Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
kasiuniaa1603 napisał(a):
Hello^^ A więc w urzędzie wszystko załatwione i wizyta u lekarza też spoko. A więc mały ma 2830g, jest chudzinka, ale bardzo długi jak to powiedziała pani doktor. Widać już że tego nie ma po mnie bo ja mam 162 w kapeluszu a M 186 😁 . Szyjka całkowicie skrócona, ale nic więcej zero rozwarcia.... Poza tym mały czuje się dobrze i nie śpieszy mu się z przyjściem na świat. Więc spokojnie wpychać się w termin Wam nie będę ;p A jeśli nie urodzę w do 30 grudnia to do 31 najpóźniej mam się stawić do szpitala... w nowym roku na bank nie będą mi wywoływać czyli najprędzej 1 stycznia wezmą mnie w obroty. A ja chcę być grudnióweczką!!!!!! 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞

proszę nie rozpaczac nad porodem w styczniu niektórzy to mają jak w banku np.ja 🙂 ale już się z tym powoli godzę 🙂

• Mamusia
pammat napisał(a):
a ja właśnie wciągnełam pierożki z kapustką i dwa pomarańcza 🤪
no powiem szczerze że zazdroszczę tym co będą mogły jeść we wigilie ☺️

a widzisz 😜 jęzorki wam będą wisieć przynajmniej tak sie pocieszę że jeszcze malutkiego nie będzie z nami 🙂

• Mamusia
marika321 napisał(a):
pammat napisał(a):

a widzisz 😜 jęzorki wam będą wisieć przynajmniej tak sie pocieszę że jeszcze malutkiego nie będzie z nami 🙂

POWIEM TAK SĄ PLUSY I MINUSY 🤪

• Mamusia
pammat napisał(a):
marika321 napisał(a):
pammat napisał(a):

POWIEM TAK SĄ PLUSY I MINUSY 🤪

wiem pam ..........ale staram sie uwierzyć...... i sobie wmówić że jak będzie chciał poczekać do stycznia to nie ma w tym nic złego będzie najstarszy w klasie 🙂 będzie mógł oficjalnie sie napić na wszystkich 18-nastkach 😜 😜

• Mamusia
Matko, jak stuknelam posta po 12 tak dalej jakos mi zeszlo, tzn czytalam to co mnie ominelo. I tu dziekuje za trzymacie kciukasow 😘 i w ogole za mysli o Coq'u 😉

Wiecie co nie mam czasu nic jesc. A à propos jedzenia, w szpitalu dawali takie pakowane w pudeleczka rozne roznosci, miesko, warzywa na cieplo i ziomno, bagieciora itd. ale co mnie zdziwilo, ze cytrusy podowali, albo np. kalafior czy fasolke - no ale jadlam.
No a tak blosko jedzenia to dzis musze sobie proszek na rozruszanie jelita zapodac 😎

Od wczoraj wiem tez co czuje krowa i inne mlekodajne 😁 Ale ulga byla jak sciagnelam sobie mleko 🤪

Agami moja coreczka tez mi cyrk na kolkach urzadzila tej nocy. Nie chciala za cholere sie przyssac, doslownie rzucalo prawie nia. A i jak nakarmilam to co rusz dawala o sobie znac.
Werandujesz malutkiego Kubusia. 🙂 Mi polozna powiedziala ze spokojnie moge wychodzic na spacery, byle nie do miejsc takich jak centrum handlowe.

Brzuszki wiecie jak fajnie sie Was czyta. Rewelacja. 🤪 Moze umowimy sie na kolejna ciaze? 😎 😁

• Mamusia
a takie pytanie do mamusiek 🙂)) chociaz chyba malo tu mamusiek jak narazioe zaglada... jak wasze dieta?? co jecie a czego nie jecie??? ja zupe warzywna z kalafiorem i brokulami jadlam.. bez brukselki tylko i maly ok... boje sie cytrusow... sokow w kartoniku, smazonego... co jecie?? 😉

• Mamusia
Agami napisał(a):
a takie pytanie do mamusiek 🙂)) chociaz chyba malo tu mamusiek jak narazioe zaglada... jak wasze dieta?? co jecie a czego nie jecie??? ja zupe warzywna z kalafiorem i brokulami jadlam.. bez brukselki tylko i maly ok... boje sie cytrusow... sokow w kartoniku, smazonego... co jecie?? 😉

No ja wlasnie Agami pisalam, ze mi w szpitalu podowali takie warzywa jak kalafior czy fasolka i wlasnie cytrusy. A teazw domu od wczoraj malo jem bo nie moge sie z tym wyrobic. No wczoraj to pusta lodowka byla po mojej nieobecnosci 😁

• Mamusia
novaM napisał(a):
Nooo ciacho rośnie i składniki przygotowałam 🤪
Jejjj już czuję ten smak 🤪

Wiecie co...ja to już wątek zaczynam tracić powoli...nie wiem czego się spodziewać po jutrzejszym KTG i aż się boję, że usłyszę magiczne a zarazem wqrwiające nieziemsko zdanie : " w każdej chwili może pani zacząć rodzić" 😠 😠 😠

ja już usłyszałam tekst, że w każdej chwili mogę zacząć rodzić 😜

• Mamusia
aaagaaa napisał(a):
novaM napisał(a):

