤢

• Mamusia
Ojjj padam na mleczarnię dziewuszki 🤢 🤢 🤢

Basiu kciuki trzymam bardzo mocno bo z chęcią już bym tabelkę zaktualizowała 🙂

To samo tyczy się Holi 🙂

No niech się coś w końcu ruszy nooooo 🤪 🤪 🤪!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
U mnie kręgosłup nadal dziwnie zdrętwiały no i młody coś przy szyjce kombinuje 😎 😎 😎

Co do żeber to ... no comments...problem z bólem mam już od jakichś 2 miesięcy...nie do zniesienia i ze łzami w oczach budzący w nocy 🤢

Buziaki lalki i przespanej nocki życzę wszystkim brzuchom, mamom & maluchom 😘 😘 😘

• Mamusia
Ale wy jestescie ostatnio wymeczone, nie wiem czym... W ciazy jestescie czy co??? 😉 😜

A ja tu zagladam i nudy 😮 Nikt nie urodzil 😜

Co do podwyzszania materacyka to ja podkladalam maly kocyk pod materac, zeby tylko lekko podniesc materac, ale rozmawialam z polozna i mowila, ze to jest konieczne jak dziecko duzo ulewa, a jak nie to nie ma sensu. Wiadomo co dzicko to inaczej 🙂

Dobranoc dla tych co juz spia 😘

• Mamusia
kasiuniaa1603 napisał(a):
justi699 napisał(a):

U mnie cały czas wypycha "dupkę" po prawej stronie s od 2 tyg pokazuje się coś z lewej strony w dole brzucha jakby rączki prostował. A nie wiesz od czego może być ten ból w okolicach żeber?? przez niego nawet w nocy spać nie idzie, a przy siedzeniu to się jeszcze bardziej nasila 🤢

No to mamy chyba tak samo bo na usg widać dupa jak nic prawej strony i kopniaki pod żebra aż mi wątrobę uciska i mam plamy i do tego swędzenie dłoni i stóp szczególnie wieczorem. Ból jest bo maleństwo się rozpycha a ma już niestety mało miejsca , mój lekarz dzisiaj jak robił usg to z politowaniem spojrzał na mnie i mówi ze rozumie mnie że to strasznie boli ale nic na to nie zaradzimy i trzeba się przemęczyć u mnie ból największy jak leżę dlatego sypiam na siedząco bo inaczej się nie da a i tak na siedząco też jest ból. Widzę że terminem jesteśmy podobnie

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
brzuchatki czytałyście opowieści porodowe listopadówek??? ja z nudów siedzę i czytam 😁

Ja chyba kiedys dawno tam zajrzalam. A nie sa straszne? Bo nie usne potem 😁

nie najgorsze nie są 🙂

Przeczytalam trzy ostatnie. No i niestety dopilo mnie to pekanie, nacinanie, gdzies na wardze cos 😮 Starsznie sie tego boje!!! I jak wszyscy pisza, ze jak juz dziecko sie uslyszy i dotknie to wszystko sie zapomina, to jakos nie chce mi sie wierzyc. Nie wiem moze jakas egoistka jestem ale nie chce takich horrorow przezywac 🥴

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
coquelicot napisał(a):
brzuchatki czytałyście opowieści porodowe listopadówek??? ja z nudów siedzę i czytam 😁

nie najgorsze nie są 🙂

Przeczytalam trzy ostatnie. No i niestety dopilo mnie to pekanie, nacinanie, gdzies na wardze cos 😮 Starsznie sie tego boje!!! I jak wszyscy pisza, ze jak juz dziecko sie uslyszy i dotknie to wszystko sie zapomina, to jakos nie chce mi sie wierzyc. Nie wiem moze jakas egoistka jestem ale nie chce takich horrorow przezywac 🥴

będzie dobrze, zobaczysz:***

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
coquelicot napisał(a):

nie najgorsze nie są 🙂

będzie dobrze, zobaczysz:***

ja czytałam przynajmniej zdaje sobie sprawę co mnie może czekać, ale spoko ja urodzę w godzinke 😜 innej opcji nie ma ...........a przynajmniej tego sie trzymajmy 😎