Wiecie co...ja to już wątek zaczynam tracić powoli...nie wiem czego się spodziewać po jutrzejszym KTG i aż się boję, że usłyszę magiczne a zarazem wqrwiające nieziemsko zdanie : " w każdej chwili może pani zacząć rodzić" 😠 😠 😠

No właśnie aagaa o ten słynny tekst mi chodzi...ja też już go usłyszałam jakiś czas temu...2 razy od lekarza 😠
I dlatego napisałam, że magiczne a zarazem wqrwiające to jest 😠

Pizzę wyciągnęłam z piekarnika i ...wciągnęłam już 1/3 🤪 🤪 🤪
Masakraaaa tego mi było trzeba 😎
Idę jeszcze kawalątek skubnąć 🙃

• Mamusia
novaM napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
novaM napisał(a):

No właśnie aagaa o ten słynny tekst mi chodzi...ja też już go usłyszałam jakiś czas temu...2 razy od lekarza 😠
I dlatego napisałam, że magiczne a zarazem wqrwiające to jest 😠

Pizzę wyciągnęłam z piekarnika i ...wciągnęłam już 1/3 🤪 🤪 🤪
Masakraaaa tego mi było trzeba 😎
Idę jeszcze kawalątek skubnąć 🙃

ja pizzę robiłam w sobotę i pysznaaaa była 🙂

smacznego 🙂

• Mamusia
Kurcze nie mam wagi 😠 a jestem ciekawa ile ze mnie zeszlo 🤨

Szykuje sie do pierwszek kapieli domowej, bo wczoraj jeszcze w szpitalu mala kapalam.
A jak tam w ogole kapia dzieciaczki w szpitalu? U mnie mala lezala na przewijaku i reczniku i namaczalam twarz i wloski rekoma, potem w rece rostarty balasam z Musteli i naciranie cialka, a do wody tylko do plukanka i hop na recznik. Poza tym zadnych oliwek nie stosowali.
A nie stosowali tez chusteczek, tylko byl pojemniczek napelniany ciepla woda,wata i juz. Po tym nakaladany jakis produkt na pupe.

No i jestem w kropce, bo dostalam recepte wlasnie na tego rodzaju kosmetyki do pupy, do pepka - jakies dwa nawet, jeden na potem, do oczu i nos... takze po co ja kupowalam wszystko. No nie wiem czy mama sie zastosowac i kupowac to co polecili czy uzywac swoje. 🤔

• Mamusia
aaagaaa napisał(a):
novaM a na którą masz jutro wizytę??? ja mam KTG o 14, pani doktor przyjmuje z reguły od 15.15-15.30 więc pewnie tak wejdę do gabinetu

Jutro mój gin ma dyżur w szpitalu i powiedział żebym po obchodzie po prostu przyszła...czyli tak o 9 sobie z domku wyjadę 🙂

• Mamusia
novaM napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
novaM a na którą masz jutro wizytę??? ja mam KTG o 14, pani doktor przyjmuje z reguły od 15.15-15.30 więc pewnie tak wejdę do gabinetu

Jutro mój gin ma dyżur w szpitalu i powiedział żebym po obchodzie po prostu przyszła...czyli tak o 9 sobie z domku wyjadę 🙂

aaa, to jak do szpitala, to weź sobie torbę, bo może już Cię zostawią 😉

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
Kurcze nie mam wagi 😠 a jestem ciekawa ile ze mnie zeszlo 🤨

Szykuje sie do pierwszek kapieli domowej, bo wczoraj jeszcze w szpitalu mala kapalam.
A jak tam w ogole kapia dzieciaczki w szpitalu? U mnie mala lezala na przewijaku i reczniku i namaczalam twarz i wloski rekoma, potem w rece rostarty balasam z Musteli i naciranie cialka, a do wody tylko do plukanka i hop na recznik. Poza tym zadnych oliwek nie stosowali.
A nie stosowali tez chusteczek, tylko byl pojemniczek napelniany ciepla woda,wata i juz. Po tym nakaladany jakis produkt na pupe.

No i jestem w kropce, bo dostalam recepte wlasnie na tego rodzaju kosmetyki do pupy, do pepka - jakies dwa nawet, jeden na potem, do oczu i nos... takze po co ja kupowalam wszystko. No nie wiem czy mama sie zastosowac i kupowac to co polecili czy uzywac swoje. 🤔

Coq lepsze takie smarowanie i namaczanie niż patrzeć na personel szpitala jak sobie Twoje new baby z ręki do ręki w wodzie przerzucają 🤨
A co do tego co kupiłaś to używaj wszystkiego na zmianę 🙂 No przecież szkoda żeby się zmarnowało 😉
Pierwsza kąpiel...mmm pamiętam ... super uczucie i ten wzrok bezgranicznego zaufania w oczach Oli ... BEZCENNE 🤪

• Mamusia
aaagaaa napisał(a):
novaM napisał(a):
aaagaaa napisał(a):

aaa, to jak do szpitala, to weź sobie torbę, bo może już Cię zostawią 😉

Heh kochana mimo tego, że baaardzo bym chciała żeby coś zadziałali to nie wezmę żeby nie zapeszyć 😜